a bogami i on je u jadnom stanju mada kudikamo u boljem od starog diska.ondje bi bilo prostora za svakojake sadržaje..što unutra što okolo ;Dhe he..vazda je omladina ljubavila oko muzeja 
Ja se slazem potpuno da je steta sto onakav objekat (Muzej) prdi bezveze, ali bilo bi tu dosta ulaganja. NA njemu nema nista osim betonske konstrukcije. Treba ga pokrit, ustaklit, izmalterisat, okrecit, popatosit... A onoliki prostor, bogami ne znam... Pa onda bi trebalo i onaj prilaz malo sredit napravit neki parking, grijanje, instalacije... ne bi bilo ispod 200 000 KM da se ista uradi da valja.
Objekat je predvidjen da bude muzej i to bi bilo najbolje i da ostane, medjutim posto se ta investicija nikad nece isplatiti, mogo bi biti neki ugostiteljski objekat i to vrlo atraktivan. Jedino ne znam kako bi se onda stecci uklapali sa tim ambijentom. Uostalom, sta fali? Sto kazes, na njima se vazda polno opstilo. KAd su prezivjeli 1000 godina prezivjece i to.
MA treba i onu kasarnu pretvoriti u komercijalni objekat i povezat sve to u jednu cijelinu. Magistralu prema trebinju izmjestiti pod zemlju da ulazi u dolini suza pod zemlju a da izlazi kod govnare. NA taj nacin bi se ostvario decenijski san da se Bileca konacno spusti prema jezeru. I onda polako graditi prostorni amfiteatar oko Kuletine kao mjesta ishodista gdje treba napraviti veliki obelisk. Nesto kao Lisabon. I tako graditi narednih 50 godina dok se skroz ne sidje do vode. E onda treba minirat branu. i spustati se polako do Trebisnjice. TAko da cemo za 150 godina imati savremen grad sa nadasve originalnim razvojnim putem.