Autor Tema: Klasično Bilećko blejanje  (Pročitano 214168 puta)

0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže zid

• Urednik
  • Extra član
  • *
  • Ugled: +51/-46
  • Pol: Muškarac
    • Pogledaj profil
Odg: Klasično Bilećko blejanje
« Odgovor #375 poslato: 14.03.2008. 15:55:41 »
PA to je divno! Pozdravljam ovu inicijativu i zelio bi da svojim skromnim doprinosom ucestvujem u ovom u toj akciji, tako da ako neko ima broj ziro racuna...
I da jos spomenem nije to prvi slucaj velicanja Tamica i Tamicarizma u Hercegovini. MAlo je poznato da je najveci lobista za stvaranje opstine Berkovici bio grad Maribor. Cim se uspostavila opstina odma su stigli predstavnici MAriborske opstine, uputili cestitanja i sklopili bratski savez ove dvije opstine. Tom prilikom poklonjen je Unikatni primjerak tamica rucne izrade, friziran, sa anjsprricom, aluminijumskim felgama, sa nevjerovatnim perfomansama. NAzalost, opstina Berkovici pritisnuta finansijskim problema bila je prinudjena da proda ovog bisera medju tamicima poznatom kolekcionaru tamica zagonetnog nadimka(Crvovac).
Na upravnoj zgradi Bivse FAbrike automobila MAribor i sad postoji mermerna ploca sa natpisom:
Hvala Istocnoj Hercegovini!

Van mreže S.A.F.

• Globalni moderator
  • Extra član
  • *
  • Ugled: +27/-34
    • Pogledaj profil
« Odgovor #376 poslato: 15.03.2008. 01:22:10 »
Kako nezvanicno saznajemo stizu i prve reakcije na najavljene dogadjaje vezane za tamice. Udruzenje vlasnika i korisnika teretnih zastava ce kako nezvanicno saznajemo pokusati da sabotira ovu manifestaciju. Izgleda da je plan bio da svi odu u semberiju ili Srbiju i tamo kupe adekvatnu kolicinu prasica. Tako pune kamione gladnih i zednih prasica bi parkirali u blizini mjesta odrzavanja svecanosti, a ovi bi svojom skikom stalno ometali predvidjeni program.
U udruzenju vlasnika su ovu vijest demantovali a portparol tamicara upitan da li zna nesto o ovome rekao je: Nek samo dodju razbucacemo ih ko krme mrsnu ćesu.

Š.A

Van mreže prinudna uprava

• Start moderator
  • Super član
  • *
  • Ugled: +63/-70
    • Pogledaj profil
« Odgovor #377 poslato: 15.03.2008. 07:52:45 »
a lopate i metle svezane na karoseriji?
Ne bojim se tudjinskog nakota,no se bojim od zla domaćega!!!

Van mreže hugo chaves

• Iskusan
  • *
  • Ugled: +7/-2
    • Pogledaj profil
« Odgovor #378 poslato: 15.03.2008. 19:38:46 »
po zvanicnim podacima medjunarodne organizacije TAM - TAM,koja okuplja obozavaoce i vlasnike popularnih tamica,iznijela je nevjerovaan podatak. Od 1991 do 2008 iz pravca bilece prema gacku,dabru i trebinju i niksicu prevezeno je ukupno 3.000 000 ljudi na karoceriji,a cak troduplo 9.000 000 - slovima devet miliona vreca sa oznakom crvenog krsta . Nezvanican je podatak da su ukupno u ovom periodu tamici prevezli 300 hiljada kilometara drva,te da je iz pravca niksica prevezeno 50 do 60 hiljada kurda kineza i siptara, 200 tona opojne droge marihuane,te oko 1700 dama sumnjivog morala. 

Van mreže zid

• Urednik
  • Extra član
  • *
  • Ugled: +51/-46
    • Pogledaj profil
« Odgovor #379 poslato: 15.03.2008. 23:55:36 »
Kako nezvanicno saznajemo stizu i prve reakcije na najavljene dogadjaje vezane za tamice. Udruzenje vlasnika i korisnika teretnih zastava ce kako nezvanicno saznajemo pokusati da sabotira ovu manifestaciju. Izgleda da je plan bio da svi odu u semberiju ili Srbiju i tamo kupe adekvatnu kolicinu prasica. Tako pune kamione gladnih i zednih prasica bi parkirali u blizini mjesta odrzavanja svecanosti, a ovi bi svojom skikom stalno ometali predvidjeni program.
U udruzenju vlasnika su ovu vijest demantovali a portparol tamicara upitan da li zna nesto o ovome rekao je: Nek samo dodju razbucacemo ih ko krme mrsnu ćesu.

