Anketa

Ocjena za ovu temu od 01-10?

10
3 (42.9%)
09
0 (0%)
08
1 (14.3%)
07
1 (14.3%)
06
0 (0%)
05
1 (14.3%)
04
0 (0%)
03
0 (0%)
02
1 (14.3%)
01
0 (0%)

Ukupno glasova: 7

Autor Tema: Vijesti iz svih sportova  (Pročitano 124225 puta)

0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže BaNiX

  • Start moderator
  • Urednik
  • *
  • Poruke: 1751
  • Ugled: +149/-112
  • Pol: Muškarac
  • Forum je naš
    • Pogledaj profil
Odg: Vijesti iz svih sportova
« Odgovor #15 poslato: 26.11.2007. 14:29:19 »
16 vijest:

Duljaj: "Nema vise malih i velikih"

Reprezentativci Srbije Igor Duljaj, Nemanja Vidic i Bosko Jankovic izjavili su za B92 posle zreba u Durbanu, koji je nasu reprezentaciju smestio u grupu 7 zajedno sa Francuskom, Rumunijom, Litvanijom, Austrijom i Farskim Ostrvima, da nasu ekipu ceka tezak posao, ali i da Srbija moze do SP u Juznoj Africi.

Nakon izvlacenja grupa povremeni kapiten reprezentacije Igor Duljaj izjavio je za B92 da nasa selekcija ima sanse da se nadje na prvenstvu, ali samo pod uslovom da se pobede vec dobijeni mecevi sa „manjim" selekcijama.

„Izuzetno teska grupa. Dobili smo Francusku koja je velika fudbalska sila, a iza njih su Rumuni koji su se plasirali na Evropsko prvenstvo. Ipak, realno gledajuci mislim da imamo sanse da se plasiramo na to prvenstvo, ali da bi to uradili mi moramo da naucimo da igramo protiv manjih reprezentacija. Upravo smo zbog tih „manjih" reprezentacija i izgubili sanse da se plasiramo na Euro 2008. godine. Pokazali smo da mozemo da igramo sa velikim silama, dok su nam „rak rana" bile ove manje ekipe. Najvaznij3e je da se dobro pripremimo i da dobro prostudiramo protivnike", prve su impresije fudbalera Sahtjora.

Duljaj dodaje da za Srbiju vise nema „malih" i „velikih" utakmica.

„Mi smo sad u takvoj situaciji da vise nema malih i velikih utakmica za nas. Obzirom na ono sto nas ocekuje, za nas ce svaka utakmica biti velika, bez obzira na ime protivnika. Vec smo propustili jedno veliko takmicenje, i mislim da bi bila tragedija kada bi propustili i Svetsko prvenstvo", rekao je Duljaj.

Defanzivac Mancester junajteda Nemanja Vidic u izjavi za B92, takodje izdvaja Francusku kao glavnog favorita za prolaz na SP:

"Svi znaju sta Francuzi znace u evropskom i svetskom fudbalu. Imaju vrhunske igrace i najveci su favoriti u nasoj grupi. Rumuni su se plasirali na Evropsko prvenstvo, sto govori da su izuzetno kvalitetna ekipa, sa nekoliko odlicnih pojedinaca. Sa druge strane, mislim da mi imamo dobru ekipu. Ove godine smo podmladili tim, mozda smo ponovo rizikovali da ne odemo na EP, ali verujem da su svi mladi igraci sazreli u prethodnom kvalifikacionom ciklusu i da cemo biti mnogo jaci u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo i da cemo se plasirati na Mundijal", rekao je Vidic za B92.

Vezni fudbaler Palerma Bosko Jankovic kaze za B92 da ocekuje da ce se Srbija boriti sa Rumunijom za drugu poziciju u grupi.

"Sve zavisi od nas. Posle Francuske, koja je favorit, najozbiljniji kandidati za drugo mesto smo Rumuni i mi. Ne treba potceniti Austriju, koja ima dobru ekipu, kao ni Litvaniju, sa kojom smo se namucili u kvalifikacijama za SP 2006. godine. Jedina ekipa kojoj ne bi dao nikakve sanse je selekcija Farskih Ostrva. Nece nam biti ni malo lako. Mislim da nismo imali srece u ovom zrebu, ali, ponavljam, sve ce zavisiti od nas", izjavio je Jankovic za B92.

Van mreže BaNiX

  • Start moderator
  • Urednik
  • *
  • Poruke: 1751
  • Ugled: +149/-112
  • Pol: Muškarac
  • Forum je naš
    • Pogledaj profil
Odg: Vijesti iz svih sportova
« Odgovor #16 poslato: 26.11.2007. 14:30:44 »
17 vijest:

Dobri nastupi Najdanovske i Lendjera

Predstavnici Srbije na 35. medjunarodnom plivackom mitingu 'Mladost 2007' ostvarili su dobre rezultate. Najuspesnija je bila Miroslava Najdanovska, pobednica u trci na 50 metara slobodnim stilom, druga na dvostruko duzoj deonici i cetvrta na 100 mesovito. Ivan Lendjer je bio drugi na 100 metara leptir stilom, prvog dana bio je sesti na 100m slobodno i peti na 50m leptir. Odlicno su plivali i Boris Stojanovic, peti na 50m slobodno, kao i Lazar Bogdanovski, cetvrti na 200 metara ledjnim stilom.

Na mitningu u Zagrebu nastupili su i Radovan Siljevski, Igor Beretic, Ivan Kopas, Stefanija Draganov, Tijana Vukanovic, Katica Simin i Danijela Djikanovic.

Najznacajniji rezultat ostvarila je domaca takmicarka Sanja Jovanovic koja je u disciplini 50 metara ledjno isplivala novi evropski rekord. Najuspesniji ucesnici mitinga bili su Jovanoviceva i Duje Draganja sa po tri pobede.

Van mreže BaNiX

  • Start moderator
  • Urednik
  • *
  • Poruke: 1751
  • Ugled: +149/-112
  • Pol: Muškarac
  • Forum je naš
    • Pogledaj profil
Odg: Vijesti iz svih sportova
« Odgovor #17 poslato: 26.11.2007. 14:32:16 »
18 vijest:

Pavlovic zabelezio rekord sezone

Reprezentativac Srbije Aleksandar Pavlovic zabelezio je prosle noci rekord sezone u NBA ligi. Pavlovic je u pobedi Klivlenda nad Indijanom, 111:106, postigao 22 poena, ukljucujuci i odlucujucu trojku i dva slobodna bacanja u finisu utakmice.

Klivlend je dominirao tokom veceg dela utakmice, ali su u finisu ispustili prednost od 14 poena. Ipak, potpuni preokret sprecili su Pavlovic i Dzejms, koji je zabelezio cetvrti tripl-dabl ucinak sezone sa 30 poena, 11 skokova i 10 asistencija.

Vladimir Radmanovic je upisao 1 poen u porazu Los Andjeles Lejkersa od Nju Dzersija, 102:100. Radmanovic je sutirao 0-10 iz igre (0-7 za tri), dok, na drugoj strani, Nenad Krstic nije igrao.

Toronto Reptorsi naneli su cetvrti uzastopni poraz Cikago Bulsima, ekipi od koje se mnogo ocekivalo ove sezone, ali koja posle poraza u Torontu od 93:78 ima katastrofalan skor 2-10!

Ekipu Reptorsa (7-7) predvodio je po obicaju Kris Bos sa 16 poena i 13 skokova, ali su za ovaj trijumf najzasluzniji "ruki" Mun sa rekordom od 15 koseva i Spanac Hoze Kalderon koji je uz 19 poena imao i 14 asistencija.

Povratnik u tim Bulsa posle povrede ledja, Luol Deng sa 21 poenom, i Ben Gordon sa 17 koseva, bili su malo za vrlo izbalansiran napad Reptorsa ( 4 igraca preko 10 poena).

U drugoj utakmici koja je odigrana tokom ranog nedeljnog popodneva Juta je savladala Detroit sa 103:93 zahvaljujuci, i ove sezone sjajnom Buzeru koji je uz 36 poena (rekord sezone) imao i 11 skokova. Veliku pomoc imao je u Deronu Vilijamsu (21 poen i 14 asistencija) i Andreju Kirilenku koji je uz 11 koseva imao i 10 skokova.

Juta trenutno ima skor 11-4, a Detroit (koji je prilicno neubedljiv na startu sezone) 8-5 ( Mek Dajs 19+12 sk, Hamilton 17) 8-5.
Domaci tim je mec u Oburn Hilsu odigrao bez Rasida Valasa koji je povredio koleno (drugi mec uzastopno), a trener Flip Sanders je izbacen tokom trece deonice zbog rasprave sa sudijom, nezadovoljan odlukama sudije Dejvisa.

U preostalom mecu dana, San Antonio je savladao Sijetl sa 116:101. Tim Dankan je predvodio Sparse sa 26 poena, dok su Parker i Djinobili ubacili po 22.

Rezultati, nedelja/ponedeljak:

Cikago - Toronto 78:93
Detroit - Juta 93:103
Indijana - Klivlend 106:111
Sijetl - San Antonio 101:116
LA Lejkers - Nju Dzersi 100:102

Van mreže BaNiX

  • Start moderator
  • Urednik
  • *
  • Poruke: 1751
  • Ugled: +149/-112
  • Pol: Muškarac
  • Forum je naš
    • Pogledaj profil
Odg: Vijesti iz svih sportova
« Odgovor #18 poslato: 26.11.2007. 14:35:29 »
19 vijest:

Terzic zadovoljan zrebom

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije Zvezdan Terzic izrazio je zadovoljstvo sastavom Grupe 7 kvalifikacija za Svetsko prvenstvo i ocenio da ce se Francuska, Rumunija i srpska selekcija boriti za plasman na Mundijal.

"Zadovoljniji sam ovom grupom nego onom u kojoj smo igrali u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo. Francuska, Rumunija i Srbija borice se za prva dva mesta. Iskustvo iz kvalifikacija za EP naucilo nas je koliko su vazni bodovi iz meceva protiv selekcija koje su u drugom planu i zato greske moramo da svedemo na minimum", rekao je Terzic posle zreba u Durbanu, u Juznoj Africi.

Kako se navodi na sajtu saveza, Terzic je dodao da je selekcija Srbije dosta podmladila tim.

"Srbija je u kvalifikacijama za EP stvorila generaciju igraca u koje polaze velike nade. Nekoliko mladih igraca je stasalo u nosioce igre
drzavnog tima, za njima dolazi jos jedan mladi talas. Imamo dobru osnovu za optimizam", istakao je prvi covek FSS-a.

Selektor Havijer Klemente, koji je prenos zreba pratio iz Spanije, rekao je da grupa ima jednog izrazitog favorita, selekciju Francuske.

"Grupa ima jednog izrazitog favorita, a to je Francuska. O kvalitetima, tradiciji i kontinuitetu koji ima sampion sveta iz 1998. ne treba trositi reci. Nas direktan rival za plasman je Rumunija. Kvalitet nase i rumunske ekipe je ujednacen, pa ce odlucivati vece iskustvo", objasnio je Klemente.

