BILEĆAinfo o sajtu/podrška > BILEĆAinfo

Nepismenost na Forumu

(1/3) > >>

kerber_:
Primijetio sam da je uporedo sa približavanjem izbora i pojavom i aktuelizacijom političkih tema, Forum zahvatila epidemija nepismenosti- ja sam se zamislio nad tim fenomenom, pa me zanima i vaše mišljenje?

smizla:

--- Citat: kerber_  23.09.2008. 13:40:26 ---Primijetio sam da je uporedo sa približavanjem izbora i pojavom i aktuelizacijom političkih tema, Forum zahvatila epidemija nepismenosti- ja sam se zamislio nad tim fenomenom, pa me zanima i vaše mišljenje?

--- Kraj citata ---
Amenezanimakojepustiovirus :D
Nasi forumasi se vode onom Vukovom"pisi kao sto govoris..."tako da imamo uzrocno-posledicnu vezu izmedju nepravilnog izgovora i pisanja.

peca:
Pošto čitamo kako je napisano,bude nam zanimljivo i baš se često nasmijemo.Mogli su malo češće posjećivati časove maternjeg jezika.

VLADIX:
Forum u svom prvobitnom obliku ne predstavlja striktno poštovanje pravopisa, to je opušteno mjesto gdje razgovaramo kao sa društvom...e sad zavisi od pojedinca da li će se odlučiti da piše pravilno gramatički i jezički, ozbiljno ili da piše kao što priča sa društvom, znači opušteno i bez ustručavanja. Ja sam u većini slučajeva za zadnju opciju.

kerber_:
Stvar je u tome što govorni jezik ne raspoznaje mala i velika slova, što ne postoji fonem za apostrof, a to "bode oči" kad se napiše. Da ne pominjem onoga koji je "bijo", "vidijo", "mislijo", (đavola je "mislijo"), to je rogobatno i u govornom jeziku...

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

Idi na punu verziju