Omladinski forum > Sport
Tenis
Jelena:
Imala sam ispit tacno u 2h pa nisam mogla da idem da docekam Noleta...al dobro ispit sam polozila a cimerke su mi prenijele kako je bilo,kazu da je extra bilo-a i kako da ne bude........Nole je to i zasluzio!!!!
Mare:
Na TV-u je super izgledalo...mogu misliti kako je tek bilo uzivo!
BaNiX:
ORLOVI SLETELI U MOSKVU
Devis kup reprezentacija Srbije u nedelju otputovala u Rusiju
Iz Beograda otputovali Đoković, Troicki i Zimonjić, u pratnji selektora
i stručnog štaba, a Tipsarević na aerodrom Šeremetjevo stiže iz Barselone
Posle uspeha na Australijan Openu i Fed kupu, red je da Srbi zablistaju i u najkvalitetnijem muškom ekipnom tamičenju - Devis kupu. Naša najbolja selekcija je juče otputovala u Moskvu na duel prvog kola svetske grupe protiv Rusije.
Selektor Bogdan Obradović i i igrači Novak Đoković, Nenad Zimonjić i Viktor Troicki su juče doputovali u Moskvu, gde će im se iz Barselone priključiti i Janko Tipsarević.
Kada je Srbija u septembru na veličanstven način u Areni izborila Svetsku grupu i za protivnika dobila Rusiju, mnogi su mislili da smo naišli na nepremostivu prepreku. I zaista to se tada tako činilo. Rusi su bili aktuelni prvaci, a plasirali su se i finale protiv SAD za sezonu 2007.
Ipak, od septembra se mnogo stvari promenilo. Baćuške su doživele prvi poraz posle dve godine (od Amerikanaca u finalu), a gotovo svi srpski teniseri su došli u životnu formu. Đoković je osvojio Melburn, Zimonjić ga ispratio titulom u miksu, Tipsarević odigrao izuzetan meč protiv Federera, a Troicki izborio plasman na prvi Gren slem turnir u karijeri. Situacija se obrnula i sada su Rusi ti koji treba da se plaše, jer im u goste dolazi strašan tim.
- U ekipi imamo dva Gren slem šampiona, a Viktor i Janko igraju najbolji tenis u životu. Svi smo zdravi i odmorni i očkujemo pozitivan rezultat. Rusi su u padu forme, a rezultati u Melburnu su im bili ispod očekivanja. Mi ne osećamo pritisak, jer su oni favoriti, ali naravno da ni ne pomišljamo na predaju. Verujemo u trijumf – istakao je selektor naše Devis kup selekcije Bogdan Obradović.
Orlovi će već danas trenirati u dvorani sportskog centra “Lužnjiki”. Domaćini su za igru izabrali tvrdu podlogu, što našim asovima i te kako odgovara. Čak su Rusi ovim potezom otpisali Igora Andrejeva, koji ih je “milion puta” vadio iz teških situacija, ali se na ovoj podlozi najslabije snalazi.
Mečevi u Moskvi počinju 8. februara, i igraju se tri dana.
SRBIJA
Novak Đoković (3.)
Janko Tipsarević (42.)
Nenad Zimonjić (7. u dublu)
Viktor Troicki (116.)
RUSIJA
Nikolaj Davidenko (4.)
Mihail Južnji (8.)
Dimitri Turzunov (34.)
Marat Safin (64.)
PROBLEMI NA SURČINU
DEO DELEGACIJE
POLETEO KASNIJE
Put ka Moskvi nije baš bio bezbrižan po naše tenisere. Naime, nisu svi poleteli istovremeno, kako je planirano. Zbog problema oko težine prtljaga celokupnog aviona, deo naše ekspedicije je ostao čitav sat duže na aerodromu u Beogradu, dok je deo otišao, kako je i planirano Aeroflotovim avionom u 11.30 časova. Još jedan problem je predstavljala viza u starom pasošu Nenada Zimonjića, koju Rusi nisu hteli da prihvate, pa su on i ostatak delegacije poleteli u 12.30 časova, letelicom kompanije JAT.
BaNiX:
ŠAMARI ZBOG LOŠE IGRE
Roditelji budućih tenisera divljaju na turnirima širom Srbije (1)
Tenis se već duže vreme ustoličio kao nacionalni sport u Srbiji.
Sjajni rezultati Novaka Đokovića, Ane Ivanović, Jelene Janković,
Janka Tipsarevića i Nenada Zimonjića, naročito na tek završenom Australijen openu, inspirisali su mnoge klince da krenu njihovim stopama.
U prevelikoj želji da baš njihovo dete postane novo tenisko čudo, ova posebna fela srspkih roditelja, često pravi velike incidente na treninzima i turnirima.
Danas se na teniskim terenima u Srbiji, na kojima vežbaju deca, odigrava jedna vrsta paklenih scenarija. Nije redak slučaj, da pojedini roditelji trče okolo prete viču, psuju, biju svoju, pa čak nasrću i na tuđu decu i roditelje!
Ništa bolje ne prolaze ni sudije, koje bukvalno strahuju za život. Zbog bolesne ambicije, dešavalo se čak i da pojedini roditelji vade pištolje za vreme mečeva i prete smrću arbitrima zbog “pogrešne odluke”!
Za vreme teniskog meča u Srbiji mogu da se čuju i pokliči sa tribina, u kojima roditelj poručuje svom detetu “Pobedi, ili ću da te bijem”! Mnogi domaći ljubitelji “belog sporta” bili su svedoci kakok otac posle izgubljenog duela šamara svoju 13-godišnju kćerku...
Uašto se roditelji tenisera tako ponašaju? Za to postoje dva razlog. Prvi je novac. Roditelji u uspešhu svog deteta vide idealan način da dođu do velikgo bogatstva, jer je tenis jedan od najprofitabilnijih sportova. Nadaju se lagodnom životu, putovanjima na turnire širom sveta i ulasku u sportski džet-set.
Problem je u tome što je tenis veoma skup sport i što nema nikakvih prihoda dok dete igra u juniorskoj konkurenciji.
error:
Bice tesko protiv Rusa,imaju dobru ekipu.Ovome Safinu se nikad ne zna,moze da odigra veoma dobro da ga niko na svijetu ne moze pobjedit,ali takodje moze i lose da odigra i brzo se nervira.Mislim da su Rusi napravili veliku gresku sto su izabrali tvrdu podlogu jer mislim da bih mi imali male sanse da su neku drugu podlogu izabrali.U svakom slucaju mozemo ih realno pobjedit.
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju