Autor Tema: Crna Gora i Makedonija priznale nezavisnost Kosova i Metohije!  (Pročitano 32062 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže sremci

  • Extra član
  • *
  • Poruke: 469
  • Ugled: +23/-10
  • Pol: Muškarac
    • Pogledaj profil
Odg: Crna Gora i Makedonija priznale nezavisnost Kosova i Metohije!
« Odgovor #30 poslato: 18.10.2008. 05:43:03 »
Moji momci sta god vi pricali, Isti taj Milo Djukanovic, bez suvisne sentimentalnosti, je najuspjesniji politicar iz bivse Jugoslavije, ako izuzmemo Slovence. Pa on je prvi skonto Milosevica i okreno mu ledja. Tek su se kasnije svi nasli pametni. NA racun slabosti Srbije dobija vjecito poene za CG. Uzgred, da se se primjetiti da identicno istu stvar pokusava i Milorad Dodik sto jaca republiku Srpsku na racun slabosti BiH.
Jebiga, sad, Mi zivimo u prakticnom svijetu, koji ima neke zakone i procese koje treba shvatiti i realno sagledati svoje sanse u svemu tome. Do sad je Djukanovic vrlo uspjesno procjenjivao i donosio odluke u skladu s tim, za razliku od ovih Srpskih luzera zakljucno sa ovim Tadicem danas. Stisno je muda i uradio to sto je uradio. Sta ce dobiti ili izgubiti sa tim najbolje zna on sam. Od EU ce dobiti poen koji mu tako neophodno treba. Od Srbije ce dobiti trenutno zahladjenje. Trenutno, zato sto Srbija nema vise ni snage ni interesa da se kurci ikome. Tako da sva ova atmosfera linca, koja kako vidim, i ovde uzima maha, kratkog je daha a po mom misljenju cak i glupa i licemjerna. Znaci svi te jebu kako stignu e onda ti ufatis nekog slabijeg od sebe i na njemu lijecis sve svoje frustracije. Za gubitak Kosova nije kriv ni Milo ni Kiro ni Sreder ni Bus ni Vatikan. Kriva je drzava Srbija i njena nesretna vlast u zadnjih 20 godina. Kriva je zato sto nikad ni jednog trenutka nije shvatala realnost situacije, a evo ni danas.   




U potpunosti se slazem sa gore navedenim!!!
Al sto se tice naroda Crnogorskog, rebnuo bi ih ja po usima,jer Crnogorci su svi isti!!!Kad su u Srbiji najveci su Srbi,a cim su u CG onda su nesto drugo!Cast izuzetcima,al njih 20% su Srbi a 80% Crnogorci!Ma neka su i treba da su Crnogorci,al i kad su u Srbiji nek se tako izjasnjavaju i tretiraju!

« Poslednja izmena: 24.10.2008. 18:43:28 vladix_vlado »
Neprijateljima treba neprekidno oprastati,jer je upravo to ono sto ih najvise ljuti!

Van mreže sremci

  • Extra član
  • *
  • Poruke: 469
  • Ugled: +23/-10
  • Pol: Muškarac
    • Pogledaj profil
Odg: Crna Gora i Makedonija priznale nezavisnost Kosova i Metohije!
« Odgovor #31 poslato: 18.10.2008. 06:19:30 »
Pa i mi sine placamo sve kad podjemo na more,a braca smo!?
Ja ako boze zdravlje idje budem isao na more u ex Yugu to ce biti Neum!!!
Neprijateljima treba neprekidno oprastati,jer je upravo to ono sto ih najvise ljuti!

