Prikaži poruke

Ovaj odeljak vam dozvoljava da vidite sve poruke ovog člana. Imajte na umu da možete da vidite samo poruke iz onih oblasti kojima imate pristup.


Poruke - NeProdajemNasmjesenogPsa

Stranice: [1]
1
Citat
HAG 11.12.2007 - Američki profesor Anthony Oberschall kao prvi svjedok protiv Vojislava Šešelja svjedočio je danas kao ekspert tužiteljstva, koji je nakon pauze nastavio svjedočiti žvačući žvakaću gumu. To je primijetio samo Šešelj koji je zatražio od sudije da mu naredi da izbaci žvakaću gumu. - Svjedok time vrijeđa i sudije i mene - poručio je Šešelj.

Predsjedavajući sudac Jean Claude Antonetti dao je Šešelju za pravo.

Šešelj prati suđenje mirno, najavljujući da će u protuispitivanju “uništiti” svjedoka, tako da od njegova ekspertnog nalaza “neće ostati ni kamen na kamenu”.

2
Politika / Odg: SRPSKI KATOLICI i cvijeće im SRPSKI MUSLIMANI
« poslato: 27.11.2007. 01:41:24 »
Neimenovani izvor

Za one koje zaista interesuje da li uopšte postoji hrvatski jezik, objasniću svoju tvrdnju da je tzv. hrvatski jezik, ustvari srpski jezik.

To ću dati na primeru Dubrovnika i Dubrovčana:

Natko Nodilo je, uz Franju Račkog, utemeljivač hrvatske istorije. Krasila ga je privrženost istini. Zaključke je donosio samo na osnovu pouzdanih izvora i nije podlegao pritiscima hrvatskih državotvoraca 19. veka, koji su od naučnika tražili da svoje radove prilagođavaju "istorijskim dokazima" o prisustvu hrvatskog naroda i hrvatskog jezika "diljem" Dalmacije, Slavonije, Srema, Like, Korduna, Banije, Hercegovine, Bosne, Baranje i Dubrovnika.

Doslednost istini Natko Nodilo je dokazao i svojim delom "Prvi ljetopisci i davna historiografija dubrovačka" (JAZU, Zagreb, 1883. sveska 65, strane od 92. do 128), gde je, o jeziku Dubrovnika, napisao ovako:

"U Dubrovniku, ako i ne od prvog početka, a ono od pamtivjeka, govorilo se srpski: govorilo - kako od pučana, tako od vlastele; kako kod kuće, tako u javnom životu i u općini, a srpski je bio i raspravni jezik."

Nodilo je bio potpuno u pravu, mada se danas, ne bi našao niko u Hrvatskoj, ko bi se usudio da podrži ovaj njegov naučni sud. Priznavanjem Dubrovčana katolika za Srbe, bilo bi srušeno sve u temelju zvanične hrvatske istorije, pa i tvrdnja o "povjesnom pravu" hrvatske države na ovaj grad sa srpskim stanovništvom i srpskom civilizacijskom baštinom.

Dubrovački dokumenti otkrivaju da je zvanični jezik Republike bio latinski, ali se, pored njega, pominje i domaći jezik; nekad kao srpski, nekad kao ilirski, nekad kao slavinski, nekad kao vlaški, ali nikad kao hrvatski.

U pitanju je priroda širenja katolicizma u srpskim zemljama; na jadranskoj obali i zaleđu. To je činjeno zahvaljujući dominaciji Vatikana, Venecije, Mađarske i Austrije u ovom delu Balkanskog poluostrva.

Da bi ovo bilo primamljivo i značajno istraživanje, opominje nas i činjenica da su katolici Dalmacije, Slavonije, Hercegovine, Bosne, Dubrovnika i drugih srpskih krajeva, sve do prvih decenija 20. veka, sebe smatrali Srbima. Vremenom su svi oni postali "Hrvati" i među njima nema više onih koji se osećaju Srbima.

