Anketa

Za koji tim navijate u Jelen Super ligi Srbije?

za Vojvodinu
1 (16.7%)
za Partizan
1 (16.7%)
za Crvenu Zvezdu
4 (66.7%)
za neki drugi tim
0 (0%)

Ukupno glasova: 6

Autor Tema: Jelen Super liga Srbije  (Pročitano 55046 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže BaNiX

  • Start moderator
  • Urednik
  • *
  • Poruke: 1751
  • Ugled: +149/-112
  • Pol: Muškarac
  • Forum je naš
    • Pogledaj profil
Одг: Jelen Super liga Srbije
« Odgovor #105 poslato: 13.08.2009. 14:00:57 »
SL: Novajlije bi u zlatnu sredinu

U subotu, 15. avgusta počinje nova fudbalska sezona u Srbiji, u kojoj će učestvovati 16 klubovai koja će se igrati po dvostrukom bod sistemu.

Pet novih klubova, od kojih su Spartak i Smederevo svojevremeno već igrali u najjačoj ligi (Spartak je bio član i one lige bivše Jugoslavije), imaju gotovo preslikane ambicije - prvo obezbediti opstanak, a ako se ukaže prilika za nešto više...

Beogradski BSK, Smederevo, požarevački Mladi radnik, subotički Spartak i Metalac iz Gornjeg Milanovca plasirali su se u Jelen Superligu kao najboljih pet ekipa u prošlosezonskom takmičenju Prve lige.

Uspeh tih klubova podstakao je Zajednicu Superligaša da organizuje njihovu zvaničnu promociju, što bi trebalo da postane praksa ubuduće.

Klubovi su uglavnom sačuvali timove na okupu, osim Spartaka koji je ostavio 11 igrača i doveo mnogo novih.

"BSK nije menjao tim koji dobija. Vratio nam se napadač Aleksandar Đukić iz Banata, a doveli smo i levog beka Voždovca Vukadinovića. Spremni smo za takmičenje, a ambicija nam je da budemo stabilan superligaš, u sredini tabele, možda i nešto više", rekao je generalni sekretar kluba iz Borče Lazar Đurović.

BSK gradi novi stadion, jer sadašnji ne zadovoljava propisane standarde. Dok ne bude napravljen, BSK će svoje utakmice kao domaćin igrati na stadionu OFK Beograda.

Smederevo se vratilo u "svoje" društvo. Mnogi su bili iznenađeni tadašnjom odlukom čelnika srpskog fudbala da Banat dobije prednost nad Smederevom i da vojvođanski klub ostane u eliti, a da Smederevci igraju u nižem rangu.

Iako su tada bili ogorčeni, proteklu godinu Smederevci vide kao sopstveni dobitak i dobro iskustvo. "Bili smo prijatno iznenađeni kvalitetom, regularošću i stepenom bezbednosti takmičenja u Prvoj ligi. Smederevo je podmladilo tim, ali želimo da budemo stabilan superligaš, što bi rekli, zlatna sredina. Naravno, fudbalski je razmišljati i o nečem višem", rekao je generalni sekretar Smedereva Mile Simić.

Požarevački Mladi radnik ide kao voz-ekspres. Za dve sezone preskočene su dve lige i dok dlanom o dlan, Mladi radnik je u eliti.

"Za nas je prevashodni cilj da obezbedimo opstanak, a ako se ukaže prilika i da napravimo prodor ka sredini tabele. Tim smo očuvali, doveli smo nekoliko pojačanja i videćemo gde nam je mesto", rekao je predsednik kluba Zvonimir Blagojević.

Metalac je u foto-finišu ušao u Superligu. Dramatičan rasplet u poslednjem kolu PLS išao je na vodenicu kluba iz Gornjeg Milanovca, a na uštrb Inđije.

Milanovčani ozbiljno shvataju elitno takmičenje, pa su se u skladu sa njim i pojačali. Doveli su sedmoricu novih igrača, a kreću i u ambiciozni projekat izgradnje novog stadiona. Dok on ne bude gotov, igraće kao domaćini na stadionu "Čika Dača" u Kragujevcu.

Kao i njegove kolege, i generalni sekretar Metalca Vladan Petrović kaže da će se Metalac boriti za mesto u sredini tabele. A novi stadion, veruje, biće izgrađen do proleća. Otvaranje se planira u 4. kolu nastavka sezone kada se Milanovčani sastaju sa Crvenom zvezdom.

"Naš novi stadion biće jedan od najlepših u Evropi", rekao je Petrović.

Čini se da sa najviše ambicija u Superligu ulazi Spartak Zlatibor voda. Bar verbalno, subotički "plavi golubovi" neće se zadovoljiti borbom za opstanak ili sredinom tabele.

"Iako smo ostavili samo 11 igrača iz prošle sezone, naše ambicije su borba za vrh tabele. Kad to kažem, zna se da su u samom vrhu Partizan i Crvena zvezda, ali očekujem da mi vodimo borbu sa Vojvodinom, Borcem, Napretkom, Hajdukom...ekipama koje dugo imaju superligaški status", rekao je potpredsednik kluba Duško Ostojić.