Van mreže ortodox

  • Iskusan
  • *
  • Poruke: 126
  • Ugled: +2/-12
    • Pogledaj profil
Odg: Crna Gora i Makedonija priznale nezavisnost Kosova i Metohije!
« Odgovor #32 poslato: 19.10.2008. 00:19:59 »
Trijumf smorenosti nad histerijom     
Teofil Pančić   
14.10.2008.
Pa jasno se vidi da je Pancic umoran od patriotizma,a cini mi se i oslobodjen istog.Slazemo se u jednom,a to je da su nam veliku stetu nanijeli upravo tkz. salonski branitelji srpstva.Ostaje ipak utisak da on sam nemoze da izadje iz tih 90_tih jer mu je potreban dezurni krivac(srbin naravno)tipa Milosevica,Kostunice,Patrijaha Pavla itd.Klasicna  "otpor" terminologija i studija 92.Ako mu se ogadio lazni,ne vidim da nudi neki pravi patriotizam ali ,ne ipak ne treba od njega ocekivati previse.Ipak je covjek placen samo da kritikuje.Inace teks je u redu,samo neka malo napise i o glavnim krivcima.Npr. da pocne od siptara.A,ako mu nije jasno u cemu se razlikuje CG od amerike...sta da kazem.Nekad  se govorilo partija nema brata, a danas...

Van mreže zid

  • Extra član
  • *
  • Poruke: 675
  • Ugled: +51/-46
  • Pol: Muškarac
    • Pogledaj profil
Odg: Crna Gora i Makedonija priznale nezavisnost Kosova i Metohije!
« Odgovor #33 poslato: 23.10.2008. 20:34:00 »
Evo jos jedan zanimljiv pogled na stvari

Tadić i priključenija     
Ivan Milenković   
20.10.2008.

Pošto su Crna Gora i Makedonija priznale Kosovo, crnogorskoj ambasadorki i makedonskom ambasadoru naloženo je da napuste zemlju. To znamo. Reakcija domaće javnosti bila je burna: s jedne, one patriotsko-tabloidne strane, uglavnom je pljuštalo po Crnoj Gori i Makedoniji (i, onako usput, rutinski, po domaćim izdajnicima), s druge, pak, pljuštalo je po Tadiću. Znamo i to. U prvoj reakciji nema ničeg novog, poslovično je glupa i odvratna. Druga je, međutim, unekoliko čudna.

Ni dva dana posle proterivanja ambasadorke i ambasadora, a usred opštenarodne tuče u Podgorici, Tadić izjavljuje kako problemi koji u ovom tenutku postoje između Podgorice i Beograda ne bi smeli da budu trajni. Dan posle toga (ili dan pre toga), izjavljuje kako postoje (dobre) šanse da se Beograd dogovori sa Briselom oko raspoređivanja EULEKSA na Kosovu. Đelić je, pak, najavio izglasavanje o jednostranoj primeni nekih odredaba Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju, dakle ono što je Oli Ren bio predložio nakon holandskog odbijanja da se Sporazum odmrzne. Valja podsetiti da se, posle Renove ponude, Đelić nešto kao bio femkao, nešto zatezao i treptao okicama, ali eto, poslušasmo jedan (jako) dobar savet. Nešto posle toga, posle Renove „nepristojne ponude“ (kako su se patriotsko-tabloidni mislioci duhovito dosetili), Tadić je odleteo u Nujork i živo se založio za stvar Kosova. Čak je izvoleo izjaviti kako bi se, u slučaju da neko uslovi ulazak Sbije u Eropsku Uniju priznanjem Kosova, odlučio za teoritorijalni integritet zemlje. Zvučalo je, blago rečeno, obespokojavajuće.

E sad... da pođemo obrnutim redom. Potpisnik ovih redova prilično se iskakao po Tadićevom njujorškom nastupu (tekst „Svi predsednikovi zanosi“), kao i po Đelićevom femkanju posle Renove „nepristojne ponude“ (tekst „Da li je dobro prati zube?“) i nikako u tome nije bio usamljen. No, nešto u svemu tome, u tom skakanju, kao da, ipak, nije bilo dorečeno. Oba su se teksta držala na nekoj vrsti manjka političkog rezona. Nešto je nedostajalo. Već duže vreme, a to znači od kako je postao predsednik, Tadić nam konstantno ide na ganglije i to, otprilike, na istim neuralgičnim tačkama: tamo gde bismo da je odlučniji, brži, čvršći, više nalik Đinđiću, on je kolebljiviji, sporiji, praznorečiviji. Pa ipak... Štagod mislili ili rekli o njemu, on gura. Čini nam se kao da mnogo više pažnje posvećuje njima – evo ga gde je sada potpisao nekakav dokument o pomirenju DS i SPS – nego nama i onome što mu mi, njegovi govorimo, ali on ostvaruje baš ono o čemu i mi govorimo. Jeste, ne sviđa nam se način, ne dopada nam se brzina, ali, moliću lepo dame i gospodo, ako neko ume bolje neka se prihvati tog posla, ili barem neka ponudi razboritiji i smisleniji scenaro od onoga po kojem igra Tadić. Do sada se takav jedan scenario nije pojavio.