Institucije Katoličke crkve ne bi same uspele da prevedu Srbe, sa velikog područja, na katoličanstvo, pa onda da ih pohrvate, da im nisu pomagale navedene katoličke države: pritiscima i privilegijama, a i kroz prosvetnu, kulturnu i informativnu delatnost. Ove države su, radi preobraćanja Srba katolika i Srba pravoslavaca u Hrvate, posezale i za golom vojnom i policijskom silom, što je dostiglo vrhunac u oba svetska rata, kad je ovo pomagala i Nemačka. Dubrovčani su se dugo opirali uknjiženju u hrvatsku rubriku, jer nisu pristajali na tako nešto, samo zbog toga što ispovedaju katoličanstvo. Na kraju, tu veru ispovedaju Nemci, Italijani, Španci, Francuzi i drugi narodi i nikom ne pada na pamet da ih zbog toga, smatra Hrvatima!

Dubrovčani nisu dozvoljavali da ih religija sputava u narodnom osećanju. Za srpstvo su se borili javno, književnošću, prosvetom, štampom, kao i delatnošću u različitim društvenim organizacijama. Činili su to iako su protiv sebe imali i Vatikan, i mletačku, i mađarsku, i austrijsku, i nemačku, i hrvatsku vlast; u svakom periodu neku od njih, ili više njih - odjednom.

Zanimljiv je primer pokušaja pohrvaćenja Dubrovčana katolika u ne tako davnom vremenu - 1901. godine. Hrvatski državotvorci su i godinama pre toga svojski radili na tom poslu. Između ostalog, bacili su oko i na "Zavod Svetog Jeronima" u Rimu, kojeg su osnovali i izdržavali Srbi Dubrovčani. Papa Lav Trinaesti je bio uveren da su Dubrovčani, početkom 20. veka, već bili pripremljeni za prevođenje u hrvatstvo, pa je, svojom bulom, ovaj zavod preimenovao u "Hrvatski zavod Svetog Jeronima".

Dubrovčani katolici su žestoko protestovali protiv ove odluke pape Lava Trinaestog. Papa je ustuknuo. Bojao se, tada, duže polemike o suštini srpstva i hrvatstva, a i rasprave o pravoslavlju i katoličanstvu. Poslao je pismo Dubrovčanima katolicima, obaveštavajući ih da se iz imena ovog zavoda briše dodata reč "hrvatski". No, i posle ovog izvinjenja, papa je i dalje strahovao od pokretanja javne rasprave o narodnosti i jeziku Dubrovčana, pa im se obraća, kao Srbima katolicima, telegramom i 1903. godine.

Pismo i telegram pape Lava Trinaestog Dubrovčanima objavljeni su u srpskom listu "Dubrovnik", ali su ti brojevi godinama traženi i uništavani od strane budnih graditelja hrvatske države i nacije, pa je pitanje da li su, pored onih u arhivi Vatikana, ovi tekstovi Lava Trinaestog igde još sačuvani.

Pohrvaćenje Srba Dubrovnika i Srba drugih srpskih krajeva činjeno je krađama, između ostalog, lirskih i junačkih narodnih pesama, koje su skupljali Srbi katolici, pa čak i katolički sveštenici. Te pesme je Matica hrvatska objavljivala kao "hrvatske narodne pjesme". Ovakav postupak Matice hrvatske podstakao je Dubrovčanina katolika (Srbina) Luju Vojnovića, brata pesnika Ive Vojnovića, da u srpskom listu "Dubrovnik" (1897, u broju 35) napiše oštru kritiku Matičnog postupka, proročki nagoveštavajući iščezavanje Srba katolika, uz genocid Hrvata nad Srbima. On svoj članak zaključuje ovim rečima:

"Srbi preko Drine! I ta se lozinka slijepo sluša i slušaće se do onog usudnog dana koji mora da dođe, kad će jedan veliki kataklizam oboriti sve te umjetne ograde, ili... ili, jaoh, porušiti i posljednje bedeme narodne srpske zgrade i tada će Hrvati biti zadovoljni!" Nakon ovog napisa, proglašen je za Bana.

