Prikaži poruke

Ovaj odeljak vam dozvoljava da vidite sve poruke ovog člana. Imajte na umu da možete da vidite samo poruke iz onih oblasti kojima imate pristup.


Teme - kuksi

Stranice: [1]
1
Шта чланови форума мисле о реновирању средњошколског центра у Билећи у току трајања наставе и у периоду са знатном количином падавина?
Наиме, за вријеме протеклог викенда је са горе поменутог објекта поскидан цријеп са крова па је киша која пада цијеле седмице нанијела огромне штете јер је објекат остао незаштићен, а и ђаци нису имали пар дана наставе.
Поставља се питање колико ће нас коштати наведени процес реновирања, јер како је кренула реализација истог не би нас чудило да на крају сруше комплетан објекат и почну да праве нови, који би био отворен некад пред тамо неке изборе :)

2
Politika / Ko će formirati većinu u SO Bileća
« poslato: 22.10.2008. 17:42:27 »
Veoma zanimljiva situacija i mislim da bi i članovi foruma trebali da iznesu svoja misljenja koja bi to postizborna kombinacija bila najbolja i zbog čega.

3
Danas se u prestiznom bileckom kafeu "Boni" odvijala debata na temu zaboravljenog drevnog bileckog "biznisa" - klacinarstva&klacinarenja u reziji aktivnih forumasa S.A.F.-a, Coe, Kerbera_, Kuksija i ostalih. Prva oprecna razmisljanja javila su se na samom pocetku debate oko navedenog imena. Da li je pravilan termin klacinarenje ili termin klacinarstvo. Postigli smo konsenzus i ostali na tome da je svaki od termina ispravan, mada cemo u svakom slucaju provjeriti da li se navedeni termin javlja u Rjecniku stranih rijeci i izraza gosp. Klajna. Nego sam naziv i ime pomenutog "biznisa" nije toliko bitno koliko odvijanje tehnoloskog procesa, jedinica mjere klacine, jedinica provedenog vremena uposlenih na klacini, kvaliteta samog proizvoda, upornosti investitora, patnje (sopstvene a u vecini slucajeva i ostalih clanova porodice, rodbine, kumova, komsija i prijatelja itd),...
Pojedinim clanovima je ovoga puta oprosteno sto nisu pokazali bar elementarna znanja o klacini, ali im je ostavljeno vremena da u dogledno vrijeme pogledaju par stiva na ovu temu pa da se aktivnije ukljuce u razgovor, mada se moze bez problema konstatovati da su izrazili neizmjernu volju i spremnost da se sto bolje edukuju na ovu temu sto su i potvrdili upijajuci kao sundjer sva razmisljanja ostalih clanova debate. Donesena je fer i korektna odluka na im se na raspolaganje stavi 6 "čela" kako bi nesmetano mogli da se informisu i pokupe elementarna znanja o klačinama.
Ovom prilikom pozivam sve zainteresovane na ovu temu da iznesu svoja misljenja i navedu zanimljive podatke, tipa:
- Kada i gdje se srece prvi put termin KLAČINA
- Ko su bili najpoznatiji bilećki klačinari
- Ko drzi rekord u broju zapaljenih klačina
- Ko drzi rekord u broju zapaljenih-(ne)uspjelih klačina
- Bez koga nije nijedna klačina prošla a da nije aktivno učestvovao u realizaciji iste
- Kako je došlo do formiranja jedinice "čelo" i šta ona predstavlja
- Zašto se danas sve više koristi JUPOL, a ne KREČ i da li je to nepravda nanesena talasom zapadnjačke kulture
- Ko je najbolje ćemerio, ko je najviše mogao da izdrzi besprekidno na klačini, koga su sve zvali, a koga ni u kom slučaju nisu smjeli da zovu na klačinu
- Kad je zapaljena poslednja klačina u bilećkoj vali i gdje

Pitanja su brojna, ima ih jos, pa zato dragi forumasi "oklačinjajte" sa odgovorima, zanimljivim detaljima, pojedinostima, cinjenicama, rekordima i svemu ostalom vezanom za klačine.

4
Privreda i prirodna bogatstva / Izgradnja otvorenog bazena
« poslato: 25.11.2007. 19:57:53 »
Sta mislite koliko bi bilo dobra da se u Bileci izgradi otvoreni bazen i gdje bi bila najbolja lokacija za izgradnju

5
Muški kutak / DA, DRAGA!
« poslato: 06.11.2007. 20:06:51 »
Da li treba sklopiti kompromis sa voljenom osobom koji podrazumjeva da se za sve glavne i bitne stvari pita muskarac, a za sve male i nebitne stvari u zivotu pita ona, iako znamo unaprijed da ce takav kompromis biti nistavan, jer jednostavno sve stvari koje se bude desavale u zajednickom zivotu nece nositi epitet bitnih i vaznih dogadjaja :)

Mozda se odgovor sadrzi u jednoj veoma prostoj recenici, koju je toliko slozeno i tesko izgovoriti, a glasi:
"DA, DRAGA"!!!