Pogledajmo poslednji primer sa proterivanjem ambasadora. Za nekoga ko poput potpisnika ovih redova (u daljem tekstu: potpisnik) smatra da bi Srbija u najboljem interesu svojih građana trebalo da prizna Kosovo, uz izvesne uslove koje Priština ne bi mogla da odbije, i to što pre (kada je već propustila da to uradi prva), proterivanje ambasadora svakako izgleda kao preteran, nepotreban, ljigav potez: što ne proterasmo francuskog ambasadora, majku mu? No, većina ovdašnjih građana ne misli kao potpisnik. Potpisniku je, i u tom smislu, savršeno svejedno budući da u stvarima mišljenja većina glasova nije dokaz ni za šta, ali predsedniku Republike i razboritom političaru to, po definiciji, ne može biti svejedno. Naprotiv. Većina je ono što mu daje legitimet da donosi odluke. On, naprosto, na većinu računa.

A može i ovako: potpisniku je svejedno da li su Kosovo priznale Makedonija, Crna Gora, Argentina ili Maršalska ostrva, ali onoj većini nije. Za dva minuta se, bez većih problema, može navesti barem deset dobrih razloga zašto je glupo praviti razliku između Crne Gore i Maršalskih ostrva kada je o priznavanju Kosova reč. Ali nijedan od tih deset dobrih razloga nije i dovoljan razlog razboritom političaru da zanemari (nerazboriti) emotivni odnos koji u crnogorskom i makedonskom potezu vidi nešto gore od istog takvog poteza Maršalskih ostrva. Na svaki, ali baš na svaki način, isto je kada Kosovo priznaju Maršalska ostrva i Crna Gora. Tu nema ama baš nikakve razlike koja bi zasluživala podrobniju pažnju. No, u svesti većine ovdašnjih građana, svesti koju su tako nežno, godinama, oblikovali najpre Miloševićev režim, a potom i Koštuničina somnambulna politika, crnogorsko i makedonsko priznavanje Kosova mnogo su tragičniji činovi od, ionako tragičnog, maršalskoostrvskog priznavanja. E zato im, nezahvalnim Crnogorcima i Makedoncima, treba pokazati. Zato im treba j..... mater! Ako već ne možemo da j..... mater Englezima, barem ćemo njima! Tako reaguje većina. Razborit političar to zna. I razborit političar baca kosku. Da bi na neki način ispunio očekivanja većine, on reaguje radikalnije nego u drugim slučajevima, on, naizgled, j... mater Crnogorcima i Makedoncima. Tim činom, međutim, on u isti mah slabi mogućnost patriotske gamadi da izgmiže ispod kamenja i iskoristi priliku za pregrupisavanje, prepuštajući političkim tabloidima da divljaju nekoliko dana (da li je iko očekivao od tabloida bilo šta drugo?) i jako, čak neočekivano brzo kreće u smirivanje situacije. Uostalom, od stvarnosti odmetnuti Koštunica odmah je mudro predložio da Srbija tuži Crnu Goru, Makedoniju, Evropu, svet i svemir, jedan od istaknutih popova je čak imao ideju i da malo ratuje sa Crnom Gorom, dok je onaj Veljin nesretnik upozorio crnogorske političare da im u Srbiji ne može garantovati sigurnost. Možda patriotsko-tabloidni pogled na svet trenutno zaista nema snage da napravi ozbiljniju štetu, ali on je i dalje tu i gmiže.

