Bilećke teme > Bilećko "blejanje"

Klasično Bilećko blejanje

(1/98) > >>

Coa:
 :zvizduk: :zvizduk: :zvizduk: ::) ;D

kuksi:
Kako bi izasli u susret nasem vrlom clanu zidu otvaramo temu pod imenom Klasicno bilecko blejanje. Neka ovo bude mjesto na forumu gdje ce svi oni koji budu posjecivali ovaj dio biti maksimalno opusteni, krajnje iskreni, neograniceno duhoviti i zanimljivi ili kratko-jasno budu u duhu klasicnog bileckog blejanja.

P.S. Pozivam aktivnog clana zid-a da svojom porukom otvori i zvanicno podforum Klasicno bilecko blejanje i da se onda i drugi clanovi pridruze :)

zid:
BLEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE!

zid:
Snijeg pao neki dan i jos se drzi ali nema ovde ni Z od zime. I ovo bozicno ludilo! Boze sacuvaj! Sve je na SALE-u sve dzaba, samo dodji i uzmi. Ogromni komplet raznoraznih Screwdrivera iliti sarafcigera(nas domaci germanizam za odvijace inace nepravilan treba reci srafciger) samo 9.99 dolara. A inace je bio 24.99, ama uzimaj ne pitaj sta ce Ti 35 kineskih sarafcigera!!! Liberali spremaju opasnu kampanju u pokrajini ali bogami ovi ovde kauboji im nisu dobra ciljna grupa. Nece ovde pederi jos zadugo moc usvajiti djecu. Evo im ga na!
I svaki dan udarne vijesti na naslovnim stranama: Udario voz meda i dvoje mecica!!! jadni oni! Stradaju tuljani na arktiku! Jadna Ti majka digla se kuka i motika! A sto ljudi po svijetu ginu u ratovima i od gladi i bolesti puca nekom cundara!
A za politicku krizu u RS tek ne mare!
Ovaj svijet nepovratno srlja u propast, kapetane moj!
Oba Palca okrenuti na gore, napraviti onaj glupi kez od uva do uva.
Eto ti!

kuksi:
Protekli dani u bileckoj vali prolaze u znaku cike i jeke utovljene polugodisnje i godisnje krmadi, poneke krave i brava, koji se svi tako skupa i kolektivno sele i pretvaraju u kobasice, prsute i ostale domace mesne proizvode.
Ovdje nema nikakve zvanicne stampe i izvjestavanja o tome koliko je ko ubio, zaklo krmadi, krava i ostalog, ali na nekakav cudan nacin, kao da postoji neki nevidljivi telal, se gradom pronosi i siri vijest da je tamo neki Marko Boza Nikolina zaklo kravu, bilo u njoj mesa 240 kila i nije ga meso izaslo nego nepune 4,5 marke. Dzaba, ma sta dzaba, proso ko niko, dok je tamo neki Obren Josa Spirova zaklo neku krepalstinu, koja je bila hvaljena na sva zvona, a kad su dosli da je kupe imas sta vidjet, ali ne bilo se vracati, te kolji. Tako ti je kod nas vamo, sto je kod vas vijest na drzavni dnevnik, kod nas ti je lokalna bilecka svakodnevnica.
Evo jos jedno sumorno bilecko jutro je osvanulo, vele mi, mada jos nisam izlazio iz kuce, da je jugovina, mekota vani, kuku ti ga za meso, fali mu dobrog mraza, ali okrenuce to na sjever, kazu lokalne meteoropate. Tako ti je ovamo, bilecka kolotecina, ko kolotecina, evo vec godinama unazad. Ako vrijeme moze da stane, onda sigurno ovdje stane vrlo cesto, pocine i odmori, pa onda ponovo krene, stane, krene, i tako smo ti postali zrtva vremenske masine, pa skicimo i cvilimo ko ona stoka sa pocetka ove poruke, samo sto nema ko da nas sjekirom u glavu udari i skrati ove muke. A valjda ce i ovo proci. Ma proce zasigurno, bolje da nas ne udaraju, bar ne sjekirom, udarace porezima, dazbinama, kreditima i ostalim i izmuzati na na razne nacine, a dzaba im govorimo da smo davno "zasusili". Posto narod jalov, blago receno, bar vecina.
Klima je vise nego dobra, a i kako ne bila, ovdje na presjeku planinske, umjereno kontinentalne i blage doze sredozemne klime osjecamo se idealno.
Sta `vo niko ne bleji, nesto sve neki fin svijet, a i ja sam dosta blejao, odo` nesto radit korisno.

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

Idi na punu verziju