Anketa

Ko je po vasem misljenju najbolji srpski teniser?

Nenad Zimonjic
2 (28.6%)
Janko Tipsarevic
0 (0%)
Novak Djokovic
4 (57.1%)
Viktor Troicki
1 (14.3%)

Ukupno glasova: 7

Autor Tema: Tenis  (Pročitano 160233 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže BaNiX

  • Start moderator
  • Urednik
  • *
  • Poruke: 1751
  • Ugled: +149/-112
  • Pol: Muškarac
  • Forum je naš
    • Pogledaj profil
Odg: Tenis
« Odgovor #390 poslato: 11.09.2008. 21:29:39 »
Tajm-aut!


Novak Đoković po povratku iz Njujorka sa devojkom Jelenom banuo na „Fristajler“
Naš najbolji teniser Novak Đoković u pratnji devojke Jelene Ristić svratio je u utorak uveče na splav „Fristajler“. Kurirov paparaco ovekovečio je poprilično opuštenog tenisera, koji je po povratku iz Njujorka, sa US opena, odlučio da se malo provede i odmori
. S njima u društvu bio je i Viktor Troicki, koji je došao sa devojkom Sunčicom. Kada su ušli u klub, nastala je euforija, a tenisere je čekao rezervisan separe. S njima su bili i glumac Sergej Trifunović, kao i nekoliko ljudi iz sveta biznisa. Nole i Viktor nemaju naviku da izlaze zajedno, štaviše, retkost je videti ova dva teniska asa na jednom mestu. Jelena i Sunčica nisu ništa manje uživale od svojih jačih polovina, a ljubomorni pogledi drugih devojaka u klubu bukvalno su sevali sa svih strana.

Novaka su svojevremeno povezivali sa raznim devojkama, što je teniser demantovao, a preksinoć i pokazao, jer Jelena Ristić je njegova dugogodišnja devojka i, po svemu sudeći, Nole nema nameru da je menja. Viktor je posle raskida s manekenkom Sofijom Milošević upoznao aktuelnu devojku i, ako je suditi po njihovoj prisnosti, Troicki je poprilično zadovoljan vezom. Teniseri su celo veče đuskali uz laganu cirku, a klub su napustili u ranim jutarnjim časovima.

Van mreže misterX

  • Extra član
  • *
  • Poruke: 331
  • Ugled: +4/-2
  • Pol: Muškarac
    • Pogledaj profil
Odg: Tenis
« Odgovor #391 poslato: 13.09.2008. 00:42:18 »
Fed kup: Ana i Jelena protiv Japanki

U prvom kolu B Svetske grupe Fed kupa, ženska teniska reprezentacija Srbije igraće 7. i 8. februara iduće godine protiv Japana, odlučeno je danas žrebom u Madridu.
Najbolje teniserke Srbije dočekuju izabrani tim Japana na svom terenu, a naknadno će biti odlučeno gde će meč biti održan (99% u “Areni”).
Naše reprezentativke kao domaćini imaju pravo da biraju podlogu na kojoj će se igrati.
Ukoliko savlada Japan, reprezentacija Srbije će 25. i 26. aprila igrati za popunu A Svetske grupe. Protivnik će joj biti jedne od četiri poražene ekipe iz mečeva prvog kola A grupe.
Inače i ove sezone na WTA listi Japanke predvodi iskusna Ai Sugijama (31. WTA), a u reprezentaciji zemlje izlazećeg sunca ove sezone su igrale i Ajumi Morita (143. WTA), Rika Fudživara (150. WTA) i Akiko Morigami (153. WTA). Interesantno je da su sve teniserke iza Sugijame, u jednom periodu karijere bile među sto najboljih teniserki sveta.

Bez Tipsarevića protiv Slovaka!

Janko Tipsarević zbog povrede neće moći igrati za Dejvis Kup reprezentaciju Srbije u meču baraža za opstanak u Svjetskoj grupi protiv Slovačke, koji se igra od 19 do 21. septembra u “Areni”. Još nije poznato ko će ga zamijeniti, a kandidati su Ilija Bozoljac i junior Filip Krajinović.

Van mreže misterX

  • Extra član
  • *
  • Poruke: 331
  • Ugled: +4/-2
  • Pol: Muškarac
    • Pogledaj profil
Odg: Tenis
« Odgovor #392 poslato: 14.09.2008. 22:59:42 »
Pašanski umjesto Tipsarevića!

