Anketa

Ocjena za ovu temu od 01-10?

10
3 (42.9%)
09
0 (0%)
08
1 (14.3%)
07
1 (14.3%)
06
0 (0%)
05
1 (14.3%)
04
0 (0%)
03
0 (0%)
02
1 (14.3%)
01
0 (0%)

Ukupno glasova: 7

Autor Tema: Vijesti iz svih sportova  (Pročitano 165750 puta)

0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže BaNiX

• Start moderator
  • Urednik
  • *
  • Ugled: +149/-112
  • Pol: Muškarac
  • Forum je naš
    • Pogledaj profil
Odg: Vijesti iz svih sportova
« Odgovor #300 poslato: 21.07.2009. 21:18:54 »

Србија изгубила од Турске

Млада кошаркашка репрезентација Србије изгубила је од селекције Турске резултатом 63:52 (28:8, 9:7, 12.19, 14:18), у другом колу Ф четвртфиналне групе првенства Европе за играче до 20 година, које се одржава на Родосу, у Грчкој.

После новог пораза млади кошаркаши Србије имају минималне изгледе за пласман у четвртфинале, што ће зависити од исхода преосталих утакмица у Ф групи.

У последњем колу Србија игра сутра од 20,15 часова против Црне Горе.

Бољи од осталих у слабом издању нашег тима вечерас су били Марковић са 13 поена и седам скокова и Човић са 10 поена и по пет скокова и асистенција. У турској селекцији Караман је имао учинак од 16 поена и девет скокова, док је Чинко постигао 13, а Махмутоглу 10 поена.

Van mreže BaNiX

• Start moderator
  • Urednik
  • *
  • Forum je naš
    • Pogledaj profil
« Odgovor #301 poslato: 22.07.2009. 09:58:30 »

Chelsea u Kaliforniji svladao Inter

NOGOMETAŠI Chelseaja pobijedili su talijanskog prvaka Intera s 2:0 u prijateljskoj utakmici odigranoj u kalifornijskoj Pasadeni u sklopu serije World Football Challenge.

Pogotke za londonsku momčad postigli su Didier Drogba u 11. i Frank Lampard u 52. minuti iz jedanaesterca. Drogba je udarcem s oko 25 metara iznenadio Interovog čuvara mreže Vida Beleca, vratara slovenske juniorske reprezentacije. Loptu od poda Bedec nije uspio ukrotiti, mogao je i bolje intervenirati.

Do drugog pogotka su ''plavi'' stigli nakon što je Ivan Cordoba desnim laktom zaustavio udarac Daniela Sturridgea iz ne baš naročito opasne situacije, iskosa s lijeve strane. Lampard je bio siguran realizator jedanaesterca.

Zlatan Ibrahimović, predmet mogućeg transfera u Barcelonu, ušao je u momčadi Intera u igru u 59. minuti.

Van mreže BaNiX

• Start moderator
  • Urednik
  • *
  • Forum je naš
    • Pogledaj profil
« Odgovor #302 poslato: 22.07.2009. 17:09:43 »

Srbija "potopila" Kazahstan

Vaterpolisti Srbije ubedljivo savladali Kazahstan u meču drugog kola Grupe C Svetskog prvenstva u Rimu sa 20:3 (4:1, 7:1, 3:1, 6:0).
Sigurnom igrom u odbrani i sjajnim kontranapadima vaterpolisti Srbije zabeležili su svoju prvu pobedu na Svetskom prvenstvu u Rimu protiv Kazahstana.

Srpski delfini su već u prvoj četvrtini jasno stavili do znanja da Kazahstan nema šta da traži u ovom meču i dok su Kazahstanci to shvatili Srbija je već vodila sa 3:0, da bi na prvi odmor otišla sa vođstvom od 4:1.

U drugoj četvrtini naši vaterpolisti bili su još ubedljiviji i postigli sedam golova, dok je Kazahstan mrežu sjajnog Sora zatresao jednom. Tako se na poluvreme otišlo sa 11:2.

