hahaha... Ova tema je super!!! Ne znam samo, kako se sada je računam, pošto sam iz Beograda, pretpostavljam kao "strankinja"... Hahahahahaah... Jao... fenomenalno...
nisam nikada posetila Hercegovinu, mada planiram, jer jako volim Dučića, Kapora... A, da budem iskrena, jako sam volela i volim još uvek Hercegovca, mada nisam više sa njim u vezi... Nekako se pronalazim u ovim vašim pričicama ;iako sam kosmopolitskog duha, malo se jesam osetila par puta baš "strano" pred njim... Evo zbog čega... Inat, piće i gordost bi trebalo da su nacionalne odlike u prevodu, pa nakon mog signaliziranja da previše alkohola nije dobro za organizam, ja ispadoh manje Srpkinja, nego što bi trebalo
teško mi je bilo, a nije mi ni sada prijatno kada se setim raskida... Dobro smo se posvadjali i bilo je tu raznih neprijatnosti, ali ja njega i dalje volim i cenim... To je neka fora balkanska, "šaka o sto"
"neće meni žena da odredjuje šta da pijem i kada"
u suštini, nije dobro kada je ponos jači od ljubavi... U stvari, nije to ni ponos, nego inat koji ide do totalne "bandoglavosti"... Eh... tako je to u životu... šta da se radi... Inače, znam i ja jednog Hercegovca, koji živi u BGu i muvao se sa Jevrejkom
hahahaa... možda je isti čovek
Ipak, ne sumnjam da su Hercegovci divni ljudi, iako ne kategorišem ljude po poreklu, već po nekim drugim karakteristikama, ali generalno, bije ih dobar glas
neke koincidencije u mom životu su veoma vezane sa Hercegovinu, to me je dovelo do ovog foruma - imam neku rodbinu iz Mostara, trebalo je da živim u ulici Bilećkoj i moj tata je odslužio vojsku, baš u Bileći + jedna, meni draga ljubavna pričica...