Bilećke teme > Politika

SRPSKI KATOLICI i cvijeće im SRPSKI MUSLIMANI

(1/4) > >>

NeProdajemNasmjesenogPsa:
Mnogo puta me je interesovalo, a ni danas ne znam odgovor, kako to, da jedan pokatoličeni ili poturčeni Srbin, tako snažno prihvati drugu vjeru i tako snažno se bori za nove ideale?!

Naša Hercegovina je očit primjer za takvo nesto. Ne treba biti vrstan istoričar pa pričati o tome. Sve se to dogadjalo u našoj skorijoj i daljoj prošlosti.
Što se Srba Katolika tiče, poznato je da su najbrutalnije ustaše dolazile upravo iz njihovih redova. Kada to kažem, uglavnom mislim na Zapadnu Hercegovinu, koja je takođe nekada bila Srpska. Da bi se dokazali u novom ruhu, ili ne znam zašto već, činili su, u oba protekla rata, brutalne zločine prema Srbima. O tome postoje mnogi dokazi. Ali i dokazi o tome kako su nekada i sami bili Srbi Pravoslavci. Recimo, selo Ravno, nalazi se na polovini puta između Trebinja i Ljubinja, čisto hrvatsko mjesto, i ustaško. Da li znate, da se u Ravnom nalazi Katolička crkva, ali okrenuta prema Istoku? Šta Vam to govori?
A što se Srba Muslimanske vjeroispovjesti tiče, opet ista stvar. Uzimaju novu vjeru, iako dobro znaju od koga potiču, ali ni sami sebi takvo nešto ne smiju priznati... Oni kažu da su Islamisti od pamtivjeka, ali ne daju dokaze za takvo nešto. Ali kod nas, tu opet mislim na Hercegovinu, i danas, svaka naša baba zna, a istoričari pogotovo, svako Muslimansko prezime, od kojeg je Srpskog poteklo.
No, da ne širim priču više, još rezime: Nije da mi nije drago kada čujem razmišljanja na ovu temu Nemanje Kusturice, Branimira Štulića, i ostalih, ima ih, nije da nema.

Pozdrav svima!

hadzibeg:
Decko ti si puno bolestan,pa za tebe su i eskimi postali od srba,lazete sami sebe od kosovskog boja,a tamo ste imali najvecu pobjedu u istoriji ako se nevaram,a poslije su vas Turci ucili 600 godina zivotu,decko pametnije bi ti bilo da gledas kako ces zaraditi koju marku,jer bi mogao poceti jesti ti tvoje srbstvo , a ti znas da se od toga nezivi,kazem pametnije ali ti ocigledno nisi pametan,ti ces i dalje pricati kako su srbi ovo srbi ono,nebeski narod nije sala, a Bosnjaci i Hrvati ovaki i onaki,decko sve ce to biti u redu sa tvojom psihom kada podjes od sebe tj.vas srba, kad fino kazes jebiga mi smo krivi,mi poklasmo i protjerasmo nase komsije,nizasto,mi smo rusili dzamije,silovali sve u ime srpstva,jer nas je neko dobro isfoliro da je to dobro za nas,a mi posto nismo imali mozga,mi smo poslusali karadzica i ostale i onda smo smo klali,rusili palili,silovali,itd,itd.Kad to cujemo iz vise srpskih usta  osim gospodje Kandic,e onda mozemo pricati o pickama,ljubavi,jesu li vranjstani naucili plivati,kakva je ova Jelena riba itd,itd,

Kontas decko


VLADIX:
samo su srbi klali??? e bilo bi dobro da nije nijedan srbin nastradao ali nažalost jeste mnogo više od svih ostalih

coma:

--- Citat: vladix_admin  10.11.2007. 21:01:54 ---samo su srbi klali??? e bilo bi dobro da nije nijedan srbin nastradao ali nažalost jeste mnogo više od svih ostalih

--- Kraj citata ---
Tako je
da sunce ne izadje srbi bi bili krivi

hadzibeg:
Niste samo vi,ali vi ste najvise,vi ste zagovnali,vama je to politika bila,mi nismo crkve rusili,u ratu smo hapsili koji su ubijali pravoslavne gradjane(primjer,Caco uhapsen i ubijen po Alijinom naredjenju,ubice fratara u srednjoj Bosni uhapsene,kontas to nama nije bila politika kao vama),dok vama su mladic i karadzic heroji,svaka cast to je vase misljenje,ali zapitaj se malo jesi li upravu

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

Idi na punu verziju