Anketa

Ocjena za ovu temu od 01-10?

10
3 (42.9%)
09
0 (0%)
08
1 (14.3%)
07
1 (14.3%)
06
0 (0%)
05
1 (14.3%)
04
0 (0%)
03
0 (0%)
02
1 (14.3%)
01
0 (0%)

Ukupno glasova: 7

Autor Tema: Vijesti iz svih sportova  (Pročitano 124227 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže BaNiX

  • Start moderator
  • Urednik
  • *
  • Poruke: 1751
  • Ugled: +149/-112
  • Pol: Muškarac
  • Forum je naš
    • Pogledaj profil
Odg: Vijesti iz svih sportova
« Odgovor #45 poslato: 13.12.2007. 23:15:33 »
Cavic i Lendjer u finalu!

Reprezentativci Srbije u plivanju Milorad Cavic i Ivan Lendjer plasirali su se u finale prvenstva Evrope u 25-metarskim bazenima u disciplini 100 metara delfin. Cavic je u polufinalu imao najbolje vreme - 50,24 sekunde, dok je Lendjer u finale usao sa sedmim vremenom od 51,88 sekundi.

Njih dvojica su plivali u istoj polufinalnoj grupi u kojoj je Cavic bio ubedljivo prvi, dok je Lendjer na cilj stigao kao treceplasirani.

Sampionat Evrope odrzava se u Debrecinu u Madjarskoj, a finale u discipini 100 metara delfin na programu je u petak uvece.

Van mreže BaNiX

  • Start moderator
  • Urednik
  • *
  • Poruke: 1751
  • Ugled: +149/-112
  • Pol: Muškarac
  • Forum je naš
    • Pogledaj profil
Odg: Vijesti iz svih sportova
« Odgovor #46 poslato: 13.12.2007. 23:16:09 »
Monika Seles razmislja o povratku

Teniserka Monika Seles razmislja o povratku na teren posle uspeha Lindzi Devenport koja je rodila sina u junu i ubrzo potom pocela ponovo da igra. Selesova nije igrala jos od Rolan Garosa 2003. godine kada je imala problema sa ledjima i povredu stopala. 34-godisnja teniserka, koja jos uvek povremeno trenira sa Dzenifer Kaprijati i Martinom Navrtilovom, nikada se nije zvanicno povukla i postoji mogucnost da ponovo zaigra u martu u Majamiju.

’’Jos uvek volim da igram. To sto je Lindzi uradila je odlicno. Ovo sto znam sada, volela bih da sam znala tada’’, rekla je devetostruka osvajacica grend slemova.

Prelomni trenutak u njenoj karijeri desio se 30. aprila 1993. godine kada je Nemac Ginter Parhe nozem pogodio u ledja tokom cetvrtfinalnog meca sa Magdalenom Malejevom u Hamburgu. Selesova je ponovo pocela da igra tek u aprilu 1995.

''Mislim da sam imala dve teniske karijere, a sada cu mozda imati trecu. Sigurno ne bih ponovo mogla da igram pun raspored zbog stopala. Ali, razmisljam o gren slemovima i nekim boljim turnirima. Sigurno necu doneti odluku do pocetka 2008. i nece igrati u Australiji. Ali Majami. Mozda’’, rekla je Monika.

Van mreže BaNiX

  • Start moderator
  • Urednik
  • *
  • Poruke: 1751
  • Ugled: +149/-112
  • Pol: Muškarac
  • Forum je naš
    • Pogledaj profil
Odg: Vijesti iz svih sportova
« Odgovor #47 poslato: 13.12.2007. 23:16:37 »
Lopta sa mikrocipom polozila test

Lopta sa ugradjenim mikorcipom, koja se koristi na Svetskom prvenstvu klubova u Tokiju, uspesno je polozila test, pa celnici Medjunarodne fudbalske federacije nameravaju da je koriste na buducim takmicenjima, objavile su svetske agencije. Nova lopta, koju proizvodi 'Adidas', kako se navodi, predstavlja 'cudo tehnike', posto u sebi ima ugradjene magnetske senzore koji aktiviraju mikrocip, kada lopta predje gol liniju.

"Vrlo smo zadovoljni. Ni jedna lopta nije ostecena i svaka je besprekorno funkcionisala", rekao je predstavnik Adidasa u FIFA Ginter Fau.

FIFA planira da tu loptu koristi na sledecem Svetskom Prvenstvu u Juznoj Africi 2010. godine

Van mreže BaNiX

  • Start moderator
  • Urednik
  • *
  • Poruke: 1751
  • Ugled: +149/-112
  • Pol: Muškarac
  • Forum je naš
    • Pogledaj profil
Odg: Vijesti iz svih sportova
« Odgovor #48 poslato: 13.12.2007. 23:19:49 »
Njukasl dovodi Ljubinkovica?

Engleski premijerligas Njukasl zainteresovan je za srpskog internacionalca Marka Ljubinkovica, prvotimca rumunskog Vasluija, objavili su ostvrski mediji. Engleski novinari podsecaju da je Ljubinkovic prosle godine presao u rumunski klub i da se brzo nametnuo kao vodja tima. Ove sezone, Ljubinkovic je na 18 utakmica postigao 12 pogodaka, skoro polovinu golova svog tima.

Na listi najboljiih strelaca rumunskog prvenstva Ljubinkovic zauzima drugo mesto, iza gogletera Temisvara Djidjela Bukura.

U dosadasnjoj karijeri 26-godisnji Ljubinkovic nastupao je za Radnicki iz Kragujevca i beogradski Rad.

Interesovanje za Ljubinkovica, osim Njukasla, pokazali su jos i Dinamo iz Moskve i francuski Lans.


Lekip: Babovic u Nantu

Francuski "Lekip" objavio je da je mladi fudbaler OFK Beograda Stefan Babovic potpisao za trenutno vodeci tim druge francuske lige, Nant. "Lekip" navodi da visina transfera iznosi 3 miliona evra i da je srpski reprezentativac sa 'kanarincima' potpisao troipogodisnji ugovor.

Mediji su Babovica povezivali sa vise evropskih klubova, medju kojima su bili i Monako, Ajaks i Herta.

Kapiten OFK Beograda karijeru je poceo u Partizanu, a za reprezentaciju Srbije debitovao je u mecu sa Kazahstanom 24. novembra 2007. godine.


Slabo vece Partizana u Barseloni

U 8. kolu C grupe Evrolige, ekipa Barselone na svom terenu pobedila je prvaka Srbije i NLB lige Partizan Igokeu rezultatom 95:69 (28:14, 19:22, 18:15, 31:18). U 9. kolu, u sredu 19. decembra, Partizan igra u Beogradu u hali "Pionir" sa ekipom Roana. Zbog ubacivanja predmeta na teren u mecu sa Fenerbahceom, ULEB je kaznio Partizan tako da ce utakmicu sa francuskim timom odigrati bez prisustva navijaca.