3
Politika / Odg: VOJISLAV SESELJ - Istina i pravda
« poslato: 13.11.2007. 09:48:32 »
ŠEŠELJ - TRIBUNAL 1:0
Lider radikala na početku haškog suđenja imao jače argumente od tužilaštva, kažu ugledni pravnici i haški advokati

 


Predsednik SRS-a Vojislav Šešelj na početku haškog suđenja poveo je sa 1:0! On je imao više argumenata i delovao je ubedljivije od tužiteljke Kristin Dal, kažu za Press ugledni pravnici i iskusni haški advokati. Oni napominju da je optužnica protiv Šešelja „najgore napisana optužnica u istoriji Tribunala".

Advokat Goran Petronijević kaže da je Vojislav Šešelj na početku suđenja pokazao superiornost nad tužilaštvom, koje je napravilo „izuzetno lošu i neutemeljenu optužnicu".

Pacerska optužnica

- Reč je o najgore napisanoj optužnici koju je Haško tužilaštvo do sada podiglo. Optužnica protiv Šešelja je preširoka, puna nepreciznosti i netačnih podataka. Šešelj je, u svojoj uvodnoj reči, zato najviše vremena potrošio na ispravljanje grešaka tužilaštva, koje ne barata istorijskim i geografskim podacima. Mislim da nije trebalo mnogo da ih ispravlja, ali izgleda da on nije mogao da odoli, a da u stilu profesora ne nalupa packe tužilaštvu, koje je svoj posao odradilo na krajnje pacerski način - kaže Petronijević, koji je, inače, jedan od advokata pukovnika Veselina Šljivančanina, koji je u Hagu i pored veoma teških optužbi dobio samo pet godina robije.


Mogao i da spreči suđenje

Goran Petronijević kaže da je Šešelj najefektniji bio na pretpretresnom veću, koje je održano dan pre suđenju.

- Šešelj je tada pokazao svu superiornost u odnosu na tužilaštvo i sud. Briljantno je u maniru vrhunskih advokata u više navrata šokirao sud i tužilaštvo, ukazujući im na procesne propuste. Da je nastavio da insistira na nekim stvarima, mogao je da dovede u pitanje početak suđenja. Šešelj je dokazao da tužilaštvo nije spremno za suđenje i da pokušava da opstruiše odbranu - smatra Petronijević.
 

Borivoje Borović, advokat koji je haških optužbi oslobodio kapetana Miroslava Radića, kaže da je Šešelj dobro odradio prvi deo posla. On, ipak, naglašava da je isuviše rano proglašavati pobednika.

- Moja glavna zamerka jeste da je optužnica preširoko postavljena, što je veliki propust tužilaštva. Ipak, mislim da neki njeni delovi stoje. Naravno, ne može se davati ocena samo posle uvodnih reči, jer tek kada počne unakrsno ispitivanje svedoka i veštaka, videćemo kakva je odbrana. Šešelj će tu imati jako mnogo posla - objašnjava Borović.

Profesor Pravnog fakulteta Oliver Antić poziva Haški sud da odbaci optužnicu protiv lidera SRS-a, uz obrazloženje da je ona pala već posle Šešeljeve uvodne reči. Antić kaže da se na samom početku suđenja videlo da ni „tužilac ne veruje u optužnicu".

- Optužnica je jako slaba, a u njenoj suštini je verbalni delikt, što odavno nije krivično delo u svim demokratskim sistemima. Verbalni delikt je u Srbiju uveo Josip Broz, a ukinuo ga je Slobodan Milošević. To krivično delo je postojalo da bi se totalitarni komunistički režimi zaštitili od argumentovanih kritika - objašnjava profesor Antić. On, međutim, zamera Šešelju što se na početku suđenja uporedio sa pokojnim iračkim predsednikom Sadamom Huseinom.