Spanski strucnjak je istakao da ne treba potcenjivati timove koji su "na papiru" slabiji od selekcije Srbije, dodavsi da treba voditi racuna u koje doba se igraju utakmice u gostima zbog kvaliteta terena.

"Iskustvo nas uci da ne potcenjujemo takozvane autsajdere, jer videli smo koliko su nas skupo kostali u kvalifikacijama za EP. Litvanija je selekcija protiv koje treba biti oprezan, i posle dobrih rezultata u susretima sa Litvancima i drugim selekcijama iz tog
regiona imamo psiholosku prednost", dodao je Klemente.

Selektor "orlova" prokomentarisao je ostale selekcije koje su u Grupi 7 sa reprezentacijom Srbije.

"O Austrijancima je bolje pricati posle EP. Nisu dve godine igrali takmicarske utakmice, pa cemo na sampionatu videti kakvi su. O Farskim ostrvima ne bi smelo duze da se prica, u te dve utakmice neophodno je osvojiti sest bodova... S obzirom da jedna selekcija nece ucestvovati u barazu u konkurenciji drugoplasiranih timova, moramo da vodimo racuna o svakom bodu", rekao je Klemente.

Van mreže BaNiX

  • Start moderator
  • Urednik
  • *
  • Poruke: 1751
  • Ugled: +149/-112
  • Pol: Muškarac
  • Forum je naš
    • Pogledaj profil
Odg: Vijesti iz svih sportova
« Odgovor #19 poslato: 26.11.2007. 14:36:34 »
20 vijest:

Petkovic i Santrac: Teska grupa

Fudbalski treneri i bivsi selektori, Ilija Petkovic i Slobadan Santrac, ocenili su da je kvalifikaciona grupa Srbije za plasman na Svetsko prvenstvo 2010. godine izuzetno jaka. "Bice tu velikih poteskoca. Francuska je jedna od najjacih reprezentacija, a Rumunija se uzdize", kazao je Petkovic posle zreba u kojem je Srbija za protivnike dobila selekcije Francuske, Rumunije, Litvanije, Austrije i Farskih Ostrva.

Direktan plasman izborice samo pobednici devet grupa, dok ce osam najboljih drugoplasiranih ekipa ici u baraz.

"Grupa je izuzetno teska, ali mora da se igra. Nada uvek postoji. Ipak, moramo odmah misliti sa kakvim timom cemo ici u te kvalifikacije, sa kojim igracima i kojim selektorom", rekao je Petkovic, koji je bio selektor reprezentacije Srbije i Crne Gore koja je izborila plasman na SP 2006. godine u Nemackoj, gostujuci na TV Avala.

Santrac, koji je odveo tim SR Jugoslavije u Francusku na SP 1998. godine, rekao je u istoj emisiji da je optimista i podsetio da je bivsa Jugoslavija u uspesnim kvalifikacijama za SP 1990. igrala bas sa Francuskom.

"Mozda cemo i sada imati uspeha u grupi sa Francuskom. Opasni su Francuzi, ali mozda su Rumuni jos opasniji. Oni su bili na dnu, ali su se oporavili i sada idu uzlaznom putanjom", rekao je Santrac.

Prema njegovim recima, Srbija moze da uspe u ovim kvalifikacijama ako u svaki mec, bez obzira na protivnika, udje kao da igra sa najopasnijim protivnikom.

Santrac je, takodje, preporucio da se organizuje sto veci broj prijateljskih meceva za tim Srbije, kako bi se "izdvojili igraci" i stvorio tim.

Bivsi selektor Jugoslavije nije zeleo da komentarise rad selektora Srbije Havijera Klementea u upravo zavrsenim i neuspelim kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, dok je Petkovic spanskom strucnjaku najvise zamerio to sto je u Srbiji bio samo pred meceve reprezentacije.

Van mreže BaNiX

  • Start moderator
  • Urednik
  • *
  • Poruke: 1751
  • Ugled: +149/-112
  • Pol: Muškarac
  • Forum je naš
    • Pogledaj profil
Odg: Vijesti iz svih sportova
« Odgovor #20 poslato: 27.11.2007. 15:31:31 »
21 vijest:


Ana objavila raspored turnira

Srpska teniserka Ana Ivanovic objavila je raspored turnira na kojima namerava da ucestvuje u prvom delu 2008. godine. Ivanoviceva ce sezonu poceti na turniru druge kategorije u Sidneju, od 6. do 11. januara, a to ce joj biti jedina provera pred prvi gren slem turnir sezone, Otvoreno prvenstvo Australije u Melburnu, koje je na programu od 14. do 26. januara.

Pripreme za novu sezonu Ivanoviceva je zapocela u Britanskom teniskom centru u Londonu, gde ce ostati do 6. decembra, kada putuje u Beograd. U nasem glavnom gradu, dan kasnije, zajedno sa Jelenom Jankovic, Novakom Djokovicem i Jankom Tipsarevicem, ucestvovace u egzibiciji u "Areni", a do pocetka nove sezone ucestvovace i na egzibicionom mecu u Budimpesti (mec sa velikom nadom madjarskog tenisa Agnes Savaj), odnosno na egzibicionom turniru u Hongkongu (Sarapova, Venus Vilijams, Cakvetadze).

Glavni deo priprema odradice u Sidneju, sa kondicionim trenerom Skotom Birnsom i prvim trenerom Svenom Grunefeldom.