U "Palau Blaugrana" dvorani, pred 3.427 gledalaca, Barselona se revansirala Partizanu za poraz u Beogradu (u oktobru, rezultatom 78:81), a najefikasniji na mecu bio je Rodzer Grimau sa 19 poena. U timu "crno-belih" Uros Tripkovic ubacio je 16, a Novica Velickovic 13 poena.

Prvih 10 minuta Partizan je odigrao vrlo slabo i u napadu i u odbrani, tako da je "'+14" za katalonski klub mozda i nedovoljan pokazatelj onoga sto se desavalo na parketu. Nikola Pekovic je vro brzo izasao iz igre bez postignutih poena sa tri penala, a Mario Kasun pod kosem i Rodzer Grimau i Djordi Trijas spolja kaznjavali su sve greske Partizana u odbrani. Osam izgubljenih lopti prvaka Srbije razlog su zasto su Tepic, Velickovic, Kecman i ostali u napadu postigli samo 14 poena. Roviti Milt Palasio bio je u timu Duska Vujosevica, iako je njegovo igranje bilo pod znakom pitanja.

Uros Tripkovic je nesto hrabrije poceo drugi period igre i sa 7 poena bez promasaja, kako-tako drzao neki prikljucak. Ulazak Pepea Sanceza i Ersana Iljasove u igru samo je dodatno pojacao pritisak na loptu, a prednost je i dalje varirala od 13 do 15 poena. Par dobrih blokada Slavka Vranesa i kontri Partizana malo su popravili utisak "crno-belih" i posle 15 minuta igre bilo je samo "+8", 35:27. Trojka Milenka Tepica (u tom trenutku gosti su sutirali 3/5 trojke) donela je 36:30 u 16. minutu, ali je Djanluka Bazile u sledecem napadu vratio trojku. Jos jedna trojka Tripkovica (njegov 10. poen) opet su doneli +8, ali sada Jaka Lakovic vraca trojku u sledecem napadu. Odnos u ofanzivnim skokovima je 8:1 za Barselonu i opet je "+14". Nova trojka Tripkovica opet je donela nadu da na odmor prvak Stbije moze da ode sa jednocifrenim minusom, ali Tripkovic u poslednjem napadu nije pogodio za tri poena, tako da je ostalo 47:36.

Solidni Novica Velickovic (7 poena i 4 skoka u prvom poluvremenu) na pocetku treceg perioda na klupu salje Kasuna sa tri penala i malo olaksava "zivot" nasem timu. Bazile i dalje nastavlja da pogadja sa distance i pod kosem, iz trka i naskoka... Nespretni Slavko Vranes uglavnom nije uspevao da nekoliko nicijih lopti prenese u Partizanov posed, tako da je opet "+13", 55:42. Umorni Palasio gresi u vodjenu lopte i odlazi na klupu, tako da su sada na parketu cetiri "niska" igraca i Pekovic. Tripkovic je vesto usao pod kos i opet smanjio prednost protivnika na osam poena, ali je Grimau pored Pekovica uz kos izborio i prekrsaj. Pekovic definitivno nema svoje vece u Kataloniji. Posle trideset minuta igre rezultat je 65:51. Cedomir Vitkovac naivno je izgubio loptu u poslednjem napadu, a Bazile u svom stilu, iz trka i zvuk sirene, pogodio je trojku - to mu je 13 poen, uz po 3 skoka, asistencije i ukradene lopte.
Prve poena na utakmici Nikola Pekovic postigao je u 31. minutu. Razigrava se i Fran Vaskez koji atraktivno zakucava za 67:53. Rutinskom igrom Barselona je privela utakmicu kraju. Trojica igraca domacih zavrsila su utakmicu sa dvocifrenim kosgeterskim ucinkom - Grimau 19, Bazile i Vaskez po 15 i Kasun 13. U indisponiranoj ekipi Partizana osim Tripkovica i povremeno Velickovica nije bilo raspolozenog igraca.

Barselona: Bazile 15, Sancez 5, Trijas 5, Markonato 4, Vaskez 15, Iljasova 2, Monkasi 1, Eker 2, Kasun 13, Grimau 19
Partizan Igokea: Palasio 8, Tepic 5, Kecman 7, Borovnjak 5, Tripkovic 16, Velickovic 13, Pekovic 7, Vitkovac 6, Djurkovic, Bozic, Milosevic, Vranes 2

Meklaren: De la Rosa ili... ?

Spanski vozac Formule 1 Pedro de la Rosa jedan je od kandidata za drugo mesto u timu Meklarena za sampionat 2008. De la Rosa je u cetvrtak u Madridu izjavio da su u trci za tu poziciju ostala dva vozaca, ali nije hteo da kaze ime svog konkurenta. "U trci su ostala dva vozaca i pretpostavljam da ce se brzo, u roku od nedelju dana znati ko ce biti drugi vozac Meklarena", rekao je de la Rosa.

Mediji smatraju da je njegov konkurent Finac Heiki Kovalajnen, koji nije uspeo da zadrzi mesto u timu Renoa, za koji je vozio ove godine.

Glavni operativac engleskog tima Martin Vitmars nedavno je pomenuo da je u trci i Gari Pafet, drugi test vozac Meklarena iz ove sezone i DTM sampion iz 2005.

De la Rosa nije hteo da procenjuje svoje sanse da se nadje u timu za sledecu sezonu.

"Ne znam i ne zelim da budem preterano optimistican, da se ne bih razocarao. Nekada je bilo mnogo ponuda, sada ih vise nema toliko. Sve cemo znati za nedelju dana", kaze De la Rosa. "Prosle godine, dok je tu bio Fernando Alonso, nisam se ni nadao, tesko je zamisliti dva spanska vozaca u Meklarenu, sada je sasvim drugacije".

Alonso je odmah po zavrsetku sezone napustio Meklaren, posle niza sukoba tokom jedine sezone u tom timu.

De la Rosa, koji ce pre pocetka nove sezone napuniti 37 godina, vozio je izmedju 1999. i 2006. 72 trke za Erouz, Jaguar i Meklaren, u cijem test timu je od 2005. Najveci uspeh ostvario je 2006. na trci za Veliku nagadu Madjarske, na kojoj je osvojio drugo mesto.

Prvi vozac britanske ekipe ostaje domaci vozac Luis Hamilton.

Ronaldinjo izbegava treninge

Brazilski fudbalski internacionalac Ronaldinjo propustio je ove sezone cak 80 treninga spanskog vicesampiona Barselone, objavio je u sredu �El Mundo�. Novinar spanskog lista poziva se na "dobro obavestene izvore" i tvrdi da je najbolji fudbaler sveta u 2005. i 2006. godini od 178 treninga najpopularnijeg katalonskog kluba odradio samo 98.

Ronaldinjo, kako tvrdi izvestac ’El Munda’, zbog toga ove sezone cesto ima problema sa povredama i igra u veoma losoj formi.

’El Mundo’ navodi da je neredovnost na treninzima jedan od uzroka za Ronaldinjove lose odnose sa trenerom Frankom Rajkardom, a kao drugi razlog navodi cinjenicu da je brazilski as u vezi sa njegovom 20-godisnjom cerkom Lindzi, koju holandski strucnjak ne odobrava.