Boris Pašanski (148. na ATP listi) zamijeniće Janka Tipsarevića u Dejvis Kup reprezentaciji Srbije u Meču protiv Slovačke. Iako je bilo najaljeno da će umjesto Tipsarevića zaigrati Ilija Bozoljac ili Filip Krajinović, selektor Bogdan Obradović se odlučio za Borisa Pašanskog, koji će zbog nastupa u Dejvis Kupu propustiti turnir u Banja Luci.

Ilija Bozoljac osvojio turnir u Ljubljani

Srpski teniser Ilija Bozoljac trijumfovao je na ATP turniru koji je u Ljubljani igran za nagradni fond od 42.500 evra, pošto je danas u finalu pobedio Italijana Đankarla Petracuola rezultatom 6:4, 6:3.
U duel protiv 267. tenisera sveta Bozoljac je ušao kao favrit i tu ulogu je u potpunosti opravdao, pošto je u oba seta u svakom trenutku kontrolisao rezultat. Do prve titule u ovoj sezoni, koja mu je donela novih 55 bodova za ATP listu, srpski teniser je stigao potpuno zasluženo, a najveći podvig napravio je u polufinalu, kada je protiv Hrvata Roka Karanušića, drugog nosioca na ovom takmičenju, uspeo da nadoknadi gubitak prvog seta i da preokrene rezultat.
Pobeda na turniru u Ljubljani Bozoljcu je donela nagradu od 6.150 evra.

Ruskinje odbranile titulu

MADRID - Ženska teniska reprezentacija Rusije odbranila je titulu pobednika Fed kupa, pošto je u finalnom meču, koji se igra u Madridu. povela protiv Španije rezultatom 3:0.
Odlučujući poen za "zbornu komandu" donela je sedma igračica sveta Svetlana Kuznjecova, koja je danas pobedila najbolju špansku teniserku Anabelu Medinu Gariges rezultatom 5:7, 6:3, 6:4. Meč je trajao dva sata i 39 minuta.
Juče je Kuznjecova pobedila Karlu Suares rezultatom 6:3, 6:1, dok je Vera Zvonarjeva savladala Medinu Gariges sa 6:3, 6:4.
Ruskinjama je to četvrti trijumf u Fed kupu u poslednjih pet godina, a do njega su došle sa praktično drugim timom, jer su zbog povreda i umora iz ekipa izostavljene Marija Šarapova, Dinara Safina i Nađa Petrova.

Simon odbranio titulu u Bukureštu

BUKUREŠT - Francuski teniser Žil Simon odbranio je titulu na ATP turniru u Bukureštu, pošto je danas u finalu savladao španskog veterana Karlosa Moju rezultatom 6:3, 6:4.
Simonu, 23, koji je trenutno 17. teniser sveta, bilo je dovoljan po jedan brejk u oba seta da za 90 minuta trijumfuje protiv deset godina starijeg rivala, koji na ATP listi zauzima 61. poziciju.
Francuskom teniseru to je bila treća turnirska pobeda u ovoj sezoni, nakon trijumfa u Kazablanci i Indijapolisu, a peta u karijeri. Prošle godine Simon je osvojio tutnire u Bukureštu i Marselju.
Za pobedu na ovom turniru, Simonu je pripala nagrada od 59.100 dolara.

Pobjeda Pati Šnider u Baliju

BALI - Švajcarska teniserka Pati Šnider trijumfovala je na WTA turniru u Baliju u Indoneziji, pošto je danas u finalu rezultatom 6:3, 6:0 pobedila austrijsku tinejdžerku Tamiru Pašek.
Za Šnider je to bila 500. pobeda u karijeri i 11. titula, prva posle više od tri godine. Poslednji turnir koji je osvojila bio je Sinsinati u julu 2005, a u međuvremenu je izgubila sedam finala.
U današnjem finalu, Šnider je odigrala kao u najboljim danima i savladala je 17.godišnju Austrijanku za svega 67 minuta.
"Sreća sam što sam konačno uspela da dobijem jedan finlani meč. Žarko sam želela ovu titulu i na kraju sam uspela. Mislim da sam odigrala veoma dobar meč, a bilo je i vreme da osvojim jedan turnir", rekla je Šnider.
Pašek je na putu do finala izbacila tri nosioca, ali danas nije imala nikakvih šansi da napravi iznenađenje i da, posle Portoroža prošle godine, osvoji drugi turnir u karijeri.
"Nadala sam se da bih možda mogla da trijumfijem, ali protiv danas fenomenalne Pati zaista nisam imala šansi. Čestitam joj na izvanrednoj igri. Zaslužila je ovaj trofej", rekla je Pašek.



