Anketa

Ko je po vasem misljenju najbolji srpski teniser?

Nenad Zimonjic
2 (28.6%)
Janko Tipsarevic
0 (0%)
Novak Djokovic
4 (57.1%)
Viktor Troicki
1 (14.3%)

Ukupno glasova: 7

Autor Tema: Tenis  (Pročitano 213845 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže error

• Globalni moderator
  • Super član
  • *
  • Ugled: +47/-40
    • Pogledaj profil
Odg: Tenis
« Odgovor #60 poslato: 14.01.2008. 15:11:36 »
Tri sata mučennja

Janković - Pašek 2:1 (2:6, 6:2, 12:10)

Jelena Janković je uz mnogo muke uspela da se plasira u 2. kolo Australian Opena.

Ona je, pre svega zahvaljujući svojoj lošoj igri, bila na korak od eliminacije, ali je uspela da spasi dve meč lopte, preokrene rezultat i na kraju trijumfuje u veoma uzbudljivoj završnici.

Hua,hua

Van mreže BaNiX

• Start moderator
  • Urednik
  • *
  • Ugled: +149/-112
  • Pol: Muškarac
  • Forum je naš
    • Pogledaj profil
« Odgovor #61 poslato: 14.01.2008. 15:18:09 »
Troickom aplauzi za poraz

Nadal – Troicki 3:0 (7:6, 7:5, 6:1)

Viktor Troicki nije uspeo da u svom prvom nastupu na jednom Gren Slem turniru napravi iznenađenje i savlada drugog tenisera sveta, Rafaela Nadala, ali je za igru koju je pružio u prvom kolu Australian Opena i pored poraza nagrađen burnim aplauzima.

Nadal je posle dva sata i 35 minuta igre ostvario očekivanu pobedu, ali je za nju, posebno u prva dva seta, morao pošteno da se potrudi.

Cestitamo stvarno aplauz za veoma dobru igru :hello2: :glasses8:

Van mreže error

• Globalni moderator
  • Super član
  • *
    • Pogledaj profil
« Odgovor #62 poslato: 14.01.2008. 18:00:33 »
Gledao sam mec i Troicki je pokazao igru na zavidnom nivou.Cak je mogao u zeti prvi set,ali jbg neiskusan.U drugom ssetu je odmah na pocetku uzeo brejk,ali je to Nadal vratio.E vec treci set je kratka prica,pad u njegovoj igri i rutinski zavrsetak meca Nadala.Sve kada saberes moglo bih se od njega u buducnosti ocekivat nesto,jer je on ipak mlad.Mladji je od Novaka za jednu godinu.
Hua,hua

Van mreže BaNiX

• Start moderator
  • Urednik
  • *
  • Forum je naš
    • Pogledaj profil
« Odgovor #63 poslato: 14.01.2008. 22:15:09 »
1986 godiste

Ajde neka mi neko kaze da li ste znali za Federera 2003 godine.Federer je 2003 godine bio 150 na svijetu,a iste te godine zavrsio je na 140 mjestu.Federer sada ima 27 godina,a Troicki 22 tako da nikad nije kasno za veoma velike uspjehe.

Federer je prvi cetiri godine za redom:2004,2005,2006,2007 god.

Van mreže error

• Globalni moderator
  • Super član
  • *
    • Pogledaj profil
« Odgovor #64 poslato: 15.01.2008. 12:29:45 »
Odličan start Đokovića

Đoković - Beker 3:0 (6:0, 6:2, 7:6(5))

Najbolji srpski teniser Novak Đoković uspešno je startovao na ovogodišnjem Australian Openu, pošto je u 1. kolu savladao Benjamina Bekera sa 3:0 u setovima.

Đoković je igrao "atomski" tenis u prva dva seta, posle čega je malo izgubio koncentraciju i dozvolio Bekeru da oduži treću deonicu. Ipak, više od taj-brejka u trećem setu Nemac nije mogao, tako da je naš teniser posle dva sata provedena na terenu prošao u drugo kolo.

Hua,hua

Van mreže BaNiX

• Start moderator
  • Urednik
  • *
  • Forum je naš
    • Pogledaj profil
« Odgovor #65 poslato: 15.01.2008. 13:24:09 »
ANI 70 MILIONA $!