SL: Novajlije bi u zlatnu sredinu

Reflektori i tv prenosi

U nekim ranijim prilikama isticali smo da hrvatska liga po kvalitetu ne odskače ili je čak ispod kvaliteta srpskog fudbala, ali da je mnogo bolje "upakovana".

Svakog vikenda, ljubitelji fudbala u Hrvatskoj mogu da gledaju televizijski prenos bar jednog meča tekućeg prvenstva i to onog koji se igra u večernjem terminu. Dakle, pod reflektorima.

Koliko je srpski fudbal blizu ili daleko od toga?

Firma "Transfer medija", na čijem je čelu novinar Dragomir Jovanović, nudi svim srpskim klubovima mogućnost da iznajme reflektore i tako omoguće svojoj publici istinski doživljaj koji pruža jedna "noćna utakmica", ali i da dobiju televizijski termin za prenos.

"Reflektori su domaće proizvodnje, jačine 1.300 luksa i koštaju 10 puta manje nego što je koštalo dovoženje osvetljenja za proštajnu utakmicu Siniše Mihajlovića u Novom Sadu. Reflektori se mogu postaviti za jedan dan. Potrebno je samo da klubovi nađu računicu i da li žele da igraju u udarnom, večernjem terminu. Dakle, ko želi može da igra noću", rekao je Jovanović.

U prvom kolu televizija će direktno prenositi utakmicu Hajduk Kula - Vojvodina u nedelju od 17.30 časoa, u 2. kolu biće prenopšen meč Javor - Partizan, a postoji mogućnost da u trećem kolu Napedak ugosti Crvenu zvezdu na stadionu pod Bagdalom u večernjem terminu, ako obezbedi reflektore.

U prvom kolu nove sezone Jelen Superlige igraju:

subota, 15. avgust:

Čukarički - Javor
BSK - Mladi radnik
Spartak ZV - OFK Beograd
Jagodina - Crvena zvezda
Napredak - Metalac
Partizan - Borac

nedelja, 16. avgust:

Hajduk - Vojvodina
Rad - Smederevo


Van mreže BaNiX

  • Start moderator
  • Urednik
  • *
  • Poruke: 1751
  • Ugled: +149/-112
  • Pol: Muškarac
  • Forum je naš
    • Pogledaj profil
Одг: Jelen Super liga Srbije
« Odgovor #106 poslato: 13.08.2009. 16:28:42 »

Mrđa o ambicijama Vojvodine: ''Sve ispod drugog mesta biće neuspeh''


Centarfor Vojvodine Dragan Mrđa pred početak Superlige najavljuje da će njegov tim igrati napadački fudbal u novoj sezoni. Ambicije su najveće, a mnimum je ponavljanje prošlogodišnjeg rezultata, kada je osvojeno drugo mesto.

U Vojvodini mnogo očekuju od nastupajuće sezone. Predsednik Butorović je isticao tokom leta da će klub imati šampionske ambicije u novoj sezoni, što bi bio korak napred u odnosu na prethodni šampionat, kada su Novosađani na kraju zauzeli drugo mesto, ali sa velikim zaostatkom u odnosu na aktuelnog šampiona Partizan.

I centarfor Dragan Mrđa ima slična očekivanja, ali je i postavio donju granicu - ponavljanje prošlosezonskog rezultata. Sve ispod toga smatraće neuspehom.

''Hoćemo li ostvariti bolji rezultat nego prošle sezone, videće se na kraju. Najvažnije je da imamo ambicije i postavljen cilj. Do toga ćemo stići korak, po korak. Ne treba da se obaziremo na eventualne kikseve, kojih će biti, ali u svaki meč moramo da ulazimo sa pobedničkim ambicijama'', poručio je Mrđa.

Vojvodina pre početka šampionata ima odigrana dva evropska meča u nogama. Nažalost, Novosađani nisu uspeli da eliminišu Austriju, ali Mrđa smatra da su iz tih mečeva izvučene pouke, koje će ekipi mnogo značiti u domaćem šampionatu.

''Imali smo sve. Iznenadili smo Bečlije presingom od prvog minuta. Delovali smo moćno u revanšu u kome domaćin nije imao rešenja u prvom delu. Završilo se, nažalost, našim greškama i neiskustvom, ali pouka iz tog meča biće nam od velike koristi'', zaključio je centarfor Vojvodine.


Van mreže BaNiX

  • Start moderator
  • Urednik
  • *
  • Poruke: 1751
  • Ugled: +149/-112
  • Pol: Muškarac
  • Forum je naš
    • Pogledaj profil
Одг: Jelen Super liga Srbije
« Odgovor #107 poslato: 22.08.2009. 09:14:04 »
JSL: Javor - Partizan, Zvezda - Rad

Utakmicama drugog kola ovog vikenda nastavlja se takmičenje u fudbalskoj Super ligi, a gradski derbi u nedelju na Marakani igraju Crvena zvezda i Rad.

"Crveno-beli" će posle poraza od praške Slavije u kvalifikacijama za Ligu Evropa protiv "gradjevinara" pokušati da poprave utisak, a prvenstvo su posle nekoliko godina, počeli pobedom u Jagodini (3:0).

Rad je u prvom kolu na svom terenu savladao povratnika u Super ligu Smederevo sa 3:2, a ekipa sa Banjice u nedelju će biti jača za napadača Bratislava Ristića, koji je prethodnih sezona igrao u Španiji i Bugarskoj.

