Anketa

Da li ce se Fudbalska reprezentacija Srbije plasirati na SP 2010. godine u Africi?

da posto vode u grupi
3 (75%)
bice drugi pa ce kroz baraz proci
1 (25%)
nece posto ce ispasti u barazu
0 (0%)

Ukupno glasova: 4

Autor Tema: Utakmice reprezentacije Srbije  (Pročitano 40898 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže BaNiX

  • Start moderator
  • Urednik
  • *
  • Poruke: 1751
  • Ugled: +149/-112
  • Pol: Muškarac
  • Forum je naš
    • Pogledaj profil
Одг: Utakmice reprezentacije Srbije
« Odgovor #60 poslato: 11.08.2009. 11:06:38 »

''Orlići'' večeras žele trijumfom da obeleže povratak u Novi Sad

Mlada reprezentacija Srbije danas od 17:30 u Novom Sadu dočekuje selekciju Izraela u jedinoj proveri pred početak novog kvalifikacionog ciklusa za plasman na prvenstvo Evrope.

Posle dve godine, Novi Sad će ponovo biti domaćin mladoj reprezentaciji Srbije, na renoviranom stadionu ''Karađorđe''.

Večerašnja utakmica protiv Izraela biće i debitantska na mestu selektora za Ratomira Dujkovića, koji će pokušati da u predstojećim kvalifikacijama sa svojim izabranicima izbori plasman na Evropsko prvenstvo u Danskoj 2011.

Prvi rival na tom putu biće već 5. septembra selekcija Slovačke, pa je ovo jedina prilika za novog selektora da se uveri u mogućnosti svojih igrača, o kojima je juče govorio uz dosta pohvala.

''Reprezentacija je, uslovno rečeno, nova. Na okupu imam igrače sa prethodnog Prvenstva Evrope u Švedskoj, kao i one koji su kao omladinci branili boje Srbije na nedavnom šampionatu u Ukrajini. Želimo da napravimo dobru atmosferu od starta, a gradićemo je dobrim igrama i pobedama'', izjavio je juče selektor Dujković.

Selektor je takođe najavio i da će tokom kvalifikacija reprezentacija biti donekle izmenjena, a od istaknutijih igrača koji nisu na spisku za današnji meč, a mogu da nastupaju u kvalifikacijama su Ivan Obradović, Marko Milinković, Nemanja Matić, kao i Slobodan Rajković, kome za dvadesetak dana ističe suspenzija, koju je ''zaradio'' na Olimpijskim igrama u Pekingu.

Utakmica počinje u 17:30 na stadionu ''Karađorđe'' u Novom Sadu, a cene ulaznica su simbolične - 100 i 200 dinara.

Van mreže BaNiX

  • Start moderator
  • Urednik
  • *
  • Poruke: 1751
  • Ugled: +149/-112
  • Pol: Muškarac
  • Forum je naš
    • Pogledaj profil
Одг: Utakmice reprezentacije Srbije
« Odgovor #61 poslato: 11.08.2009. 19:40:16 »
Antić: Mladost ne isključuje obavezu
 
Podmladi i pobedi. Nema "ili"...

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Radomir Antić kaže da će pružiti šansu mladim fudbalerima u sredu (19.00) u prijateljskom meču sa Južnom Afrikom, ali i da tokom duela u Pretoriji nijedne sekunde ne sme da dođe u pitanje teško povraćen autoritet nacionalne selekcije.

"Sa zadovoljstvom konstatujem da su se svi pozvani igrači sa spiska odazvali pozivu i da ćemo moći da sprovedemo u delo sve zamisli. Ostaje ideja o alternativnom sistemu u timu, tek da probamo da proširimo mogućnosti i nastavimo da gradimo autoritet selekcije", izjavio je Antić u utorak na pres konferenciji pred poslednju proveru uoči finiša kvalifikacija za SP, koje će narednog leta biti održano upravo u Južnoafričkoj Republici.

Momci možda jesu otišli u izvidnicu, ali da bi se vratili na isto mesto, biće nam potrebne dobre igre u septembru kada na Marakanu budu stigli prvo Francuzi, a potom i Rumuni.

Jako smo blizu odlaska na Mondijal, ali u isto vreme i dovoljno daleko da niko ne pomisli da je stvar gotova.

Zato je susret sa "Bafana Bafana" selekcijom u gradu na severu Republike, koji naseljava dva i pomiliona ljudi, važan. Dobra hemija ne bi trebalo da bude poremećena.

"Imaćemo, evidentno, sve uslove da se u pravom svetlu pokažemo na tlu gde će sledeće godine biti odigran šampionat sveta na kojem će, nadam se, učestvovati i selekcija Srbije. Prijateljskih mečeva nema, to smo više puta ponovili. Posebno ne u situaciji kad nas očekuje jesen raspleta u kvalifikacijama. O problemima i izostancima nećemo pričati, naprotiv, kad je već situacija tako uredila, raduje me podatak da će nekoliko mlađih igrača dobiti šansu u seniorskom timu", izbegava Antić da traži alibije u izostancima Nemanje Vidića, Dejana Stankovića, Marka Pantelića, Boška Jankovića, Nenada Milijaša...

Van mreže BaNiX

  • Start moderator
  • Urednik
  • *
  • Poruke: 1751
  • Ugled: +149/-112
  • Pol: Muškarac
  • Forum je naš
    • Pogledaj profil
Одг: Utakmice reprezentacije Srbije
« Odgovor #62 poslato: 11.08.2009. 21:17:41 »
Projektil Fejse za pobedu Srbije

Mlada reprezentacija Srbije pobedila je Izrael rezultatom 1:0 (0:0) u prijateljskoj utakmici pred početak kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Strelac odlučujućeg pogotka bio je Ljubomir Fejsa u 82. minutu. Fudbaler Partizana primio je loptu na 30-ak metara od gola i snažnim i preciznim udarcem postigao pobedonosni gol. Novi selektor Ratomir Dujković tako je uspešno debitovao na klupi reprezentacije. Srbija je imala više loptu u nogama, stvorila je nekoliko solidnih prilika, baš kao i Izrael posle kontranapada.

Srbija je imala inicijativu na samom startu, a prva priliku naš tim stvorio je u četvrtom minutu. Perović se po levom boku oslobodio dvojice protivničkih fudbalera i dodao loptu do Fejse, čiji šut sa 14m brani protivnički golman.

Nedugo zatim napadač Izraela Mohamed Gadir imao je priliku, ali ga je Savić dobro 'ispratio', pa je Gadir iz teškog ugla mogao da pogodi samo spoljni deo mreže.

U 10. minutu Gadir je ušao u šesnaesterac, golman Živković je startovao i lopta je završila u korneru, iako se činilo da bi bilo opravdano i da je sudija svirao jedanaesterac. U tim trenucima Izrael je bio bolji rival, ali nije krunisao dobru igru golom.

Igralo se uglavnom na sredini terena, a u 30. minutu došlo je do bespotrebnog koškanja, s obzirom na prijateljski karakter susreta. Za tili čas svi igrači oba tima skupili su se na istom mestu, došlo je do rasprave i ponekog udarca, a epilog je bio isključenje dvojice fudbalera – Osrija Roša i Jagoša Vukovića.

Do kraja poluvremena najbolju šansu imala je Srbija – ponovo je Perović poslao upotrebljiv centaršut sa leve strane, a Sulejmani je glavom šutirao pravo u golmana.

Početkom drugog dela igra Tadić je sjajno ubacio loptu u kazneni prostor, a Perović je promašio loptu iz vrlo izgledne pozicije. Tadić je imao odličan pokušaj iz daljine, a u 80. minutu Ljajić je posle sjajnog solo-prodora šutirao, ali je golman bio priseban.

Samo minut kasnije Fejsa je na već opisan način postigao odlučujući pogodak za radost publike u Novom Sadu.

Srbija: Živko Živković - Marko Jovanović (Partizan), Vujadin Savić (Zvezda), Jagoš Vuković (Zvezda), Rajka Brežančić (Partizan) - Nikola Gulan (Fiorentina), Ljubomir Fejsa (Partizan), Nemanja Tomić (Partizan), Dušan Tadić (Vojvodina) - Slavko Perović (Crvena zvezda) Miralem Sulejmani (Ajaks).

U drugom poluvremenu u igru su ušli: Siniša Stevanović (Partizan), Ivan Radovanović (Atalanta), Adem Ljajić (Partizan), Danijel Aleksić (Vojvodina), Miloš Bosančić (Liberec), Miloš Živanović (Hajduk Kula)

Van mreže BaNiX

  • Start moderator
  • Urednik
  • *
  • Poruke: 1751
  • Ugled: +149/-112
  • Pol: Muškarac
  • Forum je naš
    • Pogledaj profil
Одг: Utakmice reprezentacije Srbije
« Odgovor #63 poslato: 13.08.2009. 12:41:00 »

Antić: "Izmene odlučile pobednika"

Selektor kaže da je zadovoljan proverom, hvali Južnu Afriku. Presudile promene u drugom delu, kada je Srbija pomerila težište igre i bila mnogo opasnija pred protivničkim golom.
Selektor Srbije Radomir Antić je bio zadovoljan  pobedom u Pretoriji, ali nije propustio priliku da pohvali rivala.

„Južna Afrika je dobar tim, pokazali su to u prvom poluvremenu, držali su loptu, stvorili nam problem. Ipak, moram da budem zadovoljan, ovo je zaista dobra proba pred utakmcu sa Francuzima“, rekao je srpski selektor.

On misli da su izmene odlučile pobednika.

„Bolje smo igrali u drugom poluvremenu, izmenama smo pomerili težište igre napred i to je i presudilo“, dodao je Antić.


Van mreže BaNiX

  • Start moderator
  • Urednik
  • *
  • Poruke: 1751
  • Ugled: +149/-112
  • Pol: Muškarac
  • Forum je naš
    • Pogledaj profil
Одг: Utakmice reprezentacije Srbije
« Odgovor #64 poslato: 13.08.2009. 12:53:10 »
Ubedljiva pobeda Srbije nad Južnom Afrikom

Reprezentacija Srbije savladala je u prijateljskoj utakmici u Pretoriji ekipu Južne Afrike sa 3:1. Strelci za naš tim bili su Zoran Tošić u 56. i 77. minutu i Danko Lazović u 68 minutu, dok je počasni gol za domaće postigao Mpela u 93. minutu.


Srbija je po prikazanoj igri na najboljem putu da se sledeće godine ozbiljinijim povodom ponovo nađe u Južnoj Africi. Iako su "orlovima" nedostajali iskusni saigrači poput Nemanje Vidića, Marka Pantelića i Nenada Milijaša, to se na terenu nije osetilo. Izabranici Radomira Antića su se u prvom poluvremenu navikavali na "mundijalsku" klimu koja im očito odgovara. Osim dve prilike Nikole Žigića i Laneta Jovanovića u poslednjim trenucima poluvremena, "orlovi" su u pravom smislu reči odmeravali snagu sa domaćinom koji se takođe pokazao u sasvim pristojnom izdanju.

Drugo poluvreme donelo je golove "orlova" i majstorije Zorana Tošića. As Mančestera je za pola sata pokazao šta znači igrati kod Aleksa Fergusona. Prvi gol Srbije pao je u 56. minutu kada je nakon solo prodora Tošić snažnim udarcem iskosa sa leve strane matirao nemoćnog golmana Kunea. Najbolji "orao" u Pretoriji, kojem je ovo bio prvi gol u dresu Srbije, od tog trenutka se razigrao te je ubrzao igru "orlova" u napadu, pa se na drugi gol nije dugo čekalo. Njega je, iako okružen dvojicom protivničkih igrača postigao Danko Lazović u 68. minutu nateravši selektora Antića da se zamisli koga da stavi u napad u sudbonosonoj utakmici u septembru protiv Francuza. Da je generalna proba pred pomenuti meč koji se igra 9. septembra u Beogradu uspela, pokazao je drugi gol Tošića u 77. minutu, kada je na sličan način, nakon driblinga ostavio golmana na krivoj nozi a saigračima i gledaocima širom sveta dao novi povod za radost. Počasni gol za Južnu Afriku postigao je Mpela u trećem minutu nadoknade.
Osmeh na licu selektora, uigranost i harmonija na terenu i pre svega efikasnost "orlova" najbolja su preporuka svim navijačima da do kraja kvalifikacionog ciklusa budu uz tim, kako bi ih za manje od godinu dana ponovo gledali na istom mestu.


