MegaCare,buntovnice bez razloga!
Ovdje uopste nije problem gradska i ne gradske raja(a ne znam dal postoji neko ko dijeli clanske karte gradske raje)ovdje se govori o eventualnim glasacima za pojedince i o tome kako izvjesni boleee proziva Dundjera a nece to da mu kaze u oci.
Mi smo samo na svoju ruku zakljucili da ce Dundjer dobiti masu glasova iz Vranjskih i okoline jer je zasluzan za put koji se izgradio i tako pokupio simpatije ljudi koji zive na tom potezu prema Ljubunju,a to su sela od Granice pa do Vlahinje.
E sad isto tako ce ljudi iz uzeg gradskog jezgra valjda da imaju simpatije prema nekom ko bi uradio ili je uradio nesto za to uze gradsko jegro,npr.:Macko da napravi fontanu i semafore,Radovan Vukovic da vrati onaj fakultet u Bilecu,Stole Cooler da se izbori za zatovoreni bazen itd,...
Normalno je da ljudi glasaju za one koji hoce nesto da urade za njihove kvartove,naselja ili sela.Ja bih naprimjer glasao za bilo koga ko bi asvaltirao naselja iznad i ispod kovnice,pa makar to bio Dundjer ili neko drugi,ako neko obeca da ce to uradit ja cu doc i glasat za njega!!!
E SAD NEKI LJUDI ZIVE U GRADU,NEKI U PRIGRADSKIM NASELJIMA,NEKI NA SELIM I SVI GLASAJU ZA KANDIDATE KOJI CE URADITI ONO STO NJIMA ODGOVARA...
Ja naprimer da sam kandidat za nacelnika ili skupstinu i da pobjedim(a mislim da bi to svi uradili)prvo bih se zalagao za sredjivanje svog naselja i potom centra grada,ustvari tih djelova gdje najvise provodim vremena i koji su mi donijeli najvise glasova.