Nesto o abortusu
Nekada, kada sam bio mlad , na ovo pitanje bi najenergicnije odgovorio: "PROTIV!".
Zasto? To je po meni neprirodan postupak, a ako hocete to je na neki nacin i ubistvo.
Ali, kroz zivot se vidi i cuje svasta. Petnaestogodisnja djevojcica silovana, ostala je u drugom stanju, prezivjela je traumu i sada treba da rodi i da voli dijete koje ce je cijelog zivota podsjecati na najvecu traumu u njenom zivotu. Pa, djevojka bez posla, bez stana, ostaje u drugom stanju, nema podrske ni od roditelja ni od "svoje ljubavi", oca tog djeteta. Zaista, da li je bolje izvrsiti abortus ili roditi dijete cije su sanse za normalan zivot nikakve, a pritom unistiti i sopstveni zivot?
Mislim da odluka treba da bude na zeni, majci, koja treba da rodi to dijete. Ona treba da procijeni svoju sopstvenu situaciju, spremnost da samostalno gaji dijete (ukoliko nema podrske) i da odluci sta ce da radi. I kakvu god odluku da donese niko nema pravo da je osudjuje za ovo ili ono.
Slazem se sa smizlom da bi trebalo vise raditi na obrazovanju mladih kako bi se nezeljene trudnoce svele na najmanju mogucu mjeru.