Društvo > Ljubav

Dolazi ovamo .. kud si pošao... ccc ?

(1/10) > >>

Nikolaj:

Zanima me kakvo je vaše razmišljanje kad je u pitanju abortus. Da li ga podržavate i pod kojim okolnostima.
Ako ne, opet racite zašto?

VLADIX:
abortus ne dolazi u obzir, protiv crkvenih i svih moralnih zakona, sta znam ako bas mora nije grijeh ali na neku ruku i jeste jer je to ipak zivo bice koje se kod nas ne broji kao zivo dok npr. muslimanska vjera dijete u utrobi smatra zivim bicem i kao takvog ga broji u popisu umrlih...

VLADIX:

U Srbiji godišnje abortira oko 150.000 žena, rečeno je na tribini Udruženja za reproduktivno zdravlje, koja je održana u utorak.

Kako je navela predsednica Udruženja Ana Mitrović, mnoge od njih su i "same deca bez ikakve svesti o kontracepciji".

Povodom tog problema, Udruženje za reproduktivno zdravlje održalo je javnu tribinu posvećenu prvom globalnom obeležavanju Svetskog dana kontracepcije 26. septembra. To će biti prvi put da se taj Dan obeležava globalno, a slogan za ovu godinu je "Živi svoj život pre nego što začneš novi".

"Više od 80 miliona žena u svetu danas, pokazala su istraživanja, proživljava neželjenu trudnoću. Četvrtina od tog broja završava abortusom", dodala je Ana Mitrović.

Glavni cilj tribine, koja će se od sada održavati svake godine, jeste podizanje nivoa svesti kada je kontracepcija u pitanju, naročito kod tinejdžera i adolescenata.

Istraživanje Republičkog centra za planiranje porodice pri Institutu za majku i dete pokazuje visoku stopu adolescentnih trudnoća. Na 1.000 trudnih žena, prema proceni, dolazi 50 devojaka izmedju 15 i 19 godina.

Veliki problem, istaknuto je na tribini, predstavlja i nesagledavanje opasnosti od seksualno prenosivih infekcija, ali i često nerazumevanje roditelja za seksualna interesovanja dece.

"Mlade devojke na ulicama su moderno obučene i stalno prate svetske trendove. Ali, kada je seksualno obrazovanje u pitanju, pokazuje se da su jako konzervativne i da je seks često tabu tema u porodici", navela je Ana Mitrović.

Procene stručnjaka su da će 68.000 žena širom sveta ove godine umreti zbog posledica abortusa.

Nikolaj:


Незнам како сам да се поставим по овом питању, рекао би да сам против а опет нисам сигуран да ли постоје некакви " изузетни " случајеви код којих бих могао рећи да постоји оправдање за абортус. Кад смо већ код Србије сваке године 6.000 дјевојака млађих од 18 година абортира. Са друге стране 60% будућих академских грађана подржава абортус. На сваки порођај иду 3 абортуса. Биће да смо толико необразовани по питању секса па нам остаје да изаберемо абортус као најлакши вид контрацепције!!!

Marko:
Абортус=убиство
Апсолутно сам против тога и мислим да законски треба ријешити тај проблем. Ко зна колики број тек зачетих живота бива "усисан" у разним приватним клиникама и то не за мале паре... И нема оправдања типа омакло нам се, нисмо хтјели, ово оно...
Нико нема право да одузме нечији живот!

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

Idi na punu verziju