Ekipa Vojvodine u prvom kolu je bila bolja od domaćeg Hajduka iz Kule (3:0), a u subotu na svom terenu igra protiv novajlije u Super ligi Metalca iz Gornjeg Milanovca.

"Danas nema lakih mečeva i nikoga nije lako nadigrati i pobediti. Ipak, smatram da će odnos snaga na terenu biti u našu korist, jer sam uveren da ćemo pružiti maksimum i biti dobri u realizaciji", rekao je novinarima u Novom Sadu golman Vojvodine Željko Brkić.

Metalac je u prvom kolu poražen na gostovanju ekipi Napretka u Kruševcu sa 2:0.

Aktuelni šampion Partizan u nedelju će igrati u Ivanjici protiv Javora. "Crno-beli" su uzdrmani remijem sa Žilinom u baražu za Ligu

Evropa, a u Ivanjici će pokušati da dodju do druge prvenstvene pobede. Fudbaleri Javora, ekipa koja je ostala bez nekolicine najboljih igrača u prelaznom roku, u prvom kolu su zabeležili pobedu protiv Čukaričkog (1:0).

Ekipa OFK Beograda na svom terenu će dočekati Jagodinu. Domaćin je u prvom kolu ostvario pobedu protiv subotičkog Spartaka (1:0), dok je Jagodina doživela ubedljiv poraz od Crvene zvezde (3:0).

U duelu dva nova superligaša u Požarevcu, Mladi Radnik će dočekati ekipu Spartak Zlatibor vodu.. Požarevljani su u prvom kolu zabeležili pobedu protiv domaćeg BSK-a iz Borče (3:2) i pokazali da imaju ekipu sa kvalitetom za Super ligu.

Fudbaleri Smedereva u subotu će na svom terenu protiv Napretka pokušati da zabeleže prvu pobedu u sezoni.

Čačanski Borac, koji je u prvom kolu izgubio od Partizana sa 5:0, u subotu će dočekati BSK iz Borče, dok u nedelju Hajduk u Kuli igra protiv Čukaričkog.

JSL, parovi 2. kola:

Subota
Vojvodina : Metalac 17:30h
Smederevo : Napredak 17:30h
OFK Beograd : Jagodina 17:30h
Mladi radnik : Spartak Zlatibor voda 17:30h
Borac : BSK 17:30h

Nedelja

Habitfarm Javor : Partizan 17:30h
Hajduk : Čukarički Stankom 17:30h
Crvena zvezda : Rad 20:00h


Van mreže BaNiX

  • Start moderator
  • Urednik
  • *
  • Poruke: 1751
  • Ugled: +149/-112
  • Pol: Muškarac
  • Forum je naš
    • Pogledaj profil
Одг: Jelen Super liga Srbije
« Odgovor #108 poslato: 22.08.2009. 19:20:52 »

Telekom Liga - Zemunci se obrukali, Teleoptik izgubio u Novom Pazaru

Danas odigrano šest mečeva, vredne pobede Somboraca i Kolubare na gostovanjima. Novi Pazar u finišu dobio Teleoptik, niški Radnički ponovo poražen.
Danas je odigrano šest mečeva 2. kola Telekom Lige. Bilo je par neočekivanih rezultata, u Novom Sadu se radovala Kolubara, dok su Zemunci pred praznim tribinama poraženi od somborskog Radničkog.

Pred 5000 gledalaca, Novi Pazar je u finišu slomio otpor Teleoptika.


Novi Pazar – Teleoptik 2:1
Mladost Apatin – Radnički Niš 2:0
Novi Sad – Kolubara 0:2
ČSK – Sevojno 1:0
Inđija – Proleter 3:2
Zemun – Radnički Sombor 0:3

Nedelja:

Sloga – Banat
Mladost – Dinamo
Srem – Bežanija


Van mreže BaNiX

  • Start moderator
  • Urednik
  • *
  • Poruke: 1751
  • Ugled: +149/-112
  • Pol: Muškarac
  • Forum je naš
    • Pogledaj profil
Одг: Jelen Super liga Srbije
« Odgovor #109 poslato: 22.08.2009. 22:27:04 »

SL: Voša i OFK minimalcima do vrha
   
Čekajući da "večiti" u nedelju odigraju utakmice drugog kola Jelen Superlige, Vojvodina i OFK Beograd će se baškariti na čelu tabele.

Novosađani su se, posle ubedljive pobede u Kuli u prvom kolu, mučili kod kuće sa Metalcem iz Gornjeg Milanovca. Da do iznenađenja ipak ne dođe pobrinuo se Dragan Mrđa, golom u 64. minutu na asistenciju Đurovskog.

I "romantičari" su ostvarili minimalnu pobedu. Baš kao i na prvenstvenoj premijeri u Subotici, istim rezultatom su savladali i Jagodinu na Karaburmu.

Gol odluke postigao je Uroš Sinđić u 67. minutu. OFK Beograd je još u prvom poluvremenu imao šansu da stekne prednost, ali je golman gostiju Zoran Vasković odbranio šut Petra Jelića sa bele tačke (15. minut).

Najmanje neizvesnosti bilo je u Čačku, gde je Borac na isteku prvog minuta poveo protiv BSK-a preko Bobana Stojanovića, koji je sa šest-sedam metara precizno ciljao glavom.

Sudbinu Borčanaca zapečatio je Stojčev posle solo prodora u 35. minutu.

U Požarevcu je 3.000 hiljade ljudi svedočilo premijeri Mladog radnika u Superligi kod kuće. Duel novih članova elite, Mladog radnika i Spartak Zlatibor vode, završen je miroljubivo - 1:1.

Smederevci su kod kuće osvojili tri boda protiv Napretka. Ranković je u finišu utakmice doneo slavlje "oklopnicima".

Jelen Superliga, 2. kolo:

Vojvodina - Metalac 1:0 (0:0)
/Mrđa 64/

Smederevo - Napredak 1:0 (0:0)
/Ranković 83/

OFK Beograd - Jagodina 1:0 (0:0)
/Sinđić 67/

Mladi radnik - Spartak ZV 1:1 (0:0)
/Luka 72 - Simović 58/

Borac - BSK 2:0 (2:0)
/Stojanović 1, Stojčev /

Nedelja, 23. avgust:

Javor - Partizan (17.30 - TV)
Hajduk - Čukarički
Crvena zvezda - Rad (19.30h)

TABELA: Vojvodina 6, OFK Beograd 6, Mladi radnik 4, Partizan /-1/ 3, C. zvezda /-1/ 3, Rad /-1/ 3, Javor /-1/ 3, Borac 3, Smederevo 3, Napredak 1, Spartak ZV 1, Čukarički /-1/ 0, Metalac 0, Jagodina 0, BSK 0, Hajduk /-1/ 0.


Van mreže BaNiX

  • Start moderator
  • Urednik
  • *
  • Poruke: 1751
  • Ugled: +149/-112
  • Pol: Muškarac
  • Forum je naš
    • Pogledaj profil
Одг: Jelen Super liga Srbije
« Odgovor #110 poslato: 23.08.2009. 22:48:21 »


JSL: Minimalna pobeda Crvene zvezde

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su kod kuće Rad sa 1:0 (0:0) u poslednjem meču 2. kola Jelen Super lige.

Jedini gol postigao je Slavko Perović u 50. minutu. Crvena zvezda je prethodno propustila priliku da povede sa penala, pošto je golman Rada Borjan odbranio udarac Nikole Lazetića sa 11 metara posle prekršaja nad Ninkovim u šesnaestercu Rada. U 75. minutu, gol Rada koji je postigao Jovančić poništen je zbog ofsajda. Crvena zvezda se pobedom pridružila Vojvodini i OFK Beogradu na vrhu tabele, sa po 6 bodova.

U ostalim mečevima dana, Javor i Partizan odigrali su 1:1, dok je Hajduk pobedio Čukarički sa 2:1.

Trener Crvene zvezde Vladimir Petrović Pižon na teren je izveo postavu bez igrača koji su beogradski tim koštali ubedljivog poraza u Pragu, Đorđa Tutorića i golmana Bojana Pavlovića, a na klupi je bio i Dejan Lekić, dok su u napadu igrali Perović i Aleksandar Jevtić.

U 12. minutu, Ninkov je oboren u kaznenom prostoru Rada a sudija pokazao na belu tačku, da bi zatim Lazetić propustio priliku da postigne gol sa bele tačke, pošto mu je odbranio Milan Borjan na golu Rada.

“Crveno-beli” su imali inicijativu i u nastavku meča, ali nisu uspeli da postignu drugi gol, sve do 51. minuta, kada je Ninkov centrirao, a Perović sa oko 5 metara glavom poslao loptu u mrežu.

U 75. minutu poništen je gol Rada, kada se Jovančić našao u ofsajdu pre nego što je postigao gol, a novu šansu Rad je propustio u finišu utakmice kada je Obradović savladao golmana Crvene zvezde Stamenkovića, poslavši mu loptu kroz noge, ali je Brazilac Savio u poslednjem trenutku intervenisao i sprečio izjednačenje.

Crvena zvezda - Rad 1:0 (0:0)
(Perović 50)

Gledalaca: 7.000

Crvena zvezda: Stamenković, Ninkov (Cvetković 71), Đorđević, Vilotić, Ignjatijević, Bogdanović, Nikolić, Lazetić (Savio 76), Blažić, Perović i Jevtić (Lekić 45).
Rad : Borjan, Todorovski, Petrović, Ranđelović, Čotra, Vidović, Koković (kap.), Ristić, Radivojević, Kaluđerović, Jovančić.

Van mreže BaNiX

  • Start moderator
  • Urednik
  • *
  • Poruke: 1751
  • Ugled: +149/-112
  • Pol: Muškarac
  • Forum je naš
    • Pogledaj profil
Одг: Jelen Super liga Srbije
« Odgovor #111 poslato: 23.08.2009. 22:59:51 »
PLS: Prva pobeda Sloge, nova "trojka" Srema

Novajlija u Prvoj ligi Srbije, ekipa Sloge iz Kraljeva osvojila je prva tri boda i to protiv dojučešarnjeg superligaša Banata, a novi uspeh zabeležio je i Srem.

Utakmica u Kraljevu odlučena je već u petom minutu kada je Vasilić zatresao mrežu gostiju iz Vojvodine.

U prvom kolu Sloga je poražena u Vranju od Dinama, koji je u drugom kolu doneo bod iz Lučana.

Lučanska Mladost i u prvom kolu odigrala je nerešeno, bez golova protiv Sevojna, a isti rezultat ponovila je protiv Vranjanaca Dinama.

Srem je upisao novu pobedu i sa nova tri boda izjednačio se na vrhu tabele sa Novim Pazarom i Inđijom, koji su slavili u subotu.


REZULTATI 2. kola PLS:

Mladost Lučani - Dinamo Vranje 0:0

Srem - Bežanija 1:0 (1:0)

Sloga Kraljevo - Banat 1:0 (1:0)

subota:

Novi Sad - Kolubara 0:2 (0:1)

Zemun - Radnički Sombor 0:3 (0:1)

Novi Pazar - Teleoptik 2:1 (1:1)

Inđija - Proleter Novi Sad 3:2 (2:1)

ČSK - Sevojno 1:0 (0:0)

Mladost Apatin - Radnički Niš 2:0 (1:0)

TABELA:

1. Novi Pazar 6
2. Inđija 6
3. Mladost (A) 4
4. Kolubara 4
5. ČSK Pivara 4
6. Radnički (S) 3
7. Teleoptik 3
8. Banat 3
9. Dinamo 3
10. Srem 3
11. Sloga (K) 3
12. Mladost (L) 1
13. Bežanija 1
14. Sevojno 1
15. Proleter (NS) 0
16. Zemun 0
17. Novi Sad 0
18. Radnički (N) 0

Van mreže BaNiX

  • Start moderator
  • Urednik
  • *
  • Poruke: 1751
  • Ugled: +149/-112
  • Pol: Muškarac
  • Forum je naš
    • Pogledaj profil
Одг: Jelen Super liga Srbije
« Odgovor #112 poslato: 24.08.2009. 11:27:11 »

Stojković se vraća u Zvezdu?

Prvi golman reprezentacije Srbije Vladimir Stojković nalazi se na korak od povratka u Crvenu zvezdu.

Kako pregovori sa portugalskim Sportingom koji su trajali više od mesec dana, oko pozajmice nekadašnjeg golmana ’crveno-belih’, uspešno su okončani i Stojković bi mogao u narednih 48 sati da potpiše ugovor sa Crvenom zvezdom do kraja ove sezone.

Prelazni rok u Srbiji završava se 31. avgusta u ponoć i pregovori između Portugalaca i Crvene zvezde bili su intezivirani tokom poslednja dva dana.

Sporting ne računa na Stojkovića, koji je tokom leta imao samo jednu ponudu, od grčke Kavale. Stojkoviću su neophodne utakmice kako bi sačuvao mesto prvog golmana reprezentacije pred Svetsko prvenstvo u Južnoj Africi 2010. na koje Srbija ima realne šanse da se plasira.

Trenutno prvi golman Crvene zvezde Bojan Pavlović, bio je nesiguran u poslednje vreme. Pored Pavlovića tu je i Saša Stamenković, ali nema sumnje da bi povratak Stojkovića bio veliki plus za ekipu.

U slučaju potpisivanja ugovora, Stojković ne bi mogao da brani protiv Slavije u revanš meču kvalifikacija za Ligu Evropa.

Van mreže BaNiX

  • Start moderator
  • Urednik
  • *
  • Poruke: 1751
  • Ugled: +149/-112
  • Pol: Muškarac
  • Forum je naš
    • Pogledaj profil
Одг: Jelen Super liga Srbije
« Odgovor #113 poslato: 28.08.2009. 19:45:49 »

JSL: Voša zadaje "domaći" Partizanu i Zvezdi
 
Fudbaleri Partizana i Crvene zvezde zatražili su i dobili dan više da se oporave od revanš mečeva kvalifikacija za Ligu Evrope... "Večiti" će mečeve 3. kola Jelen Superlige odigrati u nedelju.

To će dan ranije, u subotu od 17 časova, pokušati da iskoristi Vojvodina i eventualnom pobedom na Banovom Brdu, protiv Čukaričkog, zada "domaći" beogradskim rivalima.

Naravno, Novosađane će sačekati jak otpor Čukinih fudbalera, a ovaj meč biće i prvi susret trenera Voše Dragoslava Stepanovića sa bivšim klubom, igračima, upravom, saradnicima...

Stepi će na mestu, na kojem je prošlog leta iznenadio mnoge i vratio se u srpski fudbal kao trener Čukaričkog, pokušati da ostvari "het trik" sa Vojvodinom, osvoji i deveti bod od starta lige, ali će to morati da učini bez do skoro prve zvezde tima Danijela Aleksića, koji je u Mančesteru, gde očekuje zvaničnu promociju u novog fudbalera Sitija.

No i bez zvanično najboljeg mladog fudbalera Srbije, u izboru FSS, Vojvodina ima dovoljno jak sastav da ove sezone ostane u trci za titulom do poslednjeg kola. Banovo Brdo je mesto gde su se mnogi saplitali na tom putu...

