Autor Tema: PRAVILA FORUMA  (Pročitano 11622 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže VLADIX

  • BILEĆAinfo founder
  • Administrator
  • Urednik
  • *
  • Poruke: 1623
  • Ugled: +121/-17
  • Pol: Muškarac
  • Vladimir Duka
    • Pogledaj profil
    • VLADIX.NET site
PRAVILA FORUMA
« poslato: 15.12.2007. 13:34:26 »
-Svaki član je dužan poštovati pravila foruma.

-Pisati Srpskim jezikom (ako neka tema zahtijeva drugi jezik onda se pravilo ne krši).
-Član BILEĆAinfo foruma je privilegija, a ne pravo.
-Tekstovi objavljeni na ovom forumu i sajtu su pod autorskim pravima BILEĆAinfo sistema. Njihova dalja distribucija je dozvoljena u nekomercijalne svrhe.
-Ne postavljati linkove u komercijalne svrhe.
-Zabranjeno je pisanje nekoliko poruka zaredom od strane istog člana u istoj temi u kratkom vremenskom intervalu.
-Pisanje VELIKIM SLOVIMA se označava kao VIKANJE, pa stoga ovo izbjegavajte i pišite samo gdje je neophodno nešto istaći.
-Kompletnu odgovornost objavljenih postova/tekstova snose njihovi autori i BILEĆAinfo nije odgovoran za postupke članova.
-Poruku možete prijaviti klikom na : Prijavi uredniku pored sporne poruke i administratori će odlučiti da li poruka treba da se ukloni.
-Postovi u kojima je postovan smajli ili samo kratak odgovor su nevažeći i velika je šansa da će biti obrisani (ako su u pitanju neke forumske igre ili ako se traži konkretan lakonski odgovor ovo ne važi).
-Ne slati privatne poruke sa uvredljivim sadržajem za člana niti pisati poruke u cilju svađe (ne pisati poruke u cilju svađe ne važi ukoliko je u pitanju rasprava ili određena tema).
-Ban je zabrana člana koji je prekršio neka od gore navedenih pravila. On se na našem forumu upotrebljava samo pri nužnim situacijama.

-Moderatorima zabranjeno masovno brisanje poruka, ukoliko se to desi, ne samo da će izgubiti titulu moderatora već i članstvo na forumu.
-Sve se obrisane poruke nalaze u Kanti za otpatke i vidi ih samo administrator.
*Obavezno

-Član je obavezan tačno popuniti svoju email adresu, adresa mora biti validna!!! Bilo bi poželjno da svaki član postavi avatar i izgradi svoju ličnost na forumu.
-Ako član u roku od 360 dana ne uđe u diskusije i dolazi samo radi "voajerisanja" istom se zabranjiva prilaz. Zabrana je na osnovu IP, mail adrese, cookie.

-Moderatori su osobe koje su zadobile povjerenje Administratora ili koji su izrazili želju da budu urednici neke sekcije. Postoje moderatori urednici i globalni moderatori. Moderatori urednici možete biti ukoliko ste zainteresovani za neku oblast i možete postati prijavom na adresu vlado@vladix.net .
Globalni moderatori možete biti ukoliko ste aktivni na forumu i svakodnevno pišete poruke. Titula globalnog moderatora je najveća koju možete dobiti na forumu.
-Demokratija je zastupljena u granicama dobrog ukusa i bez zloupotrebe.
-Nick (nadimak, korisnik) može zatražiti promjenu imena, ali ne i brisanje naloga, jer se protivi pravilima foruma. Nijedan korisnik ne može biti izbrisan, u najgorem slučaju može biti zabranjen (bannovan).
-Administrator i Moderatori ovog Foruma su DOMAĆINI ovog Foruma pa se prema njima treba tako i odnositi.


*Nekoliko savjeta:

-Broj postova koji stoji u Vašem profilu nije najbitnija i najcjenjenija karakteristika! Zato neka Vam ne bude cilj samo pisanje poruka. Diskutujte radi sebe i radi druženja, a ne radi boljeg ugleda ili imenovanja (Novi na forumu, Extra član...).
-Neka Vas ne brine ugled, on je promjenljiv.
-Uvijek pomozite nekom, ukoliko ste u mogućnosti.


« Poslednja izmena: 24.01.2009. 22:34:59 .:VLADIX:. »