Posle turnira u Sidneju i Australian Opena, za februar su zakazana dva turnira, u Kataru i Dubaiju, dok u martu sledi selidba u Sjedinjene Americke Drzave, gde ce igrati na turnirima u Indijan Velsu i Majamiju. Sezona na sljaci za Ivanovicevu ce poceti u maju, turnirom u Berlinu, a zatim slede Rim i Rolan Garos u Parizu. U junu, Ivanoviceva ce igrati na turnirima u Istbornu, odnosno Vimbldonu.

U aprilu, Ivanoviceva bi trebalo da zaigra za reprezentaciju Srbije u Fed kupu. Ukoliko Srbija prodje regionalne kvalifikacije u Madjarskoj, za april je zakazan plej-of za ulazak u Svetsku grupu II.


22 vijest:

MSL: Dvomec Hajduka i Zvezde

Fudbaleri Hajduka i Crvene zvezde sastaju se u sredu (13h) u Kuli u odlozenom mecu 3. kola Meridian Superlige. Pred prvi od dva duela sa Hajdukom ove nedelje, trener Crvene zvezde Aleksandar Jankovic izjavio je da u Kuli od svoje ekipe ocekuje isti pristup kao i na utakmici protiv Smedereva (5:2), koja je bila debitantska za novog sefa strucnog staba "crveno-belih". Druga utakmica istih rivala igrace se u subotu, u Beogradu, u okviru 14. kola Meridian Superlige.

„Konacno smo docekali da odigramo tu utakmicu u Kuli. Posle duze pauze, uzeleli smo se fudbala. U istom mentalnom stanju kao i protiv Smedereva pristupamo sledecem mecu. Postujem protivnika i iskusnog kolegu Vukasinovica. Ako je suditi po igri koju oni prikazuju, njihov plasman na tabeli u ovom trenutku nije realan. Uvek su za nas bili neugodan rival, ali je neophodno da osvojimo nova tri boda, posto pucamo na sam vrh. Sa istim protivnikom igramo i u subotu, medjutim svaka utakmica je prica za sebe", rekao je Jankovic na konferenciji za novinare.

Poput svog kolege iz Crvene zvezde, trener Kuljana Miroslav Vukasinovic preuzeo je ekipu Hajduka neposredno pred mini-pauzu, napravljenu zbog nastupa reprezentacije Srbije u finisu kvalifikacija za EURO 2008.

"Pauzu sam iskoristio da bolje upoznam igrace, s obzirom da sam, pre pauze, u Kuli proveo samo nekoliko dana. Ukazao sam da je neophodan drugaciji odnos prema obavezama u klubu i da prvotimci ne mogu da misle na prelazni rok, sto se odrazava na njihov ucinak u borbi za bodove. Imamo fudbalere koji su igrali na evropskoj sceni, ali u protekloj polusezoni nisu igrali u formi koja odgovara njihovim kvalitetima. Protiv Zvezde cu zahtevati maksimalno angazovanje i ocekujem zestoku borbu na terenu", rekao je Vukasinovic.

Crvena zvezda se nalazi na 3.mestu tabele Meridian Superlige sa 24 boda i utakmicom manje u odnosu na vodeci Partizan, koji je do sada sakupio 29. Hajduk je na pretposlednjoj, 11. poziciji, sa 10 bodova iz 12 utakmica.

Mec Hajduk - Crvena zvezda u Kuli igra se u sredu od 13 casova.

23 vijest:

Partizan bez Jovetica na Banat

Partizan u subotu gostuje u Zrenjaninu gde ce u okviru 14. kola Meridijan Super lige igrati sa Banatom. Partizan je vezao tri remija kod kuce pa je pobeda potrebna da bi se timu vratilo samopouzdanje. Put do cilja ce Partizanu biti otezan posto ce �crno-beli�, po svemu sudeci, biti oslabljeni za neigranje Stevana Jovetica.

Smatralo se da ce Jovetic biti spreman za duel sa Banatom, ali ce prvi strelac Partizana ove sezone najverovatnije pauzirati da se ne bi rizikovala teza povreda. Jovetic je u ponedeljak trenirao u drustvu Obradovica, Gulana i Lazarevica koji se takodje oporavljaju od povreda.

Pored Jovetica, za mec sa Banatom bice neizvesni i Zoran Tosic i Marko Cetkovic. Tosic i Cetkovic su se vratili u tim posle reprezentativnih obaveza i trenutno se nalaze na terapijama.

Pod znakom pitanja za utakmicu u Zrenjaninu bice i Nemanja Rnic koji mora da odradi mec suspenzije zbog zutih kartona, ali trener Partizana Miroslav Djukic jos uvek nije odlucio da li ce defanzivac Partizana pauzirati protiv Banata ili protiv OFK Beograda.

Partizan cetiri dana posle utakmice sa Banatom, gostuje u Madridu, gde ce na stadionu ’Santijago Bernabeu’ da odigra prijateljski susret sa najtrofejnijim evropskim klubom, Real Madridom.

24 vijest:

Ivica Osim se budi iz kome

Fudbalska federacija Japana objavila je u utorak da se selektor tamosnje fudbalske reprezentacije Ivica Osim budi iz kome. Japanci svakodnevno i veoma detaljno izvestavaju o zdravstvenom stanju nekadasnjeg fudbalera Zeljeznicara, selektora Jugoslavije i trenera Partizana.

Generalni sekretar Fudbalske federacije Japana Kozo Tasima izjavio je da ga je porodica obavestila o tome da Osim od ponedeljka uvece "pokazuje znake budjenja".