Van mreže BaNiX

  • Start moderator
  • Urednik
  • *
  • Poruke: 1751
  • Ugled: +149/-112
  • Pol: Muškarac
  • Forum je naš
    • Pogledaj profil
Одг: Utakmice reprezentacije Srbije
« Odgovor #65 poslato: 22.08.2009. 17:41:53 »

Antić: Sramota je šta se sve piše!

Beogradska sportska štampa, posle odluke Upravnog odbora Partizana da Slaviši Jokanoviću da još jednu šansu u narednih nedelju dana, već je počela da se bavi mogućim naslednicima na mestu trenera.

Beogradski "Sport" objavio je u subotnjem izdanju da je prvi i najozbiljniji kandidat - Radomir Antić, čovek koji je napravio pozitivan preokret sa fudbalskom reprezentacijom Srbije i koji se nalazi pred plasmanom na Svetsko prvenstvo u Južnoj Arici naredne godine.

Prema pisanju "Sporta", neki koraci u dolasku (povratku) Antića u Humsku "već su napravljeni", a to što je selektor nacionalnog tima "ne bi morala da bude nepremostiva prepreka".

Antić je, međutim, u izjavi SOS Kanalu to kategorički demantovao.

"To pitajte ljude koji su to napisali! Ne želim to ni da komentarišem, sramota je kako se to plasira u medijima", bio je kratak komentar selektora srpskog nacionalnog tima.

Jokanović je dobio poverenje uprave da vodi Partizan u narednom periodu, odnosno na utakmici protiv Javora u Ivanjici u nedelju, a potom i u revanšu u Slovačkoj protiv Žiline u kvalifikacijama za Ligu Evrope.

"Ništa nije oročeno, mi svakih sedam dana održavamo Sekretarijat. O rezultatima se uvek priča, pričaće se i posle utakmice sa Žilinom", rekao je predsednik Partizana Dragan Đurić, posle sednice Upravnog odbora kluba u petak uveče.

U Partizanu kažu da se nije razmatrao "plan B", odnosno da se nije pričalo o eventualnom nasledniku Slaviše Jokanovića u slučaju da crno-beli budu eliminisani iz Evrope.

Van mreže BaNiX

  • Start moderator
  • Urednik
  • *
  • Poruke: 1751
  • Ugled: +149/-112
  • Pol: Muškarac
  • Forum je naš
    • Pogledaj profil
Одг: Utakmice reprezentacije Srbije
« Odgovor #66 poslato: 25.08.2009. 16:06:16 »


Rasprodate karte za meč SRB - FRA


Karte za kvalifikacionu utakmicu za Svetsko prvenstvo 2010. godine između Srbije i Francuske rasprodate su, objavio je Fudbalski savez Srbije.

Ulaznice koje su bile dostupne putem interneta i kol centra su rasprodate, a savez će poslednji kontigent karata pustiti u prodaju 31. avgusta na blagajnama stadiona Crvene zvezde. Meč Srbija – Francuska igra se 9. septembra od 21 čas. Bezbedonosna kontrola biće na najvišem nivou i biće onemogućeni prilazi samom stadionu svima koji ne budu imali ulaznice za utakmicu.

Fudbalski savez Srbije će postaviti video-bimove na trgovima u nekoliko većih gradova u Srbiji putem kojih će moći da se gleda direktan prenos meča.

Ekipa Radomira Antića zauzima prvo mesto u sedmoj kvalifikacionoj grupi i pobedom nad Francuzima praktično bi obezbedila učešće na SP u Južnoj Africi.

