Anketa

Ko je po vasem misljenju najbolji srpski teniser?

Nenad Zimonjic
2 (28.6%)
Janko Tipsarevic
0 (0%)
Novak Djokovic
4 (57.1%)
Viktor Troicki
1 (14.3%)

Ukupno glasova: 7

Autor Tema: Tenis  (Pročitano 160229 puta)

0 članova i 3 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže BaNiX

  • Start moderator
  • Urednik
  • *
  • Poruke: 1751
  • Ugled: +149/-112
  • Pol: Muškarac
  • Forum je naš
    • Pogledaj profil
Odg: Tenis
« Odgovor #300 poslato: 04.07.2008. 18:57:51 »
Nadal dobio za novo finale sa Fedom

Drugi nosilac Rafael Nadal savladao je Nemca Rajnera Šitlera rezultatom 6:1, 7:6, 6:4 u polufinalu Vimbldona za 2 časa igre. Španac je tako četvrti put pobedio Šitlera u pet međusobnih okršaja. U final će Maljorčanin igrati sa Rodžerom Federerom, koji je dobio Marata Safina u tri seta. Do sada je Nadal pobedio 11 puta, a Federer šest. Biće ovo treća godinu u nizu da njih dvojica igraju finale Vimbldona.


Meč je počeo u skladu sa očekivanjima, Nadal je odmah napravio brejk i došao dop rednosti. Šitler je igrao previše pasivno, pa je Španac okonačao prvi set za 23 minuta. Rafael je izgubio sam deset poena u prvom setu.

Nemac je znatno promenio pristup u nastavku, počeo je da igra agresivnije i zadavao je dosta muka Nadalu. Došao je Nemac prvi do brejka,a ubrzo i do situacije da servira za izjednačenje. Pritisak nije izdržao, Nadal je dva puta odigrao bekhend slajs, loptica je nisko odskočila, a Šitler nije uspeo da je ’izvuče’ i Španac je vratio brejk.

Ubrzo se ušlo u taj brejk, a Španac je na samom startu stekao mini-brejk viška posle greške Šitlera. Nadal je servirao dobro do kraja i došao do nedostižnih 2:0.

Španac u trećem setu nije dozvolio rivalu nijednu brejk loptu i izgubio je samo dva poena na svoj servis. U ranoj fazi seta napravio je brejk i do kraja lagano čuvao prednost.

Van mreže BaNiX

  • Start moderator
  • Urednik
  • *
  • Poruke: 1751
  • Ugled: +149/-112
  • Pol: Muškarac
  • Forum je naš
    • Pogledaj profil
Odg: Tenis
« Odgovor #301 poslato: 04.07.2008. 18:59:26 »
Janko Tipsarević - lični prostor

Ana Ivanović, Jelena Janković i Novak Đoković odavno su u centru pažnje svetskih medija. Međutim, momak o kome se sve češće piše i govori je Janko Tipsarević.

On je na Otvorenom prvenstvu Australije namučio najboljeg svetskog tenisera Rodžera Federera, a na Vimbldonu je u drugom kolu izbacio jednog od favorita, Endija Rodika.


Tipsarević kaže da je najveći protivnik profesionalnog sportiste on sam, da mu je i danas ’’najbolje zezanje sa ortacima kada se sakupe ispred lokalne kladionice, piju pivo i kuliraju’’...

’’Moje društvo je iz Zemuna, družim se s ekipom koja živi kod hotela Jugoslavija. Znači, Munze konza...(smeje se). Meni je i dalje najbolje zezanje kada se sakupimo ispred lokalne kladionice, pijemo pivo i kuliramo. Nažalost, pošto mi u tenisu u poslednje dve godine ide malo bolje, uopšte nemam vremena. Imam ozbiljnu vezu i trudim se da što više budem s devojkom. Skroz sam ispao iz fazona izlazaka i splavova. Kažem, najveće mi je uživanje da blejim s društvom u kraju, ili da odemo u neki kafić. Jedno vreme smo bili u fazonu da odemo kod nekog gajbi, napijemo se i onda i ne izađemo u grad jer nas mrzi. Žao mi je što su takva zezanja sada retka zbog mojih obaveza’’, rekao je Tipsarević.

