Anketa

Koliko medalj će Srbija osvojiti na OI?

nijednu
0 (0%)
manje od 3
0 (0%)
3-5
1 (33.3%)
više od 5
2 (66.7%)

Ukupno glasova: 3

Anketa završena: 09.08.2008. 00:06:06

Autor Tema: OI Peking 2008  (Pročitano 25014 puta)

0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže misterX

  • Extra član
  • *
  • Poruke: 331
  • Ugled: +4/-2
  • Pol: Muškarac
    • Pogledaj profil
Odg: OI Peking 2008
« Odgovor #30 poslato: 10.08.2008. 16:59:57 »
Očajan dan za srpske sportiste!

    Jasna Šekarić je u svojoj najboljoj disciplini 10 m vazdušni pištolj zauzela „tek“ 6. mjesto, odbojkaši izgubili od Rusije, fudbaleri od Obale Slonovače, vaterpolisti se namučili sa nejakom Njemačkom, Ana Ivanović odustala zbog povrede palca,da ne spominjemo plivače koji su ispali jer se od njih puno nije ni očekivalo...
    Snovi o osvajanju najmanje 5 medalja su gotovo već drugog dana takmičenja raspršeni. Sada se pojavila opravdana bojazan da čak ostanemo bez ijedne medalje. Veliki pritisak bi mogao da bude problem za sjajnog plivača Milorada Čavića, vaterpolisti ne igraju onako kako smo navikli da ih gledamo, odbojkaši sa ovakvom igrom teško da mogu išta napraviti, Jelena Janković se muči sa povredom noge, Novak Đoković se bori na 2 fronta....


Srbija izgubila od Obale Slonovače

ŠANGAJ - U drugom kolu A grupe olimpijskog fudbalskog turnira reprezentacija Srbije je danas u Šangaju izgubila od selekcije Obale Slonovače sa 3:2 (2:1).
Strelci su bili Mrdaković u 15. i Rakić u 90. za Srbiju, a Sise u 4, Rajković (autogol) u 24, Kalu u 70. i Žervinjo u 90. minutu za Obalu Slonovače.
Naša reprezentacija u poslednjem kolu 13. avgusta u Pekingu igra protiv selekcije Argentine.

Ivanović zbog povrede napušta Olimpijske igre

PEKING - Prva teniserka sveta Ana Ivanović zbog povrede palca desne ruke otkazala je učešće na olimpijskom turniru u Pekingu na kome je bila prvi nosilac i jedna od najvećih favoritkinja za osvajanje zlatne medalje.
"Ovo je jedan od najtežih trenutaka u mojoj karijeri. Maštala sam o nastupu na Olimpijskim igrama i nadala sam se da bih mogla u Pekingu osvojiti medalju, ali su današnji pregledi pokazali da povreda palca nije izlečena. Nemam drugi izbor osim da otkažem učešće", rekla je Ivanović.
Prema njenim rečima, neprijatnu povredu doživela je kada je posle kraćeg odmora nakon Vimbldona ponovo počela da trenira.
"Kada sam krenula u Kinu lekari su verovali da bih do starta turnira mogla da se oporavim, ali otkako sam doputovala u Peking nisam mogla da treniram", rekla je Ivanović.

Nađa Higl bez polufinala

PEKING - Reprezentativka Srbije u plivanju Nađa Higl nije uspela da se plasira u polufinale trke na 100 metara prsno na Olimpijskim igrama u Pekingu, pošto je danas u kvalifikacijama zauzela poslednje mesto u svojoj grupi u vremenu 1:13,19 minuta.

Nacionalni rekord Marice Stražmešter

PEKING - Reprezentativka Srbije u plivanju Marica Stražmešter nije uspela da se plasira u polufinale trke na 100 metara leđnim stilom na Olimpijskim igrama u Pekingu, pošto je danas bila treća u kvalifikacionoj grupi sa vremenom 1:03,56 minuta.
Stražmešter je ovim rezultatom za 20 stotinki popravila lični i nacionalni rekord koji je iznosio 1:03,76 minuta.


Siljevski oborio državni rekord

PEKING - Srpski plivač Radovan Siljevski nije uspeo da se plasira u polufinale trke na 200 metara slobodno na olimpijskom takmičenju u Pekingu, ali je rezultatom 1:50,25 minuta oborio državni rekord.
Siljevski je bio trećeplasirani u kvalifikacionoj grupi, a rekord Srbije popravio je za 1,09 sekundi.


Šekarić šesta u finalu

PEKING - Reprezentativka Srbije u streljaštvu Jasna Šekarić zauzela je danas 6. mesto u finalu 29. Olimpijskih igara u Pekingu, u disciplini vazdušni pištolj, pogodivši ukupno 480,9 krugova.
Zlatnu medalju je osvojila debitantkinja na Igrama Kineskinja Vanjung Žuo, srebro je pripalo Ruskinji Nataliji Paderinoj, dok je bronza otišla u ruke Gruzijki Nini Salukvadze.

Srbija - Rusija 1: 3

PEKING - U prvoj utakmici B grupe muškog odbojkaškog turnira na 29. Olimpijskim igrama u Pekingu jutros je reprezentacija Rusije savladala Srbiju sa 3:1 (20:25, 25:21, 25:22, 25:14).
Utakmica je odigrana u dvorani Pekinškog tehnološkog instituta.
SRBIJA: Kovačević, Bojović, Bjelica, Janić, Petković, Samardzić, Grbić, Nikić, Gerić, Miljković, Starović i Podraščanin.
RUSIJA: Volkov, Poltavski, Bereško, Kosarev, Ostapenko, Kulešov, Kornejev, Grankin, Verbov, Tetjuhin, Mihajlov i Kamucki.
Najbolji srpski odbojkaši razočarali su na startu Olimpijskog turnira u Pekingu pošto su poraženi od Rusije za svega sat ipo vremena.
Samo u prvom setu izabranici Igora Kolakovića pružili su partiju kakva dolikuje bivšem olimpijskom šampionu i jednom od pretendenata na najviši plasman i na Igrama u Pekingu.
Doduše, držao je srpski tim rezultatski priključak sa rivalom i u naredna dva seta, ali, kada su Rusi dobili treći, usledio je potpuni raspad sistema srpske reprezentacije.
Protiv čvrstog bloka Rusije naši odbojkaši nisu imali rešenje. Pokušavao je Nikola Grbić da razigra naše smečere, ali su oni redovno nailazili na neprobojan ruski zid. Pritom, ni prijem servisa nije najbolje funkcionisao i drugačiji epilog nije se ni mogao očekivati.
Posebno se sve to ispoljilo u 4. setu u kojem je na terenu praktično postojao samo ruski tim.
Poraz na startu ipak ne mora da bude tragičan jer iz grupe u kojoj je Srbija četiri reprezentacije će igrati u četvrtfinalu, a realno je da među njima budu i naši odbojkaši.
Sledeću utakmicu Srbija igra u utorak 12. avgusta protiv Brazila.


Udovičić: sporo smo ušli u meč

PEKING - Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Udovičić izjavio je posle pobede svojih izabranika nad selekcijom Nemačke u prvom kolu olimpijskog turnira u Pekingu, da nije zadovoljan prikazanom igrom.
"Sporo smo ušli u meč. Sve do druge četvrtine nismo igrali kako treba. Na sreću protinvik nije umeo na pravi način da iskoristi naš slabiji početak, pa smo brzo uspeli da se vratimo u utakmicu", kazao je Udovičić.
Srpski selektor je naglasio da je isključenje kapitena Vladimira Vujasinovića u drugoj četvrtini poremetilo koncepciju igre našeg tima, ali da to ne predstavlja nikakav alibi.
"Sigurno je da se taj momenat odrazio na našu igru, ali mladi igrači su morali da preuzmu odgovornost. San svakog igrača je da igra na Olimpijadi i zato od mlađih očekujem da se mnogo više zalažu i bore za svaku loptu", zaključio je Udovičić.
On je naveo da njegov tim mora mnogo ozbiljnije i kvalitetnije da uđe u duele sa sledećim protivnicima, ukoliko želi da se bori za medalju.
Rezervni golman Slobodan Soro složio se sa selektorom da je srpski tim slabo počeo utakmicu.
"Primili smo tri gola u prvoj četvrtini. To sigurno nije bio start kakav smo želeli. Međutim, zahvaljujući kvalitetu koji posedujemo uspeli smo brzo da se vratimo u meč", naveo je Soro.
On je izrazio zadovoljstvo što je ekipa uspela da pravaziđe isključenje kapitena Vujasinovića i zabeleži vrlo važnu pobedu.
"On je vođa našeg tima i nije isto kada igramo sa njim i bez njega. Međutim, igrači su zaigrali čvršće i odgovornije, pa se njegovo odsustvo nije osetilo", zaključio je Soro.
Vujasinović je priznao da je udario protivničkog igrača, ali je naglasio da je to bio udarac kakav se često može videti na velikim takmičenjima i mečevima sa velikom tenzijom.
"Dogodilo se to u žaru borbe. Važno je da su momci ispravili moj propust i da smo postigli važnu pobedu na startu olimpijskog turnira", rekao je kapiten srpskog držanog tima.
Vujasinović smatra da srpska ekipa može i mora mnogo bolje da igra na sledećim mečevima.
"Moramo da podižemo igru, naročito u odbrani. Danas smo postigli 11 golova i to je pozitivno. Ali ako ne budemo igrali dobro u odbrani protiv jačih protinvka ćemo morati da postižemo mnogo više golova, a to je, priznaćete, skoro nemoguće. Zato moramo mnogo više da se koncentrišemo na odbranu", kazao je Vujasinović.
Selektor reprezentacije Nemačke Hagen Štam izjavio je da je srećan zbog načina na koji su igrali njegovi izabranici.
"Nisam zadovoljan rezultatom, ali sam srećan zbog borbenog duha koji je moj tim pokazao. Pre skoro mesec dana na Evropskom prvenstvu smo od Srbije izgubili sa 17:5, a danas smo tri četvrtine bili ravnopravan protivnik", rekao je Štam.
Nemački reprezentativac Soren Kristof Makeben izrazio je žaljenje što njegov tim nije valorizovao svoju dobru igru u većem delu meča.
"Srbiji nismo dozvolili da odigra laku utakmicu. Dobro smo se borili protiv veoma jakog protivnika i žao mi je što nismo dobili nikakvu satisfakciju za takvu igru. Verujem da ćemo u sledećim mečevima uspeti da konkretizujemo dobru partiju", zaključio je on.

Zamjene na teniskom turniru

Umjesto Hrvata Iva Karlovića nastupaće Ksinjuan Ju iz Kine, umjesto Ivana Ljubičića Devin Malings sa Bahama, dok će umjesto para Ljubičić/Čilić nastupiti Rusi Južnji I Tursunov, umjesto Francuskinje Tatjane Golovin Estonka Maret Ani,  a Lindzi Devenport će zamijeniti Marija Hoze Martinez Sančez iz Španije.

Van mreže misterX

  • Extra član
  • *
  • Poruke: 331
  • Ugled: +4/-2
  • Pol: Muškarac
    • Pogledaj profil
Odg: OI Peking 2008
« Odgovor #31 poslato: 10.08.2008. 22:55:36 »
Naši sutra u Pekingu:

03:00 streljaštvo: Stevan Pletikosić, Nemanja Mirosavljev, 10m vazdušna puška, kvalifikacije
04:30 odbojka (ž): Srbija – Alžir, 2. kolo
06:00 streljaštvo: Stevan Pletikosić, Nemanja Mirosavljev, 10m vazdušna puška, finale
08:30 tenis: Janko Tipsarević –David Ferer, muški singl, 1. kolo
09:30 veslanje: Iva Obradović, skif, četvrtfinale
12:30 plivanje, Milica Ostojić, 200m slobodno, kvalifikacije
13:10 plivanje, Vladan Marković, 200 m delfin, kvalifikacije
15:00 tenis: Jelena Janković – Kara Blek, ženski singl, 1. kolo
    ?    tenis: N.Đoković/N.Zimonjić – M.Dam/P.Vizner, muški dubl, 1.kolo
    ?    tenis: Novak Đoković – Robi Đinepri. muški singl, 1. kolo

Van mreže stormy

  • Iskusan
  • *
  • Poruke: 166
  • Ugled: +14/-9
    • Pogledaj profil
Odg: OI Peking 2008
« Odgovor #32 poslato: 11.08.2008. 00:17:53 »
 :( :(

Van mreže misterX

  • Extra član
  • *
  • Poruke: 331
  • Ugled: +4/-2
  • Pol: Muškarac
    • Pogledaj profil
Odg: OI Peking 2008
« Odgovor #33 poslato: 11.08.2008. 12:12:38 »
Nakon jučerašnjih prilično loših rezultata, jutros su srpski sportisti bili mnogo uspješniji. Janko Tipsarević je postigao veliki uspjeh pobjedom protiv 5. igrača svijeta Davida Ferera, i sada ima prilično otvoren žrijeb do četvrtfinala gdje bi ga čekao Nikolaj Davidenko. Stevan Platikosić je ostvario solidan rezultat zauzevši 7. mjesto u disciplini 10 m vazdušna puška, Iva Obradović se plasurala u polufinale, odbojkašice već nakon 2. kolo obezbijedile plasman u četvrtfinale. Danas u toku dan još treba da nastupe Novak Đoković (na cantralnom terenu posle meča V.Viljams – T.Bačinški, oko 12:45), Jelena Janković (3. meč na terenu br. 1, oko 14:00), te plivači Milica Ostojić(12:30) i Vladan Marković (13:10), od kojih se ne očekuje puno.

Tipsarević pobjedio Ferera

PEKING - Srpski teniser Janko Tipsarević startovao je danas pobedom na Olimpijskom turniru u Pekingu, pošto je u prvom kolu savladao Španca Davida Ferera, 4. igrača sveta, sa 7: 6 (10: 8), 6: 2.
Protivnik Tipsareviću u drugom kolu biće belgijski teniser Olivije Rohus koji je bio bolji od ČehaIva Minara - 6: 3, 3: 6, 6: 3.

Iva Obradović u polufinalu

PEKING - Reprezentativka Srbije u veslanju Iva Obradović plasirala se u polufinale 29. Olimpijskih igara u Pekingu u disciplini skif, pošto je u današnjem četvrtfinalu zauzela treće mesto u grupi sa rezultatom 7: 39,16 minuta.
U toj grupi pobedila je Čehinja Miroslava Knapkova u vremenu 7: 30,33, dok je drugo mesto zauzela francuska takmičarka Sofi Balmari sa rezultatom 7: 37,01 minuta.Polufinalna trka na programu je u sredu 13. avgusta.

Stevan Pletikosić  sedmi u finalu

PEKING - Srpski strelac Stevan Pletikosić plasirao se u finale Olimpijskog turnira u streljaštvu, u disciplini vazdušna puška 10 m, pošto je jutros u kvalifikacijama zauzeo 7. mesto sa 595 krugova.
Drugi srpski predstavnik u ovoj disciplini Nemanja Mirosavljev bio je 17. sa 593 kruga.
U finalu Stevan je zauzeo sedmo mesto.

Srbija u četvrtfinalu OI

PEKING - Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije ostvarila je i drugu pobedu na Olimpijskom turniru u Pekingu pošto je jutros, u utakmici drugog kola B grupe, pobedila selekciju Alžira sa 3: 0 (25: 14, 25: 13, 25: 13).
Sledeću utakmicu najbolje srpske odbojkašice igraju u sredu 13. avgusta protiv Brazila.




Van mreže misterX

  • Extra član
  • *
  • Poruke: 331
  • Ugled: +4/-2
  • Pol: Muškarac
    • Pogledaj profil
Odg: OI Peking 2008
« Odgovor #34 poslato: 12.08.2008. 00:32:04 »
Nakon vrlodobrih jutrošnjih nastupa, možemo biti zadovoljni i popodnevnim rezultatima naših olimpijaca. Novak Đoković  i Jelena Janković su se plasirali u 2. kolo singla, dok naši plivači Milica Ostojić i Vladan Marković očekivano nisu prošli u polufinale, mada su imali dobre nastupe.

Uspješan start Jelene Janković

PEKING - Srpska teniserka Jelena Janković, koja je danas od Ane Ivanović preuzela prvu poziciju na WTA listi, plasirala se u drugo kolo olimpijskog turnira u Pekingu, pošto je na startu takmičenja pobedila Karu Blek iz Zimbabvea rezultatom 6: 3, 6: 3.
U drugom kolu Janković će igrati protiv Alone Bondarenko iz Ukrajine sa kojom se do sada sastajala sedam puta i sve mečeve je dobila.

Đoković u drugom kolu olimpijskog turnira

PEKING - Najbolji srpski teniser Novak Đoković plasirao se u drugo kolo olimpijskog turnira u Pekingu, pošto je danas savladao 59. igrača sveta, Amerikanca Robija Djineprija sa 6: 4, 6: 4.
Treći teniser sveta sastaće se u narednom kolu sa 34. na ATP listi Nemcom Rajnerom Šitlerom koji je pobedio  124. na svetu Japanca Keja Nišikorija.

Milica Ostojić opravdala očekivanja

PEKING, 11. avgusta (Tanjug) - Najmlađa učesnica kvalifikacione trke na 200 metara slobodno na Olimpijskim igrama u Pekingu, srpska plivačica Milica Ostojić, postavila je u vremenu dva minuta, tri sekunde i 19 stotinki, državni rekord i na taj način u potpunosti ispunila očekivanja.
Srpska sportiskinja, koja je bila prijavljena sa najslabijim rezultatom od svih takmičarki, zauzela je treće mesto u prvoj kvalifikacionoj grupi, a za pobednicom trke Ukrajinkom Natalijom Huđakovom je zaostala 98 stotih delova sekunde.

Vladan Marković bez polufinala

PEKING - Reprezentativac Srbije u plivanju Vladan Marković nije uspeo da se plasira u polufinale trke na 200 metara leptir stilom.
On je danas u svojoj kvalifikacionoj grupi zauzeo sedmo mesto, a stazu je preplivao u vremenu 2:03,12 minuta.

Rezultati olimpijskog teniskog turnira

PEKING - U prvom kolu teniskog olimpijskog turnira u Pekingu postignuti su sledeći rezultati:
Muškarci:

Lejton Hjuit (Australija) - Jonas Bjorkman (Švedska) 7-5, 7-6 (7-2)
Kevin Anderson (J.Afrika) - Komlavi Loglo (Togo) 6-3, 6-2
(1) Rodžer Federer (Švajcarska) - Dmitrij Tursunov (Rusija) 6-4, 6-2
(9) Stanislas Vavrinka (Švajcarska) - Frenk Dančević (Kanada) 4-6, 6-3, 6-2
Andreas Sepi (Italija) - Tomi Robredo (Španija) 6-4, 4-6, 8-6
Pol-Anri Matje (Francuska) - Nikolas Lapenti (Ekvador) 7-6 (7-4), 6-2
Marin Čilić (Hrvatska) - Huan Monako (Argentina) 6-4, 6-7 (5-7), 6-3
(2) Rafael Nadal (Španija) - Potito Staraće (Italija) 6-2, 3-6, 6-2
Nikolas Masu (Čile) - Stiv Darsis (Belgija) 6-4, 7-5
(13) Mihail Južnji (Rusija) - Jirži Vanjek (Češka) 6-4, 6-1
(7) David Nalbandijan (Argentina) - Zeng Šao Ksuan (Kina) 6-2, 6-1
(10) Žil Simon (Francuska) - Robin Soderling (Švedska) 6-4, 6-4
Olivije Rokus (Belgija) - Ivo Minar (Češka) 6-3, 3-6, 6-3
(15) Nikolas Kifer (Nemačka) - Maks Mirnji (Belorusija) 6-3, 6-1
Tomas Johanson (Švedska) - Jarko Nieminen (Finska) 4-6, 6-4, 6-4
Viktor Hanesku (Rumunija) - Simone Boleli (Italija) 7-5, 3-6, 6-4
(17) Tomaš Berdih (Češka) - Ju Ksin Juan (Kina) 6-1, 6-2
Giljermo Kanjas (Argentina) - Frederik Nimajer (Kanada) 3-6 4-2, predaja Nimajera.
(8) Džejms Blejk (SAD) - Kris Gučone (Australija) 6-3, 7-6 (7-3)
(4) Nikolaj Davidenko (Rusija) - Ernests Gulbis (Letonija) 6-4, 6-2
(12) Fernando Gonsales (Čile) - Sun Peng (Kina) 6-4, 6-4
Lu Jen Hsun (Tajvan) - (6) Endi Marej (V.Britanija) 7-6 (7-5), 6-4
Gael Monfis (Francuska) - (11) Nikolas Almagro (Španija) 6-4, 3-6, 6-3
Janko Tipsarević (Srbija) - (5) David Ferer (Španija) 7-6 (10-8), 6-2
Rafael Arevalo (Salvador) - Li Hjung Taik (Južna Koreja) 4-6, 6-3, 6-4
Dominik Hrbati (Slovačka) - Tomaz Beluči (Brazil) 2-6, 6-4, 6-2
Jirgen Melcer (Austrija) - Markos Danijel (Brazil) 6-7 (9-11), 6-1, 8-6
Rajner Šitler (Nemačka) - Kei Nišikori (Japan) 6-4, 6-7 (5-7), 6-3
(3) Novak Djoković (Srbija) - Robi Djinepri (SAD) 6-4, 6-4
Mihael Lodra (Francuska) - (16) Radek Štepanek (Češka) 4-6 7-6 (7-5), 11-9
Igor Andrejev (Rusija) - Sem Kveri (SAD) 6-4, 6-4
Agustin Kaljeri (Argentina) - Devin Malings (Bahami) 6-1 6-1

Žene:

(15) Aliz Korne (Francuska) - Nikol Vajdišova (Češka) 4-6, 6-1, 6-4
Marija Hose Martines Sančes (Španija) - Ališa Molik (Australija) 6-1, 6-1
(10) Danijela Hantuhova (Slovačka) - Ai Sugijama (Japan) 6-2, 7-5
Peng Šuai (Kina) - Karla Suares Navaro (Španija) 7-5, 7-6 (7-2)
(4) Serena Vilijams (SAD) - Olga Govorcova (Belorusija) 6-3, 6-1
(6) Dinara Safina (Rusija) - Mara Santanđelo (Italija) 6-3, 7-6 (7-1)
(9) Vera Zvonareva (Rusija) - Jan Zi (Kina) 6-2, 6-0
Frančeska Skjavone (Italija) - Akgul Amanmuradova (Uzbekistan) 6-4, 6-2
Samanta Stosur (Australija) - Sara Erani (Italija) 6-3, 6-2
Karolina Voznjacki (Danska) - Selima Sfar (Tunis) 6-4, 6-1
Cvetana Pironkova (Bugarska) - Marta Domahovska (Poljska) 6-3, 6-4
(2) Jelena Janković (Srbija) - Kara Blek (Zimbabve) 6:3, 6:3
(7) Venus Vilijams (SAD) - Timea Bačinski (Švajcarska) 6:3, 6:2
Li Na (Kina) - (3) Svetlana Kuznjecova (Rusija) 7:6 (7:5), 6:4
(5) Jelena Dementijeva (Rusija) - Katerina Bondarenko (Ukrajina) 6:1, 6:4
(9) Vera Zvonareva (Rusija) - Jan Ži (Kina) 6:2, 6:0
Lusi Safarova (Češka) - Maret Ani (Estonija) 6:4, 6:2
Jie Ženg (Kina) - Agneš Savaj (Mađarska) 4:6, 6:3, 7:5
(8) Agnješka Radvanska (Poljska) - Jan Jung Čan (Tajvan) 6:1, 7:6 (8:6)
Kejsi Delakva (Australija) - Gisela Dulko (Argentina) 6:3, 6:4
(16) Dominika Cibulkova (Slovačka) - Polin Parmentije (Francuska) 6:1, 7:5
Nurija Milagros Sekvera (Španija) - Klara Zakopalova (Češka) 2:6, 6:3, 7:5
Sofija Arvidson (Švedska) - Tamarine Tanasugarn (Tajland) 6:2, 6:1
Sibil Bamer (Austrija) - Anabel Medina Gariges (Španija) 6:2, 4:6, 6:4
(12) Viktorija Azarenka (Belorusija) - Tatjana Perebijnis (Ukrajina) 6:4, 5:7, 6:4
(13) Pati Šnider (Švajcarska) - Džil Krajbas (SAD) 6:3, 6:2
Viržin Razano (Francuska) - Eleni Danilidu (Grčka) 6:3, 6:3

NAŠI SUTRA U PEKINGU:

03:00  STRELjAŠTVO: 50 m pištolj, Damir Mikec, kvalifikacije

03:30  RVANjE: grčko – rimski stil, Kristijan Fris, do 55 kg, kvalifikacije
                                                          Davor Štefanek, do 60 kg, kvalifikacije

06:00  STRELjAŠTVO: 50 m pištolj, Damir Mikec, finale

06:00-07:00 (2. meč na ternu 8) TENIS (M): Janko Tipsarević – Olivije Rohus (BEL),
                             singl, 2.  kolo

08:30  ODBOJKA (M): Srbija – Brazil, 2.kolo

09:20  VATERPOLO: Srbija – Hrvatska, 2. kolo

10:00  RVANjE: grčko – rimski stil, Kristijan Fris, do 55 kg, finale
                                                          Davor Štefanek, do 60 kg, finale

11:00 (3. meč na terenu 1)TENIS (M): Novak Đoković–Rajner Šitler (GER), singl, 2. kolo

11:00 (3. meč na centralnom ternu) TENIS (Ž): Jelena Janković – Aljona Bondarenko
                (UKR), singl, 2. kolo

12:30 PLIVANjE (M): 100 m slobodno, Milorad Čavić, kvalifikacije

15:30–18:00 (6. meč na ternu 2) TENIS (M): N.Đoković/N.Zimonjić–M.Dam/P.Vizner
                              (CZE), dubl, 1. kolo


Van mreže darre

  • Poznat lik
  • *
  • Poruke: 74
  • Ugled: +16/-1
  • Pol: Muškarac
  • Rodjen da peca natjeran da radi...
    • Pogledaj profil
Odg: OI Peking 2008
« Odgovor #35 poslato: 12.08.2008. 17:48:32 »
Nole i Jelena u trećem kolu

Srpski predstavnici u Pekingu Novak Đoković i Jelena Janković lako su se plasirali u treću rundu teniskog turnira. Đoković je bio bolji od Nemca Rainera Šitlera u dva seta, 6:4, 6:2, dok je Jelena slavila protiv Ukrajinke Alone Bondarenko 7:5, 6:1. Protivnik Đokoviću u trećem kolu biće Mikail Južnji, koji je savladao Tomasa Johansona 7:5, 6:2, dok će se Jankovićeva sastati sa Dominikom Cibulkovom.
Moras prvo puzati da bi znao hodati...