Van mreže BaNiX

  • Start moderator
  • Urednik
  • *
  • Poruke: 1751
  • Ugled: +149/-112
  • Pol: Muškarac
  • Forum je naš
    • Pogledaj profil
Одг: Utakmice reprezentacije Srbije
« Odgovor #67 poslato: 26.08.2009. 11:28:25 »

Janković uspešno operisan i spreman do SP
 
Boško Janković je uspešno operisao u Barseloni prednje ukrštene ligamente i najduže za tri meseca trebalo bi da se vrati u trenažni proces.

Fudbaler Đenove veruje da će oporavak proteći u najboljem redu i da će spreman dočekati Svetsko prvenstvo u Južnoj Africi, kako bi pomogao saigračima iz reprezentacije.

"Operaciju je obavio Ramon Kugat, jedan od najboljih svetskih ortopeda koji je uspešno na teren vratio Ćavija i Etoa. Sve je prošlo u najboljem redu i sada samo moram da se naoružam strpljenjem tokom oporavka", izjavio je za "Sport" Janković, čiji je operativni zahvat trajao sat i po vremena.


Van mreže BaNiX

  • Start moderator
  • Urednik
  • *
  • Poruke: 1751
  • Ugled: +149/-112
  • Pol: Muškarac
  • Forum je naš
    • Pogledaj profil
Одг: Utakmice reprezentacije Srbije
« Odgovor #68 poslato: 27.08.2009. 11:55:15 »

Tošić na pozajmici u Olimpijakosu?

Zoran Tošić pružio je odličnu partiju na turneji Mančester junajteda u Južnoj Africi, ali to nije bilo dovoljno da izbori mesto na klupi za rezerve ekipe "đavola" u novoj sezoni.

Ostrvski mediji tvrde da bi reprezentativac Srbije zbog toga mogao u finišu prelaznog roka da napusti Mančester i na godinu dana se preseli u redove grčkog šampiona Olimpijakosa, prenose "Novosti".

Prema njihovim izvorima Grci su već stupili u kontakt sa čelnim ljudima na "Old Trafordu", pa nije nemoguće da se u narednom periodu Tošić pošalje u Olimpijakos, kojem predstoje susreti u Ligi šampiona, i tamo se kali, umesto da igra sa rezervama Junajteda.

Zoran Tošić se preselio na Old Traford početkom 2009. a Mančester je za njegove usluge platio sedam miliona evra. Do sada je u prvenstvu odigrao dve utakmice i na terenu "upisao" 18 premijerligaških minuta.

Van mreže BaNiX

  • Start moderator
  • Urednik
  • *
  • Poruke: 1751
  • Ugled: +149/-112
  • Pol: Muškarac
  • Forum je naš
    • Pogledaj profil
Одг: Utakmice reprezentacije Srbije
« Odgovor #69 poslato: 27.08.2009. 14:18:44 »

Dujković sa Rajkovićem na Slovake

Selektor mlade fudbalske reprezentacije Srbije Ratomir Dujković odredio je spisak igrača na koje računa za prvu kvalifikacionu utakmicu za Evropsko prvenstvo 2011. protiv selekcije Slovačke.
Novi stateg mladih je posle isteka jednogodišnje zabrane igranja u nacionalni tim uvrstio i fudbalera Tventea Slobodana Rajkovića.

FIFA je kaznila Rajkovića zabranom nastupa na svim reprezentativnim utakmicama do 3. septembra 2009, zbog pljuvanja omanskog sudije Abdulaha Al Hilalija nakon duela poslednjeg kola grupne faze takmičenja na Olimpijskim igrama u Pekingu protiv Argentine.

Prvi meč kvalifikacija protiv Slovačke na programu je 5. septembra u Novom Sadu, a isti tim suprotstaviće se i Norveškoj, četiri dana kasnije, na duelu u Fredrikštadu.