Ivica Osim (66) doziveo je mozdani udar 16. novembra, a od tada se nalazio na intenzivnoj nezi bolnice u Tokiju, bez svesti.

25 vijest:

NFL: Preminula zvezda 'Redskinsa'

Son Tejlor, defanzivni igrac i zvezda NFL ekipe Vasington Redskins, preminuo je u bolnici u Majamiju od posledica ranjavanja u svojoj kuci. 24-godisnjak, koji je bio prvi pik Redskinsa na draftu 2004. godine, primljen je u bolnicu u ponedeljak posto je tokom pljacke njegove kuce pogodjen iz pistolja u nogu.

Tejlor je prebacen u bolnicu u Majamiju, ali je preminuo posto je izgubio puno krvi, jer je metak pokidao butnu arteriju.

Sejfti ’Redskinsa’ je poslednje dve nedelje bio van terena zbog povrede noge.

Tejlor je imao problema sa zakonom pre dve godine, kada je mahao pistoljem ispred grupe ljudi za koju je sumnjao da su mu ukrali automobil, posle cega je bio otpuzen za napad oruzjem. Pretila mu je kazna od 46 godina zatvora, ali su u junu 2006. godine tuzbe bile odbacene.

26 vijest:

Strucni odbor FSS protiv Klementea

Strucni odbor Fudbalskog saveza Srbije jednoglasno je odlucio da ne podrzi ostanak Havijera Klementea na mestu selektora reprezentacije. Predsednik Odbora Ljupko Petrovic istakao je da je to telo protiv ostanka Klementa iskljucivo zbog rezultata, odnosno neuspeha u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2008. godine.

"Da bi trener bio u pravu, jednostavno mora da pobedjuje", rekao je Petrovic, ali je dodao i da se devetoclanom Strucnom odboru nisu dopale ni Klementeove izjave u medijima u kojima je kritikovao to telo.

Potpredsednik Odbora Milorad Kosanovic rekao je da izjave Klementea i njegovih saradnika nisu bile od presudnog znacaja za ocenu Strucnog odbora.

"Obaveza svakog trenera u inostranstvu jeste da oko sebe okuplja ljude i edukuje ih, a ne da nas, kao sto je Klemente cinio, razbija i omalovazava. Navikli smo, ipak, na te stvari, a izjave nekih clanova njegovog strucnog staba, koji, nazalost, nisu fudbalski autoriteti, nas uopste ne diraju. Napisi po novinama, ipak, imaju najmanje veze sa nasom odlukom", kazao je Kosanovic.

Kosanovic je, isticuci da je to njegovo licno misljenje o Klementeu, naveo da spanski trener u Srbiju nije doneo nista pozitivno.

Prema oceni doskorasnjeg trenera Crvene zvezde, Klemente nije uspeo da za dve godne napravi ni tim ni igru.

"Tim u zavrsnici kvalifikacija, kada je jos mogao da se izbori za plasman na Evropsko prvenstvo, nije bio psiholoski spreman, sto je takodje trenerov propust. To sto su igraci za njegov ostanak verovatno znaci da im prija atmosfera i rad sa Klementeom, ali bitan je rezultat, a ne ko je kome drag", naglasio je Kosanovic.Ljupko Petrovic je naveo da okretanje ledja Klementeu ne znaci i da su clanovi Strucnog odbora protiv predsednika Fudbalskog saveza Srbije Zvezdana Terzica, koji je postavio Spanca za selektora.

"Niko ne moze da garantuje da bismo imali bolje rezultate i da smo mi postavili selektora. Uostalom, nije na nama da kritikujemo Terzica, to je pitanje za Izvrsni odbor FSS. Ipak, trazicemo da nam Izvrsni odbor FSS vrati neke ranije oduzete nadleznosti, odnosno dozvoli nam da predlazemo nove selektore A i mlade reprezentacije, sto sada ne mozemo po statutu", kazao je Petrovic.

Strucni odbor nije raspravljao o novom selektoru. "Iluzorno je o tome pricati kada nemamo potrebna ovlascenja. Sada smo, ipak, imali obavezu da iznesemo svoje misljenje jer je Klemente imao cele kvalifikacije da pokaze sta zna", rekao je Petrovic.

Klemente ce svoj izvestaj Izvrsnom odboru FSS predstaviti na sednici zakazanoj za 6. decembar. Konacnu odluku o selektoru trebalo bi da donese Skupstina FSS na sednici 24. januara.

"Ima vremena za izbor novog selektora. Reprezentaciju bi na prvim prijteljskim utakmicama na prolece mogao da predvodi i neki trener koji bi bio postavljen kao privremeno, nebitno resenje", rekao je Kosanovic.

Van mreže BaNiX

  • Start moderator
  • Urednik
  • *
  • Poruke: 1751
  • Ugled: +149/-112
  • Pol: Muškarac
  • Forum je naš
    • Pogledaj profil
Odg: Vijesti iz svih sportova
« Odgovor #21 poslato: 29.11.2007. 17:12:13 »
27 vijest:

Jovetica zeli i Juventus

Celnici Juventusa ukljucili su se u trku za najboljeg fudbalera Partizana Stevana Jovetica. Posle Ajaksa, Reala, Mancester Sitija i Junajteda, Rome, u red je stao i italijanski velikan, koji je ,kako prenosi "Gazeta Dello Sport" spreman da plati 10 miliona evra.

"Stara Dama" zeli Jovetica vec u zimskom prelaznom roku i tim povodom vec je pregovarala sa Ivanom Tomicem, koji im je i saopstio iznos i rok do koga bi trebalo da se zavrsio ovaj posao.