- Kada je rekao: „Voleo bih da me osudite na smrt, kao mog prijatelja Sadama Huseina", Šešelj je skrenuo sa linije dobre odbrane i sam sebi dao bespotreban autogol. To je bilo van svakog konteksta - kaže Antić.

Zavidno znanje

Advokat Milorad Panjević, branilac majora Emira Šišića, kaže da je Vojislav Šešelj u svojoj uvodnoj reči pokazao zavidno pravničko znanje i da je optužnica laički napisana.

- Šešeljeva odbrana je jako dobra sa pravne strane i on sistemski obara sve bitne elemente optužnice. Šešeljevo pravničko umeće ne treba da čudi, jer on je ipak doktor prava - podseća Panjević, koji procenjuje da će Tužilaštvo imati velike probleme da dokaže navode optužnice.

 

4
Politika / Odg: SRPSKI KATOLICI i cvijeće im SRPSKI MUSLIMANI
« poslato: 12.11.2007. 11:04:44 »
Citat
Срби, по религијској припадности православни (ортодоксни) хришћани,живе на овим просторима већ вијековима. Још у 15. вијеку су представљали већинску популацију на подручју бивше Босне и Херцеговине. Средњовјековна босанска држава била је предвођена српском династијом која је била у сродству са династијом Немањића у тадашњој Србији.
Историјска промјена се десила кад су Турци османлије извршили инвазију Балканског полуострва у 14. и 15. вијеку. Значајан дио популације у тадашњој Босни, већином Срби, а мањим дијелом и Хрвати, прихватили су ислам, религију турских освајача, након пада Босне 1463. године. Разлоге за ово треба тражити у чињеници да су једино на тај начин могли да избјегну прогоне од стране Турака, велике намете и порезе, и уопште несношљиве услове за живот које су турски освајачи наметали покореним народима.
   - Tako je bilo, nazalost.

Pretpostavljam da znas cirilicu, Hadžibeg, jer kakav bi ti bivsi potomak Srpski bio da je ne znas.
Meni je tebe iskreno zao. Lupas tu kojekakve gluposti, koje veze s mozgom nemaju, ali opismenicu ja tebe, ja ti kazem. Ali moras pokazati malo zelje, a ne samo mrznju.

Za danas prva lekcija,

http://sr.wikipedia.org/wiki/%D0%91%D0%BE%D1%81%D0%BD%D0%B0

pa polako uci. Ako ti nesto nije jasno slobodno me pitaj, ja znam svoje korjene, za razliku od tebe, ali iskreno se nadam da si dobar i pametan decko, i da ti nece biti problem da savladas gradivo.

Pozdrav svima, i nestasnom Hadzibegu takodje.


A Srpske, rodjače, ima, pa ima, i bice.... Vidi je kolika je.....


5
Politika / Odg: SRPSKI KATOLICI i cvijeće im SRPSKI MUSLIMANI
« poslato: 11.11.2007. 12:54:10 »
Citat
caco je ubijen sto je poceo da prijeti samom politickom vrhu..i uzgred ubio je sina avde hebiba.svako ima pravo da izabere koje ce nacije biti  i vise su opskurne price ko od koga potice...prva moderna nacija su francuzi i to su postali krajem 18 vijeka.srpski nacionalni program je bio najprimamljivi pravoslavcima ali i dobrom djelu muslimana(osman djikic,mustafa mulalic,ismet popovac,mustafa golubic,hakija saric,fehim musakadic ,gotovo svi mostarski cemalovici,mehmed mehmedbasic...ovi ljudi gajili su velikosrpska nacionalna osjecanja).