Treći period igre naši su odigrali nešto opuštenije i rešili ga u svoju korist sa 3:1, dok su u poslednjem delu srpski vaterpolisti postigli šest, a nisu primili ni jedan pogodak.

U našoj selekciji najbolji su bili Filipović i Pjetlović sa po pet pogodaka, Prlainović je postigao četiri, dok se Udovićić dva puta upisao u strelce. U reprezentaciji Kazahstana istakao se Ramafov koji je postigao sve golove za svoj tim.

U poslednjem trećem kolu Srbiju očekuje borba sa Australijom, verovatno za drugu poziciju koja u osmini finala garantuje lakšeg protivnika.

Van mreže BaNiX

• Start moderator
  • Urednik
  • *
  • Forum je naš
    • Pogledaj profil
« Odgovor #303 poslato: 22.07.2009. 17:15:49 »

Maradona u Portsmutu?

Prema zamisli Argentinca, koju je njegov advikat predložio arapskim vlasnicima, Dijego bi radio kao pregovarač, kada su u pitanju top igrači. Naime, Pompeji bi tako imali najvećeg fudbalera u istoriji kao medijatora u razgovorima sa eventualnim pojačanjima.
Maradona velikaDijego Maradona bi mogao da bude „globalni ambasador“ u Portsmautu. Njegov advokat je kontaktirao novog vlasnika, Sulejmana Al – Fahima, kako bi ponudio usluge najboljeg fudbalera sveta svih vremena.

Argentinska legenda bi bio zaposlen kao medijator, neko ko bi pomogao da Pompeji privuku igrače najveće klase na Fraton Park.

Time bi se izbegla situacija koja se dešavala Mančester Sitiju, koji ima novac, ali ne i dovoljno uticaja na globalnom tržištu, pa se suočio sa odbijanjem Kake, Etoa, Bufona da obuku dres „građana“.

U Portsmutu nisu želeli da komentarišu ove navode arapskih, ali i britanskih medija.

Van mreže BaNiX

• Start moderator
  • Urednik
  • *
  • Forum je naš
    • Pogledaj profil
« Odgovor #304 poslato: 22.07.2009. 22:18:09 »

Tošić: "Želim više da igram"

Zoran Tošić konačno je dobio priliku da igra za prvi tim Mančester Junajteda na azijskoj turneji tog kluba.

22-godišnji bivši fudbaler Partizana proveo je 62. minuta na utakmici sa Malezijom i učestvovao u akciji kod drugog gola. "Srećan sam što igram za ovaj klub i dajem najbolje od sebe svaki dan. Nadam se da ću u narednim utakmicama dobiti šansu i pokušaću da igram najbolje što mogu", rekao je Tošić za zvanični sajt kluba.

Tošić je od dolaska iz Partizana igrao za rezerve Mančester Junajteda, a za prvi tim je debitovao u FA kupu protiv Totenhema.

"Za mene su važne utakmice za rezerve. Poslednjih šest meseci nisam igrao mnogo za prvi tim. Nije dobro ako samo treniram – moram i da igram. Srećan sam jer sam igrao mečeve i za rezerve jer mi to pomaže da ostanem u dobroj formi i znači da sam spreman ako dobijem šansu za prvi tim", izjavio je Tošić.

Srpski reprezentativac smatra sa se fudbal u Engleskoj i Srbiji veoma razlikuju.

"Bio sam nervozan tokom prvih nekoliko mečeva ovde. Morate da budete jaki i veoma dobro pripremljeni za svaku utakmicu. Sve je drugačije, ali sam se navikao. Za mene je ovo najbolja liga na svetu", rekao je Tošić.

22-godišnji igrač kaže da mu je po dolasku u Mančester najviše pomogao Nemanja Vidić.

