Bilećke teme > BilećaCaffe

Prednosti i mane male sredine...

(1/1)

VLADIX:
Navedite po bar jednu prednost i manu male sredine...

evo svoj primjer:
mana: veći grad- veće mogućnosti, da da u većem gradu ne bih učio ono što moram(gimn.) nego ono što hoću
mana: da smo u većem gradu ne bi išli od kuće na fakultetu i trošili pare na svakojake gluposti, studirali bi koliko hoćemo i kad hoćemo i ne bi mnogo ulagali.

prednost:ipak nema lopova koliko u većim gradovima:)

smizla:
Prednost male sredine je sto je sve blizu:skola,kuca,crkva,posao,kafici,...uglavnom ne potrosis puno vremena vozeci se ili pjesaceci.Kad se samo sjetim Beograda,pa po citav dan sam se druzila sa tramvajskom sipkom,u zivotu nikog nisam tako jako grlila...i po citav dan samo juris bus ili tramvaj i gledas na sat!U malim sredinama se opustenije i mirnije zivi,pa su idealne za porodicne ljude s malom djecom i za penzionere,a omladini i nemaju puno toga da pruze.U vecem gradu mozes birat skolu i fakultet po zelji,ici na razne sekcije,hepeninge,pozorista i svasta nesto,a u maloj sredini toga nema ili u stvarno mizernim kolicinama.Ma Vladix ti si to najbolje definisao:"Veca sredina-vece mogucnosti"

Trebinjka:
Моја професорица је причала како јој је неко, након што се по завршетку студија из Сарајева вратила за Требиње, рекао да је погријешила, да је требало да остане у већем граду... Она је тада донијела одлуку да ће сваку манифестацију и дешавање које буде у Требињу пропратити како ето не би била закинута, јер ''џаба ономе што живи у Сарајеву све то што тамо има ако ће сједити у кући и неће користити све то''...Тачно.
Користите оно што можете, колико можете... Ако патите за већим градом, а имате могућности да одете, преселите се...
Ако немате, пронађите ту гдје јесте ствари које ће вам уљепшати свакодневицу.
Ево, нпр. ја... Стално кукам како ми је досадно. Видјела сам плакат са програмом Светосавских свечаности. Вечерас сам први пут присуствовала Светосавској академији. Први пут, а одржава се сваке године. ::)  Не бих се организовала да одем, а онда се (себи самој и другима) жалим како се ништа не дешава... ::)
Епилог: Неке пјесме на Академији су ми се јако свидјеле и вриједило је што сам отишла. А на манифестацији таквог карактера до сада никад нисам била. :icon_thumright:

Тако и ви... Не пропуштајте оно што се дешава тамо колико год вам дјеловало незанимљиво. Можда се не покаже тако...
Најгоре је утопити се у монотонију и једноличност...

А што се тиче тога ''предности, мане'', мишљења сам да мали градови имају врло мало предности у односу на веће, и да су те предности изражене само у неким одређеним случајевима, не увијек. :icon_pale:

Navigacija

[0] Indeks poruka

Idi na punu verziju