Anketa

Da li vjerujete u Boga? Vjerovali ili ne....

Ne ateista sam
3 (6.3%)
Pomalo
3 (6.3%)
Samo na meni znan nacin
4 (8.3%)
Da ali nisam fanatik
16 (33.3%)
Da Da Da dadadadada
22 (45.8%)

Ukupno glasova: 48

Autor Tema: Da li vjerujete u Boga?  (Pročitano 51483 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže stormy

• Iskusan
  • *
  • Ugled: +14/-9
    • Pogledaj profil
Odg: Da li vjerujete u Boga?
« Odgovor #45 poslato: 10.10.2008. 01:01:17 »
IMA BOGA PA DA JE KO MIS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

....da je ko mrav  ;)

Van mreže ally

• Poznat lik
  • *
  • Ugled: +4/-0
    • Pogledaj profil
« Odgovor #46 poslato: 06.11.2008. 20:32:23 »
Den Braun:,, Religija je poput jezika ili haljine. Svi se mi drzimo obicaja po kojima smo vaspitani. Ipak, na kraju, svi tvrdimo istu stvar. Da zivot ima smisao. Da smo zahvalni sili koja nas je stvorila. Vera je univerzalna. Nasi specificni metodi razumjevanja vere su proizvoljni. Neki od nas se mole Isusu, drugi idu Meku, neki proucavaju subatomske cestice. Svi mi u sustini tragamo za istinom, za onim sto je vece od nas samih.`` - jeste da je ovo rekao neko drugi, nije moje, ali je u potpunosti moj stav....

Van mreže ortodox

• Iskusan
  • *
  • Ugled: +2/-12
    • Pogledaj profil
« Odgovor #47 poslato: 06.11.2008. 23:48:18 »
Ako uzmemo prostu logiku stvari Bog u stvari mora imati neki vid postojanja pa bio on dvojica ,trojica,jedan,ili kamara njih kao u grckoj mitologiji,sto vec iskljucuje jedno drugo.Tj. ako je jedan,logicno nema ih 16,tako da neko mora biti u pravu,a neko u krivu.Za mene licno Bog je Sveta Trojica po ucenju nase vjere,ali i ostavljam drugima da vjeruju u nekoga ili "nesto".Samo bi Ally prijateljski preporucio neki veci autoritet po pitanju vjere od Brauna.

Van mreže Veliki_strumpf

• Iskusan
  • *
  • Ugled: +20/-51
    • Pogledaj profil
« Odgovor #48 poslato: 08.11.2008. 01:14:40 »
ako je najblize bogu od svih nas naš vladika zahumsko hercegovacki ( ja bih dodao i brdsko planinski) onda hvala vam braco ne. p.s sav greh na moju dusu

Van mreže Hercegovac77

• Globalni moderator
  • Super član
  • *
  • Ugled: +45/-18
    • Pogledaj profil
« Odgovor #49 poslato: 08.11.2008. 01:20:53 »
ako je najblize bogu od svih nas naš vladika zahumsko hercegovacki ( ja bih dodao i brdsko planinski) onda hvala vam braco ne. p.s sav greh na moju dusu
Ovo ti je nidje veze (nigdje se ne propovjeda da je vladika najblizi Bogu)
Napises lijepo da si ateista i gotovo........

Van mreže ally

• Poznat lik
  • *
    • Pogledaj profil
« Odgovor #50 poslato: 08.11.2008. 17:34:20 »
Orthodox nije u pitanju Braun, i to koliko je tacno to sto on kaze, vec cinjenica da je to i moje misljenje, samo sto je on to srocio u nekoliko recenica, dok bih ja o tome mogla pricati dosta duze da kazem to isto....

Ali evo ako ce ti biti lakse i razumjljivije, poenta je da svi mi vjerujemo u ono sto vjerujemo, ne zato sto mislimo da je to ispravno, vec zato sto smo tako odgojeni, u toj sredini i takvim uslovima. Da se moja ili tvoja, svejedno, prababa ili tako nesto udala za nekog katolika, ja, odnosno ti, bi sad bili katolici, i cvrsto vjerovali u to.... Ali bez obzira, na to u koju silu vjerujemo, svi tvrdimo da smo toj sili zahvalni da zivot, svi kroz nju pokusavamo osmisliti zivot....

Van mreže ortodox

• Iskusan
  • *
    • Pogledaj profil
« Odgovor #51 poslato: 08.11.2008. 20:36:13 »
Nisam imao na umu kritiku..vec prosto savjet.Braun mi je Zil Vern religije,pa zato...I  vjerujem u Boga kao ljubav a ne silu ili neku "energiju",opet to je moje vjerovanje,a odgajani smo zadugo kao komunisti pa gdje je sad to ucenje
« Poslednja izmena: 09.11.2008. 00:26:30 ortodox »

Van mreže ally

• Poznat lik
  • *
    • Pogledaj profil
« Odgovor #52 poslato: 09.11.2008. 18:10:27 »
Nisam imao na umu kritiku..vec prosto savjet.Braun mi je Zil Vern religije,pa zato...I  vjerujem u Boga kao ljubav a ne silu ili neku "energiju",opet to je moje vjerovanje,a odgajani smo zadugo kao komunisti pa gdje je sad to ucenje

pa tu je, oni koji su odgojeni tako i danas tako misle, htjeli to priznati ili ne.... Znam barem 50 starijih ljudi u Bileci i sire, srba i muslimana, koji ne vjeruju ni u Boga ni u Alaha, koji to priznaju, jednostavno sa opravdanjem da su ih tako ucili skoro citav zivot.... A ima i onih drugih, koji su uprkos tom takvom vremenu i takvoj vlasti, vjerovali u Boga i ucili i svoju djecu, danas nase roditelje, da vjeruju....

Van mreže ortodox

• Iskusan
  • *
    • Pogledaj profil
« Odgovor #53 poslato: 11.11.2008. 23:40:38 »
u pravu si sa te strane.Sa druge strane vrlo malo ih je onih koji i danas vjeruju u ideju komunizma,vecina je nostalgicna za onim vremenima plate "prvoga",i jos cuvenijim;"mogo sam spavat dje ocu dok je bilo Tita".O nekoj dubljoj strani komunizma nije niko mnogo mislio.A koliko je bilo onih koji su tada ucili svoju djecu da vjeruju neznam,znam da su crkve bile Prazne

Van mreže ally

• Poznat lik
  • *
    • Pogledaj profil
« Odgovor #54 poslato: 15.11.2008. 14:24:15 »
u pravu si sa te strane.Sa druge strane vrlo malo ih je onih koji i danas vjeruju u ideju komunizma,vecina je nostalgicna za onim vremenima plate "prvoga",i jos cuvenijim;"mogo sam spavat dje ocu dok je bilo Tita".O nekoj dubljoj strani komunizma nije niko mnogo mislio.A koliko je bilo onih koji su tada ucili svoju djecu da vjeruju neznam,znam da su crkve bile Prazne

Mislim da se jacina vjere u Boga ne mjeri vremenom provedenim u crkvi.... Tako da cinjenica da su crkve bile prazne, ne pokazuje koliko je ljudi vjerovalo u Boga... I vjeruj mi da ih nije malo, pogotovo kod ljudi koji su prozivjeli veci dio svoga zivota u tom vremenu. Nije da ih podrzavam, to je jednostavno cinjenica.....

Van mreže ortodox

• Iskusan
  • *
    • Pogledaj profil
« Odgovor #55 poslato: 15.11.2008. 16:46:54 »
Naravno nije sve u minutazi.Bilo je i tada vjernika mozda i vise nego danas, to Bog zna.Ali je cinjenica je da ih je manje bilo u crkvi,sto nije stvar toliko nemanja zelje da se ide ,vec komunisticke represije.

Van mreže Veliki_strumpf

• Iskusan
  • *
    • Pogledaj profil
« Odgovor #56 poslato: 15.11.2008. 19:02:44 »
pa naravno da nije vazno koliko se vremena provodi u crkvi jer da je tako onda bi crkveni mis bio najveci vjernik. hahahaha

Van mreže fan

• Iskusan
  • *
  • Ugled: +13/-8
    • Pogledaj profil
« Odgovor #57 poslato: 16.11.2008. 22:54:35 »
Naravno nije sve u minutazi.Bilo je i tada vjernika mozda i vise nego danas, to Bog zna.Ali je cinjenica je da ih je manje bilo u crkvi,sto nije stvar toliko nemanja zelje da se ide ,vec komunisticke represije.

Sasvim moguce, mada ne i neophodno tacno....

pa naravno da nije vazno koliko se vremena provodi u crkvi jer da je tako onda bi crkveni mis bio najveci vjernik. hahahaha

;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D

Van mreže ortodox

• Iskusan
  • *
    • Pogledaj profil
« Odgovor #58 poslato: 17.11.2008. 16:39:22 »
Poruka sveobuhvatnog iskusenja koje danas napada mladog coveka - poprilicno otvoreno u svetovnim formama, ali cesto prikrivenije u religioznim: zivi za danas, uzivaj, opusti se, neka ti bude udobno, “opusteno”. Iza ove poruke je druga, zlokobnija poruka koja je otvoreno ispoljena samo u zvanicnim ateistickim zemljama koje su korak ispred slobodnog sveta u tom pogledu. U sustini, treba da shvatimo da je ono sto se desava danas u svetu, vrlo slicno, bilo da se desava iza “gvozdene zavese” ili u “slobodnom“ svetu. Razlicite su varijante toga, ali je vrlo slican napad na nasu dusu. U komunistickim zemljama, koje imaju zvanicnu doktrinu ateizma, poprilicno ti otvoreno govore: zaboravi Boga i bilo koji drugi zivot osim ovog, izbaci iz svog zivota strah Boziji i  bilo kakvo postovanje prema svetim stvarima; gledaj na one koji veruju u Boga  na “staromodan” nacin, kao na neprijatelje koji moraju biti unisteni. Moze se uzeti kao simbol bezbriznosti, zabave i vremena samo-obozavanja, Diznilend;koji preovladava u nacinu misljenja i ponasanja danasnjeg savremenog covjeka.

Van mreže Veliki_strumpf

• Iskusan
  • *
    • Pogledaj profil
« Odgovor #59 poslato: 17.11.2008. 19:04:14 »
auu jbt sta napisa. idi bolan popij pivo, smekaj kakvu curicu danas sam raspolozen neka i taj greh ide na moju dusu :D :D