Naravno da svako ima pravo da izabere koje ce nacije biti. Meni je bilo interesantno spomenuti cinjenicu da ljudi koji su napustili Pravoslavlje, i izabrali neku drugu vjeru (Muslimansku ili Katolicku) u sebi gaje neprestnu mrznju prema onome sto su sami nekada bili. Rijetki su slucajevi, narocito u danasnje vrijeme, poput Nemanje - Emira Kusturice koji priznaju istorijske cinjenice. Mada one postoje. Iz proteklog rata poznajem pojedince koji su zbog imovine ili statusa u drustvu, konkretno, presli u Katolicizam, i to nije sporno, to se zna. Ali, njihovi unuci ce za 50 godina pricati kako su Katolici od pamtivjeka, sto me ne boli, neka pricaju, ali ce isto tako u nekom sledecem ratu, najzesce udariti po svojoj bivsoj religiji. Mene samo taj fenomen fascinira. A ne likovi kao Hadzibeg. Moze se zakljuciti da Katolicka crkva, podrzana masinerijom iz inostranstva, ima jako razvijen marketing u tom smislu. Muslimani opet rade nesto drugo. Njihova propaganda je traljava, ali natalitet dobar,  sto im se mora priznati. Zajednicko im je mrznja prema Srbima. U II sv. ratu Srbi su naivno vjerovali komsijama, bivsim Pravoslacima, i epilog je poznat: Jasenovac, Herecgovacke jame: Surmanci, Bivolje Brdo,  Koricka jama,... Sve sa ciljem ubijanja Srpskog nacionalnog identiteta. E, ovoga poslednjeg rata, u kome smo svi izgubili, nismo tako olako vjerovali bivsim Pravoslavcima, pa smo se suprostavili. Zato je svima njima Republika Srpska trn u oku, nocna mora i najveci kosmar. Jesu Francuzi moderna nacija, ali  Srbi su najstarija nacija na ovim prostorima. Ali Francuzi pricaju Francuski, A kojim pricaju Bosnjaci, Hrvati, Crnogorci? Pa Srpskim jezikom.  Za 50 godina ce izmisliti kako je Srpski nastao iz nekog od tih "jezika". Ja se iskreno nadam da im to nece proci. Jer kao sto bivsi Pravoslavci vole svoju novu naciju, i mi, pravi Srbi, jos vise volimo svoju. I zelimo da zivi, i naravno, uvjek cemo se boriti za nju. Mirnim putem, iskreno se nadam.
U tom smislu bih zelio da se akademski raspravlja na ovom postu.

ps. pozdrav Hadzibegu, i poruka: procitaj knjigu "NOZ", autor: Vuk Draskovic, ili barem pogledaj film.

pozdrav raja

6
Politika / SRPSKI KATOLICI i cvijeće im SRPSKI MUSLIMANI
« poslato: 10.11.2007. 19:41:00 »
Mnogo puta me je interesovalo, a ni danas ne znam odgovor, kako to, da jedan pokatoličeni ili poturčeni Srbin, tako snažno prihvati drugu vjeru i tako snažno se bori za nove ideale?!

Naša Hercegovina je očit primjer za takvo nesto. Ne treba biti vrstan istoričar pa pričati o tome. Sve se to dogadjalo u našoj skorijoj i daljoj prošlosti.
Što se Srba Katolika tiče, poznato je da su najbrutalnije ustaše dolazile upravo iz njihovih redova. Kada to kažem, uglavnom mislim na Zapadnu Hercegovinu, koja je takođe nekada bila Srpska. Da bi se dokazali u novom ruhu, ili ne znam zašto već, činili su, u oba protekla rata, brutalne zločine prema Srbima. O tome postoje mnogi dokazi. Ali i dokazi o tome kako su nekada i sami bili Srbi Pravoslavci. Recimo, selo Ravno, nalazi se na polovini puta između Trebinja i Ljubinja, čisto hrvatsko mjesto, i ustaško. Da li znate, da se u Ravnom nalazi Katolička crkva, ali okrenuta prema Istoku? Šta Vam to govori?
A što se Srba Muslimanske vjeroispovjesti tiče, opet ista stvar. Uzimaju novu vjeru, iako dobro znaju od koga potiču, ali ni sami sebi takvo nešto ne smiju priznati... Oni kažu da su Islamisti od pamtivjeka, ali ne daju dokaze za takvo nešto. Ali kod nas, tu opet mislim na Hercegovinu, i danas, svaka naša baba zna, a istoričari pogotovo, svako Muslimansko prezime, od kojeg je Srpskog poteklo.
No, da ne širim priču više, još rezime: Nije da mi nije drago kada čujem razmišljanja na ovu temu Nemanje Kusturice, Branimira Štulića, i ostalih, ima ih, nije da nema.