Van mreže BaNiX

  • Start moderator
  • Urednik
  • *
  • Poruke: 1751
  • Ugled: +149/-112
  • Pol: Muškarac
  • Forum je naš
    • Pogledaj profil
Odg: Tenis
« Odgovor #393 poslato: 15.09.2008. 16:30:39 »
DEJVIS KUP: Janko ipak igra protiv Slovaka!


Janko Tipsarević će ipak igrati protiv Slovačke u meču za opstanak u Svetskoj grupi Dejvis kupa. TSS prošle nedelje saopštio je da naš drugi reket neće biti u stanju da igra i, umesto njega, pozvao Borisa Pašanskog da se priključi timu, ali se u ponedeljak dogodio obrt.

Iz Bratislave je stiglo saopštenje da je Tipsarević dobio "zeleno svetlo" od lekara i da je potom hitno doputovao u prestonicu Slovačke, gde će od 19. do 21. septembra u "Simabak Areni" biti odlučeno koja će od dve reprezentaciji u 2009. godini nastupati u Svetskoj grupi, a koja u Evro-afričkoj zoni.

"Uoči samog polaska u Bratislavu, dobili smo uverenje od Jankovog lekara da je povreda zalečena i da će sa njim biti sve u redu. Odmah smo priključili Tipsarevića ekipi i on je već u ponedeljak trenirao sa ostalim igračima bez ikakvog problema. Ipak, on je i dalje pod intenzivnom pažnjom lekara i fizioterapeuta reprezentacije. Videćemo kako će se stvari dalje odvijati, nadam se pozitivno", rekao je selektor našeg tima Bogdan Obradović.

On je dodao da su ostali zdravi i da je atmosfera sjajna.

"Vredno se radi i očekujemo pobedu".

Dolazak Tipsarevića ne znači da će Pašanski napustiti reprezentaciju, naprotiv. On ostaje u timu i čekaće svoju priliku.

Tipsarević je povredio skočni zglob na Olimpijskim igrama u Pekingu, kada je predao meč Olivijeu Rokusu, a kasnije je samo pogoršao povredu nastupom na US Openu.

I protvinik je trenirao dva puta u ponedeljak, kao i srpski teniseri. I jedni i drugi saznaće imena protivnika u četvrtak na žrebu, a u petak slede prvi mečevi: prvog i drugog reketa i obrnuto.

Van mreže misterX

  • Extra član
  • *
  • Poruke: 331
  • Ugled: +4/-2
  • Pol: Muškarac
    • Pogledaj profil
Odg: Tenis
« Odgovor #394 poslato: 18.09.2008. 00:32:26 »
Ćirić srušio i Ekonomidisa!

Ilija Bozoljac i Nikola Ćirić plasirali su se u drugo kolo ATP čelendžer turnira u Banjaluci (šljaka, 30 hiljada dolara).

Dvojac, koji je prošle nedelje igrao i na čelendžeru u Ljubljani, bez izgubljenog seta prešao je preko prvih prepreka. Ilija Bozoljac, drugi nosilac turnira, u prvom kolu je sa 6-3 6-3 pobedio Gabrijela Morarua (308. ATP).

Što se tiče Nikole Ćirića, on je nakon uspešno odrađenih kvalifikacija, u prvom kolu glavnog žreba šokirao pobedom nad četvrtim nosiocem Konstantinom Ekonomidisom (Grčka, 212. ATP) rezultatom 7-6 6-2! Ovo je Ćiriću druga velika pobeda u samo dve nedelje, kako je prošle nedelje u Ljubljani, takođe u prvom kolu glavnog žreba kao kvalifikant, pobedio Francuza Matjua Monkura, člana 200 najboljih tenisera sveta.

U drugom kolu Bozoljca očekuje susret sa Špancem Karlosom Pohom-Gradinom (323. ATP), dok Ćirić čeka boljeg iz duela Andreas Hajder-Maurer (Austrija, 348. ATP) - Franćesko Pićari (Itlaija, 397. ATP).

 



Jelena i Ana u Tokiju!

Najbolje srpske teniserke Jelena Janković i Ana Ivanović biće 1. i 2. nosilac na WTA turniru prve kategorije “Pam Pacifik Open” koji se za nagradni fond od 1.300.000 dolara igra u Tokiju. Obje su bile slobodne u 1. kolu, a u 2. kolu sutra Jelena igra protiv Italijanke Flavije Penete, a Ana protiv Ruskinje Nađe Petrove.
Ukoliko se plasira u finale ovog turnira Jelena Janković će opet preuzeti 1. mjesto na WTA listi.

Van mreže BaNiX

  • Start moderator
  • Urednik
  • *
  • Poruke: 1751
  • Ugled: +149/-112
  • Pol: Muškarac
  • Forum je naš
    • Pogledaj profil
Odg: Tenis
« Odgovor #395 poslato: 19.09.2008. 21:38:51 »
Nole pobijedio Hrbatija sa 3:0 po setovima(6:2,6:4,6:3).
LIVE:
Janko se muci protiv Lukasa Lacka

Van mreže misterX

  • Extra član
  • *
  • Poruke: 331
  • Ugled: +4/-2
  • Pol: Muškarac
    • Pogledaj profil
Odg: Tenis
« Odgovor #396 poslato: 20.09.2008. 23:49:08 »
Zimonjić i Troicki doneli pobedu Srbiji!

Teniseri Srbije savladali su Slovačku i opstali su Svetskoj grupi Dejvis kupa, nakon što su treći, odlučujući poen osvojili Nenad Zimonjić i Viktor Troicki pobedom u dublu protiv para Mertinak - Polašek rezultatom 3:1 - 7:6 (8), 6:4, 6:7 (7), 7:6 (5).
Odluka Bogdana Obradovića i Nikole Pilića da umesto Đokovića nastupi Troicki pokazala se kao ispravna, jer bez obzira na to što nikada nije ni trenirao zajedno, naš dubl je odigrao fantastično u teškom i dugom meču, u kom su igrana tri taj-brejka. Velika borba je gledana više od četiri sata, ali su Zimonjić i Troicki uspeli da već danas završe posao, koji su juče započeli Đoković i Tipsarević.
Tokom prva tri seta teniseri su čvrsto čuvali svoje servise, a u prvom setu jedinu brejk loptu imao je naš par. Iskusni Zimonjić je na karakterističan način igrao na mreži, dok je Troicki pružao odličnu podršku bekhend vinerima. Međutim, Slovaci su se odbranili i uspeli su da uvedu set u dramatičan taj-brejk. Odlučujući gem je završen rezultatom 10:8 posle čak 65 minuta igre, uz dve set lopte za Slovake, što je donelo veliku psihološku prednost Srbiji.
Troicki i Zimonjić su to iskoristili već na početku drugog seta, kada su napravili i dugo jedini brejk na meču - za vođstvo od 2:1. Naš dubl je bez problema sačuvao stečenu prednost i poveo je sa 2:0. U trećem setu je bilo mnogo više problema, a ponovo se igrao taj-brejk. Ovog puta su tempo diktirali Polašek i Mertinak, koji su konačno, posle nekoliko propuštenih set lopti slavili rezultatom 9:7 za 2:1.
U četvrtom setu je bio očigledan umor na obe strane mreže, a slično ekipi Srbije, Slovaci su iskoristili trijumf u napornom taj-brejku da dobro počnu nastavak. Polašek i Mertinak su stigli do svojih prvih brejk lopti na meču i poveli su sa 1:0 na servis Troickog. Oba dubla su sve teže čuvali svoje servise, pa je u setu do kraja viđeno ukupno četiri brejka - svaki teniser je po jednom ispustio svoj servis. U 12. gemu Srbija je imala i prvu meč loptu, ali je za konačnu pobedu morala da odigra još jedan taj-brejk. Ovoga puta je bilo manje uzbuđenja, jer je posle razmene mini-brejkova na startu Srbija stigla do velike prednosti, povela je sa 6:3 i iskoristila je četvrtu meč loptu za konačnih - 7:5.
Juče je Novak Đoković pobedio Dominika Hrbatija 3:0, a Janko Tipsarević u maratonskom meču je bio bolji od Lukaša Lacka sa 3:2.
Duel Srbija - Slovačka se nastavlja sutra, ali se ti mečevi neće imati takmičarski značaj.

Bozoljac u finalu

BANJALUKA - Srpski teniser Ilija Bozoljac plasirao se u finale čelendžer turnira u Banjaluci pošto je danas u polufinalu pobedio Španca Pabla Santosa sa 2: 0 u setovima - 6: 1, 6: 2.
Bozoljac, koji zauzima 131. mesto na ATP listi i postavljen je za drugog nosioca na turniru, u nedelju će za pobednički trofej igrati protiv 94. tenisera sveta, Španca Danijela Himena-Travera.

Van mreže BaNiX

  • Start moderator
  • Urednik
  • *
  • Poruke: 1751
  • Ugled: +149/-112
  • Pol: Muškarac
  • Forum je naš
    • Pogledaj profil
Odg: Tenis
« Odgovor #397 poslato: 21.09.2008. 14:49:11 »
mms://stv.m3.livetv.sk/stv2live/

uzivo poslednja dva meca davis cupa izmedju Slovacke i Srbije.