Van mreže nesakid

  • Novi na forumu
  • *
  • Poruke: 17
  • Ugled: +1/-0
  • Pol: Muškarac
    • Pogledaj profil
Odg: Tenis
« Odgovor #302 poslato: 04.07.2008. 23:04:42 »
Krajinović ispao u polufinalu

Srpski junior Filip Krajnović nije uspeo da se plasira u finale Vimbldona. Njega je na samo korak od završne predstave zasutavio deveti nosilac Grigor Dimitrov rezultatom 6:3, 6:3. U meču u kojem servis nije igrao naročito bitnu ulogu Bugarin je pet puta napravio brejk, dok je Krajinović samo dva puta oduzeo servis rivalu. Dimitrov će u finalu igrati Fincem Henrijem Kontinenom, koji je bio bolji od prvog nosioca Bernarda Tomića sa 6:4, 7:6.


Dimitrov je napravio 23 direktna poena i 17 neiznuđenih grešaka, dok je naš teniser imao samo 7 'vinera' i 21 neiznuđenu grešku.

Prošle godine na juniorskom Vimblodnu trijumfovao je Donald Jang, koji je u finalu dobio Vladimira Ignjatika iz Belorusije sa 7:5, 6:1.
« Poslednja izmena: 04.07.2008. 23:05:58 BANES »

Van mreže BaNiX

  • Start moderator
  • Urednik
  • *
  • Poruke: 1751
  • Ugled: +149/-112
  • Pol: Muškarac
  • Forum je naš
    • Pogledaj profil
Odg: Tenis
« Odgovor #303 poslato: 05.07.2008. 10:42:06 »
Dan XII: 'Vilijams' finale, Ziki...

Pretposlednjeg dana Vimbldona igra se finale singla u ženskoj konkurenciji i dubla u muškoj i ženskoj konkurenciji.

Na Centralnom terenu po sedmi put u finalu nekog Gren slema, a treći put u Londonu, sastaće se Serena Vilijams i Venus Vilijams i to je prvi meč dana. U prethodna dva finala na Vimbldonu slavila je Serena, ali Venus ima četiri titule sa terena Ol Ingland klaba.


Odmah iza tog meča na teren će izaći Nenad Zimonjić i Danijel Nestor koji se u finalu parova sastaju sa Jonasom Bjorkmanom iz Švedske i Kevinom Ulijetom iz Zimbabvea. Zimonjić i Nestor su u petak završili polufinalni meč koji je bio prekinut u četvrtak zbog mraka.

Venus Vilijams je na putu do finala eliminisala Naomi Kavadej, En Kiotavong, Mariju Martines Sančes, Alisu Klejbanovu, Tamarin Tanasugarn i Jelenu Dementijevu. Još nije izgubila ni set, ali nije ostavila toliko zapažen utisak i nije imala protivnice iz samog vrha.

Starija Vilijamsova je energično odbacila spekulacije o eventualnom dogvoru sestar o ishodu finalnog dvoboja.

“To pitanje me iskreno vrlo vređa zato što sam ja veliki profesionalac i u skladu sa tim se ponašam na terenu i van njega. Ulažem celu ličnost u sport i pribavila sam mnogo poštovanja za sebe i svoju porodicu, na šta sam jako ponosno. Zato bilo kakav pomen nameštanja meča shavatam kao znak nepoštovanja”, izjavila je Venus.


Venus je potom pričala konkretno o finalu.

“Obe se pripremamo na drugačije načine. Ja obično čitam neku knjigu, a Serena gled film. Ako želim da pobedim, moram dobro da riterniram, taj udarac biće presudan za krajnji ishod. Naravno, mnogo se oslanjam na servis i kada mi taj udarac krene moje šanse za pobedu mnogo su veće. Uz to, moram da budem agresivna, a ne da čekam njene greške. Poštujem Serenu kao teniserku najviše od svih igračica na Turu”.

Serena igra odlično ove godine na svom omiljenom Gren slem turniru. Još nije izgubila ni set, a dve rivalke us protiv nje uspele da izbore taj brejk – Ameli Morezmo i Ži Ženg. Serena je poslednji put na Vimbldonu trijumfovala 2003. godine.