"Znamo se iz reprezentacije i on mi je pre dolaska pričao dosta o Mančesteru, kako se ovde igra, kao i šta se očekuje od svakog igrača, na terenu i van njega. Stalno sam sa njim, ali mogu da kažem da su svi u klubu zaista dobri prema meni i da mi svi pomažu koliko mogu", kaže Tošić.

Van mreže BaNiX

• Start moderator
  • Urednik
  • *
  • Forum je naš
    • Pogledaj profil
« Odgovor #305 poslato: 22.07.2009. 22:20:24 »

ODBOJKA (F6): Kubanci poveli kolo

Kubanci su "probili led". Na premijeri 20. izdanja Svetske odbojkaške lige pobedili su Argentinu - 3:1 (25:22, 22:25, 26:24, 26:24).

Tako su poveli kolo u Grupi F u kojoj se takmiči i Brazil.

Ubedljivo najbolji akter prvog meča u Beogradskog areni bio je Kubanac Leon Venero Vilfredo, koji je zabeležio čak 24 poena.

Argentinci su autsajderi na završnom turniru Svetske lige, ali se nisu lako predali u prvom kolu. Sva četiri seta su uveli u neizvesnu završnicu, ali je upravo u tim trenucima presudio kvalitet, pa su Kubanci uknjižili prvu pobedu.

Time su nagovestili očekivani rasplet prema kome bi se Kuba i Brazil plasirali u polufinale.

U derbiju Grupe F u četvrtak se od 17.30 sastaju upravo Kuba i Brazil, a dan kasnije u istom terminu snage će odmeriti južnoameričke selekcije.

Van mreže BaNiX

• Start moderator
  • Urednik
  • *
  • Forum je naš
    • Pogledaj profil
« Odgovor #306 poslato: 22.07.2009. 22:32:03 »

Maksimalna “osveta” Srbije

Odbojkaška reprezntacija Srbije savladala je sa 3:0 (25:20,25:23,25:22) reprezntaciju SAD u prvoj utakmici E grupe finalnog turnira Svetske lige. U petak od 20.30 naša reprezntacija igra protiv selekcije Rusije.

odbojkasi srbijeOlimpijski šampioni i pobednici Svetske lige, odbojkaši SAD položili su oružje na pred razigranom reprezntacijom Srbije. Do pobede od 3:0 (25:20,25:23,25:22) odbojkaši Srbije došli su posle 78 minuta igre pred osam hiljada gledalaca u Areni.

Izabranici Igora Kolakovića nadigrali su Amerikace u svim elementima igre, pa će u petak protiv Rusije igrati za prvo mesto u grupi.

Van mreže BaNiX

• Start moderator
  • Urednik
  • *
  • Forum je naš
    • Pogledaj profil
« Odgovor #307 poslato: 23.07.2009. 00:58:34 »

Jasikevičijus zbog Obradovića u Panatinaikosu

Legenradni litvanski košarkaš posle mnogo neizvesnosti, odlučio da ostane veran evropskom šampionu. Jasikevičijus potpisao na 1+1 godinu, a ima pravo da ode iz Panatinaikosa u slučaju da Željko Obradović napusti klupu “zelenih”.

Panatinaikos i Šarunas Jasikevičijus konačno su uspeli da postignu dogovor oko nastavka saradnje. Litvanac je prihavtio ugovor na jednu sezonu, uz mogućnost da Panatinaikos produži saradnju na još godinu dana.

Jasikevičijus je na kraju sezone insistirao da potpiše dvogodišnji ugovor, ali je nakon dugih pregovora popustio i prisato na opciju 1+1. Iskusni Litvanac zarađivaće 1.7 miliona evra u narednoj sezoni, što je dvostruko manje u odnosu na njegov raniji ugovor sa “zelenima“.

Kako prenose grčki mediji, Jasikevičijus je ugovor prihvatio pre svega zbog velikog poštovanja koje ima prema našem stručnjaku Željku Obradoviću.