Pozdrav svima!

7
Politika / Odg: VOJISLAV SESELJ - Istina i pravda
« poslato: 10.11.2007. 18:43:36 »
E Nikolaj neka si ti nama nesto i odguslo,ja kao Bosnjak mislim da je Vojo prva klasa politicar jos veci coek,dabogda uvjek imali takve politicare ko Vojo,samo mi je zao sto je Slobo umro i sto su ga uhapsili,volio bi da je zivio 300 godina ko kornjaca i da je sve to vrjeme bio prjesjednik Srbije


Nisam otvorio post da bih cuo sta Hadzibeg misli o dr. Vojislavu Seslju i pocetku laznog sudjenja u laznom Haskom tribunalu, a ponajmanje da bi se ja ili vecina dobronamjernih posjetilaca ovog foruma raspravljala sa njim na temu koja nema veze sa ovim postom. U tu svrhu, otvoricu novi post..


8
Politika / VOJISLAV SESELJ - Istina i pravda
« poslato: 09.11.2007. 11:54:50 »
08.11.2007, HAG   Vojislav Šešelj zatražio od Haškog tribunala da ga osudi „što žešće" i tako učini „besmrtnom njegovu ideologiju srpskog nacionalizma"
 

Lider SRS-a Vojislav Šešelj pozvao je juče Haški tribunal da ga osudi „što žešće" i tako učini besmrtnom njegovu „ideologiju srpskog nacionalizma". Šešelj je u svom uvodnom govoru na početku suđenja rekao da je Tribunal „nelegalan i nelegitiman", da je osnovan „po diktatu SAD" i da je „kao antisrpski falsifikovao genocid nad muslimanima u Srebrenici".


Ne postoji govor mržnje, pitajte Vrhovni sud SAD
Osvrćući se na navode optužnice da je „govorom mržnje" podsticao, ali i „počinio" zločine nad nesrbima, Šešelj je rekao:- Ne može postojati fizičko počinjenje zločina govorom mržnje. Govor mržnje je izmišljeno krivično delo. Postoje dve odluke Vrhovnog suda SAD, u kojima je navedeno da je čak dozvoljeno i pozivanje na protivpravno ponašanje. U optužnici nisu ni konkretno navedeni zločini koji su navodno počinjeni posle mog podstrekivanja, niti je definisano šta je to govor mržnje - rekao je Šešelj.

 

- Tražim da me osudite na najžešću postojeću kaznu, jer što je kazna žešća, moja ideologija će biti besmrtnija... Ja sam se naživeo i sada hoću svoju ideologiju da učinim besmrtnom. Žao mi je što ne postoji smrtna kazna i što moju ideologiju ne mogu da zapečatim ponosnom smrću, kao moj prijatelj Sadam Husein - rekao je Šešelj.

On je dodao da se suđenjem u Hagu njegova ideologija „neće iskoreniti, već dublje ukoreniti u srpski narod".

- Tribunal misli da može da osudi mene i moju nacionalističku ideologiju, a ja se na to moram nasmejati, jer vi ni meni, ni mojoj ideologiji ne možete ništa... Ja mogu uskoro i umreti, ali ću umreti od smeha, smešne optužnice, smešnih zapadnih sila, smešnih SAD i smešnog antisrpskog Tribunala - kazao je Šešelj.