Van mreže misterX

  • Extra član
  • *
  • Poruke: 331
  • Ugled: +4/-2
  • Pol: Muškarac
    • Pogledaj profil
Odg: OI Peking 2008
« Odgovor #36 poslato: 13.08.2008. 00:32:23 »
Četvrti dan takmičenja na 29. ljetnim Olimpijskim igrama u Pekingu donio je razočaravajuće rezultate srpskih sportista u kolektivnim sportovima, ali i solidne nastupe u pojedinačnim disciplinama. Vaterpolisti su se obrukali protiv Hrvata, odbojkaši sjajno počeli pa stali. Janko Tipsarević je zbog povrede bio prinuđen da preda meč, a dosta više se očekivalo i od rvača Frisa i Štepaneka, kao i od dubla Đoković / Zimonjić. IpakJelena Janković I Novak Đoković su opravdali očekivanja i plasirali se u osminu finala, Milorad Čavić je sjajnim nastupom izborio finale na 100 m slobodno, a strelac Damir Mikec se uspio plasirati u finale.


Tipsarević predao meč zbog povrede

PEKING - Zbog povrede članka desne noge srpski teniser Janko Tipsarević predao je meč drugog kola Olimpijskog turnira u Pekingu Belgijancu Olivijeru Rohusu u drugom setu pri svom vođstvu od 3: 2.
Prvi set belgijski teniser je dobio u taj breku - 7: 6 (7-5). U drugom, pri rezultatu 3: 2 za Tipsarevića i 40: 40 u poenima, naš teniser je povredio skočni zglob. Posle medicinske pauze odigrao je još samo jednu loptu, a onda prišao protivniku i predao meč.

Janković u osmini finala

PEKING - Najbolja srpska i svetska teniserka Jelena Janković plasirala se u osminu finala Olimpijskog turnira u Pekingu, pošto je danas u drugom kolu savladala 30. teniserku sveta Alonu Bondarenko iz Ukrajine sa 7: 5, 6.1.
U borbi za četvrtfinale Janković će se u narednom kolu sastati sa 19. teniserkom na WTA listi Slovakinjom Dominikom Cibulkovom sa kojom u međusobnim duelima ima nerešen skor -1: 1.
Biće to vrlo neizvestan meč, i Jelena koju muči povreda lista će morati da se potrudi I izbori plasman u četvrtfinale gde bi je čekala sjajna Dinara Safina.

Đoković u osmini finala olimpijskog turnira

PEKING - Najbolji srpski teniser Novak Đoković plasirao se u osminu finala na olimpijskom turniru u Pekingu, pošto je danas u drugom kolu savladao 34. igrača sveta Nemca Rajnera Šitlera sa 6: 4, 6: 2 posle jednog časa i 14 minuta igre.
Treći teniser sveta sastaće se u borbi za četvrtfinale sa 17. na ATP listi Rusom Mihailom Južnjim.

Zimonjić i Đoković eliminisani u dublu

PEKING - Srpski teniseri Nenad Zimonjić i Novak Đoković nisu uspeli da se plasiraju u drugo kolo u konkurenciji dublova na olimpijskom turniru u Pekingu pošto su danas u prvom kolu izgubili od češkog para Martin Dam - Pavel Vizner sa 2: 1 u setovima - 3: 6, 6: 0, 6: 2.
Naš dubl nije prikazao očekivanu igru, a otežavajuću okolnost predstavljao je umor Đokovića, koji je ranije danas igrao meč drugog kola pojedinačne konkurencije protiv Nemca Rajnera Šitlera.

Čavić izvanredan u kvalifikacijama

PEKING - Najbolji srpski plivača Milorad Čavić oborio je čak za 99 stotih delova sekunde državni rekord u kvalifikacionoj trci na 100 metara slobodnim stilom i bez problema se plasirao u polufinale, ali je po završetku trke izjavio da nije siguran da li će se sutra od deset časova boriti za ulazak u finale.
Čavić je u kvalifikacijama postigao ukupno šesto vreme u konkurenciji 64 takmičara, a u svojoj sedmoj kvalifikacionoj grupi stigao je drugi, iza Kanađanina Brenta Hajdena. Pobednik kvalifikacija, svetski rekroder Australijanac Emon Salivan, bio je za 35 stotinki brži od sjajnog srpskog plivača.
Srpski reprezentativac izjavio je da nije očekivao da postigne tako dobro vreme.
"Očekivao sam da isplivam oko 48,50 i iznenadio sam i samog sebe. Ispalo je mnogo bolje nego što sam planirao. Ovo je jako, ali stvarno jako dobar znak pred trku na 100 leptir. Kako sada stvari stoje, više je nego realno da tu trku isplivam mnogo brže nego ikada do sada", najavio je Čavić.
On je nekoliko puta naglasio da ne zna da li će sutra plivati u polufinalu.
"I dalje ne znam da li ću nastupiti sutra. Ovu trku sam hteo da iskoristim kao zagrevanje za 100 delfin. Odluku da li ću plivati u polufinalu doneću nakon razgovora sa trenerom", naveo je srpski rekorder.
Čavić smatra da je možda pametnije da se sutra ne takmiči, iako misli da može da postigne još bolji rezultat od današnjeg.
"Možda je bolje i pametnije da sutrašnji dan iskoristim da se odmorim pred kvalifiakcije na 100 leptir. Optimista sam, ovo je veliki uspeh i kada sam 100 kraul za skoro ceo sekund bio bolji od ličnog rekorda, ko zna šta će biti na 100 delfin", zaključio je najbolji srpski plivač.
Čavić je pre mesec dana u Dubrovniku, na Otvorenom prvenstvu Hrvatske, postavio rekord Srbije u vremenu 49,14 i to je bilo 43. vreme na svetu u ovoj sezoni.
Ove sezone Čavić je i na plivačkom mitinug u Misuriju u februaru oborio državni rekord u toj disciplini, kada je stazu isplivao za 49,21 sekundu.

Srbija - Hrvatska 8: 11

PEKING - U drugom kolu B grupe olimpijskog turnira za vaterpoliste reprezentacija Srbije je danas u Pekingu izgubila od selekcije Hrvatske sa 11:8 (1:3, 4:1, 4:1, 3:2).
Naša reprezentacija u četvrtak u trećem kolu igra protiv SAD.
Današnji meč je odigran na plivalištu Jingdong Natatorijum pred oko 2.000 gledalaca, a sudili su Tarkot (Kanada) i Kloper (Holandija).
Srbija: Šefik, Prlainović 1, Gocić, Udovičić 2, Savić, Pijetlović, Rađen, Filipović, Chirić, Šapić 4 (1), Vujasinović 1, Peković i Soro.
Hrvatska: Vićan, Burić 1, Bušlje, Vrdoljak, Kunac, Joković 3, Smodlaka 2, Djogaš 1, Marković, Barać 3, Hinić 1, Bošković i Pavić.
Reprezentacija Srbije doživela je ubedljiv poraz u duelu sa jednim od glavnih rivala za olimpijsku medalju, selekcijom Hrvatske i biće im potrebna prava šok terapija da bi vratili igru kojom su dolazili da najznačajnijih trofeja na međunaordnoj sceni.
Naši vaterpolisti odlično su počeli meč. U prvoj četvrtini nametnuli su svoj stil igre, kontrolisali tok utakmice, pa su prvih sedam minuta završili sa vođstvom od dva gola razlike. Srpski reprezentativci u periodu svoje dominacije imali su priliku da sa igračem više dođu i do značajnije prednosti, ali su "požurili da reše meč".
Hrvatski vaterpolisti uspeli su u sledeće dve četvrtine prvo da se stabilizuju, a potom i da preokrenu meč. Naš tim je igrao slabo, pogotovo u odbrani i sa igračem više, što su odlični protivnici umeli da kazne.
Odlučujcuhu prednost reprezentacija Hrvatske je stekla u trećoj deonici igre. Sa 5:4 vođstvo je podigla na 9:4 i osigurala pobedu. U tom periodu naš tim počeo je da srlja, igra individualno, oslanjaući se na šuteve bez izgrađene akcije, pa je protivnička ekipa propustila priliku da dođe do još ubedljivijeg vođstva.
U finišu meča Srbija je uz dosta sreće uspela da smanji rezultat na 11:8 i poraz učini podnošljivijim.