Na Dujkovićevom spisku se nalaze golmani Živko Živković (Metalac Gornji Milanovac), Branislav Danilović (Rad), Budimir Janošević (Čukarički), odbrana Milan Milanović (Lokomotiva Moskva), Jagoš Vuković (Rad), Vujadin Savić (Crvena zvezda), Marko Jovanović (Partizan), Rajko Brežančić (Partizan), Siniša Stevanović (Partizan), Slobodan Rajković (Tvente), sredina terena Ljubomir Fejsa (Partizan), Nikola Gulan (Empoli), Ivan Radovanović (Atalanta), Nemanja Tomić (Partizan), Dušan Tadić (Vojvodina), Miloš Bosančić (Slovan), Adem Ljajić (Partizan), napad Miralem Sulejmani (Ajaks), Slavko Perović (Crvena zvezda), Danijel Aleksić (Vojvodina) i Nemanja Milić (OFK Beograd).

Dujković je izjavio je da je Srbija glavni kandidat u sedmoj kvalifikacionoj grupi za osvajanje jednog od prva dva mesta, koja vode na Evropsko prvenstvo 2011. godine u Danskoj.

Reprezentacija Srbije se nalazi u grupi sa selekcijama Slovačke, Norveške, Kipra i Hrvatske, a pravo učešća na tom takmičenju imaju igrači rođeni posle 1. januara 1988. godine.

"Prema onome što smo videli i sa informacijama sa kojima raspolažemo, pored Srbije, glavne kandidate za ulazak u baraž treba da tražimo između Slovačke i Norveške. Do sada je postignuto nekoliko iznenađujućih rezultata u našoj grupi, ali mi želimo pobedom da startujemo protiv Slovačke", rekao je Dujković na konferenciji za medije predstavljajući svoj program.

Pripreme reprezentacije Srbije počinju u ponedeljak, a okupljanje je zakazano u hotelu "M". Ekspedicija se zatim seli u Novi Sad, gde će do početka meča sa Slovačkom trenirati na terenima u Veterniku.

"Od danas počinje naš pravi put ka Danskoj. Cilj je da ostvarimo, ako možemo i premašimo, prethodne generacije koje su u poslednja četiri prvenstva imale značajnog uspeha u tom takmičenju. Za nas je posebno ohrabrujujće da se u ekipu posle jednogodišnje kazne vraća Slobodan Rajković kome je i namenjena uloga kapitena", rekao je Dujković.

On je rekao da mu je kvalitet igrača u našoj reprezentaciji poznat s obzirom na to da je polovina njih bila i u prethodnom ciklusu u kome su mladi "orlovi" u Švedskoj eliminisani nakon prve faze.

"Nadam se da od ovih igrača možemo da napravimo dobru reprezentaciju koja će igrati napadački fudbal. U svim selekcijama u kojima sam do sada radio negovali smo ofanzivni fudbal. Nadam se da će fudbaleri moći da isprate moje ideje", rekao je Dujković.

Na spisku reprezentativaca nema Nemanje Matića, koji se teže povredio na Evropskom prvenstvu u Švedskoj, ali on je pod budnim okom i Dujkovića i selektora A reprezentacije Radomira Antića.

Dujković je na klupi mlade selekcije Srbije imao uspešan debi na prijateljskom duelu protiv Izraela 11. avgusta u Novom Sadu.

Van mreže BaNiX

  • Start moderator
  • Urednik
  • *
  • Poruke: 1751
  • Ugled: +149/-112
  • Pol: Muškarac
  • Forum je naš
    • Pogledaj profil
Одг: Utakmice reprezentacije Srbije
« Odgovor #70 poslato: 28.08.2009. 11:11:44 »

Tošić: Ostajem u Mančesteru
 
Iako engleski mediji bruje o njegovom odlasku na jednogodišnju pozajmicu u grčki Olimpijakos, fudbaler Mančester junajteda Zoran Tošić tvrdi da ne zna ništa o mogućnosti da se sa Old Traforda preseli u Atinu.

"Za tu vest saznao sam od brata, a on je pročitao u nekim novinama. Odmah sam pozvao svog menadžera Ljubomira Vorkapića, koji, takođe ne zna ništa o navodnoj pozajmici u Olimpijakos. Znači, ne mrdam nikuda iz Mančester junajteda", izjavio je za "Danas" Tošić.