Van mreže BaNiX

  • Start moderator
  • Urednik
  • *
  • Poruke: 1751
  • Ugled: +149/-112
  • Pol: Muškarac
  • Forum je naš
    • Pogledaj profil
Odg: Vijesti iz svih sportova
« Odgovor #49 poslato: 15.12.2007. 16:18:09 »
Pobede hokejasa Partizana i Zvezde

Hokejasi Partizana i Crvene zvezde osvojili su bodove u utakmicama igranim u petka uvece u okviru Panonske lige i sampionata Srbije. 'Crno-beli' su u derbiju kola savladali ekipu Novog Sada sa 7:6, 'crveno-beli' su bili uspesniji od ekipe Beostara, 3:2, posle izvodjenje penala.

Duel u 'Pioniru' bio je uzbudljiv do same zavrsnice, posle uvodnih 2:2 gosti iz Novog Sada poveli su sa 4:2, ali je usledila serija domacih hokejasa za 7:4 na kraju druge trecine.

Gnjitko je ponovo bio nejafikasniji na ledu (3+2 poena), a mec su pored Gnjitka obelezili i u petak neuobicajeno nesigurni golmani Kusivori i Lukovic.

U duelu Beostar - Crvena zvezda gosti su poveli sa 2:0 ali se u poslednji period uslo sa rezultatom 2:2. Do kraja nije bilo golova pa je pogodak Cetlera u penal seriji odlucio pobednika.

Partizan - Novi Sad 7:6 (2:2, 5:2, 0:2)
Gnjitko 3, Robin 2, Milovanovic 2 - Malicek, Hantak 2, Klokner, Popravko 2

Beostar - Crvena zvezda 2:3 (1:2, 1:0, 0:0, 0:0, ps 0:1)
Danon, Kopkas - Zidjarevic, King

Prvenstvo Srbije:
1. Partizan ............... 13 ... 9 1 1 2 ... 63:34 ... 30
2. Novi Sad ............. 12 ... 7 2 0 3 ... 56:43 ... 25
3. Vojvodina ............ 10 ... 4 0 2 4 ... 29:30 ... 14
4. Crvena zvezda .... 12 ... 3 2 0 7 ... 34:50 ... 13
5. Beostar ............... 13 ... 2 0 2 9 ... 26:53 ... 8

Panonska liga:
1. Mladost ................ 6 ... 5 1 0 0 ... 36:18 ... 17
2. Partizan ................ 7 ... 4 1 0 2 ... 35:24 ... 14
3. Novi Sad .............. 6 ... 3 0 0 3 ... 27:23 ... 9
4. Zagreb ................. 5 ... 3 0 0 2 ... 17:27 ... 9
5. Crvena zvezda .... 7 ... 1 2 0 4 ... 26:31 ... 7
6. Vojvodina ............ 6 ... 1 0 2 3 ... 17:22 ... 5
7. Beostar ............... 7 ... 1 0 2 4 ... 19:32 ... 5

Van mreže BaNiX

  • Start moderator
  • Urednik
  • *
  • Poruke: 1751
  • Ugled: +149/-112
  • Pol: Muškarac
  • Forum je naš
    • Pogledaj profil
Odg: Vijesti iz svih sportova
« Odgovor #50 poslato: 18.12.2007. 12:16:44 »
JA BIH ODVEO SRBIJU NA SP!

Dragoslav Stepanović smatra da zaslužuje mesto selektora orlova
Ispunjavam sve uslove da budem kormilar nacionalnog tima: bližim
se šezdesetoj godini života, prošao sam sve kao i igrač i trener,

i sada mogu najviše da pružim. I tvrdim da bih odveo našu reprezentaciju u Južu Afriku

Dragoslav Stepanović je ekspresno preporodio i na put uspeha doveo Čukarički Stankom. Pod vođstvom iskusnog internacionalca, brđani su mnogima pomrsili račune i stigli u vrh srpskog fudbala. Jesen su završili na visokom, četvrtom mestu. Iza Partizana, Crvene zvezde i Vojvodine.

Dobar rad sa Čukom, Stepiju daje za pravo da razmišlja i o višem poslu u srpskom fudbalu – vođi nacionalnog tima.

- Zaslužio sam da budem selektor!

Tek ste se vratili u Srbiju, a želite reprezentativnu dirigentsku palicu?

- Ispunjavam sve uslove da budem kormilar najboljih asova naše zemlje – dodaje Stepanović. - Bližim se šezdesetoj godini života, prošao sam sve kao i igrač i trener, i sada mogu najviše da pružim.

Slede teške kvalifikacije za Svetsko prvenstvo 2010. godine?

- Tvrdim da ću, ako budem izabran, srpsku reprezentaciju odvesti u Južnu Afriku! Umem da spajam prave igrače u celinu, mogu i mnogo da uradim na psihološkom planu i na terenu i van terena. Zar to nisam najbolje demonstrirao u Čukaričkom?

Jeste li imali razgovor(e) sa predsednikom FSS Zvezdanom Terzićem?

- Nisam. Ali, očekujem da me pozove i da o svemu kada je reprezentacija u pitanju popričamo. Vidim da su brojni kandidati u igri i da je počeo predizborni EPP.

Kakav ste utisak stekli o srpskom fudbalu?

- Krajnje je vreme da napravimo pravu i kvalitetnu ligu. Sada svi gledaju da što pre rasprodaju najbolje igrače. Praksa je da se proda jedan i da posle od toga živi ili životari dvadeset ili više igrača. To nije prava formula. Ako nastavimo sa rasprodajama, u našem fudbalu će ostati samo poletarci. Od omladinca neće biti starijeg na terenima. Tu mora da se napravi strategija – jasan je Dragoslav Stepanović.

POZIV IZ SARAJEVA

NEKA ČEKA BOSNA

Posle smene Fuada Muzurovića, jedan od kandidata da sedne na klupu bosanske reprezentacije je i Stepanović.

- Zovu me iz saveza BiH. Međutim, malo su bili nekorektni kada je Muzurović izabran. Vozali su me nepotrebno – otkriva Stepi.

Bosna ili Srbija?

- Tu dileme nema: uvek Srbija!

SVAKI POTEZ ISPLANIRAN

NIŠTA BEZ MIHAJLOVIĆA

Dragoslav Stepanović izražava veliku zahvalnost porodici Mihajlović, koja ga je angažovala za rad u Čuki.

- Tandem Žika-Aleksandar i sportski direktor Darko Ramovš su krivci za moj dolazak na Banovo brdo. Zajedno sa njima kreiram svaki potez – i klupski, a i eventualni reprezentativni – tvrdi Stepi.

ŽIVADIN MIHAJLOVIĆ

STEPIJU NAJBOLjE

U ČUKARIČKOM

Koliko je Stepi cenjen među igračima i rukovodstvom brđana potvrđuju reči Živadina Mihajlovića, idejnog tvorca superligaša Čukaričkog, na nedavnom koktelu, povodom završetka jesenje sezone:

- Dragoslavu Stepanoviću ne može da bude nigde bolje nego u ovom domu. Sarađivaćemo dugo, dugo...