On tvrdi da je Tribunal dobio zadatak da falsifikuje srpsku istoriju:

- Sude mi jer sam postao nepodnošljiv Amerikancima, pošto je već 2002. pretila opasnost da SRS obori marionetski, izdajnički, mafijaški režim u Beogradu, koji su oni postavili 5. oktobra. Ovaj sud dobio je zadatak da falsifikuje srpsku istoriju i to čini svojim optužnicama i presudama. Drastičan primer je proglašavanje da se u Srebrenici desio genocid, izmišljanjem da je tamo pobijeno 7.000-8.000 muslimana. Istina je potpuno drugačija - pronađeno je 2.500 tela, od toga više od 800 ljudi koji su poginuli od 1992. godine. U Srebrenici je streljano oko 1.000 zarobljenika i to jeste grozan zločin, ali nije genocid. Žig genocidnosti je smišljeno nametnut Srbima - tvrdi Šešelj.


Ne dam „veliku Srbiju"

Lider radikala osporio je koncept „udruženog zločinačkog poduhvata", čiji je cilj, prema optužnici, bilo trajno proterivanje nesrpskog stanovništva sa srpskih teritorija.

- Učesnici zločinačkog poduhvata su oni koji su razbijali Jugoslaviju, a ne oni koji su želeli njeno očuvanje. Niko u Srbiji 1990. i 1991. nije želeo rat, već su ga želeli oni koji su proglasili otcepljenje. Hrvatska po Ustavu nije mogla da se otcepi bez saglasnosti Srba koji žive u Hrvatskoj. Još drastičniji slučaj desio se u Bosni, gde su tri naroda bila konstitutivna. Po kom osnovu bosanski Hrvati i muslimani mogu da se otcepe od SFRJ, a Srbi ne mogu da se otcepe od Bosne? Tu nema nikakve logike - naglasio je Šešelj.

On je rekao da to što ga Tužilaštvo tereti zbog koncepta „velike Srbije" „znači da ne razume taj koncept".

- To je ideologija SRS-a, koja podrazumeva jedinstvo svih Srba. Ona predviđa bratsku slogu i jedinstvo Srba pravoslavaca, Srba katolika, Srba muslimana, Srba protestanata i Srba ateista... Velika Srbija je naš dugoročni cilj, ali nikada naša namera nije bila da proteramo milion-dva ljudi, već da ih osvestimo i ubedimo da su Srbi - rekao je Šešelj.

On je negirao i da je početkom 1990. imao „značajnu političku moć".

- Te godine bio sam u zatvoru tri puta, partija mi nije bila registrovana i samo sam planirao kako da zbacim Miloševića. Kako sam ja mogao da uvodim restriktivne mere protiv nesrpskog stanovništva, kada nisam imao vlast - rekao je Šešelj, i dodao da nikada nije „ohrabrivao na činjenje zločina".

- Jedino sam hrabrio dobrovoljce SRS-a da pobede u ratu i da se viteški ponašaju, posebno prema ženama i deci. Ratni štab stranke prikupljao je dobrovoljce i nije komandovao nijednom jedinicom. Tužilaštvo je meni pripisalo zločine drugih srpskih dobrovoljca. Na ratištu su bili i dobrovoljci SPO-a, „arkanovci", „Žute ose", „Beli orlovi"..., a neprijatelj je sve srpske snage nazivao četnicima - kazao je Šešelj.

On je rekao da su „smešne tvrdnje" da je bio privilegovan u medijima, i naveo da u knjizi „Ekranizacija izbora", u izdanju nedeljnika „Vreme", piše da je SRS u to vreme bio najmanje zastupljen u medijima.


