Omladinski forum > Sport

Vijesti iz svih sportova

<< < (75/84) > >>

BaNiX:

Ser Aleks: "Da sam kupio Ronaldinja, ne bih dovodio Ronalda"

Škot otkriva da je 2003. Ronaldinjo bio na pragu Junajteda, sve je dogovoreno, a onda se sutradan predomislio i otišao u Barselonu. Istog leta na Old Traford je stigao Kristijano Ronaldo, ostalo je istorija.
Ser Aleks Ferguson otkriva da je Ronaldinjo bio na pragu Mančester Junajteda pre nekoliko godina. Da je tada stigao na „Old Traford“, „Đavoli“ verovatno ne bi angažovali Kristijana Ronalda.

„Mislio sam da smo sve dogovorili, otputovao sam u Pariz na završne pregovore, ali za jedan dan se sve promenilo. Ronaldinjov menadžer i ljudi oko njega su počeli da se žale da je ugovor promenjen, da postavljaju neke nove uslove, kao da su tražili izgovor da ne potpiše za nas“, otkriva Ser Aleks.

„Narednog dana Brazilac je potpisao za Barsu, sećam se svog razočaranja, bio je to veliki udarac za mene“, dodao je menadžer Junajteda.

Međutim narednih dana je iz Lisabona stigao Kristijano Ronaldo.

„Ne verujem da bismo ga doveli da smo uzeli Ronaldinja. Teško je govoriti iz ove perspektive, jer imamo ugovor o saradnji sa Sportingom, a opet, ja ne volim da dupliram igrače na istim pozicijama“, kaže Škot.

On je na kraju zaključio da će mu sada Kristijano Ronaldo nedostajati, ali da će Mančester Junajted modifikovati taktiku i pokušati da amortizuje njegov odlazak u Real.

cobra1:
zasto nema njemaca na tv,dali iko zna.......

BaNiX:

--- Citat: cobra1  13.08.2009. 12:59:08 ---zasto nema njemaca na tv,dali iko zna.......

--- Kraj citata ---
ima valjda na FTV ponekad.

BaNiX:
Ове сезоне шест тимова у трци за титулу

Фудбалер Челсија Дидије Дрогба рекао је да очекује да ће се ове сезоне чак шест екипа борити за титулу првака Енглеске.

Поред "велике четворке" - Челсија, Манчестер јунајтеда, Ливерпула и Арсенала, Дрогба је у групу кандидата за титулу сврстао Манчестер сити и Астон Вилу.

"Више неће бити велика четворка, већ велика шесторка. До сада нисам одиграо лаку сезону у енглеском шампионату. Сваке године је све теже и теже. Ове сезоне, без сумње, имаћемо најтежи задатак. Постоји чак пет или шест екипа које ће конкурисати за титулу", рекао је Дрогба.

Фудбалер из Обале Слоноваче због лакше повреде пропустио је утакмицу своје репрезентације са Тунисом, али се нада да ће бити спреман за меч првог кола Премијер лиге против Хала у суботу.

Дрогба је, упркос спекулацијама о одласку из Челсија, почетком месеца потписао нови, трогодишњи уговор са лондонском екипом.

"Одлучио сам да останем, јер волим овај клуб и имам високе амбиције. Овде се осећам добро, желим да освајим још трофеја. Мој главни циљ је титула првака Европе и убеђен сам да ове сезоне можемо то да урадимо", закључио је он.

Дрогба је у Челси дошао у лето 2004. година, а до сада је за тај клуб одиграо 216 утакмица и постигао 94 гола.

BaNiX:
EP: Ivković skratio spisak

Trener košarkaša Srbije Dušan Ivković skratio je spisak od 18 igrača na 14, a na EP neće igrati Luka Boganović, Marko Kešelj, Ivan Radenović i Boban Marjanović.

Očekivalo se da Ivković neće povesti u Poljsku Bogdanovića zbog povrede leđa i Kešelja zbog bolesti. Radenovića je takođe povreda sprečila da pokaže sve svoje mogućnosti, dok je prednost u odnosu na Marjanovića dobio Miroslav Raduljica. Reprezrentativci u petak putuju u Nemačku gde će sa selekcijom domaćina odigrati dve pripremne utakmice 15. i 16. avgusta.

"Imajući u vidu ogroman potencijal oba igrača, ali i kratak period do početka prvenstva na kome imamo takmičarske ciljeve, dao sam prednost Miroslavu Raduljici u odnosu na Bobana Marjanovića. Ovakav izbor sam napravio pre svega zbog brzine, igre u odbrani i boljeg rada nogu koji Raduljica poseduje", rekao je Ivković.

Ivan Radenović je imao problema sa povredom što ga je omelo da se nametne selektoru i nađe na spisku za Evropskoprvenstvo u Poljskoj.

"Što se tiče Ivana Radenovića, on je pokazao kvalitete zbog kojih je pozvan u reprezentaciju, agresivnost i brzinu u igri na pozicijama četiri i pet, ali me nije do kraja ubedio da treba da bude među 14 igrača. Na to je, verovatno, uticao i peh sa povredom skočnog zgloba, zbog koje nije trenirao od nedelje. U izboru između Ercega, Mačvana i Radenovića, prednost su dobila prva dvojica. Želim da naglasim da sva četiri igrača koji neće krenuti na turneju i dalje ostaju kandidati da se, u slučaju potrebe, ponovo priključe reprezentaciji", rekao je selektor.

Reprezentacija Srbije u Nemačku kreće u petak popodne, letom za Berlin. Utakmice sa selekcijom domaćina odigraće u subotu u Braunšvajgu (19 sati) i nedelju u gradu Desau (17 sati).

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju