Anketa

Ocjena za ovu temu od 01-10?

10
3 (42.9%)
09
0 (0%)
08
1 (14.3%)
07
1 (14.3%)
06
0 (0%)
05
1 (14.3%)
04
0 (0%)
03
0 (0%)
02
1 (14.3%)
01
0 (0%)

Ukupno glasova: 7

Autor Tema: Vijesti iz svih sportova  (Pročitano 124223 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže BaNiX

  • Start moderator
  • Urednik
  • *
  • Poruke: 1751
  • Ugled: +149/-112
  • Pol: Muškarac
  • Forum je naš
    • Pogledaj profil
Одг: Vijesti iz svih sportova
« Odgovor #405 poslato: 01.09.2009. 18:49:54 »

Krstić: "Duda je jedan od najboljih trenera na svetu"

Iz svake reči našeg kapitena izbija optimizam. Pripreme odrađene odlično, tim spreman da igra protiv bilo kog rivala. Prednost Srbije selektor Ivković. "Od Dude možete mnogo toga da naučite", kaže Krstić.
Kapiten reprezentacije Srbije, Nenad Krstić je izuzetno zadovoljan pripremama za predstojeće EP. Naš nacionalni tim je imao jake provere, za kratko vreme odigrao dosta dobrih mečeva i odlični centar tvrdi da ima razloga za optimizam.

„Pripreme smo odradili odlično, pucamo od snage, imamo ravnopravan tim sa ostalim učesnicima, kao i velika očekivanja“, kaže Krstić.

On smatra da je Dušan Ivković glavna prednost naše ekipe.

„Radi se o jednom od najboljih trenera na svetu. Od Dude možete mnogo da naučite, velika je prednost što njega imamo na klupi“, rekao je naš kapiten.

Van mreže BaNiX

  • Start moderator
  • Urednik
  • *
  • Poruke: 1751
  • Ugled: +149/-112
  • Pol: Muškarac
  • Forum je naš
    • Pogledaj profil
Одг: Vijesti iz svih sportova
« Odgovor #406 poslato: 01.09.2009. 19:43:19 »

Srbija ambiciozno na EP

U dva turska grada, Izmiru i Istanbulu, u četvrtak počinje 26. Evropsko prvenstvo za odbojkaše na kojem tiitulu prvaka brani selekcija Španije.

Srbija će pokušati da ostvari bolji plasman nego pre dve godine u Rusiji kada je osvojila šestu bronzanu medalju na EP. Predstojeći šampionat Evrope okupiće 16 najboljih reprezentacija ’Starog kontinenta’, koje su sa različitim ambicijama doputovale u Tursku. Selektor Srbije Igor Kolaković najavio je borbu za medalju.

Reprezentacije Rusije, Italije, Poljske, Bugarske, Nemačke, kao i aktuelnog prvaka Španije, došle su na EP kao glavni pretendenti za titulu, a među njima se svakako nalazi i Srbija koja ponovo želi plasman među četiri najbolje ekipe u Evropi.

Na prošlom prvenstvu u Rusiji dve selekcije - Španija i Finska, načinile su podvig. Španci su, pomalo neočekivano osvojili titulu, dok je Finska bila možda i najveće iznenađenje turnira, jer je igrala u polufinalu. U borbi za treće mesto izgubila je od Srbije sa 3:1.

Sistem kvalifikacionih takmičnja napravljen je tako da je slabijim selekcijama i dalje teško da se probiju do završnih borbi. Zato će nastupi Slovenije i Estonije biti zanimljivi, pošto su te dve selekcije do sada imale predznak autsajdera u evropskoj odbojci. Ponovno prisustvo Slovačke i Češke na jednom prvenstvu ukazuje da je bivša Čehoslovačka, ostavila dobar temelj za odvojeni nastup dve zemlje na međunarodnoj sceni.

Tokom desetodnevnog takmičenja u dva turska grada, Izmiru i Istanbulu, biće odigrano 60 utakmica. Do šampionata u Rusiji pre dve godine i sada u Turskoj, na jednom evropskom prvenstvu najviše je igrano 38 utakmica.

Raspored grupa u Turskoj je sledeći:

Grupa A: Poljska, Francuska, Nemačka i Turska.
Grupa B: Estonija, Rusija, Holandija i Finska.
Grupa C: Španija, Slovenija, Grčka i Slovačka.
Grupa D: Bugarska, Srbija, Italija i Češka.


Po propozicijama takmičenja u grupi igra svako sa svakim. Po tri prvoplasirane ekipe iz svake grupe plasiraće se u polufinalne grupe. Poslednje plasirane ekipe po grupama završavaju takmičenje već posle prve faze.

U polufinalnim grupama igraju se još tri meča, sa prenetim bodovima iz prve faze.

Po dve prvoplasirane ekipe iz polufinalnih grupa, po unakrsnom sistemu igraju polufinalne mečeve.

Van mreže BaNiX

  • Start moderator
  • Urednik
  • *
  • Poruke: 1751
  • Ugled: +149/-112
  • Pol: Muškarac
  • Forum je naš
    • Pogledaj profil
Одг: Vijesti iz svih sportova
« Odgovor #407 poslato: 06.09.2009. 13:00:19 »

Lončar: Verujem u “orlove”, ne i u KSS!

Proslavljeni reprezentativac smatra da je srpska reprezentacija napravila veliki napredak i da može da ostvari lep rezultat u Poljskoj. Lončar smatra da ako se napravi uspeh u na EP, da KSS treba da doživi totalnu reorganizaciju.

Nikola Lončar, igrač koji je bio deo veIiki uspeha naše košarkaške reprezentacije optimista je pred start Evropskog prvenstva u Poljskoj. Rad Dušana Ivkovića sa nacionalnim timom daje rezultat i Lončar veruje da će Srbija izboriti vizu za Svetsko prvenstvo u Turskoj.

“Za razliku od ranijih godina vidljiv je veliki interes igrača i to se odražava na igru reprezentacije. Eurobasket je lepa prilika da Srbija krene napred i izbori vizu za Svetski šampionat u Turskoj. Ne treba se vraćati u prošlost i pričati o ružnim stvarim. Dobro je da je košarka u centru pažnje, a na startu nas čeka veoma težak meč sa Španijom. Najbitnije je da se igrači ne demorališu
, ako izgubimo na premijeri”, poručuje Lončar.

Lončar veruje u naše košarkaše, ali ne i u nacionalni Savez.

“Eurobasket u Poljskoj je naša velika šansa da se dobrim rezultatom vratimo u vrh evropske košarke. A kada se to desi, treba izvršiti totalnu reorganizaciju KSS. Savez nije na nivou igrača i struke. Pod hitno treba naći nova kadrovska rešenja i napraviti bolju infrastrukturu”, zaključuje Nikola Lončar.

Van mreže hud

  • Globalni moderator
  • Super član
  • *
  • Poruke: 735
  • Ugled: +77/-14
  • Pol: Muškarac
    • Pogledaj profil
Одг: Vijesti iz svih sportova
« Odgovor #408 poslato: 01.10.2009. 21:22:18 »
Savićević: Jovetiću ostani kod Prandelija
 

Predsednik FS Crne Gore Dejan Savićević uveren je da mladi napadač Fiorentine Stevan Jovetić treba da ostane još dve-tri godine u Firenci.

Nakon što je "Pujo" (Jovetićev nadimak iz Partizana) sa dva gola srušio Liverpul u Ligi šampiona, italijanski mediji su Crnogorca uporedili sa legendarnim Robertom Bađom, a počela su i govorkanja da je na njega oko bacio trener Real Madrida Manuel Pelegrini.

"Genije", međutim, u intervjuu za "Gazetu delo Sport" insistira da Jovetić treba da ostane na Artemio Frankiju.

"Zvao sam Jovetića posle meča sa Liverpulom, baš kao i kad je dao gol Sampdoriji. Rekao sam mu da treba da ostane na zemlji iako je neosporno talantovan fudbaler. Protiv Engleza je samo potvrdio kvalitet", izjavio je Savićević, koga ni najmanje nisu iznenadile Jovetićeve partije ove sezone.

S obzirom da bivši igrač Partizana ima samo 20 godina, Savićević je istakao važnost trenera Ćezarea Prandelija u njegovom daljem razvoju.

"Jako je važno što je od Prandelija dobijao prilike na kašičicu. Trener je bio u pravu kad ga je stavio na klupu protiv Livorna, jer je kao rezervista odlučio utakmicu".

Zbog sjajnih golova, Savićević je uveren da će Jovetić postati meta velikih klubova.

"Međutim, ne verujem da će ga Fiorentina lako pustiti. Za Stevana bi idealno bilo kad bi ostao još dve-tri sezone. Ako posle bude kakvih ‘nemoralnih’ ponuda kao što su dobili Kaka ili Zlatan Ibrahimović, neka ode, ali sada Fiorentina želi da ostvari nešto u Evropi. Jovetić će sigurno da postane ‘neko’ u Firenci", zaključio je Dejan Savićević.
Mudrome više koriste neprijatelji nego glupome prijatelji.

Van mreže hud

  • Globalni moderator
  • Super član
  • *
  • Poruke: 735
  • Ugled: +77/-14
  • Pol: Muškarac
    • Pogledaj profil
Одг: Vijesti iz svih sportova
« Odgovor #409 poslato: 01.10.2009. 21:23:40 »
Partizan na dnu okna
   

Putuj Evropo... Koliko je fudbal koji zovemo "evropskim" daleko od nas, najbolje je pokazao poraz Partizana u Donjecku u drugom kolu Grupe J Lige Evrope - 1:4 (0:2).

Uprkos dva uvodna neuspeha, šampion Srbije ima šanse da se domogne proleća u Evropi... Ali na papiru. Polse debakla u Donjecku (mnogo više igrom nego rezultatom) na novoj Donbas areni, jasno je da će za crno-bele i njihove navijače preostala četiri kola u Ligi Evrope biti mučenje.

U dve utakmice tekućeg takmičenja, kao i u prošloj Ligi UEFA, još nisu osvojili ni bod. A u prethodnom učešću, u sezoni 2006/07 uspeli su samo da remiziraju sa Livornom.

Nije osvajač poslednjeg izdanja Kupa UEFA ni bio rival za "vađenje", ali je potvrdio da je srpski fudbal u kanalu, jer njegov najbolji predstavnik nije stigao ni da podigne gard pre nego što je nokautiran.

Malo je reći da je tim Mirčee Lučeskua održao čas ekipi Gorana Stevanovića. Trener Partizana je tražio hrabre za okršaj sa ukrajinskim "rudarima", a njegovi igrači nisu znali šta ih je snašlo.

Kvintet Brazilaca u ofanzivi, podržani bekovima Darijom Srnom i Razvanom Racom, izgledali su kao uragan koji ruši sve pred sobom. Kad god su dodavali gas, davali su gol. Utisak je da su mogli da ih daju još mnogo.

Doduše, fudbaleri Partizana su uputili 15 šuteva ka golu Andreja Pjatova, ali ni to, kao ni pogodak Adema Ljajića u finišu kada su domaći igrači stali, nije umanjilo utisak o demonstraciji sile Šahtjora.

A grešaka su crno-beli imali na pretek. U većini slučajeva nisu mogli ni da iznesu loptu pod pritiskom rivala. Zadnji vezni, Radosav Petrović i Ljubomir Fejsa, pogubili su mnogo lopti.

Tako su "rudari" iz Donjecka (Šahtjor na ukrajinskom znači rudar) gurnuli crno-bele na dno evropskog okna.

Povijala se odbrana Partizana 24. minuta, a onda je slomljena od - Marka Lomića. Vilijan je izveo šesti korner za Šahtjor u roku od četiri minuta, lopta je pala u peterac, odbila se od Lomićeve noge i odskakutala u mrežu - 1:0.

Domaćin je udvostručio prednost 14 minuta kasnije. Petrović je "davio" loptu uz aut-liniju, pa je izgubio, a onda je usledila razmena pasova igrača u narandžasto-crnim dresovima kao na igrici. Luiz Adrijano je centaršut sa desnog krila pretvorio u 2:0.

Nisu se igrači Šahtjora time zadovoljili u prvoj međunarodnoj utakmici na Donbas areni, pred skoro 40.000 gledalaca.

Ispred kaznenog prostora Partizana se u 58. minutu lopta od igrača odbijala kao od martinele da bi na kraju došla do Žadsona, a on je sa 16 metara elegantno lobovao istrčalog golmana Aleksandra Radosavljevića - 3:0.