“Više od svega sam želela da uđem u finale. Lepo je ponovo biti u završnoj predstavi jednog Gren slema. Pobedila sam prethodna dva puta Venus na Vimbldonu i nadam se da će tako biti i ovoga puta. Ona je vrlo težak protivnca, najteža sa kojom sam igrala”, kratka je bila Serena.

Ričard Vilijams je održao obećanje dato pre nekoliko dana da neće gledati finalni dvoboj svoje dve ćerke.

“Mislim da će biti vrlo neizvesno, ali ja neću gledati. Odlazim u nedeljuj ujutru. Zante da ne mogu da podnesem kada igraju jedna protiv druge, jednostavno nema dovoljno aspirina”.

U međusobnim duelima trenutno je 8-7 za Serenu.

Van mreže error

  • Globalni moderator
  • Super član
  • *
  • Poruke: 948
  • Ugled: +47/-40
    • Pogledaj profil
Odg: Tenis
« Odgovor #304 poslato: 07.07.2008. 01:49:07 »


Rafael Nadal srušio Kralja!

Španac Rafael Nadal pobednik je Vimbldona 2008. godine. On je u spektakularnom finalu savladao prvog tenisera sveta Rodžera Federera rezultatom 6:4, 6:4, 6:7, 6:7, 9:7. Meč je efektivno trajao 4 časa i 48 minuta, a susret je dva puta prekidan zbog kiše. Nadal je imao dve meč lopte u taj brejku četvrtog seta, ali iskoristio je tek četvrtu u šesnaestom gemu petog seta. Oba tenisera pružili su odličnu igru i slobodno možemo reći da je ovo jedan od najboljih i najdramatičnijih okršaja na Vimbldonu svih vremena.



Na samom startu meča šok za Federera. Samo dva puta je izgubio servis u dosadašnjem toku turnira, a Nadal je iskoristio prvu brejk prliku u trećem gemu,

Španac je mao 40:0 u narednom gemu, Rodžer je sjajnom igrom došao do brejk lopte, ali je posle duže razmene udaraca poslao predugačak bekhend i šansa je protraćena.

Sve do desetog gema oba tenisera su osvajali gemove na svoj servis, Federer nešto lakše od rivala. A, onda u finišu kulminacija prvog seta. Švajcrac je slao briljantne, oštre dijagonale i terao Nadala da greši, ali Španac je odgovarao kontranapadima iz forhenda.

Španac je u tom gemu nešto slabije procenjivao let lopte i lošije se kretao, pa je Federer došao do dve brejk lopte. Prvu je ispustio zbog Nadalovog dobrog 'pasinga', a drugu očajnim slajs riternom na drugi servis.

Nadal je takođe propustio dve set lopte, ali je treću realizovao, zahvaljujući grešci rivala iz bekhenda, trećoj u nizu. Treba napomenuti da je vetar u tim trenucima bio veoma jak i da je ometao igrače.

Federer je silovito krenuo u drugom setu i osvojio prvih šest poena. Do brejka je došao na sledeći način – Nadal je odlično odservirao, Federer jedva vratio, ali Španac je kratko i slabo napao, pa je Federer divnim 'pasingom' došao do brejka. Sve do 4:1 Fedex je suvereno čuvao svoje gemove neodbranjivim servisima, a zatim je Španac osvojio pet gemova u nizu i duplirao vođstvo u setovima.

U drugoj polovini drugog seta svaki gem bio je neverovatno uzbudljiv i šanse za trijumf u svakom su bile jednake. Iako se činilo da je Rafael u određenim momentima igrao previše pasivno, to se ispostavilo kao mudra taktika jer je Švajcarac bio potpuno demoralisan činjenicom da i pored brejk lopte nije usepo da povrati višak pri rezultatu 4:3. Zato je Španac na 4:4 došao do tri vezane brejk lopte i iskoristio treću.

Ponovo je Federer imao brejk loptu u trenutku kad je Nadal servirao za set, ali Maljorčanin je bio na visini zadatka – 2:0.

Švajcarac je imao čak šest brejk prilika u dva gema (od toga četiri vezane) trećeg seta, ali pravo je zaista neshvatljive i sebi nekarakteristične greške. I Nadal je imao tri vezane brejk lopte, ali Rodžer ih je neutralisao, a kiša je ubrzo pala pri rezultatu 5:4 za Federera. Po povratku na teren nije bilo brejk prilika i ušlo se u taj brejk.