Mejdutim, mnogo toga mogla bi da promeni utakmica 5.decembra u Madridu izmedju Reala i Partizana , posto je poznato da je Predrag Mijatovic vec imao ozbiljne planove sa Joveticem (kupovina tokom leta, pa pozajmica Sampdoriji).

Ostaje nejasno i sta je dogovoreno na sastanku Gordana Petrica i Toda Gripa, asistenta Svena Gorana Eriksona u Mancester Sitiju...

Cena Stevana Jovetica raste iz dana u dan, ali se u medjuvremenu pojavila jos jedna "sitnica". Pola novca od tog transfera ide njegovom menadzeru, a pola Partizanu, pa nema sumnje da crno-beli i iz tog razloga pokuasavaju da podignu cenu svom, na trzistu najatraktivnijem igracu...

Van mreže BaNiX

  • Start moderator
  • Urednik
  • *
  • Poruke: 1751
  • Ugled: +149/-112
  • Pol: Muškarac
  • Forum je naš
    • Pogledaj profil
Odg: Vijesti iz svih sportova
« Odgovor #22 poslato: 29.11.2007. 17:13:18 »
28 vijest:

Kaka: Zeleo bih da budem svestenik!

Jedan od najvecih favorita za dobijanje "Zlatne lopte", fudbaler italijanskog Milana, Brazilac Kaka, izjavio je da bi po zavrsetku karijere "voleo da postane svestenik". Kaka je precizirao da mu je san da "studira teologiju".

"Ukoliko sutra dobijem 'Zlatnu loptu', zeleo bih da to proslavim na vrhu Ajfelovog tornja uz casu sampanjca", dodao je Kaka.

25-godisnji igrac sredine terena, koji je clan Milana od 2003. godine, odigrao je za taj klub 140 utakmica i postigao 46 golova. Pre Milana, Kaka je igrao za brazilski Sao Paolo u periodu od 1999. do 2003.

Van mreže BaNiX

  • Start moderator
  • Urednik
  • *
  • Poruke: 1751
  • Ugled: +149/-112
  • Pol: Muškarac
  • Forum je naš
    • Pogledaj profil
Odg: Vijesti iz svih sportova
« Odgovor #23 poslato: 29.11.2007. 17:14:46 »
29 vijest:

Nadalu ugrozena karijera?

Rafael Nadal ima ozbiljne probleme sa povredom stopala, i oni ce ga pratiti do kraja karijere, izjavio je njegov ujak i trener Toni Nadal. Spanski teniser se povredio jos 2005. godine, i do sada nije uspeo da potpuno sanira povredu stopala.

"U medjuvremenu je naucio da zivi sa tim problemom i za sada mu dobro ide. U pitanju je veoma ozbiljna povreda. Nisam siguran da li ce mu ugroziti karijeru, tu procenu cu prepustiti doktorima, ali od 2005. godine igra sa dosta opreza", izjavio je Toni Nadal za spanski list Diario de Majorka.

Nadal je dodao da se spanski as, u medjuvremenu, prilagodio i promenio stil igre kako ne bi morao da smanjuje broj meceva u sezoni.

"Rafa je vremenom radio na tome da skrati poene, a samim tim i meceve. U tome smo i uspeli. Ne mozemo da smanjujemo broj meceva, jer su oni jedini nacin da Rafa zadrzi vrhunsku formu", rekao je Toni Nadal.

Izjave Tonija Nadala pokrenule su lavinu nagadjanja da je karijera drugog tenisera sveta ugrozena, ali su sve spekulacije vrlo brzo demantovane.

"To nije nista novo. On sa tom povredom zivi i radi i ona mu definitivno ne ugrozava nastavak karijere", izjavio je Benito Perez-Barbadiljo, Nadalov predstavnik za medije.

Nadal je u 2007. godini osvojio 7 turnira, ukljucujuci i trecu titulu na Rolan Garosu.

30 vijest:

Brazilci ruse stadion

Fudbalski stadion u brazilskog gradu Salvadoru, na kom su u nedelju, zbog urusavanja tribina, poginula sedmorica navijaca bice srusen i na njegovom mestu bice podignut novi, objavili su lokalni mediji. Brazilski novinari podsecaju da se na utakmici treceligasa Baije i Vila Nove srusio deo tribina, nakon sto su navijaci domaceg tima, dugotrajnim skakanjem proslavljali plasman svojih ljubimaca u visi rang takmicenja.

Veliki broj navijaca pao je sa visine od preko 15 metara, a lokalni mediji tvrde da je bilans od sedmorice poginulih i 40 povredjenih mogao biti mnogo veci, posto je utakmicu posmatralo vise od 60.000 ljudi.

To je najteza nesreca u istoriji brazilskog fudbala, pa su celnici Fudbalskog saveza Brazila odlucili da potpuno sruse stadion i izgrade novo sportsko zdanje.

Novi fudbalski stadion bice zavrsen do 2014. godine, kada se u Brazilu odrzava Svetsko prvenstvo.

Salvador, glavni grad savezne drzave Baija, jedan je od 18 gradova kandidata za organizaciju meceva Svetskog prvenstva.

Van mreže BaNiX

  • Start moderator
  • Urednik
  • *
  • Poruke: 1751
  • Ugled: +149/-112
  • Pol: Muškarac
  • Forum je naš
    • Pogledaj profil
Odg: Vijesti iz svih sportova
« Odgovor #24 poslato: 29.11.2007. 17:15:59 »
31 vijest:

Real zainteresovan za Vucinica

Prema pisanju italijanskog �Gazeto delo Sporta�, najtrofejniji spanski klub Real Madrid, zainteresovan je za igraca Rome, Mirka Vucinica Crnogorski reprezentativac na meti je "kraljevskog kluba", odnosno direktora Madridjana Predraga Mijatovica, vec duze vreme, a interesovanje Spanaca podstaknuto je sjajnim igrama Vucinica u Ligi Sampiona i u italijanskoj Seriji A ove sezone.

