Hvala na lijepim zeljama poturice
Nemozete vi iz federacije bez Dodika izgleda nikako, mozda vam i na san dolazi.
Ziv bio poturico
JEL VIDITE DA JE DODIK DOBAR ČIM NJIMA SMETA, samo dodik ovo dodik ono, trn u oku smeta turadima a ništa nam ne mogu. A i odvojićemo se! Šta će nam Federacija kad u jedna doba u budžetu imaju čitavih 400 maruna , tačno mi dođe da ih pomognem sa jedno pola plate i tako budem kapitalni ulagač u tamonjihovu privredu
Iskreno,ja poturice sazaljevam,tako da nemam srca da bilo sta kazem protiv njih.Mislim da je njima dovoljno tesko da budu to sto jesu,a ni oni sami ne znaju sta su,jer pravo porijeklo odbacuju.
Poznati pisac Mesa Selimovic(Srbin,porijeklom od Vujovica iz Bilece)pominje svoje Srpsko porijeklo u knjizi"Sjecanja",jer zna Ko je,Sta je i Odakle je i toga se ne odrice,jer je njegova porodica,na zalost prihvatila islam.
I sam za muslimane kaze:
"MI SMO POTOK KOJI SE ODVOJIO OD SVOG IZVORA(SRBA),A USCE NAS NE PRIMA(TURCI)!"
Mislim da je on sa ovim rekao sve!To je narod koji ima ozbiljnih problema sa indetitetom.Prije su bili Jugosloveni,pa onda Muslimani,a sada su Bosnjaci,a sta ce biti ostaje nam da strpljivo cekamo.Pa kako da ih ne zalimo kad moraju izmisljat porijeklo,jezik,kulturu,istoriju,...
"...Ne pita se ko se kako krsti
No cija mu krvca dusu grije
Cije ga je mlijeko zadojilo..."
( NJEGOS)