U 'dodatnom gemu' do izražaja je došao Rodžerov ubedljivo najbolji udarac danas -servis. Zabio je četiri asa, uključujući i onaj na set lopti – 7:5 u taj brejku.

U celom četvrtom setu nije bilo nijedne brejk lopte. Bliži oduzimanju servisa rivala bio je Nadal, koji je imao 0:30 u desetom gemu, ali je potom napravio nekoliko grešaka.

Ubrzo se ušlo u taj brejk, a Federera servis ni izbliza nije služio kao u istoj etapi prethodnog seta. Rafael je nekoliko puta pogodio liniju, uz to je držao lopticu duboko u terenu i došao je do prednosti od 5:2. Tada su i kod čeličnog Španca proradili živci, napravio je duplu servis grešku i preterano kratkim lopticama davao rivalu prostor za atake iz forhenda.

Prvi je do set poena došao Švajcarac, ali je poslao loptu u aut forhendom. Potom je Nadal došao do prve meč lopte, ali Rodžer je pokazao koliko je veliki teniser i zabio je as.

Maljorčanin je do druge meč lopte došao neverovatnim 'pasingom' iz forhend paralele. Federer je odgovorio na veličanstven način – slajsom je 'pozvao' rivala na mrežu, ovaj je solidno napao, ali usledila je munjevita bekhend paralela. Federer je potom uzeo još jedan poen i dobrim servisom izborio odlučujući set.

Iako do druge polovine petog seta nije bilo brejk šansi, utisak je bio da je Federer bliži pobedi, delovao je sigurnije u svoje udarce. Tako je bilo do 4:3, kada je Nadal spasao brejk loptu i vratio veru u sebe.

Nedugo zatim Španac je imao dve vezane brejk lopte, ali fantastični Federer je ponovo u pravom trenutku servirao perfektno.

Na isti način spasao je dve uzastopne brejk lopte u šesnaestom gemu, posle još jednu, ali je na četvrtoj popustio i Nadal je došao u situaciju da servira za meč.

Prvu meč loptu Federer je osujetio neverovatnim riternom iz bekhenda, ali Nadal je potom napravio 'servis viner' za drugu meč loptu. Švajcarac šalje loptu u mrežu i Nadal je prekinuo petogodišnju vladavinu Rodžera Federera terenima Ol Ingland Klaba.


« Poslednja izmena: 08.07.2008. 10:55:35 BANES »
Hua,hua

Van mreže BaNiX

  • Start moderator
  • Urednik
  • *
  • Poruke: 1751
  • Ugled: +149/-112
  • Pol: Muškarac
  • Forum je naš
    • Pogledaj profil
Odg: Tenis
« Odgovor #305 poslato: 10.07.2008. 20:00:37 »
Prekinuto srpsko finale u tenisu

Finalni meč ekipnog prvenstva Srbije u tenisu za seniore između Partizana i Crvene zvezde prekinut je u četvrtak.
U trenutku prekida Partizan je vodio sa 1:0. U saopštenju Teniskog saveza Srbije stoji da je meč prekinut jer je sa terena povučena ekipa Partizana, koja je i pismeno najavila žalbu Takmičarskom odboru Teniskog saveza Srbije. Ipak, u saopštenju nije naveden razlog zbog kojeg je Partizan povukao ekipu sa terena.

Takmičarski odbor Teniskog saveza Srbije će po prijemu izveštaja službenih lica doneti odluku o finalnom meču prvenstva Srbije za seniore između Partizana i Crvene zvezde, a samim tim, i ekipnom prvaku Srbije za 2008. godinu.

Van mreže misterX

  • Extra član
  • *
  • Poruke: 331
  • Ugled: +4/-2
  • Pol: Muškarac
    • Pogledaj profil
Odg: Tenis
« Odgovor #306 poslato: 14.07.2008. 15:16:34 »
Djoković treći, Tipsarević 43. na ATP listi
 
 Najuspešniji srpski teniser Novak Djoković zadržao je sa 4.945 poena treće mesto na najnovijoj rang listi najboljih igrača sveta (ATP), dok je naš drugi reket Janko Tipsarević pokvario plasman jedno mesto i ove nedelje je 43. sa 858 bodova.