PRIPREME BRĐANA

GLAVNA BAZA

MEDULIN

Stepanović je izabranicima dao zimski odmor do 8. januara iduće godine.

- U sredu letim za Frankfurt. Imam privatne poslove – reče Dragoslav.

Gde će se Čukarički pripremati za prolećni deo sezone?

- Glavna baza će biti Medulin.

Van mreže BaNiX

  • Start moderator
  • Urednik
  • *
  • Poruke: 1751
  • Ugled: +149/-112
  • Pol: Muškarac
  • Forum je naš
    • Pogledaj profil
Odg: Vijesti iz svih sportova
« Odgovor #51 poslato: 18.12.2007. 12:17:52 »
LATINOVIĆ IZMISLIO MINUS - DVA BODA!?

Disciplinski sudija sankcionisao Bežaniju za slučaj Lučani
Član 55. disciplinskog pravilnika predviđa oduzimanje tri do
devet bodova a disciplinac pronašao olakšavajuće okolnosti

Kolika je cena u srpskom fudbalu za napuštanje terena tokom superligaške utakmice? Minus dva boda! Ko voli, dakle, neka izvoli. Neće mnogo boleti. Časti Zajednica i disciplinski sudija Nikola Latinović.

Ovo je epilog slučaja Lučani, slučaja koji je podigao veliku prašinu, jer ruku na srce, ne događa se svaki dan da jedna ekipa napusti teren nezadovoljna sudijskim odlukama. A učinila je to Bežanija u Lučanima, igrao se 52. minut kada su gostujući igrači odsvirali kraj. I nikom ništa. Danima su nadležni organi gasili požar, govorili da je sve bila ishitrena odluka, da je bilo prvi put, da...Farsa. Čekao se samo kraj sezone da disciplinski sudija saopšti ono što će sve nasmejati. Zato nam je fudbal na ovako niskim granama, zato nema publike na tribinama, zato nam se svet smeje. Ni ono što piše u pravilniku nije merodavno za one koji se igraju domaćim fudbalom. Sudija Nikola Latinović je, eto, pronašao rupu koja omogućava da se eliminiše član 55. disciplinskog pravilnika (za napuštanje terena predviđena kazna od tri do devet bodova) i kazni Bežaniju sa oduzimanjem – dva boda!? U slučaju da klub ponovi isti prekrašaj, e onda će i kazna biti rigoroznija. Pazi, molim te. Smešno od strane ljudi koji predstavljaju zakon. Ili su i oni razmišljali, kakav nam je fudbal, takva i kazna...

IGRAČIMA OPOMENA

NEMOJTE VIŠE

MOLIMO VAS

Disciplinski pravilnik predviđa i mere za one koji su napustili teren u Lučanima a svi oni su kažnjeni – opomenom.

-Ukolio se nešto slično ponovi, kazna će biti rigoroznija -

ističe generalni sekretar Zajednice Miodrag Janković.

Ostalo je samo da se Zajednica izvini igračima i rukovodstvu Bežanije zbog izrečene kazne i zamoli ih da ubuduće sačekaju kraj meča pre nego što krenu ka svlačonicama...

NAREDBODAVCU PAUZA

PREDRAG PRIŠUNjAK

GODINU VAN FUDBALA

Razmišljali su u Zajednici i Bežaniji ko bi mogao da bude odgovoran za ono što se dogodilo u Lučanima i izbor je pao na poslovnog direktora Bežanije Predraga Prišunjaka. Neko je, naravno, morao da naredi igračima da izađu sa terena...

-Prišunjak se prišunjao i rekao igračima da napuste teren – u šali kaže prvi operativac Zajednice Miodrag Janković.

Zbog toga poslovni direktor Bežanije neće moći da radi u fudbalu narednih godinu dana. Ali ako se žali možda će moći i ranije da se vrati klupskim obavezama...

U BEŽANIJI ZAHVALNI FSS NA RAZUMEVANjU, ALI...

DA LI MOŽE BEZ KAZNE!?

Uprava Bežanije zadovoljena odmerenom kaznom za eksces u Lučanima. Predsednik kluba Nedeljko Ostojić je pun reči hvale za FS Srbije, Disciplinsku komisiju, ali i samokritičan.

-Lučani su naš greh. Svesno smo napustili teren da bismo fudbalskoj javnosti skrenuli pažnju na FK Bežaniju i ono što nas je u prvenstvu pratilo. Evo, po okončanju jesenjeg dela pune su novine nezadovoljnih suđenjima. Posebno se zahvaljujemo gospodinu Latinoviću koji je do kraja sagledao stanje u Bežaniji i shvatio naše motive. Skidanje dva boda nije puno, ali onome ko se bori isključivo znanjem i viteštvom za bodove i goli život, a nalazi se na začelju kolone, mnogo znači. Apelujemo na FSS i fudbalsku javnost da još jednom razmotre našu situaciju i probaju da nam omoguće što ravnopravniji start u prolećnom delu. Mislim da bi takva mera bila više nego pedagoška. Lako je kažnjavati već kažnjene. Treba pokazati drugu, sportsku stranu obraza. Treba edukovati mlade igrače. Mi ionako zaostajemo šest bodova. Pa koga ćemo dovesti sa tolikim minusom a zaista nam je želja da srpskom fudbalu pružimo lepe i džentlmenske partije – rekao je na kraju predsednik Bežanije Nedeljko Ostojić.

Van mreže BaNiX

  • Start moderator
  • Urednik
  • *
  • Poruke: 1751
  • Ugled: +149/-112
  • Pol: Muškarac
  • Forum je naš
    • Pogledaj profil
Odg: Vijesti iz svih sportova
« Odgovor #52 poslato: 18.12.2007. 12:21:22 »
NA TRANSFERU NAJBOLjI!

Vojvodina juče obelodanila spisak igrača koji mogu da odu
Pored Kačara na spisku: Despotović, Kahriman, Pekarić, Đurovski,
Stošić, Trivunović, Šarac, Milutinović, Stevanović, Radosavljev i Dobrić.

Novi Sad – Rukovodstvo Vojvodine je juče, neposredno pre nego što su fudbaleri otišli na zimski odmor koji će trajati do 15. januara, obelodanilo listu igrača koji, uz odgovarajuće obeštećenje, naravno, u zimskom prelaznom roku mogu da promene klub.

Na toj listi su gotovo svi nosioci igre trećeplasirane ekipe Meridijan super lige ove jeseni. Dakle, ukoliko dobiju odgovarajuće inostrane ponude, i, naravno, uz odgovarajuće obeštećenje, Vojvodinu, mogu da napuste Gojko Kačar, Ranko Despotović, Damir Kahriman, Nino Pekarić, Mario Đurovski, Miodrag Stošić, Veseljko Trivunović, Dragan Šarac, Milan Milutinović, Ljubomir Stevanović, Srđan Radosavljev i Saša Dobrić.

Uz njih, iz kluba mogu da odu i Miodrag Pantelić i Saša Drakulić, s tim što je njima ostavljena i mogućnost odlaska u domaće klubove.

