BILEĆAinfo o sajtu/podrška > BILEĆA CS server

Pravilnik bics servera!

(1/3) > >>

mrvica:
Evo ovdje da vam sarnem ponesto.
Sto se tice mjenjanja mapa skinuta je skoro svima ta opcija.
Zasto?
Zato, jer sta se desava udje jedan admin njemu se igra "snow" posle njega udje drugi njemu se igra "mini".

Sto se tice "votemap" to je dozvoljena opcija u slucaju da je mapa isuvise mala (npr.igra se cs_italy a na serveru je vise od 20 igraca), ili slucaju da 50% igraca trazi drugu mapu.Zabrana igranja malih mapa u terminu 10h do 24h (npr. fy_snow, aim_map, mini_dust2, headshot...).Takodje i uvece iza 24h ako se igra neka mapa a na serveru ima vise od 15 igraca ne treba stavljati vote map za manju mapu.

Sto se tice zabrane igranja malih mapa kazna adminu koga uhvatim da "vota" male mape u terminu koji nije predvidjen za to bice gubitak admina.

Pisanje tzv. "bijelim slovima je zabranjeno" (jer server od toga laguje i spamujete igrace)

Sto se tice BANova mogu da kazem da je jako losa vasa procjena ko je cit ko nije. To potvrdjuje cinjenica da jedan od mojih admina mene optuzuje za "wh", i ja sam stvarno zabrinut za njegovu moc opazanja...al ne bitno...Ubacen je amx_screanshot BAN i od sada kad banujete igrace BANovace te ga putem gore navedene opcije (ja cu dati detaljno objasnjenje kako se banuje sa tom komandom).Sa tim BANom igrac koji je banovan ce moci da okaci svoj screanshot na forum, ili da ga meni proslijedi na msn. Admin koji vise od 3 puta pogrjesi prilikom BANovanja igraca koji je cist izgubice BAN komandu.Banovanje igraca se vrsi komandom amx_banshot nick time razlog (time od 5-30 min za ping, wh,aim ili hack se kaznjajvaju 999 minuta), ostali banovi ne rade!

Kako cu ja znati ko ga je banovao ili votao mapu?

Lako, imam logove od servera gdje pise svako slovo, rijec bilo sta sto je neko napisao ili unio u konzolu ponaosob za svakog admina.

Ovo radim jer 50% admina ne zasluzuje da ima ikakve opcije, jer znaju da neko nema nista i da je cist al' ipak oni ga namjerno banuju jer je bolji igrac od njih ili ih je ubio,zaklao... Igrac kooji psuje treba da bude "gagovan" a ne BANovan k'o sto pojedinci rade!Gagovanje se vrsi amx_gag nick time (time=333~5,5min)

Podesavanje chata:   bind i "messagemode amx_say" chat kada se obracate igracima (ko se ne bude pridrzavao skinucu mu "bijeli chat")
bind p "messagemode amx_chat"  admin chat

Pravila ponasanja:

1. – Sankcionisanje igrača


1.1 – U slučaju korišćenja čita (cheat), igraču sleduje ban na neodređeno, permanent ban.

1.2 – Gledanje u tuđ monitor (npr. u igraonicama), takođe se tretira kao čitovanje
i podleže banu, admin je dužan da obavesti igrače da pređu u isti tim. Ukoliko se igrači oglase na upozorenje biće sankcionisani.

1.3 – U slučaju laga (konstantan ping preko 200), admin može da upozori igrača da sredi konekciju ili napusti server. Ukoliko igrač ne postupi po zahtevu, admin ima pravo da ga odstrani sa servera, kikom ili banom na 100 minuta.

1.4 – Upotreba mikrofona u svrhe koje nisu vezane za igru (puštanje muzike, neartikulisani i sl. zvuci), kažnjava se lamom, kikom ili banom od 100 minuta.

1.5 – Upotreba čata (chat) u svrhe koje nisu vezane za igru (spam, reklamiranje drugih servera i sl.), kažnjava se lamom, kikom ili banom od 100 minuta.

1.6 – U slučaju da igrač namerno oduzima energiju (health) saigraču, admin je slobodan da ga slejuje, kikuje ili banuje na period od 100 minuta,
a u slučaju konstantnog ponavljanja ove nedozvoljene akcije, igraču sleduje ban na 24 sata. Ako je igrač nezadovoljan, slobodan je da na forumu,
u temi određenoj za to, postavi pitanje i diskutuje o problemu sa adminom za koga smatra da je nepravedno postupio.

1.7 – U slučaju da igrač namerno ubije saigrača, i bez izvinjenja se rekonektuje na server kako bi odigrao sledeću partiju, dobija automatski slej.