Viktor Troicki je napredovao za jedno mesto i sa 510 poena trenutno je 86. igrač sveta, a Boris Pašanski se nalazi tri mesta više u odnosu na prethodni poredak - 130. sa 364 boda.


Bez promjena na vrhu WTA liste

Najbolje srpske teniserke Ana Ivanović i Jelena Janković i dalje su na 1. i 2. poziciji na najnovijoj WTA listi. Ana ima 4.828, a Jelena 4.685. Treća je Marija Šarapova, četvrta Svetlana Kuznjecova, a peta i dalje Serena Vilijams.

Van mreže misterX

  • Extra član
  • *
  • Poruke: 331
  • Ugled: +4/-2
  • Pol: Muškarac
    • Pogledaj profil
Odg: Tenis
« Odgovor #307 poslato: 17.07.2008. 00:00:57 »
Viktor  Troicki nije uspio da se plasira u četvrtfinale ATP turnira u Umagu, poražen je u 2. kolu od 3. nosioca i prošlogodišnjeg pobjednika Španca Karlosa Moje sa 2:1 ( 3-6,7-6,7-5). Viktor je dobro igrao u prvom i većim dijelom drugog seta, kod rezultata 4:4 u drugom setu propustio je 2 brejk prilike i jednu pri rezultatu 5:5. Troicki je još jednom pokazao da mu nedostaje psihička stabilnost, ali i fizička snaga u dužim mečevima. Slično se dogodilo i u 2. kolu Vimbldona protiv Radeka Štepaneka kad je vodio sa 2:0 u setovima i imao brejk prednosti u 3. setu, a na kraju izgubio. Tako da bez obzira na sjajan servis i dobar forhend, ali i bekhend, on, nažalost, još uvijek ne može da parira vrhunskim igračima. Inače, ovim porazom najvjerovatnije gubi mjesto među prvih 100 na ATP listi.

Van mreže BaNiX

  • Start moderator
  • Urednik
  • *
  • Poruke: 1751
  • Ugled: +149/-112
  • Pol: Muškarac
  • Forum je naš
    • Pogledaj profil
Odg: Tenis
« Odgovor #308 poslato: 17.07.2008. 22:30:38 »
UMAG: Preokret Kanjasa, kraj za Pašu    

Srbija je ostala bez predstavnika na ATP turniru Kroacija open, koji se u Umagu igra za nagradni fond od 326.000 evra.

Boris Pašanski propustio je šansu da ostvari jednu od vrednijih pobeda u karijeri, pošto ga je Argentinac Giljermo Kanjas u meču drugog kola savladao rezultatom 2:1, po setovima 6:7 (3:7), 6:3, 7:5.

Popularni Paša, 130. na ATP listi, imao je u šaci 55. tenisera sveta i "ubicu Federera" iz prošle godine, ali je u samom finišu meča posustao i na kraju morao da potpiše predaju.

Meč je obilovao brejkovima. Kanjas je od 11 prilika da oduzme servis protivniku iskoristio čak osam, dok je kod srpskog tenisera taj odnos bio procentualno još bolji - pet od šest. Samo u prvom setu su viđena po tri, da bi Pašanski boljom igrom u taj-brejku stigao na pola puta do trijumfa.

Kanjas je bio mnogo bolji u drugom setu, ali je srpski teniser brejkom u prvom gemu seta odluke preuzeo inicijativu. Pašanski je vodio 2:0, 3:1, 4:2, a čak i kada je Argentinac uzvratio i izjednačio na 4:4, naš povremeni Dejvis kup reprezentativac smogao je snage da ponovo povede.

Boris je servirao za meč, ali mu se ruka načisto "skratila". U tom gemu nije uspeo da osvoji nijedan poen - 5:5. Kanjas je preokrenuo na 6:5, a onda trećim uzastopnim brejkom rešio meč u svoju korist.

On će se u četvrtfinalu sastati sa četvrtim nosiocem, Rusom Igorom Andrejevim ili Špancem Himenom Traverom. Roko Karanušić bez borbe je dobio hrvatski derbi protiv Ivana Ljubičića i čeka drugog zemljaka, Ivu Karlovića, ili Argentinca Maksima Gonzalesa.