Ivanovićeva potpisala najunosniji ugovor u istoriji tenisa
Toliko će, nezvanično, japanski “Joneks” uplatiti srpskom
reketu broj 1 za četvorogodišnje korišćenje njihovog reketa

Naša teniska princeza Ana Ivanović sklopila je najveći ugovor za korišćenje reketa u istoriji tenisa!

Sa japanskim proizvođačem “Joneksom” je potpisala četvorogodišnju vernost i već na Australija Openu će koristiti proizvode japanskog proizvođača. Nezvanično se može čuti da je Srpkinja od Joneksa inkasirala neverovatnih 70 miliona dolara. Ivanovićeva nije potvrdila da se radi o ovoj cifri, ali nije ni demantovala. Čak je na njenom zvaničnom sajtu potvrđeno da se radi o “potencijalno najvećem ugovoru u istoriji tenisa”.

- Oduševljena sam što sam se pridružila Joneksu - rekla je Ana - Provela sam dosta vremena testirajući njihove rekete i bila sam oduševljena kada sam otkrila da dodaju nešto mojoj igri. To je bio prvi put da probam nove rekete, i odličan je osećaj što sa njima mogu tako dobro da igram. Veoma sam uzbuđena zbog korišćenja ovog novog reketa.

Ana će postati globalno lice marke i igraće sa crnim ERKUIS 1 TUR reketom. Koristiće i Joneks opremu, kao što su torbe za rekete i gripovi. Anina torba i reket će takođe imati ispisano (ugravirano) njeno ime. Naravno, Adidas i dalje ostaje glavni snadbevač sa haljinama i patikama.

- Jako smo uzbuđeni što imamo Anu u svom timu – zadovoljno je istakao rukovodilac Joneksovog međunarodnog odeljenja Vatari Hirokava i dodao - Joneks uvek traži mlade perspektivne igrače koji mogu da osvoje Gren slem titule i zauzmu prvo mesto na svetskoj rang listi. Verujemo da Ana to može da uradi u bliskoj budućnosti.

Inače naša najbolja teniserka je od početka karijere igrala sa reketima marke Vilson, koji koriste i Federer i Đoković.

U DRUŠTVU LEPOTICA

PRVA DAMA JONEKSA

Ivanovićeva je ovim ugovorom i definitivno postala prvo lice Joneksa. Pored nje japanski gigant je svome jatu privoleo i Elenu Dementijevu, Nikol Vaidišovu i Mariju Kirilenko. Iz ovoga spiska se lako može zaključiti da Japanci biraju samo najatraktivnije teniserke, jer ove četiri igračice važe za najlepše u VTA karavanu. Donedavno je manekenka Joneksa bila i Martina Hingis, ali posle afere sa kokainom i njenog penzionisanja ugovor je raskinut. Što se tenisera tiče prve perjanice Joneksa su David Nalabandijan, Lejton Hjuit i Mario Ančić.

Van mreže BaNiX

• Start moderator
  • Urednik
  • *
  • Forum je naš
    • Pogledaj profil
« Odgovor #66 poslato: 15.01.2008. 13:27:45 »
NAJLEPŠI SU ANA I NOVAK

Britanski list Obzerver proglasio:
Britanski sportski magazin Obzerver proglasio je srpske
tenisere Novaka Đokovića i Anu Ivanović za nove pin-ap zvezde,

ili sportske lepotane, a njihove slike krase i naslovnu stranu magazina.

- Srbija je iznedrila dvoje, u ovom trenutku, najbriljatnijih i najlepših tenisra na svetu, prenosi pisanje lista BBC.

- Oni su duhoviti, harizmatični i ako bi ikad odlučili da budu zajedno i imaju decu, ostatku sveta bi bilo bolje da odustane, piše Obzerver, u podnaslovu dva velika članka i intervju sa srpskim teniserima.

Obzerver, pored ostalog, piše o Novakovoj ljubavi prema fudbalu i želji da ga igra kad završi tenisku karijeru, o skijanju kao porodičnoj strasti.

U intervjuu s Anom, novinar Obzervera se osvrće na njeno detinjstvo, takmičarski duh, ukus kad je reč o muškarcima, i jednom trenutku pita:

- Da li su svi Srbi tako lepi?.

