Anketa

Da li ste za gradnju Cementare?

Da
24 (54.5%)
Ne
10 (22.7%)
Nemam misljenje
10 (22.7%)

Ukupno glasova: 44

Autor Tema: Otvara se cementara ?  (Pročitano 55829 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže hud

• Globalni moderator
  • Super član
  • *
  • Ugled: +77/-14
  • Pol: Muškarac
    • Pogledaj profil
Odg: Otvara se cementara ?
« Odgovor #60 poslato: 09.02.2009. 09:22:33 »
CITAT:
Predstavnici opštinske vlasti predložili su mještanima da delegacija, koju oni izaberu, posjeti cementaru u Italiji kako bi se uvjerili o stepenu zagađenja.

Kako sam se slatko nasmijao, kome da pokazu? Ko je ovdje lud? Ma oni su zacrtali da to nevalja i nema te sile da ih neko ubijedi u suprotno, mi vise sami sebi nevjerujemo :D :D :D

Takav smo mi narod, nije ni cudo sto nista nemamo...
« Poslednja izmena: 09.02.2009. 09:29:07 hud »
Mudrome više koriste neprijatelji nego glupome prijatelji.

Van mreže gembler

• Iskusan
  • *
  • Ugled: +18/-7
    • Pogledaj profil
« Odgovor #61 poslato: 09.02.2009. 15:52:21 »
da li neko ima konkretan dokaz o nezagađivanju okoline od strane cementare ili se samo vjeruje na riječ menadžera ove firme...u svakoj gradnji ili privatizaciji neke firme obavezan je i od velike važnosti ugovor o "ne zagađivanju",još niko nije objavio konkretan plan : vrijeme izgradnje objekta, kapacitet objekta, poslovni plan, detaljnu analizu procesa proizvodnje odnosno na taj način prezentovao stepen zagađenja, ...tek kad se sve ovo odradi onda bi trebalo nastupiti sa odlukom da li da se odobri gradnja cementare ili ne....i na kraju mislim da je smiješno da načelnik predlaže grupi građana da idu u italiju i uvjere se u način rada fabrike cimenta, valjda je opština trebala poslati svoju delegaciju ukoliko je u pitanju ozbiljna stvar a ne špekulacija ili (po meni bi trebala pod obavezno)angažovati stručne ljude iz RS-a da sprovedu konkretnu "istragu" i na taj način riješe nedoumice, a ne čitavu priču prepuštati "rekla-kazala"

Van mreže S.A.F.

• Globalni moderator
  • Extra član
  • *
  • Ugled: +27/-34
    • Pogledaj profil
« Odgovor #62 poslato: 09.02.2009. 16:33:57 »
da li neko ima konkretan dokaz o nezagađivanju okoline od strane cementare ili se samo vjeruje na riječ menadžera ove firme...u svakoj gradnji ili privatizaciji neke firme obavezan je i od velike važnosti ugovor o "ne zagađivanju",još niko nije objavio konkretan plan : vrijeme izgradnje objekta, kapacitet objekta, poslovni plan, detaljnu analizu procesa proizvodnje odnosno na taj način prezentovao stepen zagađenja, ...tek kad se sve ovo odradi onda bi trebalo nastupiti sa odlukom da li da se odobri gradnja cementare ili ne....i na kraju mislim da je smiješno da načelnik predlaže grupi građana da idu u italiju i uvjere se u način rada fabrike cimenta, valjda je opština trebala poslati svoju delegaciju ukoliko je u pitanju ozbiljna stvar a ne špekulacija ili (po meni bi trebala pod obavezno)angažovati stručne ljude iz RS-a da sprovedu konkretnu "istragu" i na taj način riješe nedoumice, a ne čitavu priču prepuštati "rekla-kazala"
Nema šta tu pričati priče o zagađivanju, prvo nek dostave projekat, pa fino na analizu na institut, preozbiljna je to stvar da se bilo kome vjeruje ili ne vjeruje na riječ.

Van mreže gembler

• Iskusan
  • *
  • Ugled: +18/-7
    • Pogledaj profil
« Odgovor #63 poslato: 09.02.2009. 16:50:56 »
Nema šta tu pričati priče o zagađivanju, prvo nek dostave projekat, pa fino na analizu na institut, preozbiljna je to stvar da se bilo kome vjeruje ili ne vjeruje na riječ.

normalno

Van mreže road king

• Extra član
  • *
  • Ugled: +61/-27
    • Pogledaj profil
« Odgovor #64 poslato: 09.02.2009. 17:58:14 »
Kazu da cementara *ode* za  Prijedor.......i sretan joj put .

Van mreže peca

• Extra član
  • *
  • Ugled: +4/-12
    • Pogledaj profil
« Odgovor #65 poslato: 09.02.2009. 18:00:11 »
Sretno bilo,a skoro da se zakuvalo oko nje...

Van mreže Hercegovac77

• Globalni moderator
  • Super član
  • *
  • Ugled: +45/-18
    • Pogledaj profil
« Odgovor #66 poslato: 09.02.2009. 18:03:30 »
Nadam se da nije istina....

Van mreže road king

• Extra član
  • *
  • Ugled: +61/-27
    • Pogledaj profil
« Odgovor #67 poslato: 09.02.2009. 18:22:51 »
Nadam se da nije istina....