Van mreže misterX

  • Extra član
  • *
  • Poruke: 331
  • Ugled: +4/-2
  • Pol: Muškarac
    • Pogledaj profil
Odg: Tenis
« Odgovor #398 poslato: 21.09.2008. 23:55:28 »
Bozoljac pobjednik čelendžera u Banja Luci!

Ilija Bozoljac upisao je desetu uzastopnu pobedu u finalu ATP čelendžer turnira u Banjaluci, koji se igrao za nagradni fond od 30 hiljada evra! Bozoljac je tako, posle Ljubljane prošle nedelje, osvojio i drugu titulu sezone zahvaljujući kojoj će napraviti novi napredak na ATP listi.

U velikom finalu banjalučkog čelendžera, Bozoljac (2) je sa 6-4 6-4 pobedio Daniela Himena - Travera (Španija, 1). Ni u jednom momentu pobeda našeg tenisera nije dolazila u pitanje. U oba seta brejk je "pao" u sedmom gemu, a Bozoljac bi u oba navrata sigurno odservirao na 5-4 za vođstvo od 1-0, odnosno konačnu pobedu.

Podsetimo, Bozoljac je u polufinalu sa 6-1 6-2 deklasirao još jednog Španca, Pabla Santosa (5). Tako je naš teniser do titule u Banjaluci stigao sa samo jednim izgubljenim setom.

Mladi Beograđanin je trenutno 131. teniser sveta, ali će od narednog ponedeljka ponovo biti među 120 najboljih na svetu. Njemu će osvajanje titule u Banjaluci obezbediti napredak od 10ak pozicija, a samim tim i mesto među 120 najboljih.

Pored napretka na ATP listi, Bozoljac je trijumfom u Banjaluci osigurao i novčanu nagradnu od 4.300 evra.



Safina osvojila Tokio i pretekla Anu

Ruskinja Dinara Safina pobednica je međunarodnog teniskog turnira u Tokiju pošto je jutros u finalnom meču savladala zemljakinju Svetlanu Kuznjecovu sa 6-1, 6-3. Nagradni fond na turniru u Tokiju iznosio je milion i 340.000 dolara.
Safina je na taj način osvojila četvrti turnir iz serije elitnih turnira Soni Erikson. U fantastičnoj seriji, Safina je osvojila 41 od 46 poslednjih odigranih mečeva u ovoj sezoni i nastavila vrtoglavi uspon na WTA listi najboljih teniserki sveta.
Safina je bodovima osvojenim u Tokiju pretetkla Anu Ivanović i Elenu Dementijevu, pa je sada treća najbolja svetska igračica iza Serene Vilijams i Jelene Janković, dok je Ana pala na četvrto mesto.


Van mreže misterX

  • Extra član
  • *
  • Poruke: 331
  • Ugled: +4/-2
  • Pol: Muškarac
    • Pogledaj profil
Odg: Tenis
« Odgovor #399 poslato: 24.09.2008. 00:28:25 »
УСПЈЕХ ФИЛИПА КРАЈИНОВИЋА!

НАЈВЕЋА НАДА СРПСКОГ ТЕНИСА 16-ГОДИШЊИ ФИЛИП КРАЈИНОВИЋ  ПЛАСИРАО СЕ У 2. КОЛО ЧЕЛЕНЏЕРА У ЛУБОКУ ПОБЈЕДИВШИ НА СТАРТУ 359. ИГРАЧА СВИЈЕТА РУСА АРТЕМА СИТАКА СА 6-2,6-7,6-2. ПРОТИВНИК У 2. КОЛУ МУ ЈЕ 141. ИГРАЧ СВИЈЕТА АМЕРИКАНАЦ ЏОН АЈЗНЕР.
САМИМ УЛАСКОМ У 2. КОЛО И ТО ИЗ КВАЛИФИКАЦИЈА ФИЛИП ЈЕ ПБЕЗБИЈЕДИО УЛАЗАК МЕЂУ ПРВИХ 900 НА НОВОЈ АТП РАНГ-ЛИСТИ.

Van mreže misterX

  • Extra član
  • *
  • Poruke: 331
  • Ugled: +4/-2
  • Pol: Muškarac
    • Pogledaj profil
Odg: Tenis
« Odgovor #400 poslato: 24.09.2008. 23:51:05 »
ЈЕ ЛИ МОГЛО ГОРЕ?