Utoliko se potpisniku čini da reakcije koje idu ka tome da pokažu kako je Tadićeva namera bila da destabilizuje Crnu Goru iz puke nemoći, ili čega već radi, ne odgovaraju stanju stvari. (Čak je i Bajatović provalio da je proterivanje ambasadora „turistički aranžman“ („Dvougao“, B92, 19. 10).) Ako sledimo (miloševićevsku) logiku larpurlartističkog pravljenje štete, šteta štete radi, onda bi se i crnogorski potez mogao protumačiti na isti način: Crnogorci nam misle zlo samo tako pa su zato i priznai Kosovo. Uostalom, patritosko-tabloidna pamet je upravo tako i shvatila potez Podgorice. Tadić, međutim, nema institucionalne mogućnosti da utiče na zbivanja u Crnoj Gori. Kako on to nanosi štetu Crnoj Gori? Proterivanjem crnogorske ambasadorke? Izjavom Vuka Jeremića (koji se momak baš uživeo u ulogu) da nam je Crna Gora zabola nož u leđa? Hm... ne deluje preterano ubedljivo. Potom, Tadiću bi se dalo svašta spočitati, ali ne i da je iracionalan političar, političar sklon impulsivnim izjavama i potezima. (Da podsetimo: čak i njegova prva izjava data posle objavljivanja rezultata parlamentarnih izbora, za koju je, neko vreme, postojao svojevrsni konsenzus da je bila odveć emotivna – ono da će svim demokratskim sredstvima pokušati da spreči formiranje nacionalno odgovorne vlade – imala je, ispostavilo se, veoma dobro pokriće u onome što je usledilo.) Uz to, izjava Mila Đukanovića o tome da ga je Cvetković (citat: u uljudnom razgovoru) obavestio o načinu na koji će Beograd reagovati, samo dodatno potvrđuje da je Podgorica sama ušla u rizik (ovde ostavljamo po strani smehotresne, premda i očekivane tvrdnje, da Skoplje i Podgoricu niko nije pritiskao... ’ajde!). Kao što je, posle druge pobede na predsedničkim izborima i kosovskog samoproglašenja nezavisnosti, sačekao da se patriotsko-tabloidna javnost izduva, pa ju je, potom, priklještio na parlamentarnim izborima (iako smo mi imali ideju da on to uradi odmah sudradan posle izbora, to jest da izazove parlamentarnu krizu i krene na izbore odmah posle osvojenog drugog mandata) i rasturio Radikale, tako će Tadić i sada sačekati neko vreme da se strasti smire, a odnosi između Srbije i Crne Gore (p)ostaće normalni odnosi dve bliske susedne države. Uostalom, da je, u osnovi, sve u redu, možda više od svega govori i podatak da na ekonomskoj ravni nije zabeležen nikakav potres. (Prisetićemo se kako je, onomad, Milošević udario sankcije Sloveniji, od čega su se oni načisto bili presekli i glavom bez obzira pobegli u Evropu.)

Veoma slična priča može se ispričati i sa gorljivim Tadićevim i Jeremićevim zalaganjem da se slučaj Kosova nađe pred međunarodnim sudom pravde. Dok po zemlji i dalje vilene Koštunica, Samardžić i njihove medijsko-analitičarske snage, prepuni genijalnih ideja o raznoraznim tužbama, sankcijama, prekidima i raskidima, dok nije jasno da li su se Radikali to podelili ili umnožili, stvar odložiti i amortizovati pred nekim sudom čije odluke nemaju obavezujuću snagu, deluje kao sasvim razborita strategija.

Kolikogod se mi bunili i imali genijalnije ideje od Tadića, on na svoj način sprovodi naše zamisli. Ukoliko razmišljamo u političkim kategorijama, u kategorijama političkog, čini se da nije lako osporiti ovaj uvid. Suprotna logika, pak, logika moralnosti, po kojoj se Tadić stavlja na istu ravan sa Miloševićem i Koštunicom, morala bi da istrpi posledice sopstvene postavke. Da je Tadić slušao nas, a ne svoj politički instinkt, uopšte nije teško zamisliti situaciju u kojoj bismo, danas, umesto Tadića i Cvetkovića, na malim ekranima naših TV prijemnika gledali Koštinicu i Nikolića,naš bi arhi-neprijatelj bio aktivan i živahno bi gmizao, a mi bismo se divno provodili u dugo, predugo uvežbavanim ulogama pravednika koji ne moraju da odlučuju o bog zna čemu osim da budu na pravoj strani. Da se razumemo, proteklih dvadesetak godina to uopšte nije bilo malo, ali danas, naprosto, više nije dovoljno.

