Moram da podrzim brata Makaaya.
Sta se sad svi tripuju na EU!? Kao nesto, tamo ce da nas docekaju rasirenih ruku. Meni je samo zao sto vecina ljudi nema pojma sta je zapravo EU. Culi su da je to dobro i ajmo sad svi u EU. Posto sam ja vidio obje strane medalje zvane EU smatram se pozvanim da kazem da je to, sto bi rekao nas velikan Jovan Sterija Popovic, laza i paralaza. Nije sve rodjaci u tom je*enom politickom statusu, sta ce vam ukidanje viza, ako ne budete imali para da putujete, ili mozda mislite da ce sve biti dzaba, ili mislite cim englezi cuju da ste iz Srbije koja je u EU odma ce svi da vam titraju m*da i da vas nosaju poslije rucka da podrignete.
Alo ljudi pocvucite rucnu i umijte se hladnom vodom.
Otidjite u Rumuniju pa njih pitajte koliko im je bolje od toga sto su usli u EU, ja sam bio i vidio (bio sam i na Kipru i vidio i bolju stranu EU, da ne mislite da bajem bezveze). Jel znate vi da recimo Norveska i Svajcarska nisu clanice EU!? Jel znate da je ta Norveska treca najbogatija zemlja na svijetu. Jel znate da je ta Norveska sest puta zaredom (2001-2007) proglasavana za najbolju zemlju za zivot na svijetu.
Dajte ljudi da se okrenemo sami sebi i stvorimo zemlju sposobnu za normalan zivot. Je*ali nas i Ameri i evropljani i Rusi, ako se sami ne opametimo i ne pocnemo da vodimo racuna sami o sebi nece nam niko sa strane pomoci a pogotovo ne ta famozna EU. Akobogda jednog dana kad budemo zivili u normalnoj i razvijenoj drzavi onda ce nas EU moliti da udjemo, a ako budemo pametni reci cemo im: Ne znam ti nista prije Andje, a Andja je za ovcama.
Zapamtite ako u EU udjemo kao misevi, zauvjek cemo ostati misevi.
Jos da dodam:
Zla godina orla nacerala,
Da zimuje medju kokoskama.
P.P. II Njegos
Moj FERGUSONE..mislim da se treba okrenuti oko sebe i primjetiti da postoje ljudi koji nemaju para da putuju Evropom,da se skoluju,da idu na ekskurzije,more planinu,sa drustvom u diskoteku,sa djevojkom na kafu,ma nemaju ljeba da jedu...e to treba primjetiti pa se upustati u ovako teske razgovore.Da ti nedaj boze nemas para onda bi shvatio da bi recimo ljudima u Bileci tooooliko znacilo da neko kupi recimo bilecanku pa da oni veseljaci rade za jedno 400km niko sretni od njih nebi bio.da ne pricamo o tome kad bi mogli jednom godisnje da ODU NA 3-4 mjeseca recimo u Irsku na sezonski rad pa priuste svojoj djeci ili sebi sve to sto ti imas...pa njihovoj sreci nebi bilo kraja.Pa zamisli da recimo postoje samo zakoni kao u EU..pa da se ona veselica(zena poginulog borca)ne mora da plasi da ako poslodavcu ne da vaginu ili mu ne popusi poslije posla nece dobiti otkaz vec ce ga tuziti za seksualno uznemiravanje i dobiti veliku ostetu(ona nece de se jebe sa njim jer je ruzan,pokvaren i seljak je)zamisli kako bi onda izgledala nasa drzava...ilikad bi recimo svi mogli da dobiju opstinski kredit,a ne samo oni koji vec imaju i koji placaju da ga dobiju...pa zamisli kad bi i oni najobicni ljudi mogli sebi da priuste stvari kakve su recimo racunar,bicikl ,sweet years majicu ili daj boze nekog polovnog yuga...da i oni najnizi na ljetvici mogu da odu na more sedam dana(nace i oni nedje krevet po 6eura pa ce ostati 7 umjesto 5 dana)pa mozes li da