Društvo > Nauka i religija

21.12.2012. kraj vremena ili astronomski fenomen?

(1/6) > >>

VLADIX:
Još nas samo nešto više od četiri godine dijeli od astronomskog fenomena koji se događa jednom u 230 miliona godina. Naime, 21.12.2012. je datum kada će se ravnina Sunčevog sistema izjednačiti s ravninom Mliječne staze, a prema nekim astronomskim istraživanjima istovremeno će još dvije galaksije biti poravnate s našom.
U teorijama geofizičara spominju se i radikalne promjene elektromagnetskog polja Zemlje, pa čak i zamjena polova kao i promjena i izvrtanje zemljine kore.
Tog datuma završava i drevni kalendar Maya pa su ga mnogi katastrofičari spremno prihvatili kao "kraj svijeta". No, nema razloga za paniku- prema vjerovanju Maya, riječ je o početku šestog doba u ukupnom ciklusu od 26.000 godina. Maye su imale vrlo precizan kalendar i nisu imale linearan nego spiralan koncept vremena, a poravnavanje koje će se dogoditi 2012. godine doživljavali su kao spajanje s utrobom "Velike majke". Maye su u svom kalendaru godinu kada su se Španci iskrcali na Ameriku opisali CRNOM GODINOM.
Naime, prema njihovoj percepciji, svaki je svemirski objekt bio živ. Kako je opisano, ulazak u to doba obilježit će odbacivanje tehnologije, vremena i novca, ulazak u petu dimenziju, galaktička sinhronizacija s ostatkom Univerzuma, pojava novog sunca u našem sistemu i promjena ljudske DNK. Majanski Šesti svijet zapravo je prazan i bez uslova te ovisi isključivo o kreatorima nove civilizacije. Prema njihovom kalendaru, trenutno se nalazimo između Petog i Šestog svijeta, u dobu Apokalipse, u kojem ljudi individualno i kolektivno doživljavaju velike promjene.

Takođe postoje mnoga proročanstva vezana za 2012. godinu, a 12.12.2012. zemlja će biti najudaljenija od sunca od kako postoji svijet.

Na ovu temu postoje na stotine emisija koje su se emitovale na History, Discovery, Nationalan Geographis, DOQ.

Youtube:http://www.youtube.com/watch?v=XAtgPaggeTM&feature=related
http://home.flash.net/~evt/lost.htm
http://home.flash.net/~evt/hell.htm

ili jednostavno upišite 21.12.2012. na google ili youtube
http://www.december212012.com/

prinudna uprava:
a care, kaži nam šta uzimaš, da i mi počnemo, da i nama bude tako dobro :tard:

VLADIX:
isključivo krek

sremci:
Vala za jade ti je Makaay,malo mi je mojih jada i ovi budala na ncijonalnoj geografiji sto me strecaju svaki dan,nego i ti poceo. :-\
Sto je rekao Petar Bozovic,kad je glumio Teslu,pa da se ufura u ulogu pokusao da razmisljata kao on,najvise o vasion.Umalo kaze nije pobudalio prvi dan,otiso u kafanu i puko bocu rakije i kaze oda mu je bilo lakse.

Daj neke vedrije teme,bar dok ne izadjemo iz tranzicije i ne stanemo na noge!Kad bude rodovna dobra plata i sve dobro sto ide uz to onda cemo o ovoj temi.

VLADIX:
Ne znam šta imate protiv ove teme, ja definitivno ovo ne shvatam kao običnu glupost, ipak čudo je bila civilizacija Maja.

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

Idi na punu verziju