I mladi štoper Jaroslav Rakitski se upisao u strelce (66. minut). Samo je zakucao loptu u mrežu sa nekoliko metara pošto je pobegao Lomiću - 4:0.

Poraz prvaka Srbije ublažio je Adem Ljajić. Siniša Stevanović je probio po desnoj strani i centrirao, Ljajić je na petercu "okrenuo" svog čuvara i gurnuo loptu preko gol-linije - 4:1.

Inače, fudbaleri Parizana su igrali sa crnim florom oko ruke zbog smrti Francuza Brisa Tatona.

ŠAHTJOR: Pjatov - Srna (od 75. Kobin), Kučer (od 72. Išenko), Rakitski, Rac - Hubšman (do 72. Duljaj), Fernandinjo - Ilsinjo, Žadson, Vilijan - Luiz Adrijano.

PARTIZAN: Radosavljević - Stevanović, Đorđević, Gavrančić, Krstajić - Fejsa, Petrović (od 46. Ljajić) - Ilić (od 57. Kleo), Moreira, Lomić (od 70. Tomić) - Dijara.

U drugom meču drugog kola Grupe J, Tuluz i Briž su remizirali - 2:2 (0:0).

Gosti su poveli preko Akpale u 52. minutu, ali je samo dva minuta kasnije izjednačio Sisoko. Prednost domaćinu doneo je Žinjak u 84. minutu, ali je belgijskom timu bod doneo Hrvat Perišić pogotkom u poslednjim trenucima utakmice.

Tako je Partizan ostao jedini tim u grupi bez bodova.
Mudrome više koriste neprijatelji nego glupome prijatelji.

Van mreže BaNiX

  • Start moderator
  • Urednik
  • *
  • Poruke: 1751
  • Ugled: +149/-112
  • Pol: Muškarac
  • Forum je naš
    • Pogledaj profil
Одг: Vijesti iz svih sportova
« Odgovor #410 poslato: 12.11.2009. 15:19:08 »

Bosingva u autu tri meseca, Bane Ivanović starter

Ivanović će biti standardan u većini mečeva do februara, čeka ga paklen raspored. Žoze Bosingva se povredio, mora na operaciju kolena.
Ono što je sigurno je da ćemo u naredna tri meseca gledati Baneta Ivanovića u verovatno svakom meču Čelzija. Njegov konkurent za mesto u timu, Žoze Bosingva nema puno sreće ove sezone.

U Ligi Šampiona je bio suspendovan, a sada se teže povredio i odsustvovaće najmanje tri meseca.

Cele sezone vuče povredu kolena, mora na operaciju, saopštili su lekari nakon pregleda u Lisabonu. Sigurno će propustiti mečeve do februara. Dobra vest za Čelzi je da Ešli Kol ipak neće na operaciju i da će manje odsustovati nego što su u klubu očekivali.

Van mreže BaNiX

  • Start moderator
  • Urednik
  • *
  • Poruke: 1751
  • Ugled: +149/-112
  • Pol: Muškarac
  • Forum je naš
    • Pogledaj profil
Одг: Vijesti iz svih sportova
« Odgovor #411 poslato: 13.11.2009. 15:31:30 »

Lepo je biti u društvu Pelea, Kake i Ronalda

Narednog petka ostaviću otisak svog stopala na pločniku Marakane, najvećeg stadiona na svetu. U životu verujem u sebe i uvek pozitivno razmišljam, ali se ovakvom priznanju ipak nisam nadao – kaže Dejan Petković Rambo, treći fudbaler iz Evrope kome je dodeljena ova počast.

Pre slavnog Srbina, u društvo odabranih ušli su Nemac Bekenbauer i Portugalac Euzebio, uz brazilske zvezde Pelea, Zika, Romarija, Kaka, Ronalda…
- Saznao sam pre tri meseca da ću ući u „Kuću slavnih“. Nisam o tome pričao ni saigračima iz Flamenga, samo mali broj ljudi zna za to – kaže Nišlija koji je ime stekao u Crvenoj zvezdi, a 1995. prešao u madridski Real.

Da li ste u Brazilu rekorder sa osam golova iz kornera?
- Zaista ne znam, to je posao fudbalskih statističara. Nisam čuo da je ovde još neko postigao tako nešto.