Fudbaleri šampiona Srbije, posle neočekivano burnog leta u klubu, nasmejani i sa velikom dozom olakšanja, vraćaju se iz Slovačke gde su u četvrtak uveče pobedili Žilinu sa 2:0 i izborili fudbalsku jesen u Ligi Evrope, gde će se sastati sa Šahtjorom, Brižom i Tuluzom.

Duel sa jednom od najtvrđih ekipa u eliti, Hajdukom iz Kule, u nedelju od 19.30 u Humskoj, pokazaće da li je trijumf u Žilini potpuno oporavio ekipu, oterao zle duhove i vratio jedinstvo u kući - a ovaj deo najviše se odnosi na podele u upravi kluba. Takođe, gostovanje Kuljana pokazaće i da li su Grobari i dalje "sto odsto" uz ekipu i trenera Slavišu Jokanovića, čiju su ostavku tražili čak i u Slovačkoj...

Crno-beli će u nedelju od 19.30, pa u narednih sat i 45 minuta, možda koji više, tražiti put ka tri boda posle remija u Ivanjici (1:1), koji ih je ostavio na četvrtom mestu na tabeli sa dva boda zaostatka za Zvezdom, Vojvodinom i OFK Beogradom.

Partizan je u prvom kolu deklasirao Borac iz Čačka na Topčideru sa 5:0.

Prvi put od kada se igra fudbal u Kruševcu, navijači Napretka imaće priliku da se okupe pod Bagdalom po mraku. Razlog da se instaliraju "putujući reflektori" je sasvim dovoljan - stiže Crvena zvezda! Meč počinje u nedelju u 20 časova i tek nešto pre 22 biće poznato da li će Nova Zvezda sa novim trenerom, novim timom, učiniti ono što joj godinama nije polazilo za rukom - da osvoji devet bodova u tri kola.

To će, prema priznanju fudbalera Crvene zvezde biti đavolski teško, što zbog kvaliteta kruševačkog tima, što zbog izuzetnog fizičkog i emotivnog pražnjenja protiv Slavije u četvrtak uveče, kada je čudo bilo opipljivo pred 30.000 ljudi na "Marakani", ali se ipak nije dogodilo.

Već u petak ujutru Pižonovi puleni morali su da pripreme sebe da će do kraja sezone igrati samo prvenstvo i Kup.

Ukoliko tu realnost prihvate na pravi način, iz svega bi mogli da profitiraju, jer je ritam od jednog meča nedeljno idealan za prilično "tanak" sastav Zvezde po linijama tima, uprkos desetorici igrača koji su dovedeni...

"Ja od ovog trenutka počinjem da se pripremam za meč u Kruševcu", rekao je možda i najbolji igrač Crvene zvezde ove sezone, Pavle Ninkov, posle eliminacije od Slavije u četvrtak uveče.

"Da li ću moći? Moram...", dodao je.

U nedelju popodne (17.00), na Banjici, biće odigran mali gradski derbi prestonice, između Rada i OFK Beograda.

"Očekujem otvorenu utakmicu sa mnogo lepih poteza između dva rivala za koje mislim da će pokazati svoje vrline i opravdati epitet gradskog derbija. Šanse za pobedu su 50-50 odsto, a ja se nadam da ćemo uz pomoć navijača mi pobediti", rekao je trener Rada Marko Nikolić.

"Ćurani" iz Jagodine nisu počeli sezonu, kako su želeli. Dva kola, dva poraza... Priliku da upišu prve bodove imaće u subotu od 17 časova, kada im u goste dolaze komšije iz Požarevca, fudbaleri Mladog radnika. Ako Jagodinci nisu računali da će posle dva kola imati nulu, verovatno ni Požarevljani nisu sanjali da će u istom periodu skupiti četiri boda.

Nedaleko odatle, na stadionu Čika Dača u Kragujevcu, fudbaleri Metalca iz Gornjeg Milanovca igraće kao domaćini protiv povratnika u elitno društvo, Smedereva.

PAROVI 3. KOLA JSL

U subotu (17.00):

BEOGRAD: Čukarički - Vojvodina
SUBOTICA: Spartak - Borac
JAGODINA: Jagodina - Mladi radnik
BEOGRAD: BSK Borča - Javor
KRAGUJEVAC: Metalac - Smederevo

U nedelju:

BEOGRAD: Rad - OFK Beograd (17.00)
BEOGRAD: Partizan - Hajduk Kula (19.30)
KRUŠEVAC: Napredak - Crvena zvezda (20.00)

TABELA

1. Crvena zvezda 6
2. Vojvodina 6
3. OFK Beograd 6
4. Partizan 4
5. Mladi radnik 4
6. Javor 4
7. Napredak 3
8. Rad 3
9. Smederevo 3
10. Hajduk 3
11. Borac 3
12. Spartak 1
13. Čukarički 0
14. BSK Borča 0
15. Metalac 0
16. Jagodina 0


Van mreže BaNiX

  • Start moderator
  • Urednik
  • *
  • Poruke: 1751
  • Ugled: +149/-112
  • Pol: Muškarac
  • Forum je naš
    • Pogledaj profil
Одг: Jelen Super liga Srbije
« Odgovor #114 poslato: 29.08.2009. 08:49:16 »
PLS: Vodeće ekipe na ispitu

Ovog vikenda na programu su utakmice 3. kola Prve fudbalske lige Srbije. Vodeće ekipe imaće težak posao da nastave pobednički niz.
Maksimalan učinak posle dva kola imaju ekipe Srema, Inđije i Novog Pazara kojima u ovom kolu predstoje prilično teška gostovanja.