-Bez obzira na to što smo mogućnost odlaska ostavili ovolikom broju kvalitetnih igrača, od šampionske titule kao glavnog cilja u ovoj sezoni nismo odustali, naprotiv – bio je izričit predsednik „lala“ Ratko Butorović. – Jer, za svakog od njih imamo odgovarajuću alternaciju, a već imamo i spisak zaista pravih pojačanja koja ćemo dovesti ove zime.

O kojim pojačanjima je reč, prvi čovek „stare dame“ za sada ne želi da govori, a što se tiče ocene učinka u jesenjem delu, on naglašava da, uprkos trećem mestu i seriji od 16 utakmica bez poraza, inače rekordnoj u istoriji kluba, nije zadovoljan.

-Ta serija jeste za respekt, treće mesto nekom možda i zvuči dobro, ali mi smo, još na početku sezone kao cilj označili sam vrh tabele. A ciljevi se ne mogu svaki dan menjati – bio je kategoričan prvi čovek Vojvodine.

PRVOTIMAC NOVOSAĐANA PROŠAO VEĆINU TESTOVA U MOSKVI

KAČAR I DANAS

NA PREGLEDIMA

Mladi reprezentativac Gojko Kačar juče je prošao većinu lekarskih pregleda u Moskvi, ostao je, dakle, još deo, koji će morati da prođe danas, kako bi se stekli svi uslovi za potpis ugovora sa Dinamom.

-Sve ono što smo dogovorili pre sedam dana, mislim i na obeštećenje Vojvodini i na Kačareve uslove, dobilo je još jednu potvrdu u ruskoj prestonici – objašnjava menadžer Dejan Joksimović – Na pragu smo parafa sa važnošću od četiri godine.

Kačar bi, dakle, po okončanju pregleda mogao odmah da uzme olovku u ruke?

-Da li će se to dogoditi u Moskvi ili, možda, u Novom Sadu, još nije odlučeno. Bitno je da nema nesporazuma oko cene, tako da će se Kačar, u društvu Radisava Rabrenovića, sportskog direktora Novosađana, sutra vratiti bezbrižan u Srbiju – zaključio je Joksimović.

O UČINKU TRENERA

ZA BRZIĆA 5+

-Ako bismo učinak nešeg trenera Ivice Brzića ocenjivali ocenom od jedan od pet, dali bismo mu pet plus – bio je izričit Butorović. – Jer, kada izdvojimo učinak u 12 kola u kojima je on vodio tim, osvojili smo isti broj bodova kao i Partizan, a dva više od Crvene zvezde. Dodatni razlog za zadovoljstvo je to što Vojvodina, pod Brzićevom palicom, igra hrabro i napadački, dakle baš onako kako svi želimo.

Butorović je dodao da Vojvodina nema nijednu zamerku na račun sudijske organizacije.

SPEC

Za četiri vezane pobede, protiv OFK Beograda, Napretka, Mladosti i Crvene zvezde (dve pobede i dva remija) predsednik Butorović je bez kompromisa obećao 7.000 evra za 12 bodova. Ali, obzirom da je ostavio mogućnmost UO na kompromis, odlučeno je da se ipak isplati premija od 2.350 evra po igraču.

Van mreže BaNiX

  • Start moderator
  • Urednik
  • *
  • Poruke: 1751
  • Ugled: +149/-112
  • Pol: Muškarac
  • Forum je naš
    • Pogledaj profil
Odg: Vijesti iz svih sportova
« Odgovor #53 poslato: 18.12.2007. 12:23:50 »
SINIŠA BOLjI OD MARADONE

„San“ objavio deset najboljih izvođača slobodnih udaraca
Engleski tabloid „San“ objavio je svoju listu deset najboljih
izvođača slobodnih udaraca i niko nije usmnjao da će enggleska ikona

 Dejvid Bekam bit najbolji, ali u moru majstora „slobodnjaka“ koji su svoje „kifle“ ili „bombe“ pokazivale na Ostrvu na trećem mestu je naš Siniša Mihajlović.

Uz Roberta Karlosa svakako najbolji defanzivac izvođač slobodnjaka sa svih distanci od 16 do 40 metara, Siniša je smešten iza Bekama i Brazilca Žuninja, ali ispred velikog Dijega Armanda Maradone. „San“ je za Sinišu napisao:

-Scena za pamćenje. Vaša zvezda prešla je u rivalski tabor i u narednoj sezoni protiv vas postigao het-trik iz slobodnih udaraca. Eto, tako su se osećali navijači Sampdorije pošto je Mihajlović prešao 1998. godine u Lacio. Bilo je gadno, svejedno. Srbin je svakako najbolji defanzivac izvođač slobodnih udaraca.

Dejvid Bekam je prvi jer „ima petlju“ obzirom da je u poslednjoj sekundi golom iz slobodnjaka protiv Grčke odveo Englesku na SP 2002. A, i Englez je. Drugi je Žuninjo, ali onaj iz Lion. On je aktuelni kralj slobodnjaka sa svih distanci i u svim tehničkim elementima. Iza Mihajlovića svrstani su Le Tisije, Van Hojdonk, Pirs, Maradona, Gaskojn, Roberto Karlos i jedini golman Hoze Luis Čilavert. Na kraju je „San“ u svom stilu poručio onima kojima se lista ne sviđa da naprave svoju, a čudno je da su zaboravili jednog Đanfranka Zolu, omalenog Italijana koji je do ludila dovodio britanske golmane...

TOP 10

1.Dejvid Bekam (Engleska)

2.Žuninjo Parnebukano (Brazil)

3.Siniša Mihajlović (Srbija)

4.Metju Le Tisije (Engleska)

5.Pjer Van Hojdonk (Holandija)

6.Stjuart Pirs (Engleska)

7.Dijego Maradona (Argentina)

8.Pol Gaskojn (Engleska)

9.Roberto Karlos (Brazil)

10.Hoze Luis Čilavert (Paragvaj)

Van mreže BaNiX

  • Start moderator
  • Urednik
  • *
  • Poruke: 1751
  • Ugled: +149/-112
  • Pol: Muškarac
  • Forum je naš
    • Pogledaj profil
Odg: Vijesti iz svih sportova
« Odgovor #54 poslato: 20.12.2007. 11:08:28 »
Koroman: "Ovo je nasa realna slika"

Trener Crvene zvezde Aleksandar Jankovic i igraci beogradskog kluba nezadovoljni su igrom koju su pruzili u Bragi, u poslednjem kolu grupe F kupa UEFA. Zvezda je u Portugalu zabelezila i cetvrti poraz i zavrsila takmicenje na zacelju grupe, bez ijednog boda. "Ovakva utakmica ne desava nam se prvi put. To je obrazac koji je postojao i na prethodnim mecevima", rekao je Jankovic posle meca.

"Evropa je surova i pokazuje limite svake ekipe, pokazala je i nase. Istina je da nismo imali imperativ pobede u ovom mecu, ali smo morali bolje. Ovako smo dosli u poziciju da kao bivsi sampioni Evrope zavsrimo grupu na poslednjem mestu, sa sva cetiri poraza".

