Autor Tema: Wireless u Bileći  (Pročitano 20082 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže logic

• Poznat lik
  • *
  • Ugled: +21/-18
  • Pol: Muškarac
    • Pogledaj profil
Odg: Wiraless u Bileći
« Odgovor #15 poslato: 26.11.2007. 00:06:10 »
Nije problem. AKo treba nesto skinuti ja sam tu ;)
"Bolje izgubiti trenutak u životu, nego izgubiti život u trenutku!".

Van mreže batke

• Poznat lik
  • *
  • Ugled: +0/-1
    • Pogledaj profil
« Odgovor #16 poslato: 02.12.2007. 19:23:55 »
Kad će više pojedinosti o wiralessu u Bileći.Koji je provajder u pitanju (ako je "Zona" nešto i ne znam da li će to biti baš kao što je opisano) ali da čujemo detalje?

Van mreže VLADIX

• BILEĆAinfo founder
  • Administrator
  • Urednik
  • *
  • Ugled: +121/-17
  • Vladimir Duka
    • Pogledaj profil
    • VLADIX.NET site
« Odgovor #17 poslato: 02.12.2007. 20:10:35 »
jeste ZONA, ali ne mora značiti da će biti kao u Trebinju gdje je najgora situacija, piše u prvom postu, izračunato je će brzina uvijek biti bar 55kb/s čak iako se 1000 ljudi prikopča i full downloaduje.

Van mreže logic

• Poznat lik
  • *
    • Pogledaj profil
« Odgovor #18 poslato: 02.12.2007. 21:21:20 »
Na koji nacin je to izracunato?
Kako znaju koliko ce tih 1000 ljudi korsitit prometa u svakom trenutku?

Van mreže VLADIX

• BILEĆAinfo founder
  • Administrator
  • Urednik
  • *
  • Vladimir Duka
    • Pogledaj profil
    • VLADIX.NET site
« Odgovor #19 poslato: 03.12.2007. 00:15:13 »
zna se koliki je protok za grad

i eto, u nemogućem slučaju su uzeli 1000 ljudi (znači, nema šanse za opštinu od 15000) i sračunali su da bi se moglo sa 55 kb downloadovati.

Van mreže logic

• Poznat lik
  • *
    • Pogledaj profil
« Odgovor #20 poslato: 03.12.2007. 00:19:50 »
da bacimo malo matematke?

Van mreže logic

• Poznat lik
  • *
    • Pogledaj profil
« Odgovor #21 poslato: 03.12.2007. 00:31:03 »
1000 ljudi po 55 kb/s je 55000 kb/s tj. 53,71 Mb/s a standard 802.11 g koji propisuje rad Wi-Fi mreza je standardizovao brzinu koju wireless ostvaruje na 54 Mb/s. To je teoretska brzina koja se u praksi krece oko 22 Mb/s tako da je onaj ko je to racuna isao na teoretsku brzinu. To mozes slobodno prepoloviti. A sa druge strane nece valjda nuditi pakete sa brzinama 55 kb/s? Pa bolje onda ISDN jer tu imas 128 kb/s. Ili kako misle ponuditi paket koji ja trenutno koristim a to je 768/192 kb/s? I pri tome skidam torente brzinama i do 80 kb/s.

Van mreže VLADIX

• BILEĆAinfo founder
  • Administrator
  • Urednik
  • *
  • Vladimir Duka
    • Pogledaj profil
    • VLADIX.NET site
« Odgovor #22 poslato: 03.12.2007. 01:21:10 »
šta fali 55 kb/s kada cijeli grad koristi adsl od 38 kb/s...
to samo kaže 55 kb/s, paketi su znatno manje brzine

Van mreže Obična_djevojka

• VIP
  • Urednik
  • *
  • Ugled: +59/-28
  • Pol: Žena
  • No fate!!!
    • Pogledaj profil
« Odgovor #23 poslato: 03.12.2007. 01:38:03 »
E sad stvarno ne znam dal da produzim ovaj ugovor sa teolom ili da predjem na wiraless...
Ne raspravljaj se sa budalom jer najprije ce te spustiti na svoj nivo,a zatim pobjediti na iskustvo!!!