   Тениска репрезентација Србије играће у 1. колу Свјетске групе Дејвис купа против Шпаније и то у гостима од 6. до 8. марта идуће године!
   Наши тенисери опет нису имали среће у жријебу и добили су вјероватно најтежег могућег противника. Шпанци имају чак 5 играча међу првих 20 на АТП листи. Поред најбољег играча свијета Рафаела Надала, то су: Давид Ферер (5), Фернандо Вердаско (15), Томи Робредо (16) и Николас Алмагро (18). Сви су они специјалисти за шљаку, подлогу на којој ће се 99% и играти меч, тако да безобзира на снагу нашег тима тешко да можемо остварити повољан резултат.
   Ни ове године Србија није имала среће играли смо у гостима против браниоца титуле Русије, и то уз изненадну болест Новака Ђоковића и Јанка Типсаревића пред сам почетак меча.
   Тешко јесте, али немогуће свакако није! Поред Новака и Јанка загарантовано мјесто у тиму има Ненад Зимоњић, а кандидата за 4. мјесто у тиму има неколико. Виктор Троицки игра у животној форми, Илија Бозољац је такође јако добар у последње вријеме, док је Борис Пашански специјалиста за шљаку. Не треба заборавити ни надолазеће звијезде Филипа Крајиновића, Марка Ђоковића и Илију Вучића.

   У осталим мечевима се састају:

САД – Швајцарска
Чешка – Француска
Хрватска – Чиле
Њемачка – Аустрија
Румунија – Русија
Шведска – Израел
Аргентина – Холандија


Браво за Виктора и Јелену!


ВТА  ПЕКИНГ (600.000$), тврда подлога, 2. коло:

Јелена Јанковић (1) – Александра Возњак (Канада) 6-3,7-5.


АТП  БАНГКОК (560.000$), тврда подлога, 1. коло:

Марко Ђоковић – Јарко Ниеминен (Финска, 5) 2-6,0-6.
Виктор Троицки – Фабрис Санторо (Француска) 7-6,6-2.

1. коло дубла:

Н.Ђоковић/М.Ђоковић – Санторо/.Цонга (Француска) 2-6,2-6.


ТРНАВА (85.000Е), шљака, 1. коло дубла:

Бозољац/Економидис (Србија/Грчка) – Годлевски/Грусјевчки (Пољска) 6-7,6-4,6-10.


ЛУБОК  (50.000$), тврда подлога, 1. коло:

Душан Вемић – Жан-Ив Обон (САД) 5-7,6-4,6-1.


ПОДГОРИЦА  (25.000$), шљака, 2. коло:

Ана Тимотић – Доминика Ноћарова (Словачка) 6-3,2-6,3-6.

1/4  дубла:

Тимотић/Крстајић (Србија/Црна Гора) – Пелетје/Веди (Канада/Француска, 1) 6-3,7-6.
А.Јовановић/Прислан (Србија/Словенија)- Краут/Нуни (Аргентина/Шведска, 4) 1-6,2-6.
Козић/Мартиновић (Србија/БиХ, 3) – Безнакова/Тваровскава (Словачка) 6-1,6-1.


МОСТАР (15.000$), шљака, 1.коло:

Душан Лајовић – Франческо Пикари (Италија, 2)  5-7,3-6.

1. коло дубла:

Бјелица/Зекић – Накић/Алфиревић (Хрватска) 1-6,7-6,11-9.
Мађаровски/Санчић (Србија/Хрватска) – Сибер/Сомогиј (Њемачка/Словачка) 7-5,7-6.
Савић/Висак (Србија/Хрватска, 2) – Шалопек/Змак (Хрватска)  4-6,6-3,10-7.


ВОЛОС (10.000$), вјештачка трава, 1. коло:

Александра Туцаков – Бувенија Боер (Холандија) 7-6,6-2.

1. коло дубла:

Станковић/Јон (Србија/Румунија) – Јегиолка/Томић (Пољска/Швајцарска) 6-7,1-6.


ПАРОС (10.000$), вјештача трава, 1/4 дубла:

Вучић/Павић (Србија/Хрватска) – Гленси/Лукасен (Ирска/Холандија)  6-2,7-6.


Van mreže misterX

  • Extra član
  • *
  • Poruke: 331
  • Ugled: +4/-2
  • Pol: Muškarac
    • Pogledaj profil
Odg: Tenis
« Odgovor #401 poslato: 26.09.2008. 00:11:16 »
ПОБЈЕДЕ АНЕ И НОВАКА, ПОРАЗ ВИКТОРА!


ВТА  ПЕКИНГ (600.000$), тврда подлога, 2. коло:

Ана Ивановић (2) – Ализ Корне (Француска) 6-1,7-6.