Sevojno dočekuje Srem, Bežanija će ugostiti Inđiju, dok Novi Pazar putuje u Sombor ekipi Radničkog. 

Bez bodova su novosadski Proleter, Zemun, Novi Sad i niški Radnički.

Parovi 3. kola Prve lige Srbije:

Subota, 29. avgust:

17:00 Radnički Sombor – Novi Pazar
17:00 Bežanija – Inđija
17:00 Sevojno – Srem
17:00 Banat – Mladost Lučani
17:00 Radnički Niš – Novi Sad
17:00 Teleoptik – Mladost Apatin

Nedelja, 30. avgust:

17:00 Proleter – Zemun
17:00 Dinamo Vranje – ČSK Pivara
17:00 Kolubara – Sloga Kraljevo

Van mreže BaNiX

  • Start moderator
  • Urednik
  • *
  • Poruke: 1751
  • Ugled: +149/-112
  • Pol: Muškarac
  • Forum je naš
    • Pogledaj profil
Одг: Jelen Super liga Srbije
« Odgovor #115 poslato: 29.08.2009. 11:48:33 »

Stepanović: ''Ne bežimo od uloge favorita na Banovom brdu''

Trener Vojvodine pred današnje gostovanje svom bivšem klubu, Čukaričkom, istakao da je njegov tim bolji i znatno uigraniji od Čukaričana, koji su kasno formirali ekipu.

Vojvodina je u novom šampionatu krenula po planu. Dve pobede u prva dva kola, ali igra u drugom kolu protiv Metalca nije bila ohrabrujuća, pa trener Stepanović očekuje danas od svojih igrača da poprave utisak i ostvare novu pobedu.

Protivnik je Čukarički, koji je imao dosta problema tokom leta, ali se pred sam početak sezone koliko-toliko konsolidovao.

''Imamo imperativ u današnjem meču da ostvarimo treću uzastopnu pobedu, ali to ne treba da nam predstavlja opterećenje, već dodatni motiv. Ne bežimo od uloge favorita. Znatno smo uigraniji od Čukaričkog, koji je kasno formirana ekipa, imamo bolje individualce, pa smatram da bismo i sa 80 odsto mogućnosti mogli do pobede na Banovom brdu'', optimista je Stepanović.

I njegov kolega na klupi domaćih Srđan Vasiljević se slaže da su Novoisađani favoriti, da Stepanoivić odlično poznaje prilike u Čukaričkom, ali je izrazio i nadu da bi njegov podmlađeni tim mogao da iznenadi iskusnijeg rivala.


Van mreže BaNiX

  • Start moderator
  • Urednik
  • *
  • Poruke: 1751
  • Ugled: +149/-112
  • Pol: Muškarac
  • Forum je naš
    • Pogledaj profil
Одг: Jelen Super liga Srbije
« Odgovor #116 poslato: 29.08.2009. 20:19:18 »

PLS: Nišlije tonu, Teleoptik izgubio u finišu

Radnički iz Niša je u petak ostao bez predsednika koji je uhapšen, a u subotu bez bodova na terenu i čvrstio je zakucan za dno Prve lige Srbije.

U 3. kolu drugog po kvalitetu fudbalskog takmičenja u Srbiji, vodeće ekipe su se "zagrcnule". Novi Pazar je poražen u Somboru, Inđija je osvojila bod na gostovanju Bežaniji, a Srem je poražen u Sevojnu.

Iznenađenje je i remi koji je lučanska Mladost ostvarila na gostovanju protv Banata, a apatinska Mladost uspela je da pobedi Teleoptik u Zemunu u zaustavnom vremenu. "Optičari" sada imaju jednu pobedu i dva poraza.

U derbiju začelja Radnički iz Niša je vodio protiv Novog Sada, ali su "kanarinci" u drugom delu preokrenuli rezultat.


REZULTATI utakmica 3. kola PLS:

Radnički Sombor - Novi Pazar 2:1 (1:0)
Bežanija - Inđija 0:0
Teleoptik - Mladost Apatin 0:1 (0:0)
Sevojno - Srem 1:0 (1:0)
Banat - Mladost Lučani 1:1 (0:0)
Radnički Niš - Novi Sad 1:2 (1:0)

Nedelja:

Proleter (Novi Sad) - Zemun
Dinamo Vranje - ČSK
Kolubara - Sloga (Kraljevo)

Na tabeli vode Inđija i apatinska Mladost sa po sedam bodova, Radnički iz Sombora, Novi Pazar i Srem imaju po šest...Na dnu su Radnički iz Niša, Zemun i novosadski Proleter koji u nedelju imaju međusobni duel.

Van mreže BaNiX

  • Start moderator
  • Urednik
  • *
  • Poruke: 1751
  • Ugled: +149/-112
  • Pol: Muškarac
  • Forum je naš
    • Pogledaj profil
Одг: Jelen Super liga Srbije
« Odgovor #117 poslato: 29.08.2009. 20:22:48 »

JSL: Vojvodina "tri od tri", prva pobeda BSK
    
Vojvodina je, nema dileme, jedan od najozbiljnijih kandidata za osvajanje titule prvaka Srbije u fudbalu.