Kao junior postigli ste prvi rekord?
- Da, protiv Kipra sam postigao gol posle četiri sekunde! Sa centra…Koliko znam, niko u zemlji to još nije nadmašio.

Šta Brazilci uopšte znaju o Srbima?
- Ne baš mnogo, ali valjda su nešto saznali kroz mene. Dosta sam postigao za 12 godina u njihovom fudbalu, igri za koju žive i verujem da nas gledaju drugim očima nego pre.

Odlazak iz Evrope bio je put u neizvesnost?
- Malo je Evropljana koji su došli ovamo, ali nisam se plašio. Optimista sam, verujem u sebe i raduje me što sam uradio mnogo od onoga što sam u fudbalu želeo.

Od koga ste učili fudbal?
- Najviše me je naučio trener Slobodan Radović, na žalost pokojni, u Majdanpeku. Igrao je nekad za Bor i Crvenu zvezdu, bio odličan strelac. U niškom Radničkom Nenad Cvetković me je naučio da izvodim slobodne udarce, a Žuća Rajković manguplucima, pa i bezobrazluku. Kako da reagujem na sudijsku nepravdu, na grubu igru protivnika…Koristilo mi je, sada se vidi.

Boli li vas što ste zaboravljeni od svih selektora?
- Nekad sam se nadao pozivu i da ću povećati broj od sedam utakmica za reprezentaciju. Od 2006. kad se pričalo o mogućnosti da zaigram u Nemačkoj, to sam potisnuo. Ipak, pratim uspehe Srbije i radujem se odlasku u Južnu Afriku.

U kontaktu ste sa Crvenom zvezdom?
- Tamo su moji prijatelji Radmanović, Adžić, Vasilijević…ali s njima najviše kontaktira moj brat Boban koji se bavi menadžerstvom. Postoji mogućnost da preporučim Zvezdi neke igrače iz Brazila i da joj na taj način pomognem.

U 37. godini mislite li o rastanku sa fudbalom?
- Sa Flamengom imam ugovor do juna, videću posle toga šta oni planiraju. Još ne znam dokle ću igrati. Ostaću svakako u fudbalu, u kojoj ulozi – videćemo. I živeću na relaciji Rio – Beograd. Moje kćerke koje imaju 10 i 12 godina, odomaćile su se u Brazilu, kao i supruga Violeta. Nije to predaleko, samo par sati leta.

Kad ćete u Srbiju?
Za mesec dana, prvo u Niš kod roditelja i tazbine, zatim u Beograd kod brata i prijatelja iz Zvezde.

Prvi evropski Brazilac
Kuća slavnih na Marakani u Rio de Žaneiru, najvećem stadionu na svetu, osnovana je 2000. godine i mesta u njoj rezervisana su za fudbalske velikane iz celog sveta koji su obeležili istoriju ove igre.
Većinu mesta za sada su popunili brazilski igrači, a Dejan Petković je jedini Evropljanin koje je stekao ovu počast igrajući u zemlji fudbala. Franc Bekenbauer i Euzebio Fereira da Silva zaslužili su je za celokupan učinak tokom karijere, provedene najvećim delom na Starom kontinentu.
« Poslednja izmena: 13.11.2009. 15:38:16 BaNiX »

Van mreže BaNiX

  • Start moderator
  • Urednik
  • *
  • Poruke: 1751
  • Ugled: +149/-112
  • Pol: Muškarac
  • Forum je naš
    • Pogledaj profil
Одг: Vijesti iz svih sportova
« Odgovor #412 poslato: 22.11.2009. 10:33:40 »

Matić: Karlo mi je rekao: Igraj!
    
Kada je Karlo Anćeloti prišao Nemanji Matiću u 69. minutu utakmice Čelsi - Vulverhempton, mlađani srpski reprezentativac se ozario.

Italijanski stručnjak dao je priliku 21-godišnjem Srbinu da pokaže šta ume u poslednjih dvadesetak minuta meča 13. kola Premijer lige, a Nemanja mu je vratio na najbolji način. Bio je to debi Nemanje Matića za Čelsi u koji je došao u avgustu ove godine.

"Utisci su mi super! Srećan sam što sam igrao i naravno srećan sam zbog pobede. Moram da budem i malo neskroman, mislim da sam odigrao sasvim dobro. Ovo je za mene velika nagrada za sav trud koji sam uložio u dosadašnjoj karijeri", rekao je Matić za MONDO.

Njegov saigrač iz reprezentacije (mada se Nemanja seli iz A u mladu selekciju Srbije i obratno), Bane Ivanović nije igrao protiv Vulverhemptona, ali je bio na utakmici i bodrio je svog klupskog druga.

"Svi igrači su mi čestitali na igri, govorili su mi super, svaka čast, ali mi je najviše prijala Banetova čestitka, videlo se damu je baš drago zbog mene", ispričao je Nemanja.

Matić je u igru ušao umesto Florana Malude u trenutku kada je pobednik odavno bio poznat (Čelsi je do tog trenutka već vodio 4:0, što je i bio krajnji rezultat), ali to ne može da umanji debi srpskog fudbalera u dresu londonskog kluba.

Da stvar bude još bolja pobedom nad Vulverhemptonom Čelsi je oborio rekord iz 2006. godine. Naime, ovo je bila 12. uzastopna "plavaca" na svom terenu, a dosadašnji rekord od pre tri godine bio je 11.

Upitan šta mu je Anćeloti rekao pre nego što je ušao u igru, Matić je odgovorio: "Ništa, uobičajeno. Uđi, dečko i igraj. Srećno!".

Matić je jedan od trojice mladića koji su dobili priliku da zaigraju za Čelsi u meču protiv Vulvsa. Teren Stamford bridža osetili su i Francuz Gael Kakuta, kao i Italijan Fabio Borini.

Izveštači sa meča pohvalili su svu trojicu a za Nemanju Matića na jednom fudbalskom sajtu je napisano: "Trebalo mu je vreme da 'oslobodi noge', ali je posle toga izgledao samouvereno u posedu lopte".

Upitan da li će posebno da proslavi debi za Čelsi, Matić je rekao da ne može, jer je već u nedelju rano ujutru trening, ali večeru za Baneta ne može da izbegne.

"Verovatno ćemo u nedelju uveče Bane i ja na večeru. Već mi je nabacio kako moram da ga častim", nasmejao se Nemanja Matić.

Van mreže BaNiX

  • Start moderator
  • Urednik
  • *
  • Poruke: 1751
  • Ugled: +149/-112
  • Pol: Muškarac
  • Forum je naš
    • Pogledaj profil
Одг: Vijesti iz svih sportova
« Odgovor #413 poslato: 26.11.2009. 23:55:18 »

Ćiro: Dodik mi je frend!
    
Izjava Miroslava Ćire Blaževića "Jutarnjem listu", u kojoj je za neuspeh reprezentacije BiH okrivio "srpski lobi", uz blagu podršku "hrvatskog lobija", uzburkala je javnost na ovim prostorima.

Ali, izgleda bez potrebe, jer Blažević kaže da to nije istina...

Ćiro je navodno za poraz "zmajeva" od Portugala optužio Srbe i Hrvate, posebno premijera RS Milorada Dodika rekavši u jednom trenutku da "on verovatno sada u sebi misli je... sam vam majku", ali "trener svih trenera" u intervjuu za list "Alo" demantuje da je ikada izgovorio tako nešto.

"Lažu, pi... im materina. Pa, o Dodika se ne bih ni očešao. Hoće da me zavade s frendom", izjavio je Ćiro.

O Blaževićevom dobrom odnosu sa premijerom RS svedoči i njegova poseta Banjaluci u decembru 2008. godine, kada je Dodiku poklonio dres BiH sa brojem 11 i loptu s posvetom: "S osobitim poštovanjem! Mili od srca. Ćiro."

Ili su se ti odnosi pogoršali tokom prethodne godine ili su hrvatski novinari pogrešno razumeli Blaževića...


"ZVJEZDANE, IGRAJ, JA SAM OTIŠAO"

Ćiro, međutim, nije demantovao ono što je rekao za reprezentativca BiH Zvjezdana Misimovića. Selektor je plejmejkera "zmajeva" optužio da je izmislio povredu i da namerno nije igrao u revanšu protiv Portugala u baražu za plasman na SP.

Blažević je rekao da sve može da oprosti, ali ne i "izdaju", uz opasku da bi "Republika Srpska propala da je BiH otišla na Mundijal.