Van mreže Nikolaj

• Start moderator
  • Extra član
  • *
  • Ugled: +17/-19
    • Pogledaj profil
« Odgovor #24 poslato: 03.12.2007. 09:17:00 »

Po podacima koji stoje na sajtu zone, a pogotovu kakve pakete sada koristite sve i da vam ne bude obezbijedjen ni upola protok od onog koji obecavaju trebali biste preci na Wiraless

128/64 flet na zoni je 20km  Smijesno je uporedjivati ovaj flet sa paketom od 1gb koji vecina sada koriste koliko sam mogao vidjeti. Znam koliko god uskratili ovaj paket i koliko god vas bilo na njemu u Bileci ( vjerujem da je istina da taj broj bar za koju godinu nece preci tu famoznu 1000 ) da cete moci skinuti barem 10 najnovijih filmova sa neta . Pitam vas koliko ste ih dosad skinuli? Za ovaj paket vam je download preko torrenta nekih 15kb/s sto u prevodu znaci da film cete skinuti za dan i po.

1 bas vas briga koliko podataka skinete.
2 non stop on line
3 mozete i pored ukljucenog torenta da idete na forum

4 mana je sto cete morati platiti opremu za Wiraless koja varira po cijenama i za udaljenije korisnike ( od predajnika ) vise kosta

5 Mana je sto morate imati opticku vidljivost sa predajnikom  ( mada se i to sa dodatnom opremom da rijesiti )
Зна Душана родит Српка, зна дојити Обилиће,
ал хероје ка Пожарске, дивотнике и племиће,
гле, Српкиње сада рађу... Благородством Српство дише...
Бјежи, грдна клетво, с рода - завјет Срби испунише

Van mreže logic

• Poznat lik
  • *
    • Pogledaj profil
« Odgovor #25 poslato: 03.12.2007. 09:41:06 »
AJmo opet malo matematike. Jedan film u divx formatu je 700 MB sto znaci 10 filmova je 7000 MB (megabajta). 7000 MB x 1024 = 7168000 KB (kilobajta). AKo je brzina download 128 kb (kilobita) u sekundi a dan ima 86400 sec dnevno mozes skinuti 86400 x128 kb = 11059200 kb tj 1382400 kB tj 1350 MB (megabajta). Tako da ti za skidanje ovih 10 filmova treba 5 dana. ALi uzmite u obzir da je ovo sve teorijski i pod pretpostavkom da ostvarite brzinu od 128 kb/s a to je nemoguce, da imate torente koji vam daju tu brzinu a to je realno jer je ovo smijesna brzina, da imate idesalnu wireless vezu a to je jeako tesko pogotovo u urbanim mjestima itd. Da se razumijemo ja sam korisnik wireless-a vec dugo ali wireless koji se kod was koristi (pretpostavljam da je to po standardu 802.11g koji radi na 2,4 GHz) je predvidjen za kucne mreze a WiMAX standard je predvidjen za vece bezicne mreze i on radi na 5GHz. MEdjutim WiMAX jos u potpunosti nije standardizovan i osjetljiviji je na opticku vidljivost. Ja sam presao na WiMAX (tj moj porvajder) i puno sam zadovoljniji vezom. A sto se tice opreme ona i nije tako skupa i krece se do 200 KM za Acces point i vanjsku antenu. U svakom slucaju cu ostati na wireless vezi jer  mi je puno bolja od ADSL koji teol nudi ali budite svjesni problema sa konekcijom koja zavisi od mnogo stvari za razliku od adsl-a ali je prednost sto u mom mjestu u kaficu na terasi otvorim lap i na netu sam. A brzina od 128/64 je smijesna.

Van mreže Nikolaj

• Start moderator
  • Extra član
  • *
  • Ugled: +17/-19
    • Pogledaj profil
« Odgovor #26 poslato: 03.12.2007. 09:58:20 »

Imaj u obziru da ljudi dolje nemaju tolika primanja i da ih vecina placa pakete od 20km. Teorijom se nisam bavio, ja sam samo rekao da realno kod tog paketa na torrentima brzina ide za download oko 15kb/s kao i sto ti rece da kod tebe je oko 80kb/s. Naravno da su to smijesne brzine i to mozes vidjet u jednom mom postu gdje sam ostavio kakve su brzine u svijetu. Za brzinu onog kanadjanina koji ima down 8900kb/s tvojih 80kb/s je takodje smijesno, ali sta da se radi takva nam je stvarnost i mislim da s obzirom sta vecina danas u Bileci placa  20 maraka sa ogranicenjem skinutih podataka na 1gb ovo sto nudi Zona je vise nego zadovoljavajuce.
« Poslednja izmena: 03.12.2007. 10:03:39 Nikolaj »
Зна Душана родит Српка, зна дојити Обилиће,
ал хероје ка Пожарске, дивотнике и племиће,
гле, Српкиње сада рађу... Благородством Српство дише...
Бјежи, грдна клетво, с рода - завјет Срби испунише

