Ovo puskaranje sa bojom ima u Trebinju,imaju oni i taj klub,ali to slabo radi,odrzava ih to sto se finansiraju iz opstinskog budzeta kao sportsko udruzenje,a da nije toga davno bi se ugasili.Ne kazem da ne bi bilo dobro da se otvori pejntbol klub i u Bileci,ali citav onaj kompleks samo za pejntbol klub,je mnogo.
Neke godine kad je bilo aktueno ujedinjenje vojske RS i vojske federacije BiH,i kad je bilo aktuelno pristupanje partnerstvu za mir,citao sam te uslove i vidio sansu za demilitarizaciju Bilece.
Kasarna u Bileci ne ispunjava uslove za vojni objekat vojske koja je clanica partnerstva za mir,jer se nalazi na manjoj udaljenosti od 5km od naseljenog mjesta, a skole i bolnica,vitalni gradski objekti,pa sve je to na par stotina metara vazdusne linije od kasarne.Kasarna ima velike smjestajne kapacitete,kao i pratece objekte,ali ima poligon koji je samo za odjeljensku obuku,a to su timovi od 10 ljudi,i po tome je poznata da je jedna od tri kasarne u Evropi koja ima uslove za ODJELJENSKU obuku,i to po Ruskim procjenama.
Posto u ovome dijelu BiH mora da postoji vojna baza,jer ovo je ipak tromedja,komanda vojske Bih je razmisljala da gradi objekte na Duzima i izmjesti Bilecku kasarnu,ali pazi sad poteza vlade i lokalnih politicara.
Po njima najbolje bi bilo da se ruinirani objekti dusevne bolnice na Sokocu sruse i pravi ne znam ti sta,a da dusevna bolnica bude u Bileckoj kasarni.Vrhunske ideje, nema sta.
Samo u socijalistickim zemljama je praksa da da se fakulteti nalaze u velikim centrima,dok u kapitalistickim i nije ovakva praksa,pogledajte ove poznate univerzitete u VB i SAD gotovo svi su u nekim malim mjestima.
E to je meni palo na pamet,i malo sam jedno pola godine blejo oko toga,i dobro i islo,cak se skupilo ovih Bilecana koji su uspjesni u Srbiji i sire,pa i oni kontaktirali jedan prosrpski univerzitet u Francuskoj,ovi zainteresovani da dodju da vide,da uloze i rade,ali ne i da kupe.
Ali mi iz Hercegovine nemamo vala nikoga da se pita nesto na republickom nivou,a i ovi lokalni politicari pasivni i u tripu jos <koji ce nam kurac stranci>i <najbolje je dok se nista ne radi>pa i ovi iz Bg kad vidjese da odovuda niko zvanican ne zove, ne pita,nije zainteresovan,odustase,a nije ni cudo.
Eto toliko pa vi forcajte ove stranke na vlasti i ovu vladu,pa kad za koju godinu pusti se kasarna petkom,a ono sve jedan trci za autom i stekce,oce da ga ujede za gumu,drugi brsti zlenilo po gradu.......a one sto ne vidite,oni su ufurali da su zmije pa ne mogu da dopuzaju do centra.