Ima tu još jedna opaska - Zvjezdan Misimović jedan je od retkih igrača srpskog porekla, iako je rođen u Minhenu, koji ima bitnu ulogu u startnih 11 Bosne i Hercegovine. Otuda je Ćiro, opet navodno, povezao Misimovića, Dodika, Republiku Srpsku, lobi...

"I to su mediji zakuvali", spušta Blažević loptu na zemlju.

"A, meni je žao što je Misimović naseo na medijske provokacije i posle toga izjavio da neće igrati za BiH, sve dok sam ja selektor. Nema veze, ja se nikom neću izvinjavati, nemam zbog čega, a ako Miske bira 'on ili ja', poručujem mu: 'Zvjezdane, ti igraj, ja sam otišao!'", rekao je Ćiro i ponovio da definitivno odlazi sa kormila BiH.

"Posle svega sam odlučio da se ipak povučem sa mesta selektora BiH! Ni sam još ne znam gde ću. Znam samo da odlazim".

Sve se zakuvalo posle prvog meča u Portugalu, kada je Misimović bio indisponiran, a Blažević "opleo" po njemu javno, u medijima i doveo u pitanje njegovo zalaganje, čast... Dva dana pre utakmice u Zenici, Blažević je dobio izveštaj lekara u kojem je stajalo da Misimović zbog povrede kolena zarađenoj u Lisabonu neće moći da igra i - nije igrao.

Tri dana posle eliminacije "zmajeva", popularni Miske odigrao je 90 minuta za Volfsburg.

Van mreže BaNiX

  • Start moderator
  • Urednik
  • *
  • Poruke: 1751
  • Ugled: +149/-112
  • Pol: Muškarac
  • Forum je naš
    • Pogledaj profil
Одг: Vijesti iz svih sportova
« Odgovor #414 poslato: 26.11.2009. 23:57:50 »

Pele: Anri to nije hteo...
 
Samo jedan potez na zelenom tepihu može da odredi sudbinu nekog fudbalera. U pozitivnom ili negativnom smislu.

Francuz Tjeri Anri je sada "obeležen". Njegovo igranje rukom koje je odlučujuće pomoglo Francuskoj da ode na Mundijal razbesnelo je fudbalske puritance, ljubitelje fer-pleja i pre svega Irce...

Ipak, čovek koga zovu "Kraljem fudbala", dao je izjavu koja bi mogla da pomogne Anriju da anulira ili bar ublaži zao glas koji ga trenutno bije.

A "kralj fudbala", odnosno Pele izabrao je upravo Dablin da kaže koju lepu u Anriju.

"Anrijevo igranje rukom je bilo nenamerno, sasvim slučajno. Često se govori o fer-pleju, ali ne mislim da je to bio nesportski potez, jer su to stvari koje se dešavaju u sekundi. Možda je linijski sudija mogao da pomogne, ali čak ni on to nije mogao da vidi", izjavio je Pele.

Ipak, legenda svetskog fudbala se složila sa opštim ocenama da je krajnji ishod - eliminacija republike Irske - nepravedan.

"Na žalost, to se ne može promeniti. Bez ikakve sumnje, rezultat je nefer. Greška je napravljena, ali, znate, svako pravi greške. Verujem da Anri to nije uradio namerno. Ne verujem da je planirao i razmišljao o tome da umiri loptu rukom", kaže Pele.

Šta će na sve reći "Božja ruka" alijas Maradona?

Van mreže hud

  • Globalni moderator
  • Super član
  • *
  • Poruke: 735
  • Ugled: +77/-14
  • Pol: Muškarac
    • Pogledaj profil
Одг: Vijesti iz svih sportova
« Odgovor #415 poslato: 04.02.2010. 14:00:24 »
Srbija i dalje 19.


Bez promena što se tiče naše selekcije na FIFA rang listi. I dalje smo 19. a jedine promene usledile zbog prvenstva Afrike.
FIFANajveće promene u odnosu na listu objavljenu u januaru ostvarili su samo timovi koji su učestvovali na Kupu afričkih nacija.

 Tako je Egipat posle odbrane titule dospeo sa 24. na deseto mesto, na kome su se do sada nalazili Hrvati, a Kamerun je pao sa 11. na 20. poziciju. Aktuelni prvak Evrope, reprezentacija Španije, i dalje je lider na FIFA rang-listi, a u Top 5 nalaze se i Brazil, Holandija, Italija i Portugalija.