Srbija - Brazil 1: 3

PEKING - Muška odbojkaška reprezentacija Srbije poražena je danas u drugom kolu B grupe Olimpijskog turnira u Pekingu od selekcije Brazila sa 3:1 (25:27, 25:20 , 25:17, 25:20).
Meč je odigran u Gradskoj dvorani pred oko 9.000 gledalaca, a sudili su Vang (Kina) i Sakaide (Japan).
Srbija: Nikić, Starović, Gerić, Grbić, Kovačević, Petković, Podrašcanin, Janić, Bojović, Bjelica, Miljković, Samardžić.
Brazil: Žiba, Nasimento, Seržo, Muriljo, Rezende, Gustavo, Dante, Fuks, Rodrigo, Marselo, Andre Heler, Rodrigez.
Najbolji srpski odbojkaši doživeli su drugi poraz na Oimpijskom turniru u Pekingu, ovoga puta od svetskog šampiona i branioca trona sa Igara u Atini, selekcije Brazila.
Srbija je još jednu utakmicu izgubila rezultatom 3:1, a kao i protiv Rusa na startu takmičenja, prvi set je pripao nasim igračima. U tom periodu igre viđena je velika borbenost i angažovanje svih aduta selektora Igora Kolakovića. Srpski igrači spasili su dve set lopte protivnika, a zatim iskoristili svoju drugu i na razliku dobili prvi set.
Usledila je zatim apsolutna dominacija Brazilaca koji su ubedljivo odigrali do kraja meca ne dozvoljavajući našem timu da bude ravnopravni takmac.
"Karioke" su do značajne prednosti dolazili na početku svakog seta, pre svega, zahvaljujući silovitom servisu na koji srpski odbojkaši nisu imali adekvatan odgovor.
Selektor našeg tima vršio je često izmene tokom susreta. U prvom setu je iznenadio Brazilce startnom postavom u kojoj nije bilo iskusnih Andrije Gerića, Ivana Miljkovića i Nikole Grbića što je urodilo plodom. Međutim, kada je u nastavkiu meča brazilska ekipa došla do prepoznatljive igre, Kolaković je poslao na parket najjace adute, ali ni to nije donelo nikakvu promenu.
Sledeću utakmicu Srbija igra protiv Poljske 14. avgusta.

Fris u repesažu, Štefanek završio učešće na OI

PEKING - Srpski rvački reprezentativac Davor Štefanek porazom od Uzbekistanca Diljšoda Aripova od 3:1 (5:2) završio je takmičenje u osmini finala olimpijskog turnira na 29. Igrama u Pekingu.
Štefanek je u prvom kolu bio slobodan i direktno se plasirao u osminu finala, ali je, kao i pre četiri godine, u Atini posustao već na prvom koraku. Za razliku od atinskog takmičenja, kada je izgubio od potpuno neafirmisanog protivnika Štefanek je u Pekingu poražen od priznatog rvača, koji je u karijeri osvajao titule prvaka sveta i Azije.
Aripov, čija se karijera nalazi na zalasku, prošlogodišnje prvenstvo sveta u Azerbejdžanu završio je na 18. mestu, dok je Štefanek bio deveti, pa je srpski rvački stručni tim očekivao da naš reprezentativac može da iznenadi neugodnog protivnika.
Štefanek je tokom čitavog duela bio ravnopravan protivnik, a Uzbekistanac je odlučujuću prednost kod sudija stekao u finišu borbe.
Aripov je u sledećem kolu poražen od Kirgistanca Ruslana Tjumenbaeva, pa je Štefanek ostao i bez plasmana u repesaž.
Srpski rvač bio je vidno deprimiran posle meča i nije uspeo da zaustavi suze. Kao i posle poraza u Atini 23. godišnji sportista teško je skrivao emocije zbog neuspeha na takmičenju od koga je mnogo očekivao.
Za razliku od Štefaneka, drugi srpski predstavnik u rvanju Kristijan Fris pobedom je počeo takmičenje na Igrama. U duelu protiv Ukrajinca Jurija Kovala Fris je pobedio sa 3:1 (10:7) i bez većih problema izborio plasman među 16 najboljih.
U sledećem kolu Fris je, međutim, ubedljivo, bez ijednog osvojenog poena, poražen od Rusa Nazira Mankijeva sa 3:0 (10:0). Ipak, Fris će imati šansu da popravi utisak u represažu, s obzirom da je Mankijev, koji je sa Štefanekom podelio treće mesto na prošlogodišnjem prvenstvu sveta u Bakuu, pobedom nad Irancem Samirom Horjanom ušao u finale i "povukao" ga sa sobom u represaž.
Fris će se u represažu boriti protiv talentovanog 20. godišnjeg Uzbekistanca Ildara Hafizova, koga je Mankijev pobedio u prvom kolu sa 3:1 (6:1), a ukoliko pobedi sledeći protivnik biće mu Horjan, pobednik poslednja tri prvenstva sveta.


Mikec ispunio cilj


PEKING - Reprezentativac Srbije u streljaštvu Damir Mikec, sa upucanih 655.8 krugova, osvojio je 8. mesto u gađanju iz malokalibarskog pištolja na 50 metara, na 29. Olimpisjkim igrama u Pekingu.
Plasmanom u finale najmlađi član srpskog streljačkog tima ispunio je cilj na Igrama, a njegov rezultat bio bi mnogo bolji da je preciznije gađao u kvalifikacijama.
Mikec je u kvalifikacionom takmičenju osvojio 8. mesto sa čak tri kruga slabijim rezultatom od sedmoplasrianog Bugarina Tanjua Kirjakova. U poslednjoj seriji u kvalifikacijama Mikec je gađao dosta slabije i "ubio" samo 90 krugova, a da je ponovio rezultat od 95 krugova iz četvrte i pete serije, u finale bi ušao kao drugi i imao bi velike šanse da se bori za medalju.
U finalnom raspucavanju 24. godišnji srpski strelac bio je mnogo koncentrisaniji i uspešniji, ali nije uspeo da popravi plasman iz kvalifikacija. Bolje od Mikeca u finalu su gađali novi olimpijski pobednik Oh Jong Jin iz Južne Koreje i vicešampion Su Jong Kim iz Severne Koreje. Jun je takmičenje završio sa 660.4 kruga, a Kimov skor je bio za 0.2 poena slabiji
Mikec je finale završio sa 96.8 "ubijenih" krugova i značajno popravio utisak u ondnosu na onaj koji je ostavio u disciplini vazdušni pištolj 10 metara, gde je zauzeo skromno 14. mesto.
Talentovani strelac je posle takmičenja rekao da je zadovoljan nastupom i da mu je sada žao što u kvalifikacijama nije bio koncentrisaniji.
"Kada pogledam rezultat iz finala mora da mi bude krivo što sam toliko zaostao u kvalifikacijama. Ipak, ispunio sam osnovni cilj na Igrama i generalno mogu da budem zadovoljan, pošto sam u Pekingu stekao dragoceno iskustvo za nastavak karijere", kazao je Mikec.
On je podsetio da je u takmičenju vazdušnim oružjem, imao ogromnu tremu i da ga je ona praktično potpuno paralisala.
"U prethodna dva dana uspeo sam da prevaziđem taj strah, pa sam smireno ušao u takmičenje. Olimpijada je specifično nadmetanje i sportista, da bi napravio dobar rezultat, mora da bude i fizički i psihički potpuno spreman", izjavio je Mikec.
Najmlađi srpski strelac danas je završio takmičenje na Igrama u Pekingu. Na vatrenu liniju, u disciplini malokalibarski pištolj, 25 metara, sutra će ponovo izaći Jasna Šekarić, koja je u nedelju, u gađanju vazdušnim pištoljem zauzela osmo mesto.


Naši sutra u Pekingu:

03:00 STRELjAŠTVO: 25 m pištolj, Jasna Šekarić, kvalifikacije
04:00 PLIVANjE: 100 m slobodno (m), Milorad Čavić, polufinale
08:30 ODBOJKA (Ž): Srbija – Brazil, 3. kolo
08:50 VESLANjE: skif , Iva Obradović, polufinale
09:00 STRELjAŠTVO: 25 m pištolj, Jasna Šekarić, finale
10:00 (1. meč na terenu 2) TENIS (M): Novak Đoković – Mihail Južnji (RUS), singl, 3.kolo
10:10 VESLANjE: dvojac, Nikola Stojić / Goran Jagar, polufinale
12:30 PLIVANjE: 100 m slobodno (ž), Miroslava Najdanovski, kvalifikacije
oko 13:30 (3. meč na terenu 1)  TENIS (Ž): Jelena Janković – Dominika Cibulkova (SVK), singl, 3. kolo
13:40 PLIVANjE: 200 m prsno (ž), Nađa Higl, kvalifikacije
13:45 FUDBAL: Srbija – Argentina, 3. kolo


Van mreže misterX

  • Extra član
  • *
  • Poruke: 331
  • Ugled: +4/-2
  • Pol: Muškarac
    • Pogledaj profil
Odg: OI Peking 2008
« Odgovor #37 poslato: 14.08.2008. 00:10:26 »
Ni petog dana naši takmičari nas nisu oduševili svojim nastupima. Jedine svijetle tačke su bili Novak Đoković i Jelena Janković koji su se plasirali u četvrtfinale, Jasna Šekarić je još jednom razočarala ne uspjevši se čak ni plasirati u finale, dvojcu Stojić / Jagar je u samom finišu izmakao plasman u finale, Iva Obradović takođe je ostala bez finala u skifu, odbojkašice su doživile katastrofu od Brazila, fudbaleri su sa “pristojnih” 2:0 poraženi od Argentine, a Milorad Čavić je odustao od nastupa u polufinalu na 100 m slobodno, iako je bio sjajan u kvalifikacijama, Nađu Higl I Miroslavu Najdanovski da i ne spominjemo od njih i nije ništa očekivalo…

Đoković u četvrtfinalu olimpijskog turnira

PEKING - Najbolji srpski teniser Novak Djoković plasirao se u četvrtfinale olimpijskog turnira u Pekingu, pošto je danas u osmini finala savladao 13. nosioca Rusa Mihaila Južnjog sa 7: 6 (7: 3), 6: 3.
Treći igrač sveta sastaće se u borbi za polufinale 42. na ATP listi Francuzom Gaelom Monfisom.Djoković je do sada protiv Monfisa odigrao dva meča I oba dobio.