Pet godina skupljao adrenalin
Sudsko veće je u jednom trenutku upozorilo Šešelja da, zbog prevodilaca, govori tiše i sporije, na šta je Šešelj odgovorio:- Pet godina se u meni skupljao adrenalin i danas je dan kada taj adrenalin mora da izađe. Ja ću se, ipak, truditi da govorim tiše i sporije.

 

Hrvati prijatelji Hitlera

Šešelj je rekao da je optužba da je pozivao na proterivanje Hrvata iz Vojvodine smišljena jer tužioci nemaju dokaze o zločinima u Hrvatskoj i BiH.

- Nisam ja pozivao na proterivanje Hrvata, nego sam obećavao proterivanja kada dođem na vlast, jer je Franjo Tuđman već bio proterao 250.000 Srba... Tvrdnje da sam direktno pozivao na proterivanje su falsifikat. Važnije pitanje jeste ko je prvi počeo ubijanje. Prvi su Hrvati počeli da ubijaju Srbe u Hrvatskoj i muslimani Srbe u BiH.

Šešelj je pola sata govorio o stvaranju Jugoslavije, naglasivši da su komunisti „izmislili veštačke nacije, kao što su muslimanska ili crnogorska".

- Hrvati su u Drugom svetskom ratu bili manipulisani od Rimokatoličke crkve i bili su lojalni saveznici Adolfa Hitlera. Mali broj njih bio je među iskrenim antifašistima, a ustanak protiv Hitlera izbio je tamo gde su živeli pravoslavni Srbi. Kada se uskraćuje istina, narodi su osuđeni da im se istorija ponavlja - rekao je Šešelj.


9
Politika / Odg: NEDAJMO DA NAM RUŠE DEMOKRATSKO PRAVO!!!
« poslato: 05.11.2007. 10:35:55 »
Ovde mozete pogledati KUCNI VIDEO jednog od profesora iz Bilecke gimnazije :

uk.gizmodo.com/sansa_view.jpg

:)))))))))))))))))))))

POZDRAV

10
Politika / Odg: NEDAJMO DA NAM RUŠE DEMOKRATSKO PRAVO!!!
« poslato: 03.11.2007. 13:46:53 »
ljudi hvala vam, ali ja sam u nezavidnoj situaciji, tako da...smirite se malo, nije nikakav problem, neka ovako ostane i sve kao da se ništa nije desilo.
pozdrav svima

Naravno da treba ispostovati Vladixa. Ali, ako je RS demokratska zemlja zasto cutati? (ma, znam ja da nije zato mi se ni ne cuti) Treba naci nacina, da se cuje glas i druge strane. Lako cemo mi naci neki drugi forum, za ovu "drzavnu stvar". Ja sam dao ideju, ako ima interesanata javite se, pa da se radi.

11
Politika / Odg: NEDAJMO DA NAM RUŠE DEMOKRATSKO PRAVO!!!
« poslato: 03.11.2007. 12:14:30 »
Znaci, ja nisam vidio taj "zajebani" forum. Admine, legendo, postavi ga ponovo. Ne mogu ti nista. Najvaznije, zakon nije prekrsen s tvoje strane. Druga takodje bitna stvar, Bilecka omladina je uz tebe. Pa to je vojska covjece. A, evo, dobrovoljci pristizu sa svih strana. Majka Srbija je uz Bilecu. Taj direktor, koga ja usput ne znam, ni sam nije svjestan, koliko se zamjerio, i koliko je na putu da sam sebi zagorca zivot.
Da bi zastitili Vadixa, ja predlazem, da napravimo sajt, recimo, www.***********-milivoje.vatrogasac.com. Javite se da li podrzavate ideju pa da odmah danas nastavimo sa radom. Ima da ga izreklamiramo, da se cuje za njega i u Mexiku. Pa ce dishke biti popularan k'o DJ Krmak, ma 100 x vishe. Eto, predlazem glasanje.

Aj zdravo

Stranice: [1]