Van mreže ortodox

  • Iskusan
  • *
  • Poruke: 126
  • Ugled: +2/-12
    • Pogledaj profil
Odg: Crna Gora i Makedonija priznale nezavisnost Kosova i Metohije!
« Odgovor #34 poslato: 23.10.2008. 23:53:08 »
Kosovo polje

Matija Beckovic

                 


       
      Kradu mi pamcenje,
      Skracuju mi proslost,
      Otimaju vekove,
      Dzamijaju crkve,
      Araju azbuku,
      Cekicaju grobove,
      Izdiru temelj,
      Razmecu kolevku.
       
      Kud da cergam s Visokim Decanima?
      Gde da predignem Pecarsiju?
       
      Uzimaju mi ono
      Sto nikome nisam uzeo,
      Moje lavre i prestonice,
      Ne znam sta je moje,
      Ni gde mi je granica,
      Narod mi je u najmu i rasejanju,
      Pale mi tapije
      I zatiru postojanstvo.
       
      Zar da opet zatrapim Svete Arhangele?
      Da mi pomunare ponovo Ljevisu?
       
      Ocni zivac su mi odavno rasturili,
      Sad mi i beli stap otimaju,
      Zrtveno polje sa krvavom travom
      Ne smem da kazem da je moje.
      Ne daju mi da udjem u kucu
      Kazu da sam je prodao,
      Zemlju koju sam od neba kupio
      Neko im je obecao.
       
      Ko im je obecao
      Taj ih je slagao,
      Sto im ne obeca
      Ono sto je njegovo?
      Zato jurisaju na mene udruzeni
      Kivni sto sam ih poznao.
       
                     1987.
       
       

Za sve koji o Kosovu misle SRCEM

Van mreže Nikolaj

  • Start moderator
  • Extra član
  • *
  • Poruke: 413
  • Ugled: +17/-19
  • Pol: Muškarac
    • Pogledaj profil
Odg: Crna Gora i Makedonija priznale nezavisnost Kosova i Metohije!
« Odgovor #35 poslato: 24.10.2008. 02:08:20 »