Ognjen Koroman bio je jos ostriji.

""Zvezda je nas najveci klub i ne zasluzuje ovakve utakmice u Evropi, kojima razocarava auditorijum u Srbiji i dijaspori. Ovo je neozbiljno i odraz celokupne situacije u klubu. Mislim da je ovo realna slika u ovom trenutku. Videli ste nase igre. To sto smo odigrali 70 minuta dobro protiv Bajerna, vise je inspiracija nekoliko igraca, nego potvrda kvaliteta. Sve u svemu ovo je bila slaba polusezona Zvezde i ocekujem mnogo bolje nastupe u narednom periodu".

Portugalac Lukas odlicno poznaje ekipu Brage.

"Utakmice sa Bragom uvek su teske. Imali smo veliku zelju da takmicenje zavrsimo dobrim rezultatom, ali to nije bilo moguce. Braga je bila bolja u ovom mecu. Sada je pred nama odmor, a onda pripreme za drugi deo".

Mecom u Bragi zavrsila se jesenja polusezona za Crvenu zvezdu,. Nastavak fudbalskih takmicenja u Srbiji zakazan je za kraj februara.

Van mreže BaNiX

  • Start moderator
  • Urednik
  • *
  • Poruke: 1751
  • Ugled: +149/-112
  • Pol: Muškarac
  • Forum je naš
    • Pogledaj profil
Odg: Vijesti iz svih sportova
« Odgovor #55 poslato: 20.12.2007. 11:09:20 »
Pobeda Partizana u praznom Pioniru

Kosarkasi Partizana pobedili su francuski Roan 82:76, u devetom kolu grupe C u Evroligi. �Crno-beli� sada imaju skor od 4 pobede i 5 poraza, i imaju velike izglede da se plasiraju u Top 16. U ekipi Duska Vujosevica najefiksniji je bio Nikola Pekovic, koji je pored 26 poena imao i cak 16 skokova. Pored Pekovica odlicni su bili Milenko Tepic sa 18 i Novica Velickovic sa 14 poena. Kod gostiju, Brajan Ras je postigao 15, a Saliers i Hes po 14 poena.

U narednom kolu "crno-beli" gostuju Panatinaikosu u Atini.

Mec se igrao pred praznim tribinama zbog suspenzije koju je Partizan zaradio nakon meca sa Ulkerom.

Partizan je izuzetno vazan mec prelomio tek u poslednjoj cetvrtini. Gosti iz Francuske vodili su tokom veceg dela utakmice, ali ekipa Duska Vujosevica nije se predala iako je u jednom trenutku Roan imao i 18 poena prednosti.

Nikola Pekovic je pored vec standardnog kosgeterskog ucinka, ovoga puta imao nekoliko izuzetno vaznih skokova u napadu, koji su mozda i presudili na kraju.

Atmosfera sablasno praznog Pionira na pocetku utakmice vise je uticala na domace kosarkase kojima u prvih 10 minuta nije nista polazilo za rukom.

Na drugoj strani, Roan je igrao veoma pokretljivo i u odbrani i u napadu, i ta igra im je u sedmom minutu donela prvo osetnije vodjstvo - 17:7. Brajan Ras je bio najraspolozeniji kod domacina u tom periodu sa 6 poena.

Do kraja prve deonice Francuzi su nastavili sa odlicnom partijom. Rasu su se pridruzili Sailers i Badian, i Roan je nakon deset minuta imao viskoih 30:14.Druga deonica pocinje sa jos dva poena gostiju za najvisih 32:14, a onda je usledila serija Partizana 8-0, kojom je domacin prisao na minus 10 (32:22). U drugih deset minuta razigrali su se Pekovic i Velickovic, i dominacija pod kosem dovela je „crno-bele" na samo jedan poen deficita u 18.minutu (41:40).

Ipak, usledio je neshvatljiv pad ekipe Duska Vujosevica koji su gosti iskoristili i sa tri uzastopne trojke i jednim slobodnim bacanjem dosli do plus 11 nakon dvadeset minuta (51:40).

Tandem „crno-belih" koji je bio najbolji u prvom poluvremenu, odlicno je poceo i u nastavku. Pekovic je pogodio dvoju, a Velickovic trojku za novi prikljucak domaceg tima (51:45). Izuzetno cvrsta ekipa Roana ipak nije popustila, pa su gosti vodili i nakon 30 minuta (64:60).

Poslednja cetvrtina bila je izuzetno zanimljiva. Pocelo je, kao i na startu drugog dela, sa pet poena domacina, i Partizan je napokon poveo (65:64). Uzvratili su Francuzi sa sedam uzastopnih poena (71:65), ali Pekovic nije hteo da popusti. Centar „crno-belih" uzvratio je sa pet poena, a na to se nadovezao i Tepic sa trojkom, i Partizan je ponovo vodio (73:71).

Partizan do kraja nije ispustao prednost, ali je poslednji napad Roana odbijen tek u 38. minutu kada gosti nisu iskoristili dva napada u nizu pri vodjstvu Partizana 80:76.

Partizan - Roan 82:76

Partizan: Palasio 6, Tepic 18, Kecman 2, Borovnjak 2, Tripkovic 3, Velickovic 14, Pekovic 26, Vitkovac 8, Djurkovic, Bozic 2, Milosevic, Vranes 1.
Roan: Diop, Pupe 6, Hel 8, Vilson, Solomon 2, Badian 10, Salier 14, Hes 14, Pelin 7, Ras 15.

Van mreže BaNiX

  • Start moderator
  • Urednik
  • *
  • Poruke: 1751
  • Ugled: +149/-112
  • Pol: Muškarac
  • Forum je naš
    • Pogledaj profil
Odg: Vijesti iz svih sportova
« Odgovor #56 poslato: 20.12.2007. 11:10:04 »
EL: Poraz Partizana u Napulju

U trecem kolu D grupe vaterpolo Evrolige, prvak Srbije Partizan Rajfajzen izgubio je u gostima od napuljskog Posilipa rezultatom 11:10 (3-3, 2-1, 2-3, 4-3). Posle dve pobede, ovo je Partizanu prvi poraz u takmicenju. Priliku da se revansiraju za poraz "crno-beli" ce imati 19. januara, kada italijanski tim dolazi u Beograd. U drugom mecu ove grupe u subotu igraju Barseloneta i Bresa.

Milan Aleksic je postigao tri gola za Partizan, dok su Nikola Radjen i Dusko Pijetlovic po dva puta bili precizni. Posilipo je, medjutim, uspeo da zaustavi najbolje igrace Partizana Filipa Filipovica i Andriju Prlainovica, koji se nisu upisali u listu strelaca.

Nikola Janovic, Boris Zlokovic, Valentino Galo i kapiten Francesko Postiljone postigli su po dva gola za domaci tim. "Crno-beli" su poslednje vodjstvo na utakmici imali pocetkom poslednje cetvrtine, kada su vodili sa 8:7. Italijanski tim se, medjutim, vratio serijom od 3:0 i prelomio mec.