P.S. EVO I JEDNA MALA PRICA KAKO BI POMOGLA SVIM ONIM KOJI SU JOS UVIJEK U DILEMI

Ovaj VIKEND sam se našao u problemima. Postoje pitanja koje žene postavljaju muškarcima od kojih se oni iskusni preznojavaju, olabavljuju kravatu i pogledom traže postoji li slučajno neki izlaz. Oni neiskusniji neće prepoznati opasnost u pitanjima tipa "Dragi, kako mi stoji haljina?".

Slijedi priča gdje je glavni akter hodao po rubu, balansirajući između života i udarca nogom u jaja da vam donese istinito svjedočanstvo...

Moja Najdraža me dočekala s ručkom nakon posla. Lijep gest nema šta, ali glavnina ručka se sastojala od prekuvane riže i zobi. Nakon početnog ushićenja, shvatih koje će pitanje slijediti za minutu i počnem se koncentrisati više na ispravan odgovor, manje na ukus hrane. Strategija: prvo pojesti polako da se dobije na vremenu.

Mogući odgovori:
Da draga, ručak je odličan. Posljedica: postoji nezanemariva šansa da ponovo skuha isto.
Ne, ništa ne valja. Nisam konj da ovdje jedem zob! - suze, zalupljena vrata, mjesec dana bez seksa. Ne, nikako.
Samo ti možeš skuhati ovakav ručak! - shvatit će ironiju, šansa deračine tipa "Ja ovdje spremam i rintam za tebe, a ti se sprdaš!". Hm, dernjava od 7 minuta. Ovaj odgovor ide uži izbor!
Nije loše, ali moja bi mama ipak ovo jelo bolje spremila. - Rastava braka definitivno, lom ruku i nogu vrlo vjerojatan.


I dolazi taj neizbježni trenutak!
"Dragi kako ti se svidio ručak?"
Gutanje knedle u grlu, osmjeh broj 17 (to je onaj lagani, s psećim tužnim izrazom i pogledom ispod oka) i u pola glasa:
"Dobro". Valjda će shvatiti poruku: ne želim ti reći da ništa ne valja, ali to su nepobitne činjenice. Pojeo sam cijeli tanjur: ti si se trudila skuvati, ja sam dao izuzetni trud da ovo pojedem. I što je najvažnije, odgovor daje manevarskog prostora ako stvari otiđu totalno krivim putem.

Na kraju je ispalo više nego dobro: „Znam da ti se ne sviđa. Ni meni nije prijalo“. Uhhhh, brisanje znoja s čela, iskreni osmijeh, zagrljaj i šansa da vama ispričam ovu priču.

6
Muški kutak / NAMA PRIJA, NJU PONEKAD UBIJA
« poslato: 06.11.2007. 08:14:35 »
Koje su to sve stvari koje nama prijaju u životu, a pripadnicama ljepšeg pola idu na živce. I ne sumnjam da necete biti krajnje nadahnuti dragi Bilećani da inesete svoja mišljenja i stavove.

7
Muški kutak / SEXPLANETA
« poslato: 04.11.2007. 21:37:44 »
SEXPLANETA

Valensija - raj za žene


U Valensiji će ove jeseni biti otvorena javna kuća za žene, prva takve vrste u Španiji gde se do sada smatralo da je traženje prostitutke „muška stvar”. Kuću će voditi Šarmantna Barbara koja se osam godina bavila prostitucijom. Prema ispitivanjima Državnog instituta za statistiku, 25 posto Španaca je bar jednom u životu koristilo usluge prostitutki dok se na istu stvar, samo sa muškim prostitutkama, usudilo svega 2 posto žena. U Španije je po zakonu prodavati ljubav ali nije zakonito uzimati novac od onih koji to čine. Dakle, makroi su zabranjeni a javne kuće se izdržavaju od iznajmljivanja soba prodavcima ljubavima.

Madam Barbara kaže da će njene muške prostitutke pre svega morati da umeju da vode razgovor sa damama koje opslužuju a da oni najbolji mogu da dobiju i hiljadu dvesta evra za noć.

* * *

P.S. Navedeni tekst je objavio dnevni list "Politika" i svojevremeno izazvao niz burnih reagovanja na ovu temu. Bilo je razlicitih stavova i misljenja u okviru javnog mnjenja, ali prevladalo je misljenje koje se protivilo stavljanju u zakonske okvire ovakvog vida "privrede", na sta su oni koji su bili za sprovodjenje ovakve ideje i kod nas, davali komentare tipa kako smo i dalje previse konzervativna nacija, i da nam se identicne ili slicne stvari u drustvu desavaju u ilegali i da predstavljaju veoma unosan biznis za pojedine osobe, dok one osobe koje pruzaju takav vid usluga imaju najmanje "koristi" i da predstavljaju nista drugo nego predmet eksploatacije.
A STA VI MISLITE BILECANI!

8
Filmovi i serije / SERIJA ZAKON BRACE (BJEKSTVO IZ ZATVORA)
« poslato: 17.10.2007. 13:11:42 »
IMAM DVIJE SEZONE KOMPLETNO OVE SERIJE AKO NEKOGA ZANIMA. SERIJA JE VRHUNSKI ODRADJENA PA NE SUMNJAM DA SE NECE SVIDJETI I ONIMA KOJI NISU NEKI LJUBITELJI SERIJA. TAKODJE IMAM I KOMPLET TRI SEZONE SERIJE LOST (IZGUBLJENI)

Stranice: [1]