Prikaži poruke

Ovaj odeljak vam dozvoljava da vidite sve poruke ovog člana. Imajte na umu da možete da vidite samo poruke iz onih oblasti kojima imate pristup.


Poruke - Trebinjka

Stranice: 1 2 [3]
31
Bilećke aktuelnosti / Odg: Proradio bioskop!!!
« poslato: 27.01.2013. 02:16:51 »
Ради ли данас биоскоп?

32
Noćni život Bileće / Odg: BILECA- grad penzionera??
« poslato: 27.01.2013. 02:13:12 »
Sta mislite da li Bileca kako godine prolaze sve vise postaje grad penzionera i sta raditi da se to ne dogodi?
Iznesite svoje misljenje...
Мислим да је то сурова реалност и да ће у Билећи (а и у остатку источне Херцеговине) бити све мање и мање младих људи, јер нико није луд да сједи скрштених руку и чека да му са неба падне нешто. :'( Без увреде.
По неком мом мишљењу, једини наш спас би био да се сви преселимо на села и бавимо пољопривредом. У том случају бисмо сами себи производили храну, не би се залуђивали лажним надама политичара и одгађали заснивање породице за неко боље вријеме. :-X
Е, сад, то што се ни мени, а ни многима другима не живи на селу и не бави пољопривредом, је већ тема за неку другу дискусију. :disgust:

33
Како најквалитетније у Билећи искористити један дан у улози туристе?
Шта бисте препоручили неком ко је први пут у вашој општини да обиђе...?
Гдје јести? Гдје попити пиће?
Гдје је у Билећи туристички уред? Да ли тамо буде некога ко би ме упутио?

34
Bilećke aktuelnosti / Odg: MUZEJ... Jesmo li ga svi zaboravili?!
« poslato: 27.01.2013. 01:46:01 »
Велика је штета што је тај музеј спаљен током рата. :(
Прочитала сам ваше постове, погледала неки видео у којем се говори о музеју и прочитала неке чланке... Са једне стране, вољела бих да се тај музеј обнови, а са друге стране разумијем зашто власти не желе да уложе новац у тај пројекат.
Неко ми је саопштио податак (за који не знам да ли је тачан) да су власти у Србији разматрале могућност да позатварају музеје зато што нису рентабилни. :-\ Врло мало људи их посјећује, улазнице су обично симболичне, а кустосима и осталим радницима треба редовно давати плату. Стога схватам зашто је пројекат било какве обнове музеја на мртвој тачки. Чињеница је да он не би био пуно посјећен, јер Билећа није афирмисана туристичка дестинација тако да би то било улагање новца у нешто за шта се унапријед зна да неће донијети никакав профит. Осим тога, не знам ни да ли би се могла обновити та документација која је спаљена или је то неповратно изгубљено... :(
Као што је неко већ написао горе, идеално би било када би неки приватник купио тај музеј и реновирао га, али очигледно да за такво нешто нико није био заинтересован. :(

Негдје на нету сам прочитала да је музеј купио неки Италијан и да ће тамо да направи спортско-угоститељски објекат, с тим да неће смјети да дира стећке... ;) Да ли је то тачно? Шта ви знате о томе?
Ако је ово истина, подржавам и такво рјешење јер би то значило неколико нових радних мјеста и још једну рекламу Билеће... :)

Него, да ли би неко могао да ми каже шта се тачно налазило у музеју? Да ли је тамо била искључиво документација која се тиче НОБ-а или још нешто...?

35
Bilećke aktuelnosti / Odg: Bileća 2022. godine
« poslato: 27.01.2013. 01:21:36 »
Сада је 2013. тако да та 2022. и није тако далеко, за 9 година... Иако ми испод ника пише ''оптимиста'', мој одговор неће тако звучати. :(

Нисам из Билеће, већ из Требиња, али ћу свеједно дати своје мишљење... Мислим да ће за тих 9 година Билећа имати много мање становника него данас зато што ће се сваке године све више и више младих ''одливати'' у Србију, Црну Гору и евентуално неке околне општине. Самим тим, природни прираштај ће из године у годину падати јер, логично је, неће имати ко да рађа дјецу, тако да ће се старосна структура становништва промијенити у корист старијих лица, пензионера... Мањи број становника ће значити и мању потражњу за услужним дјелатностима па из тога произилази да ће се неке кафане, ресторани, фризерски салони и сл. затворити јер једноставно неће имати муштерија. Лошу ситуацију би могао колико-толико ублажити неки прилив туриста, али су изгледи за то, са ове тачке гледишта, врло слаби. Надам се да гријешим и да ће ме вријеме и околности демантовати. Наравно, замирање општине би зауставило отварање неке фабрике, било чега гдје би Билећани могли да раде, али из онога што смо до сада имали прилике да видимо, можда је боље да не живимо у илузијама. :'(

Ја сам у Требињу. Не радим. У два наврата сам краће временске периоде живјела у већим градовима, а онда се враћала овамо. Оба пута сам се покајала. >:( Знам још неке који су се однекле вратили за Требиње. И они кажу да се кају.
На једном требињском сајту сам за 2011. годину била нашла податак да је затворено на стотине приватних фирми (продавница, угоститељских објеката и сл).
За 2012. годину знам да је затворен једини женски фитнес-клуб који је био јако добро опремљен, а чланарина није била скупа. Такође је затворен и једини салон који је имао соларијум. На цијело Требиње од, да кажемо, 30.000 становника им се није исплатило да раде иако нису имали конкуренцију... :icon_pale:
На нету сам нашла и неке статистике за све градове и општине у БиХ. Од 2005. до 2010. Стање за Требиње је сљедеће - природни прираштај је сваке године у минусу, а стопа незапослености је сваке године све већа. :( Ту нема бољитка.

Сјетих се... Била сам још тинејџерка... Мајка је комшиницу чија је кћерка студирала у Београду питала да ли је ова завршила и хоће ли се вратити за Требиње. Она јој је одбрусила: ''Шта ће моја кћерка у Требињу? Да ради као конобарица?!'' Мени је тај њен став тада звучао тако надобудно и непримјерено... ??? Њена кћерка се тамо запослила, удала, родила дијете, имају и свој стан... Ја још увијек ништа од тога побројаног... :'(
Толико о томе...

36
Поздрављам VLADIX-а пошто смо тренутно једини корисници на форуму. :D

37
Тема може да се закључа. :D
Сви смо живи и здрави, хвала Богу... :)

38
Pitajte??? Pitanja i odgovori. / Odg: Aj ljudi pitajte nešto
« poslato: 26.01.2013. 15:54:13 »
Када уђем у било који подфорум, уз теме увијек пише ''ново'' као линк, умјесто да је приказана она ''картица'', како ли већ (знам како је на другим форумима)...
Претпостављам да је у питању нека грешка... :-\

39
Је ли ишта урађено по овом питању?

Stranice: 1 2 [3]