Društvo > Ljubav

Sta nikad partneru ne bi oprostili?!

<< < (5/6) > >>

smizla:

--- Citat: JECA  24.04.2008. 21:14:36 ---Iako sam vec jednom napisala,sjetila sam se ne bi mu oprostila da izadje sa nekom djevojkom a da kaze da mu je prijatyeljica!!!

--- Kraj citata ---
Pa prijatelji se i sexaju,nece valjda neprijatelji!tTako da to "prijateljica"ima vise znacenja,npr."prijateljica noci",... ;D

VLADIX:

--- Citat: smizla  11.07.2008. 23:12:46 ---Kad muskarac vara,ne mora znacit da Vas ne voli,a zena vara kad nije zadovoljna u vezi i to je mnogo ozbiljnije.

--- Kraj citata ---

Ovo mi je nekako logično, ali ipak nije O.K.

VLADIX:
Muškarci čeznu za lepoticama? Pa, ako je suditi prema nedavno obavljenom istraživanju – ne baš.

Rezultati studije holandskih naučnika sa Univerziteta u Groningenu pokazali su da je muška požuda slepa, a muškarci su konačno dobili naučno potkrepljeno "opravdanje" za svoje ponašanje. Ispostavilo se da je za naoko neobjašnjive seksualne izlete kriv testosteron.

Istraživanje sprovedeno na grupi od 63 mladića starosti između 21 i 25 godina pokazalo je da testosteron automatski "skače" svaki put kada se muškarac nađe lice u lice sa ženom, tako da će oni "pristati" na seks bez obzira na to da li je u pitanju neodoljiva lepotica ili ne.

Rezultati istraživanja, objavljeni u stručnom časopisu Hormones and Behaviour, pokazali su da nivo testosterona naglo skače čim se muškarci nađu u društvu pripadnica lepšeg pola, bez obzira na to da li tu devojku doživljavaju kao privlačnu ili ne.

Za porast nivoa ovog hormona od oko osam odsto dovoljno je samo pet minuta nasamo sa ženskom osobom. Ispostavilo se da nije bitno ni da li je u pitanju žena koju već poznaju ili neka koju vide prvi put u životu.

Iako su ispitanici mislili da su u muško - ženske parove podeljeni da bi se utvrdila brzina kojom, u zavisnosti od pola, rešavaju sudoku ukrštenice, porast nivoa testosterona se na nivou govora tela manifestovao "širenjem" ramena, boljim držanjem i pojačanom gestikulacijom. Takve reakcije bile su još uočljivije kod muškaraca koje su istraživači opisali kao "dominantne" tipove.

Ipak, koliko god vam ovakva reakcija muškaraca delovala neverovatno, imajte u vidu da su naučnici dokazali da i žene na nesvesnom nivou registruju porast nivoa testosterona, što ih automatski privlači.

dead:
Ja takođe panteru nebi oprostio da me ujede

dead:

--- Citat ---Rezultati istraživanja, objavljeni u stručnom časopisu Hormones and Behaviour, ....

--- Kraj citata ---
:'(Kuda ti sve ne špartaš brate mili,ali dobro je to...mlado pa radoznalo ;D

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju