Bilećke teme > Politika

Nista nije sveto, sve je bruto i neto...

(1/6) > >>

hud:

Gdje novac ljudima upravlja-tamo gdje je zivot bezvrijedan.
Takvo mjesto zovu...

road king:
Takvo mjesto ti je svugdje danas....

fan:

--- Citat: road king  02.03.2009. 23:24:13 ---Takvo mjesto ti je svugdje danas....

--- Kraj citata ---

Realno, istina...

hud:


Današnja nevolja srpskog naroda nije skrivljena, već dosuđena.
Ali se odmah, takođe, dodaje da to nije samo naša srpska nevolja, nego i nevolja celog civilizovanog sveta. Pre svega evropska nevolja, jer je ovde prvenstveno reč o Evropi.
O Americi samo uzgred, jer je Amerika običan patrljak, privesak ili otpadak Evrope. Doduše, danas veoma ratoboran, čak najratoborniji predvodnik umorne Evrope. Posebno treba naglasiti da su Srbi evropski narod u najpunijem smislu reči. Nije Evropa tek samo ono što se zove Nemačka, Francuska, Italija, Velika Britanija...

Kolevka Evrope je Balkan, njeno rodno mesto jeste stara Grčka. Odatle je sve počelo. Mi smo na samom izvoru tog početka, više pripadamo Evropi nego bilo koji od tih naroda . Mi smo Evropa i u fizičkom i u duhovnom smislu reči. Ali, oni ne znaju da je to nasrtanje na nas, na srpski narod i srpsku zemlju, zapravo, nasrtanje na samu ideju Evrope. U tome je cela stvar: da je naša nevolja najbolniji izdanak i najsuroviji pokazatelj današnje svetskoistorijske krize.


Nista im nije sveto...

pop:
“… Srbi su evropski narod. Srbija je evropska država. Srbija mora da postane član Evropske unije. Srbima je mesto u zajednici evropskih naroda. I sve to nije sporno. Šta je onda problem? Glavni problem je kako to da izvedemo. E, tu postoje ogromne razlike. Lažni evropejci, predvođeni predsednikom Tadićem, marketinški šire iluzije o EU. Pristupanje evropskoj zajednici postalo je njihova jedina politička mantra. Strahom i manipulacijama oni opstaju na vlasti. Oni jedini tumače evropske integracije. Tvrde da jedino oni mogu da nas uvedu u EU. To je, naravno, politička obmana. Suština tih političkih fraza je da njihova politička oligarhija ostane i dalje na vlasti. Srbija da ostane nedemokratska i totalitarna država. Medijski mrak da proguta svaku naprednu ideju. Korupcija, pljačka, otimanje i bogaćenje tajkuna i njihovih političara da se nastave. A da građani budu sve siromašniji. I da čekaju spasenje ulaskom u EU. Jer, prema propagandi režima, kada uđemo u EU svi problemi se odmah rešavaju. Naše je samo da se učlanimo. I da prihvatimo sve što oni traže, jer oni bolje znaju od nas šta nama treba .

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

Idi na punu verziju