Bilećke teme > Politika

Kapitalizam + ili -

(1/2) > >>

prinudna uprava:
možda će te odmah misliti da sam skrenuo sa teme, ali toliko sam još pod utiskom onih prekjučerašnjih presuda u aškom tribunalu, da nikako ne mogu to da spomenem, i samo se pitam koliko je nama srbima časti uopšte ostalo!!!???
pa čak sam pomalo ljut i na mog, a nadam se i vašeg prvog predsjednika, kojega su uspjeli tamo isporučiti, možda jeste to isuviše teško, ali nikako me ne odaje utisak, da nije trebao da se ubije, pa da bar on sačuva ovo malo preostalog ponosa, a ne tamo da se opet nerviram, na samu pomisao na evropu i hag, zato mi jedino preostaje da se nadam da General neće nikada tamo stići, i da će oni tamo klovnovi biti uskraćeni da izreknu još koju stotinu godina zatvora!!!!
ne znam što sam vam ovo napisao, ali sam morao :)

da se vratim na temu...
imao bih milion razloga da vam pišem zašto mrzim kapitalizam, ali sam opet pod tolikim utiskom događaja od prekjuče na beogradskom mostu gazela, kada se nepoznati mladić htio ubiti iz pištolja na istom,ili skočiti sa njega, stoga je most bio blokiran, a saobraćaj u prestonici u kolapsu nekih par sati, a reakcije građana koji su bili u blizini su bile baš KAPITALISTIČKE, tipa, ma daj ubi se čoveče.požuri jebo te, pa umoran sam oću da idem kući da odmaram, cijeli dan radim, još tebe da trpim!!! :-X

 

Nigger Gruja:
Haški tribunal bio je i ostao  jedna od najvećih farsa  sudskih institucija. Jednostavno je to sud koji sudi jednom narodu i koji je po njima izgleda kriv i za klimatske promjene na Balkanu. Pa zar nije poražavajuća činjenica da je u Hrvatskoj Vinko Šakić komadant Ustaškog logora smrti Jasenovac bio osudjen na dvadeset godina zatvora, dok je za to u Haškom tribunalu sasvim dovoljno da ste Srbin. Pa recimo Krajišnik,Šainović i ostali ispadoše veći zločinci od Šakića, naravno ne želeći da nikako poredim ova dva političara sa ovim monstrumom..Svi mi znamo da su neki od tih Srba koji su sada u Hagu imali i nekih grešaka u politici pa i nekad neki prema svome narodu, ali ova farsa je stvrano prešla sve granice.Sa nekim od njih tamo ne djelim ni političke  stavove ali kad vidim kuda sve to vodi nek im je Bog na pomoći.

I mislim da nikako ova priča nije dalje od zadate teme jer je to sve jedan začarani krug povezan sistemom vrijednost i načinom proizvodnje. I zaista Balkan se sada nalazi u onom najgorem stadijumu kapitalizma Prvobitnoj akumulaciji kapitala kada su kapitalisti nemilosrdni i svak to može osjetiti na svojoj koži od zapošljavanja, kredita u bankama isl. Poznajući strane socijalizma i komunizma koji je ovdje pokazao sve svoje "dobre strane" kroz pet - šest poslijednih decenija stvarno se treba zapitati šta je alternativa!?

Nikolaj:

\
Evo kad vec svi poispadase iz teme nesto i od mene, da i ja ispanem iz iste. Vrijednosti Kapitalizma, hm , sta li ono bese?...  Da li postoji alternativa? hm... Bice da bi trebalo izbiti dosta toga iz covjeka poput onog , da sve sto imas vise manje ti se da da das i imas bas toliko vise zelje da uzimas jos.... Vjecitog li pitanja i cekanja na odgovore koji nam izbise oci ali ih ne zelimo, Vi i ja sa vama. Ne mislim na projekat " Venus " i ukidanje novca. Osim sto lici na jos jednu utopiju , bice da bi i tamo izbila na povrsinu zelja pojedinca da vlada i upravlja svime a tek bi nam to donijelo srecu. Ne mislim ama bas ni na sta jer ne nadjoh odgovora kako bi smo postali ljudi. Jedino mislim da ga i necemo naci ! Budem li nastavio umoricu sam sebe :))))))

http://www.youtube.com/watch?v=6RHV752dSEc

S.A.F.:
Nije nam valjao komunizam, ne valja nam kapitalizam... Samo još da pokušamo sa vladavinom vojne hunte pa ako ni to ne bude valjalo nek ide sve u tri lijepe.... A što se tiče 'aškog tribunala, predlažem da pošto smo još u dobrim odnosima sa Irakom i Palestinom da nam pozajme jednog bombaša samoubicu, da se digne u zrak neđe u Holandiji (i pošteno da mu platimo), pa nek se onda malo o svom jadu bave.

hud:
Vojislav Šešelj psuje u Hagu :D :
http://www.youtube.com/watch?v=b2eO2q-Qhag&feature=related

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

Idi na punu verziju