Van mreže BaNiX

• Start moderator
  • Urednik
  • *
  • Forum je naš
    • Pogledaj profil
« Odgovor #67 poslato: 15.01.2008. 13:28:34 »
NOVAK+RODžER=FILIP

Mladi Krajinović, talenat kakav srpski tenis ne pamti
U konkurenciji sa igračima starijim i po tri godine,
15-godišnji Somborac ima skor od 29 pobeda i tri poraza.

U kampu Nika Bolitijerija na Floridi idealni uslovi

Kada neko sa samo 15 godina privuče pažnju cele svetske teniske javnosti, onda taj mora da je prava “faca”. Kada za tog istog Nik Bolitijeri i Bred Gilbert (dva najveća trenera današnjice) kažu da je čudo od igrača onda taj mora da izraste u asa. Na našu sreću, taj momak je Srbin i zove se Filip Krajinović. Teniser od kojeg se očekuje da nasledi Novaka Đokovića. Dečko koji je ove sezone imao skor od 29 pobeda i tri poraza na turnirima gde su rivali bili i po tri godine stariji od njega. Naređao je neverovatna 22 trijumfa, igrao zaredom pet juniorskih finala i osvojio čak četiri titule.

- Sjajna sezona za mene. Nisam očekivao ovakve rezultate. A, komplimenti od Nika i Breda su mi samo motiv više da nastavim ovako – kaže Filip, koji je po dolasku iz SAD posetio redakciju “Sporta”.

Pre pola godine si potpisao ugovor sa najjačom menadžerskom agencijom IMG.

- IMG mi je omogućio sve. Živim i treniram kod Bolitijerija na Floridi zahvaljujući njima. Imam dva teniska trenera i jednog kondicionog, što bi bilo nezamislivo da sam ostao u Srbiji.

Filip potiče iz Sombora, iz prave teniske porodice.

- I otac Stipan i stric Siniša su bili teniseri, tako sam i ja krenuo u beli sport. Kažu da sam ih već nadmašio.

Na Floridi treniraš sa mnogim poznatim igračima.

- Da. Vežbao sam sa Tomijem Hasom, Radekom Štepanekom, Maksom Mirnjim...Sa Nikol Vaidišovom sam i prijatelj, jer delimo istog menadžera. Njemu moram posebno da se zahvalim. To je Oliver Van Lindonk, čovek koji mi je mnogo pomogao.

Filip ne propušta da pomene da ga je jedno ime posebno impresioniralo.

- Endi Marej je sjajan lik. Jednom prilikom smo igrali taj-brek. Kladili smo se da ako ja izgubim da ću raditi 10 sklekova, a ako pobedim, sklekove će raditi njegov trener Bred Gilbert.

Epilog?

- Pobedio sam ga 11:9 i Bred je morao da radi sklekove. Svi smo se smejali.

Mnogi te porede sa Novakom Đokovićem.

- Prija mi to. Nole je napravio sjajnu karijeru i ukoliko i ja uradim nešto slično biću zadovoljan.

Ipak, Novak ti nije najveći uzor?

- Najviše cenim Rodžera Federera. Prvo, zato što je fenomenalan igrač, ali i zato što se ponaša kao pravi as. To me je impresioniralo.

Srbija će Filipa videti tek na leto 2008.

- Igraću najverovatnije nekoliko fjučersa u našoj zemlji, jer želim da počnem da skupljam ATP poene.

Ipak, nećeš zapostaviti juniorske turnire?

- Cilj mi je da osvojim neki gren-slem. Verujem u sebe i znam da to mogu.

Koji ti je san u seniorskoj karijeri?

- Da osvojim Rolan Garos. To mi je omiljeni turnir.

Da li ćeš igrati za reprezentaciju Srbije.

- Najverovatnije u juniorskoj selekciji na ekipnom prvenstvu koje je na programu u junu.

Koliko ti pomaže TSS?

- Zadovoljan sam njihovim angažmanom u mojoj karijeri. Trude se da mi pomognu. I moralno i finansijski. Kako vreme odmiče to je sve osetnije.

