Bas lepo sto se raspravljate oko fizike.... Moram reci da je logic u pravu, fizika je stvarno zanimljiva, meni bar, doduse ima nekih smornih oblasti koje proucava, posebno u kalsicnoj fizici, ali sve u svemu fizika je bas zanimljiva nauka...
Posto smo konstatovali da profesor nemoze da zainteresuje ucenika ja predlazem da Obicna ili Mare upisu Fizicki fakultet ,smer profesor fizike i da se posle zavrsenog faxa zaposle u gimnazaiji da predaju fiziku i time se oduze svom gradu...
Shalim se naravno...
Nije ni to lose, mislim ekonomija ali ima i tu puno ucenja, mislim klasicnog bubanja, sa jam malo skeptican zbog velikog broja ljudi koji to upisuju i zavrsavaju, jer ekonomiju u Srbiji mzoes zavrsiti u svakom vecem gradua i u ponekom manjem gde veci fakulteti imaju ispostave, i uz sve to nekoliko privatnih fakulteta koji se time bave... Meni se jedino zbog toga nesvidja, jeste da svakoj firmi treba bar po jedan ekonomista i pravnik ali ipak mislim da je ovo veliki broj pogotovo sto se agencije specijalizuju za knjigovodstvo, sve ide racunarski uhodani su i svede se na to da tri coveka opsluzuju deset firmi...
Na tehnickim je fizika neizbezna, negde je ima vise a negde manje... Ja sam npr na odseku za Fizicku Elektroniku na ETF-u a od fizike imam samo prvu rec u nazivu odseka... dok neki drugi odseci imaju polovinu predmeta gde izucavaju klasicnu fiziku i smaraju se ko zmajevi. Ovde naravno ne racunam strucne predmete iako je elektrotehnika deo fizike ali je i vise nego zanimljiva...
Upisi matematicki fax, mislim da tamo nema mnogo fizike...