Van mreže BaNiX

  • Start moderator
  • Urednik
  • *
  • Poruke: 1751
  • Ugled: +149/-112
  • Pol: Muškarac
  • Forum je naš
    • Pogledaj profil
Odg: Vijesti iz svih sportova
« Odgovor #57 poslato: 20.12.2007. 11:12:44 »
Ferguson uporan da dovede Berbatova

Ser Aleks Ferguson i dalje zeli da angazuje igraca Totenhema Dimitra Berbatova. Po informacijama Dejli Mirora za Bugarina ce Totenhemu ponuditi Sahu, Brauna i 6 miliona funti. To je treci pokusaj Fergusona da angazuje sjajnog strelca. Pocetkom sezone, kada je klub belezio lose rezultate, Berbatov je najavljivao da zeli da ode. Novine pisu da bi to moglo da se desi, ali ce Totenhem insistirati da dobije Nanija. To ce biti problem, jer Junajted ne zeli da pusti igraca kojeg su platili 17 miliona funti.

Novi trener londonskog kluba Huande Ramos poceo je pregovore sa Berbatovim da ostane u klubu do kraja sezone.

Bez obzira da li ce preci u Totenhem Ves Braun, koji je u Premijer ligi igrao standardno, sigurno ce napustiti Mancester posto je odbio ponudu kluba da mu povecaju platu na 50 hiljada funti nedeljno.

Njemu ugovor istice u junu i vec prvog dana 2008. godine moci ce da pregovara sa drugim klubovima.

Miror navodi da Ferguson vise ne racuna na Sahu, koji je za cetiri godine u Mancesteru veoma malo igrao zbog cestih povreda, narocito u poslednjih 18 meseci.



Igrac Mancestera umesan u silovanje

Defanzivac Mancester Junajteda Dzoni Evans priveden je na saslusanje zbog prijavljenog slucaja silovanja u hotelu u centru Mancestera, prenosi BBC. U utorak u Grejt Dzon Strit hotelu odrzana je privatna zurka, kojoj su prisustvovali igraci Mancestera. Policija je pozvana u hotel rano ujutru u utorak, gde je navodno silovana dvadesetsestogodisnja zena. Policijski zvanicnici su naveli da je Evans uhapsen kasno uvece u utorak, nakon sto je samoinicijativno dosao u policijsku stanicu.

’’Devetnaestogodisnji mladic je uhapsen pod sumnjom da je pocinio silovanje u utorak. On se sam predao policiji. Trenutno je pusten uz kauciju do 23. februara.’’

Evans je odigrao osam utakmica za reprezentaciju Severne Irske, ali ne zauzima stalno mesto u prvom timu Mancestera.

Irac je prvi nastup za Mancester zabelezio u septembru, nakon sto je godinu dana proveo na pozajmici u Sanderlendu.

Iz Mancester Junajteda niko nije zeleo da komentarise istragu.



Carovac osvaja Vinson

Planinar novopazarskog drustva Sandzak Basar Carovac krenuo je iz cileanskog grada Punto Arenas prema baznom kampu "Antarktik", a posle aklimatizacije, narednih dana pokusace da osvoji najvisi vrh Juznog pola Vinson, visok 4.897 metara.

"Zelja mi je da postanem prvi covek iz nase zemlje koji je osvojio Vinson i da tako dodjem na dva koraka do ostvarenja sna svakog planinara - osvajanja sedam najvecih kontinentalih vrhova", izjavio je Carovac novopazarskom radiju Sto plus.

Novopazarski planinar i zasluzni sportista Srbije Basar Carovac se u poslednje cetiri godine uspeo na najvisu tacku Afrike - Kilimandzaro, Juzne Amerike - Akonkagvu, Azije i sveta - Mont Everest i Evrope - Elbrus.

Osim toga popeo se i na himalajske vrhove Ajland Pik, Loboce i Cho Oju, kao i azijske planine Damavand, Ararat i Erdzijas.

"Penjanje na najvise vrhove Severne Amerike i Australije i Okeanije planirano je za 2008. godinu", rekao je Carovac.

U ekspediciji "Vinson 2007" nalaze se i dva planinara iz SAD i Juzne Koreje.


UEFA: Najbolji LS golovi 2007/2008

U prvom delu ovogodisnje Lige Sampiona postignuto je 267 golova na 96 utakmica. Od toga je vebsajt UEFA (www.uefa.com) javno birao 10 najlepsih golova prvog dela sampionata.

Lionel Mesi

Barselona- Olimpik Lion, 1. kolo

Katalonci su veoma jasno svima stavili do znanja da nameravaju da povrate evropsku krunu nakon sto su ’’pocistili’’ Lion u 1. kolu grupe E. Talentovani Argentinac je odigrao kljucnu ulogu u Barsinoj pobedi od 3:0, postigavsi prelep gol nakon akcije Deka i Andresa Inijeste.

Dejvid

Fenerbahce SK- Internacionale Milano, 1. kolo

Sampioni Turske su se po prvi put plasirali u nokaut fazu prestiznog takmicenja, a za to su delimicno bila zasluzna tri boda osvojena u utakmici protiv Intera u 1. kolu. Brazilac Dejvid je doneo pobedu svom timu superiornim volejem koji golman Cezar nije mogao da odbrani.

Matju Valbuena

Liverpul- Olimpik Marsej , 2. kolo

Uprkos katastrofalnom pocetku u domacoj ligi, Marsej je utehu nasao u Ligi sampiona, uzevsi tri boda Liverpulu na Enfildu zahvaljujuci felsu Valbuene, koji je tacno uleteo pod precku.

Klarens Sedorf

AC Milan- Sahtjor Donjeck, 3, kolo

Fantasticni Holandjanin je postigao 2 gola u spektakularnoj utakmici koja je pripala Milanu 4-1.Oba gola su postignuta nakon kornera u roku od sedam minuta, a drugi gol sa 25 metara je iznenadio sve na terenu.

Tarik Sektui

FC Porto- Olimpik Marsej, 4. kolo

Kda je Tarik Sektui primio loptu na svojoj polovini, nije se na prvi pogled cinilo da nece biti opasnosti po gol Marseja. A zatim je igrac Porta pretrcao celokupnu odbranu Marseja, ostavivsi tri igraca iza sebe pre nego sto je postigao uvodni gol pre konacnih 2:1.

Zlatan Ibrahimovic

Internacionale Milano- CSKA Moskva, 4. kolo

Svedski napadac postigao je ukupno pet pogodaka za Inter u grupi G. Drugi gol, postignut protiv CSKA je samo potvrdio njegovo samopouzdanje ove godine.

Kristijano Ronaldo

Mancester Junajted- Sporting Lisabon, 5. kolo

Naizgled ’’osudjeni’’ na neresen ishod, koji bi ugrozio njihovu poziciju lidera grupe F, Mancester je uspeo da osigura prvo mesto nakon genijalnog gola Kristijana Ronalda, postignutog iz slobodnog udarca protiv bivseg kluba. Portugalac se tako uvrstio medju najbolje strelce LS ove godine.