АТП  БАНГКОК (560.000$), тврда подлога, 1. коло:

Новак Ђоковић (1) – Симон Штадлер (Њемачка) 6-1,6-3.
Виктор Троицки – Јирген Мелцер (Аустрија, 8) 4-6,6-7.

1. коло дубла:

Троицки/Монфис (Србија/Француска) – Содерлинг/Васен (Шведска/Холандија) 4-6,6-7.


ЛУБОК  (50.000$), тврда подлога, 2. коло:

Филип Крајиновић – Џон Ајзнер (САД) 2-6,4-6.
Душан Вемић (6) – Рејвен Класен (ЈАР) 5-7,6-3,7-5.

1. коло дубла:

Вемић/Богомолов (Србија/САД, 1) – Ескобар/Гонзалес (Еквадор) 7-6,6-3.


ПОДГОРИЦА  (25.000$), шљака,1/2 дубла:

Тимотић/Крстајић (Србија/Црна Гора) – Краут/Нуни (Аргентина/Шведска, 4) 5-7,0-4 предаја
Козић/Мартиновић (Србија/БиХ, 3) – Бегу/Ванкова (Румунија/Чешка) 6-7,6-2,14-12.


МОСТАР (15.000$), шљака, 2.коло:

Дарко Мађаровски – Каталин-Јонут Гард (Румунија) 3-6,1-6.
Иван Бјелица – Марк Сибер (Њемачка) 6-4,3-6,2-6.

1/4  дубла:

Бјелица/Зекић – Балаш/Хадад (Мађарска/Израел)  предаја другог пара
Мађаровски/Санчић (Србија/Хрватска) – Мертл/Минар (Чешка, 3) 7-6,6-7,12-10.
Савић/Висак (Србија/Хрватска, 2) – Бркић/Додиг (бих/Хрватска) 5-7,6-4,11-9.


ПАРОС (10.000$), вјештача трава, 1/2 дубла:

Вучић/Павић (Србија/Хрватска) – Блемкае/Клефтакос (Њемачка) 5-7,5-7.


Van mreže misterX

  • Extra član
  • *
  • Poruke: 331
  • Ugled: +4/-2
  • Pol: Muškarac
    • Pogledaj profil
Odg: Tenis
« Odgovor #402 poslato: 27.09.2008. 00:34:43 »
АНА НАСТАВЉА ДА ПОСРЋЕ, ЈЕЛЕНА И НОЛЕ У ПОЛУФИНАЛУ!

ВТА  ПЕКИНГ (600.000$), тврда подлога

 1/4 финале сингла:


Јелена Јанковић (1) – Данијела Хантухова (Словачка, 7) 7-5,6-1
Ана Ивановић (2) – Ђи Женг (Кина) 6-7,6-2,4-6.


АТП  БАНГКОК (560.000$), тврда подлога

1/4 финале сингла:

Новак Ђоковић (1) – Робин Содерлинг (Шведска) 6-4,7-6.


ЧЕЛЕНЏЕРИ И ФЈУЧЕРСИ:
ВЕМИЋ У ПОЛУФИНАЛУ И СИНГЛА И ДУБЛА; НЕДИ КОЗИЋ ТИТУЛА У ДУБЛУ У ПОДГОРИЦИ; ИВАН БЈЕЛИЦА И МИЉАН ЗЕКИЋ У ФИНАЛУ ДУБЛА У МОСТАРУ!



ЛУБОК  (50.000$), тврда подлога

1/4 финале сингла:

Душан Вемић (6) – Кевин Ким (САД, 2) 6-4,6-1.

1/4 финале  дубла:

Вемић/Богомолов (Србија/САД, 1) – Класен /Клец (ЈАР/Словачка) 7-5,6-1.



ПОДГОРИЦА  (25.000$), шљака 

финале дубла:

Козић/Мартиновић (Србија/БиХ,3) - Краут/Нуни (Аргентина/Шведска, 4) 7-6,6-2.


МОСТАР (15.000$), шљака

1/2 финале дубла:

Бјелица/Зекић – Мађаровски /Санчић (Србија/Хрватска) 7-6,6-4.
Савић/Вишак (Србија/Хрватска, 2) – Черовић/Павловс(Хрватска, Летонија, 4) 5-7,4-6.