Kazem sta sam cuo...mozda od ovoga nema nista ali gdje ima dima ima i vatre..

Van mreže S.A.F.

• Globalni moderator
  • Extra član
  • *
    • Pogledaj profil
« Odgovor #68 poslato: 09.02.2009. 19:18:10 »
Moj dobri Hercegovče77 cementara će stvarno biti u Prijedoru ali, ne ova. Španska kompanija Aricam gradi cementaru u Prijedoru, visina investicije je oko 160 miliona eura, a procjenjuje se da će zapošljavati oko 600 radnika. Posao se naravno ugovara direktno sa Vladom RS, a priča se da su zainteresovani za izgradnju još jedne cementare koja bi trebala biti u Gacku ili Miljevini.

Van mreže Hercegovac77

• Globalni moderator
  • Super član
  • *
  • Ugled: +45/-18
    • Pogledaj profil
« Odgovor #69 poslato: 09.02.2009. 23:22:11 »
Moj dobri Hercegovče77 cementara će stvarno biti u Prijedoru ali, ne ova. Španska kompanija Aricam gradi cementaru u Prijedoru, visina investicije je oko 160 miliona eura, a procjenjuje se da će zapošljavati oko 600 radnika. Posao se naravno ugovara direktno sa Vladom RS, a priča se da su zainteresovani za izgradnju još jedne cementare koja bi trebala biti u Gacku ili Miljevini.
I tako Opstina Bileca izgubi jos jednu investiciju..
Ne treba nam zaobilaznica, ne treba nam cementara, ne trebaju nam nova radna mjesta..
Ali nam treba da kukamo kako nema posla i kako treba bjezat odavde...

Van mreže VLADIX

• BILEĆAinfo founder
  • Administrator
  • Urednik
  • *
  • Ugled: +121/-17
  • Vladimir Duka
    • Pogledaj profil
    • VLADIX.NET site
« Odgovor #70 poslato: 10.02.2009. 00:14:40 »
Ne, ne, nema veze cementara u Prijedoru sa ovom našom, druga je i firma.
Ako ljudi baš toliko tvrde da nema nikakvih negativnih uticaja po okolinu, trebalo bi sve to fino ispitati pa onda suditi i ne dati, al ne nego kod nas nećemo pa nećemo i tačka.

Van mreže S.A.F.

• Globalni moderator
  • Extra član
  • *
    • Pogledaj profil
« Odgovor #71 poslato: 10.02.2009. 10:20:54 »
Mislim da se prostim upoređivanjem cifara može utvrditi ozbiljnost projekta cementare na Planoj. Vrijednost investicije u Prijedoru je 160 miliona eura, i to bez uračunatih koncesija na ekspolataciju sirovine, pri tom se zapošljava 600 radnika, da ne pričamo o tome da je posao dogovoren sa Vladom a da su vlasti Prijedora dobile tu izuzetnu čast da odrede mikrolokaciju cementare. Pri tome čak niko i ne spominje Bileću kao moguću lokaciju izgradnje sledeće cementare, jer zašto bi neko vozio sirovinu iz Gacka 45km kad može da napravi cementaru u Gacku.

Van mreže prinudna uprava

• Start moderator
  • Super član
  • *
  • Ugled: +63/-70
    • Pogledaj profil
« Odgovor #72 poslato: 10.02.2009. 15:31:21 »
a pošto im je cimenat? :-\ ???
Ne bojim se tudjinskog nakota,no se bojim od zla domaćega!!!

Van mreže Pravi POP

• Novi na forumu
  • *
  • Ugled: +5/-1
    • Pogledaj profil
« Odgovor #73 poslato: 11.02.2009. 23:22:34 »
Vlasnik mljekare "Pađeni" u Planoj, od koje bi buduća cementara bila udaljena oko kilometar vazdušne linije, Nenad Vukoje, iznio je tvrdnje da bi otvaranje cementare odmah rezultiralo zatvaranjem njegove firme.

- Imam 17 zaposlenih radnika, a mlijeko otkupljujem od oko 400 kooperanata, a ukoliko se cementara otvori svi oni ostaju bez posla i zarade. Kakav je interes opštini da otvori cementaru i zagadi okolinu, otvarajući 100 ili 150 novih radnih mjesta, kad će bez posla ostati znatno više ljudi - istakao je Vukoje.

Koliko gluposti i lazi na jednom mjestu???

Van mreže VLADIX

• BILEĆAinfo founder
  • Administrator
  • Urednik
  • *
  • Ugled: +121/-17
  • Vladimir Duka
    • Pogledaj profil
    • VLADIX.NET site
« Odgovor #74 poslato: 11.02.2009. 23:34:01 »
Mljekara Pađeni je ipak bilećki brend, ali ovdje pravi paradoks.
Citat
Kakav je interes opštini da otvori cementaru i zagadi okolinu, otvarajući 100 ili 150 novih radnih mjesta, kad će bez posla ostati znatno više ljudi -
Kojih, njegovih 20tak ?
Ne znam, ali ne treba tako odbacivati cementaru, treba to dobro ispitati i tek onda suditi.