Pašanski nije iskoristio priliku da osvoji 40 ATP bodova i solidnih 9.000 evra. Kao Viktor Troicki protiv Karlosa Moje dan ranije, dobio je prvi set i onda grešio kada je bilo najvažnije. Kuriozitet je da su oba srpska tenisera izgubila mečeve posle dva sata i 45 minuta igre!

Van mreže misterX

  • Extra član
  • *
  • Poruke: 331
  • Ugled: +4/-2
  • Pol: Muškarac
    • Pogledaj profil
Odg: Tenis
« Odgovor #309 poslato: 18.07.2008. 00:09:21 »
Ovo je zaista nevjerovatno! Zadnja 4 meča srpskih tenisera koje sam gledao imali su identičan epilog. Najprije je Ilija Bozoljac u 2. kolu Vimbldona propustio 2 meč lopte a zatim izgubio od Žikela. Sutri dan Troicki - vodi 2:0 u setovima i 2:0 u 3. setu i – izgubi! Juče u Umagu opet Troicki ima u rukama pobjedu protiv Moje i kad treba samo rutinski da privede meč kraju, on katastrofalno griješi i naravno – gubi. I danas Pašanski kod 4:3 gubi servis i već sam mislio da je gotovo, ali onda opet pravi brejk i kod rezultata 5:4 servira za meč i opet gubi 3 gema zaredom a time i meč. Zaista ne znam šta je sa psihom naših teniserima ali dok god nastave ovako da igraju loše u ključnim momentima i da gube mečeve koje su praktično već dobili, oni, koliko god bili talentovani, ne mogu ništa napravit.

Van mreže jiba

  • Extra član
  • *
  • Poruke: 252
  • Ugled: +8/-11
  • Pol: Muškarac
  • Some things never change
    • Pogledaj profil
Odg: Tenis
« Odgovor #310 poslato: 18.07.2008. 01:24:04 »
Pa naravno!Đoković NAJSLABIJE servira kad servira za set...
numb3rs

Van mreže BaNiX

  • Start moderator
  • Urednik
  • *
  • Poruke: 1751
  • Ugled: +149/-112
  • Pol: Muškarac
  • Forum je naš
    • Pogledaj profil
Odg: Tenis
« Odgovor #311 poslato: 18.07.2008. 23:39:41 »
Ovo je zaista nevjerovatno! Zadnja 4 meča srpskih tenisera koje sam gledao imali su identičan epilog. Najprije je Ilija Bozoljac u 2. kolu Vimbldona propustio 2 meč lopte a zatim izgubio od Žikela. Sutri dan Troicki - vodi 2:0 u setovima i 2:0 u 3. setu i – izgubi! Juče u Umagu opet Troicki ima u rukama pobjedu protiv Moje i kad treba samo rutinski da privede meč kraju, on katastrofalno griješi i naravno – gubi. I danas Pašanski kod 4:3 gubi servis i već sam mislio da je gotovo, ali onda opet pravi brejk i kod rezultata 5:4 servira za meč i opet gubi 3 gema zaredom a time i meč. Zaista ne znam šta je sa psihom naših teniserima ali dok god nastave ovako da igraju loše u ključnim momentima i da gube mečeve koje su praktično već dobili, oni, koliko god bili talentovani, ne mogu ništa napravit.
Troicki je cudo.Igra tek dvije godine profesionalno a vec je medju prvih 100.A to sto je izgubio od Moje nema veze bice jos prilika imam osjecaj da ce harati tenisom za dve godine!

