Svakodnevno nas preko medija pozivaju da probamo nesto velincastveno,neisprobano i novo:"Zivot je samo jedan,u zivotu sve treba isprobati";"Probaj,svidjece ti se"!To slusamo svaki dan:probaj novu zvaku,novu sminku,nove cigare.Pa sto ne i drogu,zar ona ne prestavlja logican nastavak niza svega novoga sto"savremeni covjek" nije probao.Covjek,sludjen i otudjen od covjeka,kriza svih vrijednosti koje ga cine covjekom,sta da osjeca u dusi nego prazninu,pa je mi nazivali stresom,depresijom,dosadom...Pita li se iko zasto nam je omladina pije?Zasto se drogira?Zasto se tuce?E,mora ta rupa u grudima da se popuni,pa bacamo u sebe sta nam dode pod ruku.Narkoman je samo vrh ledenog brijega,dok sva ostala zla ostaju skrivena iza nasih samozadovoljnih zivota.Onda je najlakse reci,"vidi onoga narkomana",a nije bitno sto sam ja pijan svaku noc,sto bijem zenu,djecu,osudjujem,ogovaram,kradem lazem...to je prihvatljivo sa gledista malogradjanstine. "Uuu,jesmo se sinoc ubili";mozemo cuti cesto.To je vec cool.Nego odoh od teme.Tako ostaje nam ta posast u kojoj neki vide izlaz,a neki dobru zaradu.