Čak je otišao tako daleko da je uspeo da u ugovor ubaci i vrlo specifičnu klauzulu koja glasi, da ukoliko Obradović ode iz kluba, da i on može da napusti Panatinaikos bez obeštećenja.

Van mreže BaNiX

• Start moderator
  • Urednik
  • *
  • Forum je naš
    • Pogledaj profil
« Odgovor #308 poslato: 23.07.2009. 01:26:37 »

Saša Obradović na klupi Turova

Proslavljeni srpski reprezntativac definitivno odlučio da napusti kormilo ukrajinskog Kijeva. U narednoj sezoni Obradović će voditi poljskog vicešampiona, ekipu Turova.Posle odličnih rezultata sa Kijevom, Saša Obradović je odlučio da zbog velikih finansijskih probleam i smanjenja budžeta napusti Ukraijnu. Nova destinacija našeg trenera je Poljska.

Uprkos velikim finansijskim problemima i odlascima igrača, Obradović je u prošloj sezoni napravio zapažene rezultate sa Kijevom. U domaćem prvenstvu stigli su do polufinala, a u kupu su zaustavljeni u finalu.

Posle odluke rukovodstva ukrajinskog kluba da dodatno smanji budžet za narednu sezonu, Obradović je spakovao kofere i napustio KIjev.

Od naredne sezone on će voditi poljski Turov, koji želi da skine Prokom sa trona, ali i da napravi zapažen rezultat u Evrokupu.

Van mreže BaNiX

• Start moderator
  • Urednik
  • *
  • Forum je naš
    • Pogledaj profil
« Odgovor #309 poslato: 23.07.2009. 13:51:24 »

Savićević: "Ovo je godina Stevana Jovetića"

Proslavljeni fudbaler očekuje da Stevan Jovetić u narednoj sezoni od velikog talenta preraste u zrelog igrača, sposobnog da crnogorski fudbal odvede na viši nivo. "Genije" smatra da je Jovetić sposoban za novu etapu u karijeri, od koje Crna Gora očekuje mnogo.
Dejan Savićević smatra da je predstojeća sezona ključna za Stevana Jovetića.

„Njegove godine mu ne dozvoljavaju da više čeka, mora da se potvrdi u narednoj sezoni. I Fiorentina, ali i cela Crna Gora to od njega očekuju“, kaže prvi čovek crnogorskog fudbala.

„Mora da sazri i da dokaže da može da igra na najvišem nivou. Ja sam takođe, u njegovim godinama stigao u Crvenu Zvezdu i otpočeo veliku karijeru. Siguran sam da Stevan to može, on je čvrsto na zemlji, ako se izbori u Fiorentini, biće to velika stvar za njega, ali i čitav crnogorski fudbal, koji od njega očekuje da postane lider u godinama koje slede“, kaže „Il đenio“ za rimsku "Republiku".

Van mreže BaNiX

• Start moderator
  • Urednik
  • *
  • Forum je naš
    • Pogledaj profil
« Odgovor #310 poslato: 23.07.2009. 13:52:37 »

Bambi Tošić: "Moji slobodnjaci će naterati navijače da zaborave Kristijana"

Slobodni udarci su bili specijalitet Kristijana Ronalda u Mančester Junajtedu. Naš fudbaler vredno trenira, pokušava da se nametne ser Aleksu, a njegova brzina i dribling biće aduti "Đavola" u narednoj sezoni. Nada se da će mu saigrači dozvoliti da pokaže kakav šut ima.
Zoranu Tošiću ne nedostaje samopouzdanje. Počeo je poslednju prijateljsku utakmicu na azijskoj turneji, cilj je da se nametne Fergusonu, a ne želi da se seća perioda prilagođavanja, kada je, po sopstvenom priznanju, želeo da se spakuje i vrati u Beograd.

Njegovi aduti su brzina i dribling, ali i slobodni udarci. Do ove sezone, kralj „slobodnjaka“ je bio Kristijano Ronaldo, njegov odlazak u Real je šansa za „Bambija“.