Vucinic je svoju prvu sezonu u Romi, 2006-2007, proveo kao pozamljen igrac iz Lecea.

Rimljani su iskoristili opciju u ugovoru kojom su Crnogorca mogli da otkupe za 7.5 miliona evra, pa je Vucinic od ove sezone i zvanicno igrac Rome.

Van mreže BaNiX

  • Start moderator
  • Urednik
  • *
  • Poruke: 1751
  • Ugled: +149/-112
  • Pol: Muškarac
  • Forum je naš
    • Pogledaj profil
Odg: Vijesti iz svih sportova
« Odgovor #25 poslato: 01.12.2007. 11:11:51 »
32 vijest:

VINews za LS

Znacajna reforma LS od sezone 09/10

Evropska fudbalska federacija (UEFA) prvog dana sednice Izvrsnog odbora u Lozani donela je znacajne odluke o promenama u evropskim kupovima. Intertoto kup je ukinut, Kupu UEFA promenjen format takmicenja, a put u Ligu sampiona znacajno je olaksan prvacima zemalja koje nisu visoko na listi UEFA.

Najznacajnije promene u Ligi sampiona odnose se na prohodnost za klubove koji osvoje titule u slabijim ligama medju kojima je i Meridijan Superliga. Od 2009. godine 22 kluba ce bez kvalifikacija u Ligu sampiona, pored sadasnjih 16 to ce biti i treceplasirani klubovi iz tri najjace lige (trenutno Engleska, Italija i Spanija), i prvaci drzava koje su od 10. do 12. mesta na listi UEFA.

Pet mesta obezbedice pobednici kvalifikacija u kojima ce ucestvovati cetvrtoplasrani, treceplasirani ili drugoplasirani klubovi u prvenstvima zemalja koje su na listi izmedju prvog i 15. mesta.

Cak pet mesta obezbedice pobednici kvalifikacija u kojima nece biti nijedne ekipe iz 12 najjacih evropskih liga. Za njih ce se boriti prvaci zemalja koje se nalaze od 13. do 52. mesta, medju kojima je i sampion Srbije, a u konkurenciji ce, prema aktuelnim listama, biti prvaci Ceske, Belgije, Grcke, Svajcarske, Bugarske, Norveske, Danske, Austrije, Srbije, Izraela, Svedske, Slovacke, Poljske, Madjarske, Hrvatske, Kipra, Slovenije, Finske, Letonije, BiH...

"Liga sampiona jeste vrhunsko takmicenje ali smo morali da ga priblizimo manjim klubovima. Sada cemo u grupama imati vise prvaka svojih drzava," rekao je Platini koji je ovom reformom ispunio jedno od kljucnih predizbornih obecanja.

U Kupu UEFA u fazi po grupama igrace 48 ekipa, u dvanaest grupa po cetiri, dvokruzno.
Po dve ce u sesnaestinu finala u koju ce se, kao i do sada, ukljucivati treceplasirani klubovi iz grupa Lige sampiona.

Kvalifikacije ce imati cetiri kruga, a porazeni klubovi iz drugog i treceg pretkola Lige sampiona nastavice takmicenje u cetvrtom pretkolu Kupa UEFA i takmicenju po grupama.

S obzirom na cinjenicu da ce se igrati duge kvalifikacije za Kup UEFA ukida se Intertoto kup.

Finale Lige sampiona od sezone 2009/2010 igrace se subotom a ne sredom.

"Na poslednjem finalu u Atini bio sam zbunjen, nije bilo ljudi sa decom na tribinama. To ce se mozda promeniti kada se finale bude igralo vikendom," rekao je Platini.

Van mreže BaNiX

  • Start moderator
  • Urednik
  • *
  • Poruke: 1751
  • Ugled: +149/-112
  • Pol: Muškarac
  • Forum je naš
    • Pogledaj profil
Odg: Vijesti iz svih sportova
« Odgovor #26 poslato: 01.12.2007. 12:49:12 »
Pasanski i Troicki zele u Melburn

Treci i cetvrti teniser Srbije, Boris Pasanski i Viktor Troicki, izjavili su na konferenciji za novinare u prostorijama TK Crvene zvezde da im je na pocetku naredne sezone glavni cilj plasman na gren-slem turnir u Melburnu.

Pasanski je istakao da ce prve pripreme za 2008. godinu imati u Valensiji, gde ce se za start sezone priprematii brojni svetski igraci medju kojima su Spanac David Ferer i Rus Marat Safin.

"Zadovoljan sam proteklom sezonom. Sledecu pocinjem turnirom u Adelaidi, sto ce biti priprema Australija Open u Melburnu", istakao je Pasanski, dodajuci da mu je prioritet i igra za Dejvis kup reprezentaciju Srbije.

Srpski reket broj cetiri Troicki ima slicne ambicije kao i Pasanski, a za novu sezonu pripremace se u nemackom gradu Haleu.

"Ostvario sam skok od 100 mesta na ATP listi, odigrao jedno polufinale, tako da mogu da budem zadovoljan postignutim u 2007. godini. Prvi turnir odigracu u indijskom gradu Cenaiju, a nakon toga slede kvalifikacije za Melburn. Ocekujem da cu prvi put u karijeri izboriti plasman na gren-slem turnir ", porucio je Troicki, istakavsi da mu je najveca zelja ulazak medju 50 najboljizh tenisera sveta.