Jelena Janković u četvrtfinalu

PEKING - Najbolja srpska i svetska teniserka Jelena Janković plasirala se u četvrtfinale olimpijskog turnira u Pekingu, pošto je danas u osmini finala pobedila Dominiku Cibulkovu iz Slovačke rezultatom 7: 5, 6: 1.
Za ulazak u polufinale Janković će igrati protiv šeste teniserke sveta Ruskinje Dinare Safine, sa kojom se do sada sastajala četiri puta i zabeležila dve pobede i dva poraza. Biće to izuzetno težak meč, Safina je u životnoj formi ima niz od 13 uzastopnih pobjeda na tvrdoj podlozi, na 5 od poslednjih 6 turnira na kojima je igrala je stigla do finala, I od maja ima skor od 30 pobjeda I samo 3 poraza.

Rezultati 3. kola:

FEDERER Roger (SUI, 1)  - BERDYCH Tomas (CZE, 17)         6-3,7-6.
BLAKE James (USA, 8 ) - SIMON Gilles (FRA, 10)                 6-4,6-2.
MATHIEU Paul-Henri (FRA) - KIEFER Nicolas (GER, 15)          6-3,7-5.
GONZALEZ Fernando (CHI, 12) - ROCHUS Olivier (BEL)          6-0,6-3.
NALBANDIAN David (ARG, 7) - MONFILS Gael (FRA)              4-6,4-6.
DJOKOVIC Novak (SRB, 3 )  - YOUZHNY Mikhail (RUS, 13)      7-6,6-3.
MELZER Jurgen (AUT ) - LU Yen-Hsun (TPE )                      6-2,6-4.
NADAL Rafael (ESP, 2)  - ANDREEV Igor (RUS )                    6-4,6-2.

BAMMER Sybille (AUT ) - SAFAROVA Lucie (CZE )                   5-7,4-6.
ZVONAREVA Vera (RUS, 9) - SCHIAVONE Francesca (ITA )       6-7,4-6.
WILLIAMS Serena (USA, 4) - CORNET Alize (FRA, 15)              4-6,6-3,6-4.
DEMENTIEVA Elena (RUS, 5)  - WOZNIACKI Caroline (DEN)        7-5,6-2.
WILLIAMS Venus (USA, 7) - AZARENKA Victoria (BLR, 12)         6-3,6-2.
KANEPI Kaia (EST ) - LI Na (CHN)                                         6-4,2-6,0-6.
SAFINA Dinara (RUS, 6) - ZHENG Jie (CHN)                             6-3,6-4.
JANKOVIC Jelena (SRB, 2 ) - CIBULKOVA Dominika (SVK, 16)      7-5,6-1.

parovi četvrtfinala:

FEDERER Roger (SUI, 1)  - BLAKE James (USA, 8 )
GONZALEZ Fernando (CHI, 12) - MATHIEU Paul-Henri (FRA)
DJOKOVIC Novak (SRB, 3 )  - MONFILS Gael (FRA)
NADAL Rafael (ESP, 2)  - MELZER Jurgen (AUT )

ZVONAREVA Vera (RUS, 9) -  BAMMER Sybille (AUT )
WILLIAMS Serena (USA, 4) - DEMENTIEVA Elena (RUS, 5)
WILLIAMS Venus (USA, 7) - LI Na (CHN) 
JANKOVIC Jelena (SRB, 2 ) - SAFINA Dinara (RUS, 6)

Srbija - Brazila 0: 3

PEKING - Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije ubedljivo je danas poražena od selekcije Brazila sa 3:0 (25:15, 25:13, 25:23) u utakmici trećeg kola B grupe Olimpijskog turnira u Pekingu.
Meč je odigran u Gradskoj dvorani pred oko 11.000 gledalaca, a sudili su Kim (Južna Koreja) i Loderus (Holandija).
Srbija: Chebić, Malagurski, Djerisilo, Brakočević, Ognjenović, Molnar, Vesović, Nikolić, Veljković, Čitaković, Simanić, Krsmanovcih.
Brazil: Oliveira, Pekeno, Klaudinjo, De Oliveira, Albukerke, Gonzaga, Kastro, Taisa Menesez, Stajnbreher, Souza, Karvaljo, Valeska Menesez.
Srpska reprezentacija doživela je danas prvi poraz na Olimpijskim igrama u meču u kojem nije uspela da pronađe adekvatan odgovor na brzu i veoma raznovrsnu igru u polju rivalki iz Južne Amerike.
Od samog početka utakmice bilo je jasno da izabranice selektora Zorana Terzića moraju da nadmaše svoje mogućnosti da bi trijumfovale nad aktuelnim vicešampionom sveta i jednim od najvećih favorita za osvajanje zlatne olimpijske medalje.
Rival je igrao jednostavno, brzo i efikasno. Na početku sva tri perioda utakmice Brazilke su stvarale opipljivu rezultatsku prednost što je unosilo nervozu u igru srpskih reprezentativki i u mnogome otežavalo posao u nastavku seta.
Bilo je evidentno da naši primači imaju velikih problema da prihvate snažne servise brazilskih odbojkašica i da se pri takvom odnosu snaga ne može organizovati kavlitetan napad.
Dostojan otpor Brazilu srpska selekcija je pružila jedino u trećem setu kada su do izražaja došle upornost i angažovanost našsih igračica koje se nisu predavale ni kada je protivnička ekipa imala pet poena prednosti.
Poraz nije u rezultatskom smislu tako strašan, a reprezentacija Srbije danas je i teoretski obezbedila plasman u četvrtfinale Olimpijskog turnira pošto su Kazahstan i Alžir, selekcije koje su naše igračice pobedile u prethodna dva kola, poraženi od Italije odnosno Rusije.
Sledecći meč Srbija će igrati 15. avgusta protiv Italije.

Srbija - Argentina 0: 2 (0: 1)

PEKING - U poslednjem trećem kolu A grupe olimpijskog fudbalskog turnira reprezentacija Srbije je danas u Pekingu izgubila od selekcije Argentine sa 2: 0 (1: 0).
Ovim porazom Srbija je zauzela poslednje mesto u grupi i eliminisana je iz daljeg takmičenja, dok je Argentina kao prvoplasirana izborila učešće u četvrtfinalu.

Čavić odustao od polufinala na 100 slobodno

PEKING - Najbolji srpski plivač Miilorad Čavić odustao je od učešća u polufinalnoj trci na 100 metara slobodnim stilom, iako je juče u kvalifikacijama postigao ukupno šesto vreme, oborivši državni rekord za 99 stotih delova sekunde.
Čavić je odluku da se ne bori za plasman u finale discipline na 100 metara slobodnim stilom obrazložio namerom da sačuva snagu i koncentraciju za trku na 100 delfin.
U kvalifikacionoj trci na 100 slobodno Čavić je postigao rezultat 48.15 i sa tim vremenom uoči početka Olimpijskih igara u Pekingu zauzeo bi šesto mesto na rang listi najboljih ostvarenja sezone na listi Međunarodne plivačke federacije.
"Pametnije je da dan pred početak kvalifikacija na 100 leptir odmorim i u miru se spremim za to takmičenje. U kvalifikacijama na 100 slobodno nastupio sam sa namerom da se zagrejem za moju disciplini i da osetim bazen i atmosferu na plivalištu", rekao je Čavić.
Srpski plivač veruje da ima odlične šanse da se bori za medalju na 100 metara delfin i da u toj trci može da pliva mnogo brže nego ikada do sada.
‚"Trka na 100 m slobodno je jako, ali jako dobar znak pred 100 m delfin. Siguran sam da mogu mnogo bolje nego ikada do sada. Kada sam na 100 kraul za skoro sekundu nadmašio lični rekord, ko zna šta će biti na 100 delfin", naglasio je Čavić.
U trci na 100 delfin Čavić sa vremenom 51.65 postignutim 21. juna na plivačkom mitingu u Beogradu, ima četvrto vreme među prijavljenim takmičarima za Olimpijske igre u Pekingu.
U obe polufinalu trke na 100 metara slobodno danas su oboreni svetski rekordi. Prvo je Francuz Alen Bernar za četiri stotinke nadmašio dosadašnji svetski rekord, a već u sledećoj trci Australijanac Imon Salivan je, preplivavši stazu za 47.05, bio brži od njega za 15 stotih delova sekunde.

Nađa Higl bez polufinala

PEKING - Reprezentativka Srbije u plivanju Nađa Higl nije uspela da se plasira u polufinale u disciplini 200 metara prsno na Olimpijskim igrama u Pekingu.
Ona je u svojoj kvalifikacionoj grupi zauzela šesto mestu, a stazu je preplivala za 2:32,78 minuta, što je čak 2,27 sekundi bilo slabije od njenog ličnog rekorda.

Najdanovski eliminisana na 100 m slobodno

PEKING - Srpska plivačica Miroslava Najdanovski nije uspela da se plasira u polufinale na 100 metara slobodnim stilom na olimpijskom takmičenju u Pekingu pošto je danas u kvalifikakcijama savladala tu deonicu za 56,50 sekundi.
Najdanovski je bila tek sedma u svojoj kvalifikacionoj grupi isplivavši za 63 stota dela sekunde slabije vreme od svog najboljeg rezultata (55,87).

Stojić i Jagar bez olimpijskog finala

PEKING - Srpski veslači Nikola Stojić i Goran Jagar posle neuspešnog pokušaja da se domognu pekinškog olimpijskog finala u dvojcu bez komilara ocenili su da im je nedostajala malo sreće u drugoj polufinalnoj trci, gde su zauzeli četrto mesto, dok je pobeda očekivano pripala posadi Australije.
"Nema tu mnogo šta da se komentariše. Imali smo peh usled udarca u bovu, što nas je usporilo i za jedno mesto nam je izmaklo finale. Ostaje nam da u B finalu pokušamo da ostvarimo najbolji rezultat", istakao je Stojić, kome su ovo treće Igre u karijeri.
Manje iskusni Jagar precizirao je da su u poslednjih 500-600 metara izgubili brzinu, ali je priznao i da je bilo teško izboriti se sa sjajnim protivnicima u izvanrednom finišu.
Selektor srpskih veslača Nebojša Ilić naglasio je da je veoma iznenađen drugim mestom američke posade koja nije bila među favorizovanim ekipama, a u finišu je pokazala vrhunski domet.
"Apsolutno neočekivan finiš. Bili smo drugi kroz celu trku i završili je tek na četvrtom mestu. I dalje ne mogu da verujem kako nam je izmaklo finale i mislim da nam je danas ponestalo sportske sreće", zaključio je Ilić, uz ocenu da je nastup Ive Obradović u polufinalu skifa i plasman u B finale "očekivan i rezultat za pohvalu".

Obradović izveslala samo B finale

PEKING - Reprezentativka Srbije u veslanju Iva Obradović nije uspela danas da se plasira u finale skifa na Olimpijskim igrama u Pekingu, pošto je u drugoj polufinalnoj grupi zauzela peto mesto rezultatom 7.52,39 minuta.
Obradović će sutra veslati u utešnom B finalu, a iz njene polufinalne grupe za medalje će se boriti prvoplasirana Beloruskinja Jekatarina Kirsten koja je stazu preveslala za 7.32,86, Bugarka Rumjana Nejkova (7.33,29) i Poljakinja Julija Mihalska koja je postigla rezultat od 7.38,04 minuta.
Nakon trke Obradović, inače debitant na Igrama, izjavila je da je zadovoljna rezultatom i podsetila da je i pre takmičenja u Pekingu tvrdila da joj je realan domet polufinale.
"Uvek se nadate višem, ali u ovako jakoj konkurenciji ovaj rezultat smatram odličnim i ovo je moja najbolja trka na ovoj regati. Sutra ću veslati u B finalu, trudiću se da budem najbolja, a onda se okrećem Igrama u Londonu 2012", umorna, ali zadovoljna konstatovala je Obradović.
Kako je ocenila, ova trka je bila za mlade veslačice možda i važnija od finalne, s obzirom na jačinu protivnica.
"Čestitam Poljakinji, a mene očekuju svetski i evropski šampionati gde ću, nadam se, i ja staviti medalju oko vrata", optimista je Obradović.

Naši sutra:

03:00 STRELJAŠTVO: 50 m MK puška (trostav) kvalifikacije, Lidija Mihajlović
04:50 VATERPOLO: Srbija –SAD, 3. kolo
06:30 STRELJAŠTVO: 50 m MK puška (trostav) finale, Lidija Mihajlović
08:30 ODBOJKA (M): Srbija – Poljska, 3. kolo
10:50 VESLANjE: skif  “B” finale, Iva Obradović
11:20 VESLANjE: dvojac “B” finale, Stojić / Jagar
12:30 PLIVANjE: 100 m delfin kvalifikacije, Milorad Čavić i Ivan Lenđer
od 13-15:00 (3. meč na terenu 1) TENIS: muški singl četvrtfinale, Novak Đoković – Gael Monfis (FRA)
posle 15:00 (4. meč na centralnom terenu) TENIS: ženski singl četvrtfinale, Jelena Janković – Dinara Safina


Van mreže misterX

  • Extra član
  • *
  • Poruke: 331
  • Ugled: +4/-2
  • Pol: Muškarac
    • Pogledaj profil
Odg: OI Peking 2008
« Odgovor #38 poslato: 14.08.2008. 20:44:30 »
Šesti dan takmičenja na Olimpijskim igrama donio je nova razočarenja u kolektivnim sportovima, vaterpolisti su na jedvite jade savladali SAD, a odbojkaši doživjeli i treći poraz. Ipak ,oduševio nas je Milorad Čavić koji je postavio novi olimpijski rekord u kvalifikacijama na 100 m delfin, pobjedivši čak i fenomenalnog Majkla Felpsa. Ivan Lenđer je plivao loše i nije prošao u finale. Novak Đoković se plasirao u polufinale. Kiša je poremetila raspored na teniskom turniru, tako da Jelena Janković još nije odigrala svoj meč protiv Dinare Safine.

Đoković u polufinalu olimpijskog turnira

PEKING - Srpski teniser Novak Djoković plasirao se u polufinale olimpijskog turnira u Pekingu pobedivši danas u četvrtfinalnom meču Francuza Gaela Monfisa sa 2: 1 u setovima - 4: 6, 6: 1, 6: 4.
Djoković će se u polufinalu sastati sa Španacom Rafaelom Nadalom.
U drugom polufinalu igraju Džejms Blejk koji je savladap Rodžera Federera i Fernando Gonzales iz Čilea. U polfinalu ženskog singla će igrati Jelena  Dementijeva, koja je pobijedila Serenu Vilijams, protiv Vere Zvonarjeve koja je bila bolja od Sibil Bamer. Na Li, koja je izbacila Venus Vilijams, čeka bolju iz meča Janković –Safina.

Čavić u polufinalu na 100 metara leptir

PEKING - Srpski plivač Milorad Čavić plasirao se u polufinale trke na 100 metara leptir stilom na olimpijskom takmičenju u Pekingu pošto je danas u kvalifikacijama pobedio u devetoj grupi rezultatom 50,76 sekundi, što je novi olimpijski i državni rekord.
Čavić je u kvalifikakcijama trijumfovao ispred Amerikanca Majkla Felpsa (50,87) i Ukrajinca Andreja Serdinova (51,10).

Lenđer eliminisan na 100 metara leptir

PEKING - Srpski plivač Ivan Lenđer nije uspeo da se plasira u polufinale trke na 100 metara leptir stilom na olimpijskom takmičenju u Pekingu pošto je danas zauzeo sedmo mesto u svojoj kvalifikacionoj grupi rezultatom 53,41 sekundi.
Lenđer je u kvalifikacijama plivao 76 stotinki sporije od rezultata kojim je izborio olimpijsku normu (52,65).

Novi poraz srpskih odbojkaša

PEKING - Muška odbojkaška reprezentacija Srbije doživela je i treći neuspeh na 29. Olimpijskim igrama u Pekingu pošto je danas, u 3. kolu B grupe poražena od Poljske sa 3: 1 (31: 29, 25: 22, 22: 25, 25: 21).
Sledeću utakmicu najbolji odbojkaši Srbije igraju u subotu 16. avgusta protiv Nemačke.

Lidija Mihajlović 7. u finalu

PEKING - Srpska reprezentativka u streljaštvu Lidija Mihajlović zauzela je danas 7. mesto u finalu 29. Olimpijskih igara u disciplini puška - trostav, pogodivši ukupno 686,0 krugova.
Zlatnu medalju osvojila je kineska takmičarka Du Li, srebro je pripalo Katerini Emons iz Češke, dok je bronza otišla u ruke Kubanke Žaime Eglis Kruz.

Srbija pobijedila SAD

PEKING - U utakmici trećeg kola B grupe vaterpolo turnira na 29. Olimpijskim igrama u Pekingu reprezentacija Srbije pobedila je jutros selekciju SAD sa 4: 2 (0: 0, 2: 1, 2: 0, 0: 1).
U četvrtom kolu Srbija će se u subotu, 16. avgusta sastati sa Kinom.