Da smo mali, jesmo ali prihvatiti tezu koja buja iz teksta gosn. Milenkovica da zbog toga treba da  kao kakvo poslusno kucence vrtimo repom po gazdinim zeljema bilo bi ravno ispaljivanju metka u slepoocnicu a ne putu ka boljem zivotu kao sto hoce da kaze. Nikada nisam bio pobornik Miloseviceve politike ( Cak sta vise bio sam 5. oktobra ispred skupstine) ali nalaziti jedinog krivca u njemu i onom sto je radio je bjezanje prvo od sopstvene odgovornosti a posebno idealno opravdanje za one koji su u Srbiji poceli daleko bolje zivjeti dok je  vecini u njoj sve losije i losije. Sve je pitanje vremene i trenutka. Ma ko da se nalazio u devedesetim na celu Srbije slabo sta je mogao uciniti, jednostavno nije bilo izbora a danas ga zbog ustupaka i slabe politike imamo jos manje. Bojim se da nam nece ostati nijedno skretanje sa puta u kojem za evropu postajemo ono sto je Latinska Amrika za USA. Jednostavno mi smo uvjek sa druge strane nevidljive linije i nikad, a i nece sreca nam doci sa zapada i to ne zato sto mi se necemo gurati da udjemo tamo vec zato sto dsruga strana iskreno ne zeli da budemo njen dio sem u smislu povecanja uticaja na nasu ekonomiju i preuzimanja trzista, pa kad bude morala lijeciti svoje probleme lako ce nam ih prebaciti. Ajmo malo jos o tom monstrumu Milosevicu, kako to da za godinu dana od mirotvorca  sa svojim saradnicima i onim koji to i ne bjehu postade najveci zlocinac u ravni nacista jer drugacije ih zapad i ne tretira i cak i deklarativno i svrstava u zajednicki kos, a sa njima i sav narod kojem pripadaju pa sad nasi vajni novi politicari se moraju hvaliti kako nam podizu ugled u svijetu. Evo ovako: Sve je pocelo od Racka, i zlocina koji se odigrao ( po izvjestau OEBSA ) u  njemu i koji je bio  povod bombardovanja Srbije. A danas Izadje biografija gospodje Helene ( Jelene kako bi Srbi rekli ) u kojem kaze da ga je falsikovala pod pritiskom  ministarstva spoljnih poslova njene joj Finske a posebno Sefa OEBSA gosn. Vokera. I sad ce mi neko reci da se ozbiljna drzava i drzavnici bave protjerivanjem ambasadora, pojedinih drzava dok druge ostavljaju pa kad vec nemaju m... da protjeraju koga bi trebalo cak i nemogu reci rijeci a kamoli da tuze u svojoj zemlji i zabrane mu ulazak u istu gradjanina VOKERA, da se bre zna da bar to smiju ako nesmiju tuziti Amereckog sluzbenika. Je li Drzava u kojoj se ta informacija na vecini medija prenosi nakon tri mjeseca i na kojoj se insistira manje nego na rezultatu druge Engleske lige u fudbalu? Svi su bre stidljivi kad je ovo u pitanju pa cak i ti patriot-tabloidi gosn.Milenkovica. Rts se udostojio da prenese dokumentarac o tome i na tome se zavrsilo. Koja bre Drzava i predsjednik? Davno je napisao Djura " TA JEVROPA ". I dalje je ista a ovi sto joj radi svog dzepa sute mogu samo da se ponadaju da narodu nece niko imati otvoriti oci. A sto se Srbije tice zna se da je slabo sta sama mogla ikada ali nedaj Boze da vec kad veliki kroje kapu za nas da nam krojaci budu sa zapada.
Samo sau nam bili pojedini prijatelji kad bijahu posvadjani izmedju sebe a sad su im oci uprte u zajednicke neprijatelje, pa samim tim ona nevidljiva linija izmedju nas jos vise dobija na znacaju. NE NISAM uplasen od svijeta i nisam neko ko nezna preci preko razlika samo se radi o tome da se covjek uopste nije promijenio, promijenio je zaprezna kola za mercedes a u sustini od Hrista ostao isto gov.no kao i sto je i bio. U koga je batina jaca u tog je i pravda pa ako sad treba da citav svijet se prepusti batini i pravdi najaceg, ajd da ne budemo prvi. Covjece pobise milion Iracana zbog oruzja za masovno unistenje i al kaide., hahahaha
Samo korist, nafta ili dijamanti u Africi. Mozes vidjeti na CNN ili BBC itd te divljake iz tih zemalja svake godine po tri cetiri puta dobro izorkestriranih mjeseci LIVE prenosenja ( kad nisu u modi predsjednicki izbori )> Ja sam te divljake preko istog CNN i BBC gledao u Srbiji pre par godina. Ili dobrih mjesec i vise prije olimpijade Kineske koji jadnim Tibetancima i Tajvancima ne daju zivjeti. To je vec intezitet informacije a ne ono sa pocetka price a u spas tog inteziteta evo vam jja ostavljam link za dokumentarac koji je prikazala Ruska Drzavna televizija prije olimpijade a gdje takodje mozete naci i izjavu od misis Helene. ( neznam u kom je dijelu pa koga interesuje neka potrazi )

http://www.youtube.com/watch?v=6Zzag1VRRng&feature=related

Ne mogu a da ne zavrsim sa jednim pitanjem. U Maju sam imao prilike da usluzujem uvazenu gospodu profesore sa Oksforda ( Sve vec jednom nogom u grobu ) 10 tak osoba koji veoma dobro govore Srpski. Popricalo se o bombardovanju itd.. da bi jedan gosp. ( dziberski ili ako hocete cinicno ) me pitao da li su Srbija i Vojvodina jos uvijek zajedno? Ne bih se zacudio da zbog boljeg zivota ( jednog dijela )  a i latergije prema svemu koja je obuzela  ovaj namuceni narod sutra i ne budu. Taj gosp. ( gle visine i kulture ) kaze znam da ne zivite dobro i da vam treba pa hajde da vas castim. Sad mi recite jel sam pametniji kad bih uzeo tih pedeset dinara ili sam pametniji i ako vec hocete i uljudniji sto sam mu vratio stotinu i rekao da ponese za svaki slucaj ako bude potrebno Belfastu ili Edinburgu? E sad da li sam u pravu kad kazem da se dzba guramo u Evropu kad vidite po njihovim pametnim glavama koliko nam dobra zele?
 