„Tražiću da izvodim slobodne udarce, ostajem posle treninga i usavršavam šut. U prvoj ekipi nema puno mesta za improvizaciju, ali, ako sve bude išlo kako treba, biće i trikova, ali i golova iz slobodnjaka“, rekao je za „Sport“, Tošić

Van mreže BaNiX

• Start moderator
  • Urednik
  • *
  • Forum je naš
    • Pogledaj profil
« Odgovor #311 poslato: 23.07.2009. 16:18:26 »

PLIVANJE (SP): Čavić predvodi srpsku sedmorku

Srbija će na predstojećem Svetskom prvenstvu u plivanju u Rimu imati sedam predstavnika.

Takmičenje u glavnom gradu Italije počinje u nedelju, 26. jula i trajaće do 2. avgusta.

Uz Milorada Čavića, od koga se očekuju najbolji rezultati u disciplinama na 50 i 100 metara delfin stilom, srpski tim čine još Ivan Lenđer, Čaba Silađi, Đorđe Marković, Nađa Higl, Marica Stražmešter i Miroslava Najdanovski.

Čavić je završne pripreme za Svetski šampionat obavio u Novoj Gorici i tempirao formu za duel sa Majklom Felpsom, koji svi sa nestrpljenjem očekuju u Rimu.

On se u Novoj Gorici pripremao zajedno sa najboljim slovenačkim plivačem Peterom Mankočem, ali i brojnim ruskim takmičarima, koje je predvodio Jevgenij Korotiškin.

Silađi, Lenđer, Higl i Najdanovska za Rim su krenuli iz Beograda, novi član srpskog tima Đorđe Marković na SP stiže sa priprema u Švajcarskoj, dok će se Stražmešterova ostalom delu ekipe priključiti direktno iz Las Plamasa, nakon otvorenog šampionata Španije.

Van mreže BaNiX

• Start moderator
  • Urednik
  • *
  • Forum je naš
    • Pogledaj profil
« Odgovor #312 poslato: 23.07.2009. 16:19:24 »

Liverpul loš na pripremama

Menadžer Liverpula Rafael Benitez nije zabrinut zbog slabih igara njegove ekipe na pripremnim utakmicama i traži opravdanje u nekompletnosti.

"Teško je kada fudbaleri kasne na pripreme. Nemoguće je odmah oformiti dobru ekipu jer zajedno treniramo samo tri dana. Očekujem da ćemo za dve nedelje sastaviti pravi tim", rekao je Benitez na konferenciji za novinare u Singapuru.

Liverpul je startovao bez petorice španskih reprezentativaca, koji su dobili produženi odmor zbog nastupa na Kupu konfederacija, dok je kapiten, Stiven Džerard, ostao u Engleskoj zbog suđenja za učestvovanje u tuči, prošle godine u jednom noćnom klubu.

"Crveni" nisu pobedili ni na jednoj pripremnoj utakmici. Odigrali su 1:1 sa selekcijom Tajlanda, 0:0 sa švajcarskim Sent Galenom i izgubili od bečkog Rapida - 0:1.

Na utakmici sa Tajlandom povredili su se Martin Škrtel i Nabil El Zar, pa su se vratili kući i očekuje ih dug period na terapijama.

Izraelac Josi Benajun poručio je navijačima Liverpula da ne brinu zbog loših rezultata u julu.

"Nije važno da li smo pobedili ili izgubili, jer želimo da se fizički dobro spremimo. Važno je da budemo potpuno spremni za početak Premijer lige".

Fernando Tores, koji polako hvata ritam sa saigračima, najavio je osvajanje jednog trofeja u predstojećoj sezoni.

"Ova sezona je važnija od prethodne, jer imamo dobar tim i možemo da igramo mnogo bolje nego proletos. Dve godine bez trofeja je predugo za klub kakav je Liverpul. Sigurno možemo da osvojimo Premijer ligu ili Ligu šampiona", rekao je Tores.