Van mreže misterX

  • Extra član
  • *
  • Poruke: 331
  • Ugled: +4/-2
  • Pol: Muškarac
    • Pogledaj profil
Odg: OI Peking 2008
« Odgovor #39 poslato: 14.08.2008. 23:30:26 »
Naši sutra na OI:

03:00 STRELjAŠTVO: MK puška 50 m (ležeći) kvalifikacije – Stevan Pletikosić, Nemanja Mirosavljev
03:05 ATLETIKA: bacanje kugle (m) kvalifikacije - Asmir Kolašinac
05:15 PLIVANjE: 100 m delfin (m) polufinale – Milorad Čavić
?  05:30 STRELjAŠTVO: MK puška 50 m (ležeći) finale – Stevan Pletikosić, Nemanja Mirosavljev
08:30 ODBOJKA (Ž): Srbija – Italija, 4. kolo
oko12:00 (2. meč na centralnom terenu)TENIS: ženski singl četvrtfinale : Jelena Janković – Dinara Safina (RUS)
12:30 PLIVANjE: 50 m slobodno (ž) kvalifikacije – Miroslava Najdanovski
13:10 ATLETIKA: 1.500 m kvalifikacije – Goran Nava
13:55 ATLETIKA: bacanje diska (ž) kvalifikacije – Dragana Tomašević
oko 14:00 (3. meč na centralnom terenu) TENIS: muški singl polufinale: Novak Đoković – Rafael Nadal (ESP)
?  15:00 ATLETIKA: bacanje kugle (m) finale- Asmir Kolašinac
15:40 ATLETIKA: troskok (ž) kvalifikacije – Biljana Topić

Van mreže BaNiX

  • Start moderator
  • Urednik
  • *
  • Poruke: 1751
  • Ugled: +149/-112
  • Pol: Muškarac
  • Forum je naš
    • Pogledaj profil
Odg: OI Peking 2008
« Odgovor #40 poslato: 15.08.2008. 10:40:42 »
i tako Cavic je veoma dobar.Samo da osvoji medalju i to je veliki uspjeh za Srbiju,a jos kada bi zlato ali stvarno ne vjerujem da ce uspjeti pobjediti Michaela Phelpsa,treba se paziti i Krokera,ma medalja mu ne gine!

Van mreže misterX

  • Extra član
  • *
  • Poruke: 331
  • Ugled: +4/-2
  • Pol: Muškarac
    • Pogledaj profil
Odg: OI Peking 2008
« Odgovor #41 poslato: 15.08.2008. 23:53:51 »
E bruke ove... Ako nas Čavić i Đoković ne izvuku... Čavić će plivati pod velikim pritiskom, dva puta je bio brži od Felpsa i sigurno može opet samo ako izdrži pritisak i bude skroz rasterećen, inače može ostati i bez medalje ... Đoković je propustio dobru priliku, ali je Nadal stvarno fenomenalan... A Jelena,zar je moguće da je ona broj 1? Ali ona je makar igrala uprkos lakšoj povredi dok je Ana zbog povrede PALCA otkazala, a imala otvoren put u polufinale (priliku iskoristila Zvonarjeva). Samo se pitam kako je igrala u Montrealu, a mogu se kladit da će se "nekim čudom" oporavit i igrati na US Openu. Ali dobro, od nje i onako nismo navikli da joj je Srbija na prvom mjestu ( prošle god. nije igrala u FED kupu "jer se to nije uklapalo u njen raspored"). Pitam se hoće li se konačno vaterpolisti i odbojkaši probuditi jer oni imaju neosporan kvalitet? Osim njih još jedino možda nešto može Olivera Jevtić...


TENIS

muški singl :

finale (nedelja):
Rafael Nadal (ESP) – Fernando Gonzales(CHI)

za 3. mjesto (sutra):
Novak Đoković (SRB) – Džejms Blejk (USA)

muški dubl:

finale (sutra):
Federer / Vavrinka (SUI) – Aspelin / Johanson (SWE)

za 3. mjesto:

B.Brajan / M.Brajan (USA) – Kleman / Lodra (FRA)

ženski singl: 

polufinale (sutra):
Jelena Dementijeva (RUS) – Vera Zvonarjeva (RUS)
Dinara Safina (RUS) – Na Li (CHN)

ženski dubl:

polufinale (sutra):
S.Vilijams / V.Vilijams (USA) – A.Bondarenko / K.Bondarenko (UKR)
Jan / Ženg (CHN) – Medina Gariges / Ruano Paskal (ESP)


Van mreže BaNiX

  • Start moderator
  • Urednik
  • *
  • Poruke: 1751
  • Ugled: +149/-112
  • Pol: Muškarac
  • Forum je naš
    • Pogledaj profil
Odg: OI Peking 2008
« Odgovor #42 poslato: 16.08.2008. 09:49:53 »
Čavić: "Sledeći put ga pobeđujem"


Srpski plivač Milorad Čavić rekao je da je zadovoljan osvojenom srebrnom medaljom, iako je bez zlata ostao za jednu stotinku u trci na 100 metara leptir na Olimpijskim igrama u Pekingu. "Potpuno sam uzbuđen zbog ovoga što se desilo. Ne želim da se borim sa ovim. Ljudi će ovo godinama pominjati i govoriti mi da sam dobio trku. On je osvojio zlato, ali znam da bih pobedio ako bismo se ponovo trkali", rekao je Čavić novinarima.


Felps je dobio jer je na kraju napravio dodatni zamah, a posle trke je rekao da je mislio da je izgubio.

"Pomislio sam da sam izgubio kada sam napravio taj poluzamah, ali izgleda da mi je to dobilo trku. Počelo je da me boli poslednjih 10 metara. Ovo je bila moja poslednja pojedinačna trka i želeo sam da završim najbolje što mogu", rekao je Felps.

Tim Srbije je uložio protest posle trke, ali posle pregleda trke i usporenog snimka do hiljaditih delova sekunde, utvrđeno je da je Felps stigao prvi.

"Skroz sam zadovoljan drugim mestom. Jednog dana ću se verovatno kajati što nisam bolje ušao u cilj", rekao je Čavić, koji nije komentarisao žalbu.

"Ne razmišljam sada mnogo o tome, jer sam sasvim zadovoljan drugim mestom, i to iza Felpsa. Mislim da bih mogao da ga dobijem da imam još jednu šansu. Valjda ću je imati sledeće godine na Svetskom prvenstvu".

Reprezentativac Srbije i najbolji plivač Evrope rekao je da je pričao sa Felpsom posle trke.

"Samo smo se smejali. Ovo je za mene kraj Olimpijade. On je u prilici da osvoji osam zlatnih medalja i sigurno mu je drago zbog toga", kazao je Čavić.

Van mreže BaNiX

  • Start moderator
  • Urednik
  • *
  • Poruke: 1751
  • Ugled: +149/-112
  • Pol: Muškarac
  • Forum je naš
    • Pogledaj profil
Odg: OI Peking 2008
« Odgovor #43 poslato: 16.08.2008. 09:50:52 »
Prva pobeda odbojkaša u Pekingu


Odbojkaška reprezentacija Srbije zabeležila je prvu pobedu na olimpijskom turniru u Pekingu.
Srbija je u četvrtom kolu grupe B pobedila Nemačku u četiri seta – 25:21, 27:25, 24:26, 25:23. Tim trijumfom naša selekcija stekla je dobre izglede za plasman u četvrtfinale, a u poslednjem kolu grupe sastaje se sa najslabijim rivalom – Egiptom.


Srbija je od samog početka bila mnogo bolji tim, u prvom setu rano je stekla pristojnu prednost i očuvala je do kraja.

U drugom setu srpski tim je ponovo imao plus šest (11:5), ali su Nemci uspeli da naprave neizvesnu završnicu, u kojoj se naš tim ipak bolje snašao.

U trećem setu je nemački tim imao prednost, ali je Srbija uspela da doše do meč-lopte na 24:23. Tada su Nemci pokazali jače nerve, vezali tri poena i asom stigli do seta.

Četvrti set bio je dramatičan, ponovo su Nemci bili sve vreme veoma brzo, ali je na kraju naša selekcija iskoristila drugu meč-loptu u tom setu i izborila prvi trijumf u Pekingu.

Trijumf nad Egiptom u poslednjem kolu biće dovoljan za četvrtfinale ako Brazil pobedi Nemačku. U suprotnom bi odlučivao poen-količnik.

Van mreže BaNiX

  • Start moderator
  • Urednik
  • *
  • Poruke: 1751
  • Ugled: +149/-112
  • Pol: Muškarac
  • Forum je naš
    • Pogledaj profil
Odg: OI Peking 2008
« Odgovor #44 poslato: 16.08.2008. 09:52:10 »
A evo i broja osvojenih medalja na OI do sada:

http://www.b92.net/sport/peking2008/medalje.php