Jankovic: Zadovoljna sam Ozi Openom
Posle poraza od Marije Sarapove u polufinalu Australian Opena Jelena Jankovic je izjavila da je zadovoljna ucinkom na prvom gren slemu, posebno zato sto je tokom turnira imala velike probleme sa povredama, zbog cega je skoro sve vreme igrala pod lekovima. "Srecna sam sto sam u ovakvim okolnostima stigla do polufinala. Kada sam dolazila nisam ocekivala da cu stici ovako daleko, jer se nisam najbolje spremila, nisam se oporavila od operacije, imala sam brojne povrede", rekla je na konferenciji za novinare.
Cetvrta teniserka sveta je ocenila da je vec u prvom setu, pri zaostatku 3:5, shvatila da ne moze da pobedi.
"Tada sam osetila cudan bol u ledjima i nisam imala kud. Osetila sam da je kraj. Nisam mogla vise, jer problem nije bio u misicu. Zelela sam da odustanem, ali ne bi bilo fer prema publici. Ipak je polufinale, pa sam igrala", rekla je sprska teniserka.
"Tokom celog turnira sam imala problema sa povredama. Mucili su me butni misici, sada ledja. Imala sam velike bolove", dodala je.
Jankoviceva je obelodanila da je gotovo ceo turnir odigrala pod lekovima protiv bolova.
"Uzimala sam toliko toga da bi mi bilo lakse. Onda kazem: 'Super, u redu sam'. A kada dejstvo prestane onda je: 'Boze moj, koliko me boli'. Nocu sam patila", istakla je Jankoviceva.
"Doktor mi je rekao da cu preterati, a ja sam ga molila da mi ne dozvoli da uzmem toliko. Tuzno je sto je (australijski glumac) Hit Ledzer umro od prekomerne doze lekove. Meni je tek 22 godine i zelim da zivim", dodala je cetvrta teniserka sveta.
Jankoviceva je izrazila nadu da ce uskoro prevazici zadravstvene probleme.
"Pokusacu da se oporavim i vratim u formu. Ne volim kada sam povredjena. Kada imas jednu povredu, nastaje lancani problem. Telo pokusava da nadoknadi, pa zadobijas i druge povrede", navela je Jankoviceva.Srpska teniserka je priznala i da je pogresila sto je u Melburnu sa Amerikankom Betani Matek igrala i u konkurenciji zenskih dublova.
"Nije trebalo da igram u dublu, ali me je Betani pitala jos tokom zime. Tada sam zelela da igram sto vise meceva, koji su mi nedostajali, ali nisam znala kako cu se osecati. Do pocetka turnira sam potpuno zaboravila da igram i dubl, tek na zrebu sam videla svoje ime, a onda je bilo kasno da odustanem", rekla je ona.
Jankoviceva je, takodje, ocenila da je Sarapova zasluzila da igra u finalu Australijan Opena.
"Igrala je zaista, zaista dobro. Zasluzila je pobedu, nije pravila greske, a ja jednostavno nisam mogla da joj pruzim otpor. Nekoliko puta sam se zapitala kada li ce se probuditi iz sna. I onda kada sam pri zaostatku 3:5 imala priliku, kada je trebalo da poguram, poceo je bol i vise nisam mogla", navela je Jelena Jankovic.