Srpski reprezentativac dodao je da će se naoružati strpljenjem i pokušati da se nametne treneru Aleksu Fergusonu.

"Rešen sam da sačekam svojih pet minuta u prvom timu. Mnogo je takmičenja i utakmica, verujem da ću pre ili kasnije dobiti priliku da sebi, treneru i ostalima dokažem da mi je ovde mesto. Nani je, recimo, veći deo prošle sezone igrao Kup mečeve, da bi mu se ove, odlaskom Ronalda, otvorio prostor u prvih 11 na premijerligaškim utakmicama. Ne znam da li je pametno unedogled čekati priliku ili otići u sredinu gde bih sigurno igrao, ali naoružan sam strpljenjem", istakao je Tošić, koji uprkos dobrim partijama na turneji po Aziji, ove sezone još nije zaigrao u Premijer ligi.

Van mreže BaNiX

  • Start moderator
  • Urednik
  • *
  • Poruke: 1751
  • Ugled: +149/-112
  • Pol: Muškarac
  • Forum je naš
    • Pogledaj profil
Одг: Utakmice reprezentacije Srbije
« Odgovor #71 poslato: 29.08.2009. 10:39:13 »

Antić naciji: "Nećemo vas izneveriti"

Naš selektor smatra da će rezultat protiv Francuza doći kao spoj odnosa prema igri i poverenju navijača. "Već smo pobedili", poručio selektor.
Selektor Srbije smatra da nam raspored ide na ruku.

„Mislim da je dobro što Francuzi igraju sa Rumunima koji se nisu odrekli šansi za baraž. U slučaju da kiksnu, došli bi sa teretom moranja u Beograd“, rekao je Antić.

On se ponovo osvrnuo na poverenje koje „orlovi“ imaju kod naroda.

„Kada vidim podršku koju imamo, mi smo već pobedili. Neka navijači budu sigurni da će naše ponašanje i igra biti na nivou očekivane, a pobeda će doći kao rezultat takvog pristupa“, dodao je čovek koji je promenio lice srpskog reprezentativnog fudbala.


Van mreže BaNiX

  • Start moderator
  • Urednik
  • *
  • Poruke: 1751
  • Ugled: +149/-112
  • Pol: Muškarac
  • Forum je naš
    • Pogledaj profil
Одг: Utakmice reprezentacije Srbije
« Odgovor #72 poslato: 29.08.2009. 11:40:27 »
Pantelić: "Ja sam nebitan, moramo da dobijemo Francuze"

Marko razume selektora i ma koliko mu bilo teško, ističe interes tima iznad svega. Uvek uz reprezentaciju, na jedan ili drugi način. Još nije doneo odluku, izbor sužen na dva kluba.
Marko Pantelić razume odluku selektora da ga izostavi iz nacionalnog tima.

„Ovo je teška odluka za mene, ali je prihvatam i u potpunosti razumem selektora. Nema nikakvih problema, niti negativnih komentara“, kaže naš napadač.

On kaže da je njegova sudbina u ovom trenutku najmanje bitna.

„Pustite mene, moramo da pobedimo Francusku. Svako ko me zna, svestan je da ovo govorim iz srca, uvek u biti tu, na raspolaganju, uz nacionalni tim. Srećno prijatelji, ja sam sa vama“, u jednom dahu je izgovorio Marko.

On je na kraju dodao da još pregovara o budućem angažmanu i da je krug klubova sveo na dva imena, koja razumljivo, nije želeo da otkrije.


Van mreže BaNiX

  • Start moderator
  • Urednik
  • *
  • Poruke: 1751
  • Ugled: +149/-112
  • Pol: Muškarac
  • Forum je naš
    • Pogledaj profil
Одг: Utakmice reprezentacije Srbije
« Odgovor #73 poslato: 01.09.2009. 18:48:50 »

Antić: "Zaslužili smo da sami odlučujemo o svojoj sudbini"

Selektor ne sumnja u svoje igrače, tvrdi da su sposobni da odgovore izazovima. Rumuni bi mogli da nam učine uslugu, iako se ne bavimo kvalifikacijama. Francuska tradicija motiv više za "orlove".
Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Radomir Antić istakao je da je predstojeća utakmica sa Francuskom u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo prava prilika da njegova ekipa potvrdi kvalitet.