Van mreže VLADIX

• BILEĆAinfo founder
  • Administrator
  • Urednik
  • *
  • Vladimir Duka
    • Pogledaj profil
    • VLADIX.NET site
« Odgovor #27 poslato: 03.12.2007. 12:43:19 »
Ima jedna firma iz Mostara, trebala je doći u ove krajeve ali na kraju ipak nije.

Mi ne živimo tako brzo da nam trebaju opasne brzine, npr. u Japanu je 1gb/s...zamislite?
A film se skida preko noći, zaspemo i ujutru film.

evo cjenovnika

po meni ovaj paket od 30 KM je više nego prihvatljiv za Bileću, a ovaj od 40 KM je extra, jer su iste brzine kao u teol start paketa a neograničeno protoka (dok je u teolu 1gb)  ...tako da...glupo je raspravljati, samo bježte od teola.

Van mreže logic

• Poznat lik
  • *
    • Pogledaj profil
« Odgovor #28 poslato: 03.12.2007. 13:19:14 »
Ma razumijem ja tebe. I da odmah bude jasno ja JESAM za wireless i na vasem mjestu ja bih presao i to iz nekoliko razloga; prvo ne volim telekom jer su nestrucni, neljubazni i bahato se ponasaju. Ja sam imao okrsaj sa njim kad sam u firmi uvodio ISDN i doslo je dotle da mi je sef dijela telekoma koji se bavi ISDN licno morao donijeti cd uz izvinjenje ali o tome nekom drugom priliko ako te zanima. Drugi razlog jeste to sto cu uvijek podrzati ljudi koji hoce nesto da naprave kao sto je kod vas zona i presao bih kod njih ako nista drugo zbog toga. I ima jos razloga la ovo je dovoljno za sada. Moji postovi su bili prije svega prenosenje mojih iskustava kao korisnika wirelessa vec neko vrijeme da se ljudi ne razocaraju u start i da znaju sta ih ceka kao i da znaju sa kakvim problemima ce se sretati momci iz Zone. Jednostavno to je bezicna mreza i ima svojih nedostataka koje sam opisao. Primijeti da ja u svojim postovima namjerno nisam spomenuo jednu stvar, pogotovo kad sam se bavio matematikom 1000 ljudi 55 kb/s a to je koliko download link imaju momci iz zone i da li je on stvarno 54 Mb/s pa da mogu makar i teoretski ispostovati tu racunicu. Citan teol ima 155 Mb/s opticki linka tako da cisto sumnjam da Zona ima 54 Mb/ link i to mi je bolo u oci. Ne volim lazno oglasavanje i pravljenje korisnika ovcama za sisanje. Namjerno nisam to spomenuo jer bih i ja ispo bahat i ispalo bi da se smijem i duvam se svojim brzinama veze. Kazem jos jednom podrzavam to i imao bih jedan predlog i vama i momcima iz zone a to je da Vam omoguce lokalnu mrezu. To njih ne kosta nista a vama bi omogucilo recimo razmjenu fileova i igranje mreznih igara.
Nadam se da cu biti pravilno shvacenj i ovi moji postovu su samo konstruktivni i nista vise i nadam se da ce tako biti i prihvaceni. Daj boze da imamo brzine o kojima ti pricas al nazalost realnost je takva. Ali firme kao sto su Blic kod nas i Zona kod Vas ce natjerati telekom da malo razmisli jer trenutno mi je Blic puno povoljniji ali ima malu bazu pokrivensoti. Toliko za sad i nadam se da cemo nastaviti ovako konstruktivno pricati.

Van mreže logic

• Poznat lik
  • *
    • Pogledaj profil
« Odgovor #29 poslato: 03.12.2007. 13:27:11 »
I primijeti klauzulu o fer osnovi koristenja linka. To znaci da ona racunica pada u  vodu u startu jer teoretski mozes skidati punm brzinom non stop ali ti oni to nece dozvoliti i to je ono sto meni smeta. NE obecavaj ono sto u startu znas da neces ili nemozes ispuniti. ALi ipak zelim sve najbolje momcima iz Zone i da uspiju u svojoj namjeri.