Konferencija za novinare bila je prilika da se predstave clanovi muske ekipe Crvene zvezde koja je u proteklih deset godina osvojila sedam titula ekipnog sampiona drzave.

"Iduce godine slavimo 60 godina postojanja, a za jubilej bi zeleli da objedinimo titule, kao i da odbranimo trofej u zenskoj konkurenciji", rekao je direktor TK Crvena zvezda Slobodan Vojinovic.

Van mreže BaNiX

  • Start moderator
  • Urednik
  • *
  • Poruke: 1751
  • Ugled: +149/-112
  • Pol: Muškarac
  • Forum je naš
    • Pogledaj profil
Odg: Vijesti iz svih sportova
« Odgovor #27 poslato: 01.12.2007. 12:50:26 »
34 vijest:

Fulam zainteresovan za Ljuboju

Engleski fudbalski premijerligas Fulam ponovo je poceo pregovore sa nemackim Stutgartom oko transfera srpskog internacionalca Danijela Ljuboje, objavili su ostrvski mediji. Engleski premijerligas je, kako se navodi, letos pregovarao sa Ljubojom, ali je pocetkom avgusta odustao od tog transfera posto nije bio spreman da plati obestecenje od 1,5 miliona evra.

Ljuboja je na kraju ove sezone presao iz Hamburgera u Stutgart, koji ga je odmah prekomandovao u drugi tim i stavio na transfer listu.

"Od Fulama sam dobio najkonkretniju ponudu. Sa ljudima iz tog kluba imam kontakte od ranije i verujem da cemo uspeti da se dogovorimo", kazao je 29. godisnji napadac, koji je bio clan reprezentacije Srbije i Crne Gore na proslogodisnjem prvestvu sveta u Nemackoj.

Za srpskog internacionalca zainteresovani su i spanski prvoligasi Betis i Santander.

Van mreže BaNiX

  • Start moderator
  • Urednik
  • *
  • Poruke: 1751
  • Ugled: +149/-112
  • Pol: Muškarac
  • Forum je naš
    • Pogledaj profil
Odg: Vijesti iz svih sportova
« Odgovor #28 poslato: 01.12.2007. 12:51:31 »
35 vijest:

Honda pregovara sa Alonsom

Dvostruki sampion Formule 1 Spanac Fernando Alonso pregovarao je sa celnicima Honde o uslovima za prelazak u taj tim, objavili su madridski mediji u petak. Alonso je, kako se navodi, ove nedelje citav jedan dan proveo u sedistu Honde u britanskom Brekliju, a najvise vremena proveo je u drustvu novog sefa tima Rosa Brauna. Braun je 26-godisnjeg spanskog vozaca proveo kroz fabriku Honde i obrazlozio mu planove tima za sledecu sezonu.

Honda je pre nekoliko meseci produzila ugovore sa Brazilcem Rubensom Barikelom i Britancem Dzensonom Batonom, pa ce ukoliko napravi dogovor sa Alonsom, jednog od njih dvojice morati da prebaci u Super Aguri.

Alonso je, podsecaju spanski mediji, ove sezone bio izuzetno nezadovoljan statusom u Meklaren Mercedesu, pa je odlucio da promeni tim. Direktor Renoa Flavio Brijatore tvrdi da ce se Alonso sigurno vratiti u njegov tim, a interesovanje za usluge spanskog vozaca pokazao je i Red Bul.

Van mreže BaNiX

  • Start moderator
  • Urednik
  • *
  • Poruke: 1751
  • Ugled: +149/-112
  • Pol: Muškarac
  • Forum je naš
    • Pogledaj profil
Odg: Vijesti iz svih sportova
« Odgovor #29 poslato: 01.12.2007. 12:52:07 »
36 vijest:

Erikson zeli Krauca

Mancester Siti ce u zimskom prelaznom roku najverovatnije poslati Liverpulu ponudu za napadaca Pitera Krauca, jer ga menadzer Sven Goran Erikson izuzetno ceni i ne krije da bi zeleo da ga ima u timu. "Sven trenutno trazi jednog napadaca i dvojicu fudbalera sredine terena. Kada je napadac u pitanju, najblizi je odluci da posalje ponudu za Krauca. Jos nije doneo konacnu odluku, ali verujem da ce on biti njegov izbor", rekao je vlasnik kluba Taksin Sinavarta.

Erikson je kao selektor reprezentacije Engleske uveo Krauca u nacionalni tim i napadac Liverpula je prosle godine igrao na svetskom prvenstvu u Nemackoj, posto su Vejn Runi i Majkl Oven bili povredjeni.

Pretpostavlja se da bi Liverpul pristao da proda Krauca, jer Rafa Benitez prednost daje Fernandu Toresu, Dirku Kajtu i Andreju Voronjinu, a britanski mediji pisu da je njegova cena oko sedam miliona funti.

Sinavarta je letos Eriksonu odobrio oko 50 miliona funti za pojacanja i u klub su, izmedju ostalih, stigli Elano, Rolando Bijanki i Martin Petrov. Uprkos tome, Tajlandjanin je potvrdio da ce obezbediti jos novca ukoliko se na trzistu pojavi pravi fudbaler.

"Trazimo igrace koji nam trebaju, ali ne po svaku cenu. Ja nisam u poziciji da kupujem sve po svakoj ceni. Uveren sam da ce Sven pronaci prave ljude po pravoj ceni i novac nece biti probem", rekao je Sinavatra.