Autor Tema: BUVLJAK  (Pročitano 66225 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže kerber_

• Start moderator
  • Iskusan
  • *
  • Ugled: +12/-16
  • Pol: Muškarac
    • Pogledaj profil
Odg: BUVLJAK
« Odgovor #60 poslato: 10.07.2008. 16:40:07 »
Iz kolibe noge vire,
dereš li je Radomire?!

Van mreže Nigger Gruja

• Extra član
  • *
  • Ugled: +33/-27
  • KOJEKUDE SERBI JAHRASTAFARAI
    • Pogledaj profil
« Odgovor #61 poslato: 10.07.2008. 17:14:15 »
Moja mala iz Bileće
za tobom mi drob izleće.

klasican predstavnik novoromanticarskog stila

U skladu sa tim,

Ja sam malu s obadvije strane
                              Obrstio kao jarac grane

OVDJE SE VEC VIDI UTICAJ MODERNISTA, IZ ZOO ODJELJENJA
If you know your history
Then you would know where you coming from
Then you wouldn`t have to ask me
Who the heck do I think I am

Van mreže mocart

• Poznat lik
  • *
  • Ugled: +2/-1
    • Pogledaj profil
« Odgovor #62 poslato: 10.07.2008. 23:57:36 »
oj djevojko,oj Radmila
ojadu se zabavila

Van mreže ivke

• Iskusan
  • *
  • Ugled: +12/-19
    • Pogledaj profil
« Odgovor #63 poslato: 11.07.2008. 08:15:43 »
Moja mala iz Bileće
za tobom mi drob izleće.

U skladu sa tim,

Obrstio kao jarac grane

Istakao bih i erotski naboj narodnog pjevaca koji nije brzoplet pa bi sa obadvije strane... gdje je ocita kreativnost pa bi kao jarac grane. Grane su kao metafora na materinske kvalitete osobe kojoj senzibilno tepa nazivajuci je malom: ja sam malu na taj nacin otkrivajuci nam svoj sarm i prije svega dzentlmenski odnos prema istoj.
  Svako pravo umjetnicko djelo nam nudi dilemu pa i ovo: Da li je to pjesnik prije svojoj maloj radio ili nije, da li mu je bilo uzbudljivo pa bi opet ili nije nikad pa bi probao da obrsti te grane a vamo se raji samo hvali.
  Ja kao kriticar imam dilemu i kolegama postavljam pitanje: sa obadvije strane - sa koliko je to ustvari strana?
« Poslednja izmena: 11.07.2008. 08:18:21 ivke »
u se, na se i poda se

Van mreže zid

• Urednik
  • Extra član
  • *
  • Ugled: +51/-46
    • Pogledaj profil
« Odgovor #64 poslato: 11.07.2008. 16:19:00 »
Moja mala iz Bileće
za tobom mi drob izleće.

U skladu sa tim,

Obrstio kao jarac grane

Istakao bih i erotski naboj narodnog pjevaca koji nije brzoplet pa bi sa obadvije strane... gdje je ocita kreativnost pa bi kao jarac grane. Grane su kao metafora na materinske kvalitete osobe kojoj senzibilno tepa nazivajuci je malom: ja sam malu na taj nacin otkrivajuci nam svoj sarm i prije svega dzentlmenski odnos prema istoj.
  Svako pravo umjetnicko djelo nam nudi dilemu pa i ovo: Da li je to pjesnik prije svojoj maloj radio ili nije, da li mu je bilo uzbudljivo pa bi opet ili nije nikad pa bi probao da obrsti te grane a vamo se raji samo hvali.
  Ja kao kriticar imam dilemu i kolegama postavljam pitanje: sa obadvije strane - sa koliko je to ustvari strana?
Ja bi jos dodao da nije slucajna komparacija autora sa JARCEM. Znaci jarac je izuzetno jak i nabijen seksualni simbol. Mislim da se ovde zeli istaci muskost autorova i da on na njoj insistira. I kako to obicno biva, o cemu se mnogo prica - od tog nema nista, mislim da je ova pjesma ispjevana za kafanske potrebe. Ali nije nas pjevac naivan. Njegova bujna masta mu dozvoljava da sasvim precizno definise dva, u to vrijeme poznata polozaja za koitus: misionarski - znaci gola konvencija, i skandalozni pseci (iliti dogy style)

Van mreže S.A.F.

• Globalni moderator
  • Extra član
  • *
  • Ugled: +27/-34
    • Pogledaj profil
« Odgovor #65 poslato: 11.07.2008. 16:47:07 »
Imo je on tu nakvu dok je radio u kasarni. To je kastig!
E šta je on njoj radio! To je kastig!
Najpotlje vele da mu je k**ac sisala! To je kastig!

Ili što je jedan od danas politički aktivnih naših sugrađana govoro: ''Care, da je cura momku prije dvades' godina k**ac popušila, to bi bio skandal! A danas ti nema sexa bez toga!''.

Van mreže ivke

• Iskusan
  • *
    • Pogledaj profil
« Odgovor #66 poslato: 15.07.2008. 08:09:44 »
Jarac kao simbol seksualne moci - odlicno!  Mozda nismo dovoljno izanalizirali grane gdje se o zeni ipak govori kao  o necemu lijepom krhkom, sto se njise na talasima zivotnih vjetrova i njisuci se izaziva i ne bjezi cvrsto vezana svojim korjenima i zna sta hoce, ne lako dostizna jer je po pravilu na nepristupacnoj litici ali jarac je vjest penjac pa ce stici do nje...
u se, na se i poda se

Van mreže Nigger Gruja

• Extra član
  • *
    • Pogledaj profil
« Odgovor #67 poslato: 15.07.2008. 17:55:51 »
Jarac kao simbol seksualne moci - odlicno!  Mozda nismo dovoljno izanalizirali grane gdje se o zeni ipak govori kao  o necemu lijepom krhkom, sto se njise na talasima zivotnih vjetrova i njisuci se izaziva i ne bjezi cvrsto vezana svojim korjenima i zna sta hoce, ne lako dostizna jer je po pravilu na nepristupacnoj litici ali jarac je vjest penjac pa ce stici do nje...