Зна Душана родит Српка, зна дојити Обилиће,
ал хероје ка Пожарске, дивотнике и племиће,
гле, Српкиње сада рађу... Благородством Српство дише...
Бјежи, грдна клетво, с рода - завјет Срби испунише

Van mreže sremci

  • Extra član
  • *
  • Poruke: 469
  • Ugled: +23/-10
  • Pol: Muškarac
    • Pogledaj profil
Odg: Crna Gora i Makedonija priznale nezavisnost Kosova i Metohije!
« Odgovor #36 poslato: 24.10.2008. 03:10:15 »
Da bog da da Srbija i Vojvodina ne budu zajedno,tj, da se Vojvodina ocjepi!!!Da te pitam nesto- jesi ti sluzio vojsku?Kad i gdje?Jesi bio na bilo koji nacin pogodjen ratom u Bosni ili bilo gdje drugo?Ili samo palamudas i glumis srbendu iz Srbije



re: (cut) vrijeđanje

« Poslednja izmena: 24.10.2008. 18:47:02 vladix_vlado »
Neprijateljima treba neprekidno oprastati,jer je upravo to ono sto ih najvise ljuti!

Van mreže sremci

  • Extra član
  • *
  • Poruke: 469
  • Ugled: +23/-10
  • Pol: Muškarac
    • Pogledaj profil
Odg: Crna Gora i Makedonija priznale nezavisnost Kosova i Metohije!
« Odgovor #37 poslato: 24.10.2008. 03:17:46 »
Sto ne ides da branis KOSOVO *********  ,huskas mene da idem...a ti ces da uzimas baksis od stranaca....

Na osnovu cega ti sebe Nikolaj smatras Srbinom i patriotom???Molim te objasni mi???Izvin,mozda ja ne znam nesto o tebi,al cinimi se da si Srbenda iz Srbije,300 kilometara od bivseg ratista i krvoprolica...jel gresim???



re:spajanje (nedozvoljeno pisanje preko 2 poruke za redom u kratkom vremenskom intervalu, za dopunjavanje postoji opcija IZMIJENI)

re:(cut) vrijeđanje
« Poslednja izmena: 24.10.2008. 18:50:34 vladix_vlado »
Neprijateljima treba neprekidno oprastati,jer je upravo to ono sto ih najvise ljuti!

Van mreže sremci

  • Extra član
  • *
  • Poruke: 469
  • Ugled: +23/-10
  • Pol: Muškarac
    • Pogledaj profil
Odg: Crna Gora i Makedonija priznale nezavisnost Kosova i Metohije!
« Odgovor #38 poslato: 24.10.2008. 03:35:36 »
Izvinjavam se svim zbog izrazavanja,al pun mi je kurac ovakvih Srba huskasa...

Pa ljudi u Bileci nemaju ljeba da jedu,a djeca poginulih boraca gladuju,a ti i Seselj palamudite o srpstvu,usta vas jebem obadvojicu!!!!!!!!

Da bogda se u Srbiji zaratilo kao u Bosni,4 godine,a samo tebe i ostale huskase pogodio rat i ostalo sto ide uz njega!!!!!!

re:spajanje (razlog, već naveden u poruci prije)
poruka: Sremac, ne bih želio da ulazim u to ko je u pravu i ko nije, ali pretjerao si sa porukama. Ostavio sam najviše što sam mogao.
« Poslednja izmena: 24.10.2008. 18:53:09 vladix_vlado »
Neprijateljima treba neprekidno oprastati,jer je upravo to ono sto ih najvise ljuti!