Ukoliko ti neko da primamljivu ponudu da igraš za drugu državu da li bi je prihvatio.

- Nikada! Uvek ću igrati za Srbiju.

NAJK OPREMA

MALO RODžER

MALO NADAL

Tokom razgovora za naš list Filip je od glave do pete bio odeven u “najk” opremu.

- U dogovoru sa IMG postao sam njihov maneken. Prvo sam igrao u opremi kao što je Federerova, a onda su mi jednog dana poslali marame i majce bez rukava koje nosi Nadal. Osvojio sam titulu, pa nisam ništa hteo da menjam – navodi Krajinović.

RIVALSTVO NA POMOLU

BITKE SA TOMIĆEM

Jedini igrač koji je Filipovo godište i koji mu predstavlja pretnju je Australijanac hrvatskog porekla Bernard Tomić.

- On je osvajao Orandž boul u konkurenciji do 12, 14 i 16. Nedavno sam ga savladao 6:4, 6:2 na čuvenom Edi Heru i pokazao da nije bolji. On je prava zvezda u Australiji. Mnogo ulažu u njega i svi ga se igrači plaše. Ja se nisam bojao i zato sam ga i pobedio – kaže Filip.

Van mreže Savicevic

• Novi na forumu
  • *
  • Ugled: +9/-4
    • Pogledaj profil
« Odgovor #68 poslato: 16.01.2008. 23:15:13 »
Batalite Novaka i ostale. Filip Krajinovic je bolji nego Novak u njegovim godinama tri puta. Posto sam ja pravio ovaj gore navedeni intervju mogu reci i da je strava momak. Nije ufurani Belgrade boy kao Djokovic. Mozda bi bio i bolji, ali ne smije nista od onog pokvarenog oca Srdjana.

Van mreže hugo chaves

• Iskusan
  • *
  • Ugled: +7/-2
    • Pogledaj profil
« Odgovor #69 poslato: 16.01.2008. 23:35:49 »
Ne volim bas puno tenis ,ali neki dan odgledah Troickog protiv Nadala...cini mi se da je veliki talenat,malo mu je falilo da shokira sve

Van mreže BaNiX

• Start moderator
  • Urednik
  • *
  • Forum je naš
    • Pogledaj profil
« Odgovor #70 poslato: 17.01.2008. 13:40:59 »

Zvanicni sajt za tenisere:

http://www.atptennis.com/

Van mreže BaNiX

• Start moderator
  • Urednik
  • *
  • Forum je naš
    • Pogledaj profil
« Odgovor #71 poslato: 17.01.2008. 14:03:18 »
AO: Zimonjic i Nestor u drugom kolu

Nenad Zimonjic i Kanadjanin Daniel Nestor uspesno su otpoceli takmicenje na Otvorenom prvenstvu Australije. Oni su na startu savladali Australijance Aluna i Grega Dzonsa sa 2:0, po setovima 6:4, 6:1.

Jedan brejk u prvom i dva u drugom setu bila su dovoljna za pobedu nad australijskim dublom. Zimonjic i Nestor, koji su u Melburnu postavleni za druge nosioce, mec su resili za samo 67 minuta.

U 2. kolu oni ce igrati protiv austrijskog dubla Melcer - Peja. Oni su u 1. kolu savladali cehoslovacku kombinaciju Levinski - Mertinak.

Van mreže BaNiX

• Start moderator
  • Urednik
  • *
  • Forum je naš
    • Pogledaj profil
« Odgovor #72 poslato: 17.01.2008. 14:04:28 »
AO: Tipsarevic u trecem kolu!

Drugi reket Srbije Janko Tipsarevic plasirao se u trece kolo Otvorenog prvenstva Australije, posto je u drugom bio bolji od 25. nosioca, Spanca Fernanda Verdaska, u tri seta � 7:5, 7:6, 7:6, posle 161 minuta igre. Protivnik Tipsarevica u narednom kolu bice Rodzer Federer, koji u drugoj rundi, u "egzibicionom" mecu, nije imao mnogo problema sa Fabrisom Santoroom.

Posle teskog meca u prvom kolu, koji je dobio posle pet setova, Janko je ovoga puta odigrao znatno bolje protiv znatno boljeg rivala, i zasluzeno je izborio duel sa velikim Svajcarcem.