"Francuska jeste vrhunska ekipa, ali i Srbija ima zaista kvalitetnu reprezentaciju i imam maksimalno poverenje u te momke. Oni su zaslužili da budu u ovoj situaciji, da samo odlučuju o svojoj sudbini", rekao je Antić na konferenciji za novinare u Kovilovu.

"Fudbalska tradicija Francuza biće samo veliki motiv za moje igrače da se potvrde na jednoj velikoj utakmici. Osećam i podršku javnosti, a siguran sam da će i igrači  uspeti da odgovore zadatku", istakao je selektor.

Srpski fudbaleri su danas počeli pripreme za duel sa Francuzima, koje će ugostiti 9.septembra pred punim stadionom Crvene zvezde.

Eventualna pobeda Srbiju bi dovela na korak od plasmana na Mundijal, koji će se sledeće godine igrati u Južnoj Africi.

"Orlovi" su na sedam dosadašpnjih utakmica u Sedmoj grupi osvojili 18 bodova i na prvom su mestu. Francuska je sa utakmicom manje sakupila 13 bodova, ali će pre meča sa
Srbijom u Parizu dočekati i Rumuniju.

"Ideja je da gledam uživo taj mecc, ali ne toliko zbog rezultata. I do sada se nismo bavili kalkulacijama, iako je činjenica da Rumuni, koji su posle pobede nad Litvanijom zadržali teoretske šanse da dođu do baraža, mogu značajno da utiču na tabelu grupe", ocenio je Antić.


Van mreže BaNiX

  • Start moderator
  • Urednik
  • *
  • Poruke: 1751
  • Ugled: +149/-112
  • Pol: Muškarac
  • Forum je naš
    • Pogledaj profil
Одг: Utakmice reprezentacije Srbije
« Odgovor #74 poslato: 01.09.2009. 18:56:56 »

Dujković: "Pas igrom do bodova"

Mlada fudbalska reprezentacija Srbije odradila je prvi trening u Novom Sadu pred kvalifikacione susrete za Prvenstvo Evrope u Danskoj 2011. godine.

Prve utakmice naše fudbalere očekuju u Novom Sadu 5. septembra, kada će dočekati nacionalni tim Slovačke, odnosno gostovanje u Norveškoj četiri dana kasnije.

Posle prijateljke utakmice protiv Izraela, ovo će biti prvi takmičarski susreti u kojima će selektor Ratomir Dujković predvoditi sa klupe naše mlade fudbalere.

„Smatram da sam do sada dovoljno upoznao sve kvalitete i nedostatke igrača koji konkurišu za učešće u borbi za odlazak u Dansku. Iako nismo kompletni zbog odsustva povređenog Jagoša Vukovića i kapitena Slobodana Rajkovića, imamo dobre zamene, jer na štoperskoj poziciji igraju Savić, Milanović i Jovanović. Imamo sve uslove da se ispuni ono što smo zamislili – da napadačkom igrom ostvarimo pobedu u prvom kvalifikacionom dvoboju“, kaže selektor Dujković.

Iskusni strateg ističe da bi u poređenju sa utakmicom protiv Izraelaca trebalo bi da se poprave pojedini elementi igre.

„Pas igra mora da se usavrši, trebalo bi da popravimo prodore po bokovima, da igramo agresivnije. Takvim pristupom možemo da osvojimo sva tri boda kod kuće, a imamo do
voljno vremena da se uigramo do subotnjeg duela“, rekao je Ratomir Dujković i dodao: „Budući da Slovake dočekujemo na „Karađorđu“ očekujem podršku naše publike sa tribina, uveren sam da će im se svideti igra kakvu će prikazati nade srpskog fudbala“.