Tri rivala "orlova" na predstojećem prvenstvu sveta u Južnoj Africi imaju sledeći učinak: Nemci su i dalje šesti na svetu, Gana je sa 34. napredovala do 27. mesta, dok su Austrlijanci posle pada od dve pozicije trenutno 23. na listi.
Mudrome više koriste neprijatelji nego glupome prijatelji.

Van mreže BaNiX

  • Start moderator
  • Urednik
  • *
  • Poruke: 1751
  • Ugled: +149/-112
  • Pol: Muškarac
  • Forum je naš
    • Pogledaj profil
Одг: Vijesti iz svih sportova
« Odgovor #416 poslato: 02.05.2010. 22:33:56 »
Rajković do trona pre Pantelića


Tvente osvojio titulu prvaka Holandije prvi put u istoriji u foto-finišu prvenstva posle kojeg je Ajaks ostao na drugom mestu.

U poslednje kolo šampionarta Tvente je ušao sa bodom prednosti u odnosu na "kopljanike" (83:82).

Ekipa iz Enšedea gostovala je NAC-u u Bredi, a Ajaks u Najmegenu.

Marko Pantelić i saigrači su lako izašli na kraj sa protivnikom (4:1), a napadač srpske reprezentacije postigao je jedan gol. Međutim, to im nije bilo dovoljno da u Amsterdam donesu 30. titulu prvaka.

Pehar namenjen šampionu prvi put će se naći u vitrinama Tventea, koji je pobedio 2:0 (od 21. minuta imao i igrača više), pa su Slobodan Rajković i ostali igrači engleskog stručnjaka Stiva Meklarena počeli slavlje po završetku utakmice.


Van mreže BaNiX

  • Start moderator
  • Urednik
  • *
  • Poruke: 1751
  • Ugled: +149/-112
  • Pol: Muškarac
  • Forum je naš
    • Pogledaj profil
Одг: Vijesti iz svih sportova
« Odgovor #417 poslato: 03.05.2010. 14:56:53 »
Pantelić menja Kuranjija?

Marko Pantelić mogao bi da u napadu Šalkea zameni najboljeg strelca tima Kevina Kuranjija kojem na kraju sezone ističe ugovor.

Kuranji (28) iza sebe ima najbolju sezonu u karijeri sa 18 golova, ali i ponude Mančester Sitija, moskovskog Dinama, te turskih Fenerbahčea i Bešiktaša. Nemački Bild prenosi da Kuranji skoro sigurno napšta Gelzenkirhen, a kao prva opcija za njegovo mesto spominje se Marko Pantelić. I pored njegove sjajne forme Joakim Lev neće voditi Kuranjija na SP u Južnu Afriku.
Feliks Magat nije uspeo ove sezone da stigne do ‘salatare’, a već sledeće godine želi da skine Bajern sa trona. 31- godišnji Pantelić ima veliko iskustvo u Bundesligi jer je tokom četiri sezone u Herti postigao 45 golova na 114 mečeva.

Ove godine bio je sjajan u dresu Ajaksa sa 16 golova i devet asistencija na 25 utakmica, a kada se završi sezona u Holandiji okončaće se i njegov ugovor sa ‘kopljanicima’.

Ukoliko pređe u Šalke, Pantelić će biti četvrto pojačanje Feliksa Magata jer se tim iz gelzenkirhena već dogovorio sa Kristofom Mecelderom (Real Madrid/Verder Bremen), Erikom Jendrišekom (Kajzerslautern) i kapitenom Majnca Timom Huglandom. Svi igrači došli su kao slobodni agenti!
HSV dovodi Kačara?
Herta je ispala u drugu ligu, a njeni igrači sada su glavna meta ostalih Bundesligaša. Jedan od onih koji brzo želi da zaboravi ovu sezonu je HSV koji već traži pojačanja, a prvi na listi je srpski reprezentativac Gojko Kačar, prenosi Bild.

Nemački list navodi da se Kačar već bio dogovorio sa Brunom Labadijom I da I dalje želi da pređe u Hamburg bez obzira što je sada novi čovek na klupi kluba.