Van mreže misterX

  • Extra član
  • *
  • Poruke: 331
  • Ugled: +4/-2
  • Pol: Muškarac
    • Pogledaj profil
Odg: Tenis
« Odgovor #312 poslato: 19.07.2008. 00:25:08 »
Ovo je zaista nevjerovatno! Zadnja 4 meča srpskih tenisera koje sam gledao imali su identičan epilog. Najprije je Ilija Bozoljac u 2. kolu Vimbldona propustio 2 meč lopte a zatim izgubio od Žikela. Sutri dan Troicki - vodi 2:0 u setovima i 2:0 u 3. setu i – izgubi! Juče u Umagu opet Troicki ima u rukama pobjedu protiv Moje i kad treba samo rutinski da privede meč kraju, on katastrofalno griješi i naravno – gubi. I danas Pašanski kod 4:3 gubi servis i već sam mislio da je gotovo, ali onda opet pravi brejk i kod rezultata 5:4 servira za meč i opet gubi 3 gema zaredom a time i meč. Zaista ne znam šta je sa psihom naših teniserima ali dok god nastave ovako da igraju loše u ključnim momentima i da gube mečeve koje su praktično već dobili, oni, koliko god bili talentovani, ne mogu ništa napravit.
Troicki je cudo.Igra tek dvije godine profesionalno a vec je medju prvih 100.A to sto je izgubio od Moje nema veze bice jos prilika imam osjecaj da ce harati tenisom za dve godine!


Ma kako, bolan, 2 god. profesionalac?! On ima 22 god. (godinu stariji od Đokovića), znači da je profesionalac već 4-5 god, ali to što on prije prošle godine nije napravio gotovo ništa i što ti nisi za njega prije čuo, to je druga priča. On je solidan igrač, ali, daj Bože da griješim, ne može dalje od 50. mjesta nikako. A dok igra ovako kao što igra, pravo je čudo što je i među prvih 100. Pa, čovjek je imao sve u svojim rukama i protiv Štepaneka i protiv Moje, i da je pobijedio bio bi sada makar oko 60-70 pozicije. A ovako naredne sedmice gubi poene koje je osvojio plasmanom u polufinale Umaga prošle godine, tako da će biti tek oko 110 mjesta

Van mreže BaNiX

  • Start moderator
  • Urednik
  • *
  • Poruke: 1751
  • Ugled: +149/-112
  • Pol: Muškarac
  • Forum je naš
    • Pogledaj profil
Odg: Tenis
« Odgovor #313 poslato: 19.07.2008. 10:38:01 »
Kada sam ovo vidio htio sam da ti kazem svasta ali hocu da ti dokazem to na drugi nacin.

Uporedicemo Novaka Djokovica i Troickog.

Novak Djokovic- http://www.atptennis.com/3/en/players/playerprofiles/?playernumber=D643
vidis da je karijeru poceo 2003
Viktor Troicki- http://www.atptennis.com/3/en/players/playerprofiles/?playernumber=T840
vidis sada da je karijeru poceo 2006 ako ne vidis onda ne znas engleski sta ti mogu.

Novak Djokovic-Evo sada cu ti dati link da vidis kako mu je tekla karijera od 2003 pa na ovamo.
2003.- http://www.atptennis.com/5/en/players/playerprofiles/rankhistory.asp?playernumber=D643&selyear=2003
2004.- http://www.atptennis.com/5/en/players/playerprofiles/rankhistory.asp?playernumber=D643&selyear=2004
2005.- http://www.atptennis.com/5/en/players/playerprofiles/rankhistory.asp?playernumber=D643&selyear=2005
2006.- http://www.atptennis.com/5/en/players/playerprofiles/rankhistory.asp?playernumber=D643&selyear=2006
2007.- http://www.atptennis.com/5/en/players/playerprofiles/rankhistory.asp?playernumber=D643&selyear=2007
2008.- http://www.atptennis.com/3/en/players/playerprofiles/RankHistory.asp?playernumber=D643&selyear=2008

Viktor Troicki-evo linka o Viktoru i kako mu je tekla karijera od 2006 pa na ovamo.

2006.- http://www.atptennis.com/5/en/players/playerprofiles/rankhistory.asp?playernumber=T840&selyear=2006
2007.- http://www.atptennis.com/5/en/players/playerprofiles/rankhistory.asp?playernumber=T840&selyear=2007
2008.- http://www.atptennis.com/3/en/players/playerprofiles/RankHistory.asp?playernumber=T840&selyear=2008

I sta si sada zakljucio!

Van mreže BaNiX

  • Start moderator
  • Urednik
  • *
  • Poruke: 1751
  • Ugled: +149/-112
  • Pol: Muškarac
  • Forum je naš
    • Pogledaj profil
Odg: Tenis
« Odgovor #314 poslato: 19.07.2008. 10:39:49 »
Viktor Troicki je IGRAO i 2003,2004 i 2005 ali kao junior dakle to se ne racuna!