TEK NA OSNOVU OVIH DISKUSIJA MOŽEMO ZAKLJUČITI DA JE OVO FORUM NA KOJEM SE OKUPLJA VISOKO-ELITNI SLOJ NAŠEG KULTUROG UNIVERZUMA.

OČEKUJEM NASTAVAK PREDHODNOG STRUČNOG PREDAVANJA IZ OBLASTI NARODNE EROTSKE POEZIJE I UNAPRIJED SE ZAHVALJUJEM IVKETU I ZIDU NA PROSVJETLJENJU NASE OMLADINE DO SADA ZALUDJENE VRIJEDNOSTIMA KIČA I ŠUNDA OGLEDANIM PRIJE SVEGA U(GLUHO BILO) TURBO FOLKU. i JOS JEDNOM HVALA ŠTO SVOJIM STRUČNIM DISKURSOM UKAZUJETE NA PRAVE VRIJEDNOSTI.
If you know your history

Van mreže smizla

• Iskusan
  • *
  • Ugled: +20/-10
    • Pogledaj profil
« Odgovor #68 poslato: 15.07.2008. 20:50:51 »
Jarac predstavlja simbolpohotljivosti,kao i plodnosti.
Skorpija-simbol sexualne moci,a labud-ljubavi.

U "Jevandjelju po Luciferu"pominje se da su Faunovi svecenici(Faun je Bog plodnosti),ogrnuti kozama jarca,kruzili oko Palatina i kaisevima bicevali prolaznike.Zene nerotkinje su narocito rado primale udarce,jer se vjerovalo da od njih mogu postati plodne.

...sad mi je jasno zasto su Hercegovke plodne,a Hercegovci ljubomorni,pa jos teske ruke i eto vam formule za dobijanje copora djece!
Ne doozvoli da te provincija kvari

Van mreže Hercegovac77

• Globalni moderator
  • Super član
  • *
  • Ugled: +45/-18
    • Pogledaj profil
« Odgovor #69 poslato: 15.07.2008. 21:58:39 »
znaci i lucifer se bacio na pisanije, nalet ga bilo.

Van mreže Nigger Gruja

• Extra član
  • *
    • Pogledaj profil
« Odgovor #70 poslato: 16.07.2008. 17:24:48 »
znaci i lucifer se bacio na pisanije, nalet ga bilo.

....O JADU MU OPANKE IGRALE
If you know your history

Van mreže zid

• Urednik
  • Extra član
  • *
  • Ugled: +51/-46
    • Pogledaj profil
« Odgovor #71 poslato: 16.07.2008. 22:12:40 »
Ja bi se pozabavio malo devijantnim seksualnim ponasanjem koji je prilicno prisutan u nasem narodnom stvaralastvu, recimo:

Ide mala i krvari
Ranio je lovac stari

Ovde primjecujemo znacajnu dozu sadizma pri opisu razdjevicavanja (defloracije) gdje se opet u prvi plan stavlja machoizam i grubost stabilizovanog muskog subjekta. U prilog tezi govori i sledeca

Cekaj mala kraj borica
Doc'e sumar da cekica

Van mreže Nigger Gruja

• Extra član
  • *
    • Pogledaj profil
« Odgovor #72 poslato: 16.07.2008. 22:23:58 »
Ja bi se pozabavio malo devijantnim seksualnim ponasanjem koji je prilicno prisutan u nasem narodnom stvaralastvu, recimo:

Ide mala i krvari
Ranio je lovac stari

Ovde primjecujemo znacajnu dozu sadizma pri opisu razdjevicavanja (defloracije) gdje se opet u prvi plan stavlja machoizam i grubost stabilizovanog muskog subjekta. U prilog tezi govori i sledeca

Cekaj mala kraj borica
Doc'e sumar da cekica

:hello2: :hello2: :hello2: :hello2:

Predlažem Bilećkoj akademiji nauka i umjetnosti( BANU) da gospodina Zida proglasi "Počasnim, doživotnim profesorom na ktedri za narodnu poeziju.   
If you know your history

Van mreže ZOXL

• Globalni moderator
  • Super član
  • *
  • Ugled: +55/-20
    • Pogledaj profil
« Odgovor #73 poslato: 16.07.2008. 23:58:38 »

Ide mala i krvari
Ranio je lovac stari

Cekaj mala kraj borica
Doc'e sumar da cekica

;D ;D ;D ;a jada ovih...svaka cast

Van mreže ivke

• Iskusan
  • *
    • Pogledaj profil
« Odgovor #74 poslato: 21.07.2008. 11:01:05 »

Ide mala i krvari
Ranio je lovac stari

Cekaj mala kraj borica
Doc'e sumar da cekica

Ne bih se slozio sa kolegom kriticarem, pa bih ove dvije pjesme razlucio u dva podciklusa, prva definitivno ulazi u opus sadisticko-mazohisticko-seksualnopretencioznih, docim u drugoj ja samo vidim poziv, zov, jednog muzjaka koji nikoga ne primorava na sami cin, dok je cekicanjem narodni pjevac zelio unijeti i zeru onomatopeje pa tako kao da cujemo  kuc, kuc, kuc... Iz ovih razloga drugu pjesmu bih uvrstio u ciklus pohotno-namamljivih  pjesama

u se, na se i poda se