Maksi Pereira

SL Benfika- AC Milan, 5. kolo

Iako Benfika nije uspela da prodje grupnu fazu takmicenja, navijaci kluba sigurno nece zaboraviti gol Pereire protiv Milana,postignutog u trku.Dida nije mogao da ucini nista dok je lopta uletela u gol nakon odbitka o stativu. Ovo je bio i savrsen nacin da se Urugvajac, koji je u benfiku stigao letos, dokaze u klubu.

Aleks

Fenerbahce- CSKA Moskva, 6. kolo

Fenerbahce je gubio u najbitnij utakmici u grupi, ali je uspeo da se vrati zahvaljujuci divnom golu Aleksa. Primivsi loptu na 25 metara od gola, prosledio ju je u gornji desni ugao, i tako ’’namestio’’ konacnih 3:1 za Fenerbahce, koji je po prvi put prosao dalje.

Fernando Tores

Olimpik Marsej- Liverpul, 6. kolo

Prva dva gola Fernanda Toresa za Liverpul u Ligi sampiona protiv Porta zacrtali su ga kao omiljenog medju navijacima, dok ga je gol protiv Marseja, koji je ’’povratio klub iz mrtvih’’ proslavio kao heroja kluba. Nakon odlicnog pasa Harija Kjuela, Tores je iznenadio Zulijena Rodrigesa i pomogao Liverpulu da se plasira u drugi krug takmicenja.

Zreb za nokaut fazu odrzace se u petak u podne u Nionu.


Zidan:Real favorit u ''El klasiku''

Zinedin Zidan ocekuje da Real Madrid pobedi u utakmici protiv Barselone, koja se igra u nedelju u Kataloniji, i veruje da ce utakmica biti teska za oba kluba. ��To ce biti napeta i, pre svega, teska utakmica za obe ekipe, jer Barselona mora da pobedi da bi se priblizila Realu, dok Real zeli da dodje do sedam bodova razlike. Obe ekipe su izuzetno jake, i nekada je Real favorit, a nekad Barselona, s tim sto mislim da bi u ovom trenutku Real mogao da pobedi i u gostima��, izjavio je Francuz.

Pored toga, ’’Zizu’’ se priseca svoje najdraze uspomene na ’’el klasiko’’, dok je i sam nosio dres Reala, u sezoni 2001/2002, kad je postigao gol za 0:1, i naglasava da je Real u poslednjih 20 gostovanja na Kamp Nou pobedio samo jednom.

Legendarni fudbaler, ipak, veruje da to nece biti prepreka Realu da pobedi, jer smatra da ’’Real u ovom trenutku ne gubi ni protiv koga. Barselona se trenutno nalazi u situaciji u kojoj se Real nalazio pre par godina- previse zvezda u klubu stvara problem u igri. Ali uvek treba imati na umu da su to odlicni igraci, i da, kad zatreba, mogu da budu veoma opasni’’.

Na kraju, Zidan je dodao da je siguran da, nakon promena u Realu, nece biti problema sa igracima, i da ce veliki izbor koji trener Suster ima na raspolaganju doprineti svezini igre, i verovatno odluciti pobednika.

Van mreže BaNiX

  • Start moderator
  • Urednik
  • *
  • Poruke: 1751
  • Ugled: +149/-112
  • Pol: Muškarac
  • Forum je naš
    • Pogledaj profil
Odg: Vijesti iz svih sportova
« Odgovor #58 poslato: 20.12.2007. 11:14:12 »
Rukometna Srbija 13. u 2007. godini

Rukometne reprezentacije Srbije zauzele su 13. mesto u 2007. godini na objavljenoj listi Evropske rukometne federacije (EHF). Na rang listi, koja obuhvata uspesnost seniorskih selekcija, ali i reprezentacija do 17 i 19 godina u obe konkurencije, uspesnije su bile srpske rukometasice koje su sa Hrvatskom podelile 10. mesto, dok su rukometasi u konacnom plasmanu 14. sto je Srbiji donelo 13. mesto u ukupnom plasmanu.

Rukometasi i rukometasice Srbije nisu imali mnogo posla ove godine, posto su takmicenja zavrsili u kvalifikacijama.

Rukometasice Srbije nisu uspele da se plasiraju na Svetsko prvenstvo u Francuskoj, jer su izgubile od Poljske, dok su rukometasi ostali bez plasmana na EP u januaru 2008. u Norveskoj, jer su porazeni od Islanda.

Najbolje rezultate u 2007. imale su reprezentacije Francuske. Francuski rukometasi su na SP u Nemackoj bili cetvrti, dok su francuske rukometasice na domacem terenu, takodje na SP, bile pete.

Redosled najboljih 20 reprezentacija u ukupnom plasmanu:

1. Francuska
2. Danska
3. Spanija
4. Nemacka
5. Rusija
6. Hrvatska
7. Poljska
8. Svedska
9. Norveska
10. Madjarska
10. Rumunija
12. Slovenija
13. Srbija
14. Slovacka
15. Holandija
16. Austrija
17. Island
18. Ceska
19. Ukrajina
20. Makedonija

Redosled zenskih rukometnih reprezentacija:

1. Rusija
2. Francuska
3. Rumunija
4. Norvesska
5. Spanija
6. Nemacka
7. Danska
8. Madjrska
9. Holandija
10. Hrvatska
10. Srbija

Redosled muskih rukometnih reprezentacija:

1. Danska
2. Hrvatska
3. Nemacka
4. Spanija
5. Poljska
6. Francuska
7.Svedska
8. Rusija
9. Slovenija
10. Madjarska
10. Island
12. Slovacka
13. Ceska
14. Srbija.


Van mreže BaNiX

  • Start moderator
  • Urednik
  • *
  • Poruke: 1751
  • Ugled: +149/-112
  • Pol: Muškarac
  • Forum je naš
    • Pogledaj profil
Odg: Vijesti iz svih sportova
« Odgovor #59 poslato: 20.12.2007. 11:16:04 »
Srbija protiv Nemacke 31. maja

Fudbalska reprezentacija Srbije igrace 31. maja prijateljsku utakmicu sa trostrukim svetskim i evropskim sampionom Nemackom. Portparol Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Aleksandar Boskovic izjavio je da ce se ta utakmica igrati na stadionu "Auf Salke" na kome je selekcija nekadasnje Srbije i Crne Gore izgubila od Argentine sa 0:6 na Svetskom prvenstvu 2006. godine.

U istom gradu na Svetskom prvenstvu 1974. godine, tadasanja Jugoslavija ostvarila je najubedljiviji trijumf u svojoj istoriji, posto je savladala Zair sa 9:0.

Ranije je saopsteno da ce Srbija sedam dana pre pre meca sa Nemackom, igrati sa selekcijom Irske u Dablinu.

Kvalifikacije za Svetsko prvenstvo, koje ce se 2010. godine igrati u Juznoj Africi, reprezentacija Srbije ce poceti 6. septembra, kada ce u Beograd doputovati selekcija Farskih Ostrva.

Srpski fudbaleri ce cetiri dana kasnije gostovati Francuzima.