Van mreže BaNiX

• Start moderator
  • Urednik
  • *
  • Forum je naš
    • Pogledaj profil
« Odgovor #313 poslato: 23.07.2009. 18:15:47 »

Čavić otputovao na megdan sa Felpsom

Srpski predstavnici na Svetskom prvenstvu u plivanju se polako okupljaju u Rimu. Čavić stigao iz Slovenije, učesnici Univerzijade iz Beograda. Takmičenje počinje u nedelju, 26. jula i trajaće do 2. avgusta. Svi nestrpljivo očekuju novi duel Čavić-Felps.

Na predstojećem Svetskom prvenstvu u plivanju u Rimu, Srbija će imati sedam predstavnika. Milorad Čavić je, naravno u centru pažnje.

Jedan je od glavnih favorita u disciplinama na 50 i 100 metara delfin stilom, a glavni konkurent bi ponovo trebalo da mu bude Majkl Felps, osvajač osam zlatnih medalja na prošlogodišnjim Olimpijskim igrama u Pekingu, koji je upravo sa Čavićem imao najviše problema i pobedio ga u, za mnoge sumnjivom, foto finišu.

Srpski tim u Rimu činiće još Ivan Lenđer, Čaba Silađi, Đorđe Marković, Nađa Higl, Marica Stražmešter i Miroslava Najdanovski.

Čavić je završne pripreme za Svetski šampionat obavio u Novoj Gorici, gde je tempirao formu za duel sa Majklom Felpsom, koji svi sa nestrpljenjem očekuju u Rimu. Osvajač srebrne olimpijske medalje se pripremao sa najboljim slovenačkim plivačem Peterom Mankočem, kao i sa ruskim reprezentativcima, koje je predvodio Jevgenij Korotiškin.

Čaba Silađi, Ivan Lenđer, Nađa Higl i Miroslava Najdanovska su krenuli iz Beograda, posle učešća na Univerzijadi, gde su imali dosta uspeha, naročito ženski deo ekipe.

Đorđe Marković na  stiže sa priprema u Švajcarskoj, a Marica Stražmešter će se ostalom delu ekipe priključiti iz Las Palmasa, po završetku Otvorenog prvenstva Španije.

Van mreže BaNiX

• Start moderator
  • Urednik
  • *
  • Forum je naš
    • Pogledaj profil
« Odgovor #314 poslato: 23.07.2009. 19:11:15 »

Zoran Tošić o fudbalskim idolima

Gledao sam Ovena dok sam bio dete!
Dobre igre na Mančesterovoj turneji po Aziji polako ali sigurno preporučuju Zorana Tošića za veću minutažu u četi Aleksa Fergusona. Bivši igrač Partizana, a sada jedan od „crvenih đavola“, iz utakmice u utakmicu je sve bolji. Zbog toga je juče na klupskom sajtu osvanuo i intervju s njim.

- Da li uživaš u Mančesteru?
- Naravno! Veoma sam srećan u klubu i svakog dana se trudim da opravdam dato poverenje.
- Kako bi uporedio stil igre u Engleskoj i Srbiji?

- Na Ostrvu se igra sasvim drugačiji fudbal. Bio sam veoma nervozan kada sam došao jer se ovde potencira izvanredna fizička pripremljenost u svakom meču. Ipak, navikao sam se na promenu i mislim da igram u najjačoj ligi na planeti, ali i najtežoj.
- Ko ti je najviše pomogao od dolaska u klub?
- Naravno, Nemanja Vidić! Stalno sam s njim, ali mogu da kažem da su svi u klubu zaista dobri prema meni.
- Šta misliš o novom saigraču Majklu Ovenu?
- Gledao sam Ovenove partije od svoje desete godine i nikada neću zaboraviti gol koji je postigao za englesku reprezentaciju na utakmici s Argentinom - zaključuje Tošić.