Prikaži poruke

Ovaj odeljak vam dozvoljava da vidite sve poruke ovog člana. Imajte na umu da možete da vidite samo poruke iz onih oblasti kojima imate pristup.


Poruke - zoran_pg

Stranice: [1]
1
a ja se pitam zasto su ljudi toliko pesimisticni...

2
lijepo je sve to cuti, a sta ce se od toga desiti vrijeme ce pokazati...mada da se u pola radi koliko se prica, dobro bi bilo!

3
Obala Bilećkog jezera u području Čepelice i od Vidikovca južnije prema Trebinju dobiće svoj regulacioni plan, čiji je nacrt na uvidu građanima Bileće, pa će se ubuduće brojni planirani objekti graditi onako kako je to i zamišljeno.

Nacrt je radio Zavod za urbanizam i projektovanje iz Bijeljine. Sredstva za tu namjenu, u iznosu od 30.000 maraka, obezbijedilo je Ministarstvo za prostorno uređenje Republike Srpske...

- Predviđeno je da se urede velike plaže na dvije lokacije, koje bi mogle da prime gotovo 15.000 kupača, potom da se izgrade brojni sportski tereni, staza za šetnju i bicikliste. Planirana je izgradnja bungalovskog naselja i ugostiteljskih objekata. Naći će se tu i mini-trgovački centar, parkinzi i svi prateći objekti uz plaže - istakla je načelnica Odjeljenja za prostorno uređenje, stambeno-komunalne poslove opštine Bileća Ljiljana Aleksić.

Dodala je pošto je riječ o vještačkoj akumulaciji koja nema stalan nivo plaže bi se gradile kaskadno od betona i u tri nivoa. Aleksićeva je istakla da je u području Čepelice predviđena gradnja nekoliko plutajućih plaža u vidu splavova.

- Početak plaže predviđene u Čepelici od centra grada udaljen je nešto više od tri kilometra, a plaže i objekti južnije od Vidikovca oko šest kilometara. Riječ je o ukupnoj površini predviđenoj za uređenje od 105,1 hektar - istakla je Aleksićeva.

Bileća je siromašna opština i nema sredstava za izgradnju brojnih predviđenih sadržaja, koji bi Bilećko jezero pretvorili u poznato turističko, sportsko i rekreativno izletište. Zato bilećka opštinska vlast očekuje da se pojave bogati investitori zainteresovani za izgradnju svega što je planirano ili bar jednog dijela.

- Ukoliko njih ne bude opština će, u skladu sa svojim mogućnostima, graditi makar dio predviđenih plaža i pristupne puteve i tako stvarati uslove za gradnju svega što je predviđeno - istakla je Aleksićeva.
Plan

Nakon što Bilećani i drugi zainteresovani daju svoje primjedbe, sugestije i prijedloge Nacrt regulacionog plana obale Bilećkog jezera ide u skupštinsku proceduru. Ukoliko bude usvojen, kao što se i očekuje, ubuduće sve što se bude gradilo na navedenom dijelu obale Bilećkog jezera gradiće se kako je to planom i predviđeno.

Autor: Šćepan Aleksić za Glas Srpske.

4
Bilećke aktuelnosti / Одг: motel vidikovac?
« poslato: 17.08.2009. 19:24:58 »
ako koga jos zanima, 55km je nocenje sa dorukom:)

5
Bilećke aktuelnosti / Одг: motel vidikovac?
« poslato: 17.08.2009. 18:02:08 »
mislio sam da cu najprije to ovdje saznati:) ali izgleda da mi nista drugo ne preostaje bez da zovnem.

6
Bilećke aktuelnosti / motel vidikovac?
« poslato: 17.08.2009. 02:06:48 »
Ne znam da li sma otvorio temu na pravom mjestu, ali potrebna mi je informacija...da ne zna neko koliko se krece nocenje sa doruckom u vidikovcu? Ili neki drugi smjestaj u bileci?

Stranice: [1]