Janko je imao cak 20 vinera manje od Verdaska (39 - 59), ali je mec dobio zahvaljujuci mnogo manjem broju neiznudjenih gresaka od Spanca (Tipsarevic 20, Verdasko 44).

U prvom setu nije bilo brejkova sve do 11. gema, kada Janko oduzima servis protivniku, dolazi do vodjstva od 6:5, i u narednom servis gemu resava taj set.

Drugi deo igre bio je jos zanimljiviji. Tipsarevic je odmah na startu napravio brejk, koji je drzao sve do 10. gema i vodjstva od 5:4. Ipak, Verdasko tada vraca brejk, i u 13. gem ulazi sa psiholoskom prednoscu. Tipsarevic je „dodatni gem" odigrao na vrhunskom nivou, poveo je brzo sa 6:1, i posle malo problema dosao je do drugog seta iskoristivsi trecu set loptu.

Najzanimljivije je bilo u trecem setu. Vidjena su po dva brejka na obe strane, pa se ponovo igrao taj-brejk. Teniseri su bili izjednaceni do rezultata 3:3, i prve promene strana, a onda je Tipsarevic ponovo pokazao da ima jace nerve, i uz nekoliko gresaka Verdaska obezbedio je najbolji rezultat na gren slemu u Melburnu.

Kveri: "Tesko protiv Noleta"

Americki teniser Sem Kveri izjavio je da ce u duelu sa trecim nosiocem na Otvorenom prvenstvu Australije Novakom Djokovicem iz Srbije morati da odigra najbolje sto moze kako bi se plasirao u osminu finala turnira u Melburnu. "Nikada do sada nisam igrao protiv Djokovica, ali sam ga gledao mnogo puta. On je treci na svetu, imao je neverovatnu sezonu prosle godine. Moracu da odigram zasta dobro, da jako serviram i lopticu pocepam svaki put put kada je udarim", rekao je 62. teniser sveta.

Djokovic u dva uvodna kola prvog grend slema sezone nije izgubio set. Protivnik u drugom kolu danas mu je bio 70. teniser sveta Simone Boleli iz Italije, koga je porazio uz pet izgubljenih gemova.

"Video sam da je pobedio relativno lako", naveo je Kveri i dodao da ne ocekuje da ce ga Djokovic imitirati, sto je bio slucaj sa mnogim bolje plasiranim igracima.

"Barem do sada nisam video da me je imitirao. On valjda i ne imitira tenisere koji nisu u prvih 10 na svetu. To jos nisam video", rekao je Kveri.

Van mreže error

• Globalni moderator
  • Super član
  • *
    • Pogledaj profil
« Odgovor #73 poslato: 17.01.2008. 14:31:53 »
Ana se prošetala do trećeg kola

Ana Ivanović je uspešno prebrodila i drugu prepreku na Australijan Openu. Srpska teniserka se plasirala u treće kolo pobedivši Italijanku Tatjanu Garbin sa 2:0, po setovima 6:0, 6:3.

Ana nije imala mnogo milosti za deset godina stariju rivalku, koja je bila na pragu pravog debakla. Ipak, sredinom drugog seta Italijanka je uspela za kratko da prekine dominaciju naše teniserke i izbori se za pristojan poraz.

Sledeća protivnica Ane Ivanović biće slovenačka teniserka Katarina Srebotnik, koja je bila sigurna protiv Australijanke Anastasije Rodionove (6:4, 6:1).

Hua,hua

Van mreže error

• Globalni moderator
  • Super član
  • *
    • Pogledaj profil
« Odgovor #74 poslato: 18.01.2008. 13:31:50 »
Uz malo muke do 4. kola

Janković - Razano 2:1 (6:2, 4:6, 6:1)

Jelena Janković plasirala se u 4. kolo Australian Opena pošto je posle dva sata borbe savladala Francuskinju Viržini Razano sa 2:1.

Treći nosilac turnira odlično je započela meč, bila na putu ka sigurnoj pobedi kada je vodila sa 4:2 u drugom setu, ali je tada usledio pad u njenoj igri, tako da je meč odlučen tek u trećoj deonici

Hua,hua