zamislis kako bi i BOSNA i SRBIJA izgledale ljepse i kako bi bile pune nasmijanih i srecnih ljudi a ne onako snuzdenih i namrstenih-tipa ekser iz roda,mislim da njegov izgled govori sve...kad bi ti ljudi mogli da priuste samo 50% onoga sto recimo ti imas,nisi ni svestan koliko bi srecni bili.E sad kako ti mislis da mi napravimo Norvesku ili Svajcarsku...onako kako smo prodali kovnicu ovom prevarantu iz Slovenije ili Rudnik u Boru preduzecu koje neme ni dinara na racunu,al castili su Dinkica milionce...pa jel tebi jasno kakav smo mi narod?Pa valjda znas da zivimo u Srbiji u kojoj je LEGIJA knjizevnik,CECA moralista,pokojni DJINDJIC izdajica a Djura Mutavi patriota...znam ja da bi mnogi da se napune kesa dok ne dodju zakoni gdje ce se morati placati porezi i biti kakv takav red,al nismo ni mi obicni ljudi vise budale,evo im kurac!Ja mislim da bi EU bila najbolje rijesenje,jer da bi se uslo u EU moraju se dnijeti odgovarajuci zakoni,a kad se donesu ti zakoni koji stite recimo kapital ljudi koji zele da uloze u Srbiju onda ce sve biti o.k. jer postoje ljudi koji bi odma ulozili kes i tako donijeli bolji zivot i nova radna mijesta i u Bosni i u Srbiji!Mi srbi nikad sami necemo donijeti takve zakone dok nas neko ne uslovi ili natjera(a oni svi mogu da se donesu u roku od mijesec dana)jer pojedincima koji su na vlasti odgovara da neme zakona i EU jer oni jedino bez njih mogu da kradu i rade jade kao i uvjek.Njih boli kurac sto se izgubila srednja klasa i sto 70% gradjana nema normalan posao i redovnu mijesecnu platu,bitno je da oni imaju djeci da kupuju kola i ljubavnicama stanove a narod nek gladuje.ako se slucajno i zarati oni ce biti u dalekoj pozadini a njihova djeca ce studirati u recimo BRISELU,a ja cu kao i vecina crnja u Bujanovac na prvu borbenu,e evo vam malo kurac za TO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ja bih najsretni bio bio kakav posao od 7h pa do 16 ili ako treba i prekovremeno do 19h(jer se u EU placa prekovremeni rad a ne kao kod nasih privatnika) i subotu bi im gratis odradio,redovnu-prosjecnu platu,ne mjesec,samo 10 dana godisnjeg odmora,kredit kad bi mogao uzeti radio bi i nedelju gratis,e to kad bi bilo radio bi ko konj ako treba i ja i 70% gradjana bivse yuge!!!!!!!tebi to ne treba jer hvala bogu solidno zivis,ali bi shvatio zasto narod zeli u EU i pun mu je vise kurac i srbovanja i ustasluka i laznih patriota i pokvarenih i neoporezovanih privatnika i svega moj SER!A ja znam da bi i ti volio da bude bolje svima i da vidis drugare oko sebe nasmijane i zadovoljne!Narodu u Rumuniji je mnogo bolje nego kad si ti bio tamo!prosjecna plata im je sa 250 skocila na 700eura,strana ulaganja su povecana za 35 puta,izgradili su puteve dobili nova radna mjesta povecali izvoz,sa licnom kartom obilaze skoro cijelu evropu,uzimaju kredite koji su relativno povoljni i kupuju stanove(kvadrat stana jeftini nego u BG,NS i NISU),namjestaj,kola itd. od recimo zenine plate vracaju kredit i placaju troskove za isti a od muzeve solidno zive-nisata im ne fali.Ne kazem ja da je to raj al mi smo ljudi u velikom kurcu.
P.S. Samo da ti kazem da je Njegos bijo Evropski orjentisan,al jbg. tad nije bilo kondoma!!!!!!!