Van mreže Nikolaj

  • Start moderator
  • Extra član
  • *
  • Poruke: 413
  • Ugled: +17/-19
  • Pol: Muškarac
    • Pogledaj profil
Odg: Crna Gora i Makedonija priznale nezavisnost Kosova i Metohije!
« Odgovor #39 poslato: 24.10.2008. 14:30:54 »



Care ja sam Bilecanin!!! ostatak ne bih da komentarisem.
Зна Душана родит Српка, зна дојити Обилиће,
ал хероје ка Пожарске, дивотнике и племиће,
гле, Српкиње сада рађу... Благородством Српство дише...
Бјежи, грдна клетво, с рода - завјет Срби испунише

Van mreže Gedeon

  • Novi na forumu
  • *
  • Poruke: 29
  • Ugled: +3/-2
    • Pogledaj profil
Odg: Crna Gora i Makedonija priznale nezavisnost Kosova i Metohije!
« Odgovor #40 poslato: 24.10.2008. 15:56:15 »
E Sremci, uljepsao si mi dan. I dosta je vise bilo polemike sa nazadnim srbobraniteljima! Pa nek i oni shvate da smo LJUTI! Prvo sjebu narod, zatucaju ga glupavim pricama i ogavnim stihovima nazdravicara Beckovica, a onda sole pamet kako su na zapadu divljaci, a profesori sa Oksforda ( i to znaju iz prve ruke) su GLUPI.Hahahaha!

Van mreže ortodox

  • Iskusan
  • *
  • Poruke: 126
  • Ugled: +2/-12
    • Pogledaj profil
Odg: Crna Gora i Makedonija priznale nezavisnost Kosova i Metohije!
« Odgovor #41 poslato: 24.10.2008. 18:26:33 »
Ova slika gospodina iznad sve govori.Samo razlike izmedju njega i ovih sto danas "napredno" i evropski misle gotovo da i nema.Rezultate njegove i njegovih vjernih postovalaca(lenjina ,staljina,ceuseskua,tita i ostalih) smo vidjeli.I oni, kao i danasnje evropa htjeli bi da nas usrece po svaku cijenu.E,kad ono,a tamo neki nazadni srbi nece!Uzeli nakve gusle,nazuli opanke pa palamude kako zele da su slobodni itd.Primitivizam!Da niste bjezali sa casova istorije mozda bi od nje nesto i naucili,a to je da se ona ponavlja onome ko je nije savladao.Mamac je bio isti,pravda ,jednakost,meda i mlijeka...samo,tada su nosili jednu danas cak 12 zvjezdica.Napredovalo se ipak od tada.Nego , nasa krivica je izgleda u tome sto bi rekao nazdravicar Beckovic,u tome sto smo ih prepoznali.Razumijem i ove koji nisu, ipak je mamac privlacan.A i tamo nema ulaska u opancima,s guslama i nazadnim obicajima.Oni ce vam reci sta da obujete,jedete i pricate.Ipak  zadrzite bar malo dostojanstva pa ne povracajte na rijeci srbin,srpstvo,otadzbina,seljak,patriota.Ipak su vam roditelji rodjeni tamo gdje se ove rijeci cijene.

Van mreže BaNiX

  • Start moderator
  • Urednik
  • *
  • Poruke: 1751
  • Ugled: +149/-112
  • Pol: Muškarac
  • Forum je naš
    • Pogledaj profil
Odg: Crna Gora i Makedonija priznale nezavisnost Kosova i Metohije!
« Odgovor #42 poslato: 24.10.2008. 18:31:33 »
E kakva je ona Olja Beckovic boze sacuvaj,a Matija Beckovic njezin otac je totalno oguglao.

Van mreže Trile

  • Iskusan
  • *
  • Poruke: 122
  • Ugled: +6/-5
  • ART CREATURE
    • Pogledaj profil
Odg: Crna Gora i Makedonija priznale nezavisnost Kosova i Metohije!
« Odgovor #43 poslato: 24.10.2008. 18:52:48 »
Na šta je oguglao? ???
Počni ponovo,novo slovo,teške reči ko olovo,
možda sam solo al nisam preboleo,
ništa i nikoga što sam ikada iskreno voleo..

Van mreže BaNiX

  • Start moderator
  • Urednik
  • *
  • Poruke: 1751
  • Ugled: +149/-112
  • Pol: Muškarac
  • Forum je naš
    • Pogledaj profil
Odg: Crna Gora i Makedonija priznale nezavisnost Kosova i Metohije!
« Odgovor #44 poslato: 24.10.2008. 19:09:01 »
« Poslednja izmena: 24.10.2008. 21:41:01 BANES »