Van mreže misterX

  • Extra član
  • *
  • Poruke: 331
  • Ugled: +4/-2
  • Pol: Muškarac
    • Pogledaj profil
Odg: Tenis
« Odgovor #403 poslato: 27.09.2008. 17:56:36 »
Jelena Janković u finalu turnira u Pekingu

Srpska teniserka Jelena Janković plasirala se u finale međunarodnog turnira u Pekingu pošto je danas, posle dva sata i 22 minuta igre, savladala Ruskinju Veru Zvonarjevu sa 6-4, 2-6, 6-4.
 Protivnica najboljoj srpskoj teniserki Jeleni Janković u finalu WTA turnira u Pekingu biće Ruskinja Svetlana Kuznjecova koja je danas u polufinalu posle sat i 48 minuta savladala Kineskinju Djije Ženg sa 2:0 u setovima - 7:6 (7:3), 7:5.
Janković se do sada šest puta susretala sa Kuznjecovom koja vodi sa 4:2. Poslednja dva meča koja su pripala ruskoj teniserki odigrana su ove godine - u polufinalu Dubaija i četvrtfinalu Tokija.


Novak Đoković u finalu turnira u Bangkoku

Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u finale međunarodnog turnira u Bangkoku pošto je danas savladao Čeha Tomaša Berdiha sa 7-5, 6-1.
Protivnik Đokoviću u finalu biće Francuz Žo Vilfrid Conga koji je prethodno savladao zemljaka Gaela Monfisa sa 6-0, 6-3. Nagradni fond u Bangkoku iznosi 576.000 dolara.

Van mreže BaNiX

  • Start moderator
  • Urednik
  • *
  • Poruke: 1751
  • Ugled: +149/-112
  • Pol: Muškarac
  • Forum je naš
    • Pogledaj profil
Odg: Tenis
« Odgovor #404 poslato: 07.10.2008. 21:40:49 »
Obradović: Biće im teško, prijatelji su...

Janko Tipsarević protiv Viktora Troickog. Meč za plasman u četvrtfinale ATP turnira u Moskvi na programu će biti verovatno u četvrtak popodne.

Kako na taj duel dvojice Beograđana gleda njihov prijatelj i selektor Dejvis kup reprezentacije Srbije Bogdan Obradović?

"Prvo, drago mi je da su obojica dobili svoje mečeve na startu i prošli u drugo kolo. Drago mi je i da su obojica na dobrom putu da uđu među 30 najboljih na svetu", rekao je na početku razgovora za MONDO Obradović.

"E, sad... Idu jedan na drugoga. Za početak, mogu da kažem da je dobro za srpski tenis da ima dvojicu igrača u žrebu na jednom tako velikom turniru, kakav je ovaj u Moskvi. Naši teniseri u obe konkurencije iz nedelje u nedelju stižu minimum do četvrtfinala na turnirima na kojima učestvuju, a tako će biti i ovog puta".

Ipak, žreb je takav da će samo jedan od dvojice Dejvis kup reprezentativaca Srbije igrati četvrtfinale.

"To je profesionalizam. Siguran sam da nijednom od njih nije drago što je tako. Oni su veliki prijatelji, sugrađani, kolege iz reprezentacije... Biće im sigurno teško. Ko uspe bolje da prihvati specifičnost meča i savlada emocije, biće bliži pobedi", pretpostavlja Obradović.

"Pored toga, Janko ima veće iskustvo, jer je duže u Turu od Viktora i to mu daje blagu prednost", osvrnuo se Obradović na podatak da je Tipsarević u ATP konkurenciji od 2002. godine, a Troicki od 2006.

Za to vreme, na ATP, Masters i Gren Slem turnirima, dvojica Beograđana nisu se nijednom srela. Ali, obojici je po jednom rival bio Novak Đoković. Troicki ga je pobedio u Umagu 2007. godine, a ovog leta Đoković je bio bolji od Tipsarevića na Kvinsu.

"Obojica su već jednom imali priliku da igraju protiv kolege iz reprezentacije, tako da znaju šta ih čeka i znaju koliko je to čudan osećaj", dodaje Obradović.

Tipsarević je rođen 22. juna 1984. godine, visok je 180 centimetara, ove sezone zabeležio je 23 pobede i 18 poraza i nalazi se na 41. mestu ATP liste. Troicki je rođen 10. februara 1986. godine, visok je 193 centimetara, u 2008. godini ima skor 19-17 i zauzima 60. mesto na svetu.

Obojica igraju desnom rukom.

Turnir u Moskvi igra se u dvorani, na tvrdoj podlozi, za nagradni fond od 1.049.000 dolara. Ko bude bio bolji u četvrtak, verovatno će igrati protiv Mihaila Južnjeg.

Zanimljivo, dan pre njihovog direktnog duela, Troicki i Tipsarević nastupiće u dublu, a u prvom kolu protivnici će im biti Slovak Mertinak i Hrvat Zovko. Taj meč određen je kao prvu na terenu Broj 3, tako da bi trebalo da počne u 11 časova.