Istina, prvenstvo je tek počelo i novosadski klub nije imao jačeg rivala u prva tri kola nove sezone, ali su "lale" zabeležile dve pobede na gostovanjima i jednu kod kuće.

U 3. kolu Jelen Superlige, Vojvodina je u Beogradu pobedila Čukarički 3:1, a dobru partiju pružio je Dragan Mrđa (strelac i asistent), za koga je njegov trener Dragoslav Stepanović rekao da je zaslužio poziv u nacionalni tim.

Vojvodina je povela u 16. minutu posle akcije Marija Đurovskog, koju je rutinski završio Mrđa.

Od 70. do 72. minuta novosadski tim je zapečatio pobedu. Napre je Dušan Tadić iz slobodnog udarca, iskosa sa desne strane, iznenadio golmana Janoševića, a dva minuta kasnije Mrđa se revanširao Đurovskom I tada je on njemu asistirao za gol.

Čukarički je do kraja uspeo da postigne samo počasni gol, a strelac je bio nekadašnji fudbaler Zvezde Vladimir Tintor.

Gostovanje Vojvodine imalo je svoju simboliku, jer se na Banovo brdo vratio Dragoslav Stepanović, prošle sezone trener Čukaričkog, ali sada u ulozi stratega novosadskog kluba.

Uz Čukarički, i novajlija u ligi, ekipa Metalca još nema osvojen bod.

Metalac je kao domaćin na stadionu "Čika Dača" u Kragujevcu ugostio Smederevo i glatko je poražen - 0:2. Saša Ranković doveo je Smederevce u vođstvo u 20. minutu, a u finišu prvog poluvremena Predrag Stamenković je iznenadio golmana omladinske reprezentacije Živka Živkovića i ono što je trebalo da bude centaršut završilo je u mreži.

Prve bodove osvojili su Jagodina, koja je u komšijskom derbiju bila bolja od Mladog radnika, kao i BSK koji je u finišu meča protiv Javora iskoristio jednu od mnogobrojnih prilika. Za istorijsku pobedu Borčanaca najzaslužniji je bio Knežević koji je postigao gol u zaustavnom vremenu.

Jagodina je pobedila golovima Irfana Vusljanina na asistenciju Perice Ognjenovića i Saše Marjanovića.

Spartak je takođe ostvario prvu pobedu, savladavši čačanski Borac 1:0.

REZULTATI utakmica 3. kola Jelen Superlige:

Jagodina - Mladi radnik 2:0 (1:0)
/Vusljanin 10’, Marjanović 80'/

Čukarički - Vojvodina 1:3 (0:1)
/Tintor 78' - Mrđa 16’, Tadić 70', Đurovski 72'/

Metalac - Smederevo 0:2(0:2)
/Saša Ranković 20’, Stamenković 39'/

BSK - Javor 1:0(0:0)
/Knežević 90+2'/

Spartak ZV - Borac 1:0
/Simović 57'/

nedelja:

Rad - OFK Beograd
Partizan - Hajduk
Napredak - Crvena zvezda

Na tabeli vodi Vojvodina sa devet bodova, Crvena zvezda i OFK Beograd imaju po šest i po jedan meč manje, Smederevo takođe ima šest, Javor je sakupio pet bodova, Partizan i Mladi radnik po četiri...Na dnu tabele su Čukarički i Metalac koji jedini nemaju bodove.


Van mreže BaNiX

  • Start moderator
  • Urednik
  • *
  • Poruke: 1751
  • Ugled: +149/-112
  • Pol: Muškarac
  • Forum je naš
    • Pogledaj profil
Одг: Jelen Super liga Srbije
« Odgovor #118 poslato: 10.11.2009. 20:34:23 »
Antić: "Raćo, samo tako nastavi"

Selektor zadovoljan zbog Petrovićevog gola u Kragujevcu protiv Metalca, poručio svom izabraniku da nastavi da veruje u sebe.
Petrovic SrbijaRadomir Antić je veoma zadovoljan golom Radisava Petrovića za Partizan protiv Metalca, pa je upotrebio svoju omiljenu metaforu.

“Da je Kristijano Ronaldo to učinio, vrteo bi se gol mesec dana“, kaže Antić.

On je u izjavi za „SoS kanal“ rekao da veruje u Petrovića.

„Mogu samo da mu poručim da tako nastavi. To je momak sa sjajnim karakterom i samopouzdanjem. Veruje u sebe, i zaslužuje mesto u reprezentaciji“, dodao je selektor koji se ne obazire na polemike i mišljenje dela javnosti da vezista Partizana ne zaslužuje dres „orlova“.


Van mreže BKCZ|TheGoldenBoy

  • Novi na forumu
  • *
  • Poruke: 2
  • Ugled: +0/-0
  • Pol: Muškarac
  • TheGoldenBoy
    • Pogledaj profil
Odg: Jelen Super liga Srbije
« Odgovor #119 poslato: 07.03.2011. 19:43:21 »
I evo malo da osvezimo temu, sta mislite o utakmici Zvezda-Smederevo i bakljadi Delija?  :)
Ћирилица Закон