1.8 – U slučaju prozivki, psovanja, vređanja na rasnoj, nacionalnoj ili polnoj osnovi,
admin je slobodan da učesnike ovakvih rasprava lamuje, kikuje ili banuje na 24 sata. Ukoliko se isti igrač ponovo nađe u sličnoj situaciji i posle kika ili bana ne promeni svoj odnos prema ostalim igračima i igri uopšte, admin je slobodan da ga banuje na neodređeno (permanent ban). Imena/Nickovi koji promovišu rasizam, nacizam, fašizam i druge oblike međuljudske netolerancije, takođe podležu gore navedenim sankcijama.

1.9 – Prozivanje ili vređanje admina za situacije u kojima su igrači sankcionisani, a dotični postupio po pravilniku Bileca 2 CounterStrike Servera, takođe podleže kazni i admin je slobodan da tog igrača opomene, lamuje ili kikuje. U slučaju bezobzirnog vređanja admina, isti je slobodan da postupi po članu 1.8 i sankcioniše igrača po slobodnom izboru, odnosno po jednoj od gore navedenih kazni.

1.10 – U slučaju da igrač namerno ometa svoju ekipu : bacanje fleša, bombe na sponu, namerno blokiranje saigrača na prolazima, prilikom povlačenja, admin je slobodan da dotičnog igrača opomene, ili sankcioniše slejom, kikom ili banom na 24 sata.

1.11 – Bileca 2 CounterStrike Serverima nije mesto na kome možete promovisati vaše političke ideje.Na serveru je zabranjeno promovisati političare, političke partije tj. isticati stranačka obeležja, zločin ili lica koja su osuđena ili u bekstvu. Server nije mesto na kome možete da ispoljavate nezadovoljstvo vezano za gore navedene teme i time iritirate, vređate ili ometate ostale igrače u igri.


1.12 - Zabranjeno je koriscenje bilo kog jezika osim engleskog i srpskog.

2. – Regulisanje igre

CounterStrike je timska igra. Admin je slobodan da utiče na igru na serveru i koristi slep, slej ili kik po sopstvenom nahođenju, u sledećim situacijama:

2.1 – de mape :
a) Teror čuva bombu i ne pokazuje nameru da je postavi, iako je sajt slobodan (saigrači se nalaze na njemu).
b) Postavljena bomba, terori koji je ne čuvaju ili ne idu ka sajtu, a kaunteri dolaze sa namerom ili je već defjuziraju.
c) Kaunteri ne kreću na postavljenu bombu, iako su brojno nadmoćniji ili brojčano jednaki terorima. U slučaju da je na mapi ostalo 1 ili 2 Kauntera, a brojčano su nadjačani za više od 3 Terora, nisu obavezni da pokušaju da je defjuziraju.
d) Teror ne pokazuje nameru da napusti spon (spawn) iako se bomba nalazi kod njega, a saigrači rašuju (rush) ka bomb sajtovima.
.


2.2 – cs mape :
a) Teror koji ne osigurava put kojim taoci beže
b) Kaunter koji ne prati saigrača koji pokušava da izbavi taoce
c) Kaunter koji ne pokazuje nameru da izbavi taoce ili eliminiše terore


3. Server

3.1 – Status administratora (koliko ih ima, na koji način i zašto su postavljeni) se ne tiče nikoga ko nije administrator.

3.2 – Pravo dodeljivanja, oduzimanja ili sankcionisanja admina, zadržava Bileca 2 team, odnosno osobe zadužene za održavanje Bileca 2 CounterStrike Servera (head admin)

3.3. - Ukoliko se igraču ne dopadaju postojeća pravila, primena istih i adminstracija na serveru, igrač nije obavezan da igra na istom.4. U koliko neko od admina bude "koristio cit ili bilo sta sto je nedozvoljeno gubi pravo na admina, tj skida mu se momentalno.
    Ko se od admina ne bude pridrzavao pravilnika head admin ce odrediti kaznu.

KOmande mozete vidjeti ovdje !

S željom da svi uživamo u igri,

Bileca CounterStrike Admin Team

Tebra11:
ok....slazem se sa ovim...a kako ide ta komanda screenshot ban?

Salter:
/...ma treba napisat sva pravila i stavit da se toga strogo pridrzaje..bravo za ove male mape..koji ce na qrac fy_snow u 2 sata popodne..kao sto je bilo neki dan...ja sam odma uso i dao vote za normala mapu....i to u vezi citera...u mene se likovi iz igraone  banuju bezze npr.boki i matesa nesto opsuju i  ovaj njemu lupi ban..i onda nemogu ni ja uci igrati...drugo je kad meni neko psuje psuje mater i sl. kao sto je bio bananica pa sam ga ja banovo..al se lik fino izvinio i sad igra normalno..nepsuje nekenja....druga stvar KIKI MIKI BILECA udje lik...ima imunitet i jebe nam sve po spisku.jel to pravedno....ako je neciji drug netreba ka stititi i dok on nama psuje...i samoubojica je meni prvi susjed..vrata do vrata...pa sam ga ja ban jer se pravio konj...TRECA I NAJVAZNIJE STVAR...JA CU SAD DA TO KAZEM JAVNO OVDE...A Shakalu sam vec rekao na koga sumnjam....za 3 admina ja sam 99% siguran da pale gase cit..jel to posteno..i to se pitam...al necu ovde da ja javno govorim nickove..to cu samo s hedovi pricat...POZZZ SVIMA..UZIVAJTE..PUCAMO SE KAD SE VRATIM S MORA  :P :P :P 8) 8)

Y.W.Tae:

--- Citat: mrvica  04.08.2010. 14:05:06 ---Evo ovdje da vam sarnem ponesto.
Sto se tice mjenjanja mapa skinuta je skoro svima ta opcija.Zasto?Zato, jer sta se desava udje jedan admin njemu se igra "snow" posle njega udje drugi njemu se igra "mini".

Sto se tice "votemap" to je dozvoljena opcija u slucaju da je mapa isuvise mala (npr.igra se cs_italy a na serveru je vise od 20 igraca), ili slucaju da 50% igraca trazi drugu mapu.Zabrana igranja malih mapa u terminu 10h do 24h (npr. fy_snow, aim_map, mini_dust2, headshot...).Takodje i uvece iza 24h ako se igra neka mapa a na serveru ima vise od 15 igraca ne treba stavljati vote map za manju mapu.Sto se tice zabrane igranja malih mapa kazna adminu koga uhvatim da "vota" male mape u terminu koji nije predvidjen za to bice gubitak admina.


Sto se tice BANova mogu da kazem da je jako losa vasa procjena ko je cit ko nije. To potvrdjuje cinjenica da jedan od mojih admina mene optuzuje za "wh", i ja sam stvarno zabrinut za njegovu moc opazanja...al ne bitno...Ubacen je amx_screanshot BAN i od sada kad banujete igrace BANovace te ga putem gore navedene opcije (ja cu dati detaljno objasnjenje kako se banuje sa tom komandom).Sa tim BANom igrac koji je banovan ce moci da okaci svoj screanshot na forum, ili da ga meni proslijedi na msn. Admin koji vise od 3 puta pogrjesi prilikom BANovanja igraca koji je cist izgubice BAN komandu.

Kako cu ja znati ko ga je banovao ili votao mapu?

Lako, imam logove od servera gdje pise svako slovo, rijec bilo sta sto je neko napisao ili unio u konzolu.

Ovo radim jer 50% admina ne zasluzuje da ima ikakve opcije, jer znaju da neko nema nista i da je cist al' ipak oni ga namjerno banuju jer je bolji igrac od njih ili ih je ubio,zaklao... Igrac kooji psuje treba da bude "gagovan" a ne BANovan k'o sto pojedinci rade!

Ovo sam napisao jer vidim da je urgentna situacija,ako nekome se ne svidjaju pravila moze odmah da vrati admina, napisacu vam jos, tj. sva pravila!

--- Kraj citata ---

ovo podebljanim slovima je stvarno smješno kako se admini ponašaju,ako neki od admina ne voli neku mapu a ima opciju dat vote on daje u pola mape nesto sto se njemu svidja...

i to za ban...treba sastavit,mislim vec sam takvu temu otvorio,lista čitera,treba napisat sve igrače koji su uhvaćeni sa cheatom i njih banovat za stalno

mrvica:
Nekada sam imao "nunistiv" BAN, nesto se radilo na serveru i tako je on otisao u tri lijepe...vidjecu sa vladixom, mozda ima jos uvijek negdje na backup-u taj BAN amx_dynban je bio, ja sad imam amx_bann al sam ga izgasio (banuje nekad admine, losa skripta). Server sada biljezi sve logove, i morace se banovati tako da lik moze "ss" da ostavi na forumu ili adminu na msn preda. Sto se teci amx_banshot BANa ja sam ga ubacio, jos da ga istestiram kako to sve radi i to i napisacu vama ovdje, detaljno koliko mognem. Naravno, sve u vezi CS mozete izguglati, al ja moram poneke stvari da napisem i objasnim ovako lajicki jer ima nas svakakvih, pa cak i nekih kad mu kazes da si mu stavio 'f' "komandu" da mogu da mjenjaju mape oni pritiskaju 'f' slovo. . .

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

Idi na punu verziju