Š.A

Zastave su davno izgubile bitku jos devedestih. Nikada nisu bile dovoljno Kul da bi osvojile srca nasih autoprevoznika

Van mreže S.A.F.

• Globalni moderator
  • Extra član
  • *
    • Pogledaj profil
« Odgovor #380 poslato: 16.03.2008. 03:10:36 »
Samo je Tamic vise od prevoznog sredstva!

Van mreže S.A.F.

• Globalni moderator
  • Extra član
  • *
    • Pogledaj profil
« Odgovor #381 poslato: 19.03.2008. 00:37:41 »
Danas u ataru sela divin. Sta li je nepoznati umjetnik htio da kaze. Mozda da upozori slucajne prolaznike da se ne kace sa mjestanima ili ce ovako da zavrse. Mozda da je pocela sezona lova. A mozda je u pitanju originalan oblik neslaganja sa politikom vlade.

Van mreže Hugo Chávez

• Poznat lik
  • *
  • Ugled: +4/-2
    • Pogledaj profil
« Odgovor #382 poslato: 19.03.2008. 01:31:04 »
hmm... ovo je zanimljiv slucaj sa tri opcije

1. na izlazu iz sela Divin ima lisica !

2. u pitanju novi znak  - lisice na putu

3. divin se ne zove vise divin nego snsd,... a odma iza je selo sds,pretpostavljam

Van mreže hugo chaves

• Iskusan
  • *
  • Ugled: +7/-2
    • Pogledaj profil
« Odgovor #383 poslato: 24.03.2008. 21:33:32 »
Vazno obavjestenje

Svjetski sampionat u zderanju mesa svih vrsta odrzace se 18 aprila tekuce godine na Klinju kod Gacka.
Takmicenje je internacionalnog karaktera,i za sada je potvrdjen dolazak zderacha iz Federacije,Etiopije,crne gore,Burundija,Malija,Velikog,Pakistana,Izraela,a posebnu char ovom prvenstvu dace hanibali iz malog mjesta Mututu iz Zimbabvea,oni ce za ovu priliku ponijeti 14 resh svojih sunarodnika!
Ovo takmicenje ima simbolican naziv "Gladna godina" ,a Bilecu bi trebao predstavljati izuzetno ugojeni i za ovu priliku odlicno izgladnjeli Dj.K , proslogodisnji sampion u disciplinama bravlje i lesho.

Van mreže S.A.F.

• Globalni moderator
  • Extra član
  • *
    • Pogledaj profil
« Odgovor #384 poslato: 25.03.2008. 02:26:07 »
Najnovije vijesti kazu da Dj.K. nece ucestvovati na ovom takmicenju, naime doslo je do greske u tempiranju forme, pa je proslogodisnji sampion jednostavno pregladnio i najverovatnije ce na ovo takmicenje ici kao selektor nase ekipe da pomogne svojim iskustvom. Predstavnici SO Bileca su odlucili da nista ne rizikuju, i da na ovo takmicenje kao prvi zeludac prijave v.d. nacelnika za nesto vamo M.R. koji je kao mladi talenat vec odusevio brojne skaute. Kazu da je tokom priprema kod Dane Francuzice, uveliko nadmasio ostale takmicare. Dj.K. je ocaran formom svog multitalentovanog naslednika izjavio: ''A sta je ovo, ljeb ti jebem?!''. Ocekuje se da M.R. ostvari dobar rezultat u svim disciplinama, a ujedno je i prvi favorit za titulu u viseboju (leso, razanj, rostilj), kao i za pobjedu u generalnom plasmanu, jer njegovu raznovrsnost tesko da ce neko i dostici a kamoli nadmasiti. 
Sretno KOBR.

Van mreže Nolle

• Novi na forumu
  • *
  • Ugled: +0/-2
    • Pogledaj profil
« Odgovor #385 poslato: 28.03.2008. 17:52:47 »
Uopste ne sumnjam da ce prvi drobovi naseg grada postici zapazene rezultate na ovom prestiznom takmnicenju.Forma, koja se tako dugo tempira, mora biti  na najvecem mogucem nivou.Jedino se plasim da se nasim takmnicarima ne omakne kakva izjava koja bi mogla biti uvrijdljiva za druge opstine i regije tipa "najsladje je sa sobadinske zanoveti" , sto bi znacilo automatsku diskvalifikaciju.

Van mreže explorer

• Globalni moderator
  • Extra član
  • *
  • Ugled: +29/-30
    • Pogledaj profil
« Odgovor #386 poslato: 02.04.2008. 01:36:29 »
Narednih dana SO Bileca ce organizovati takmicenje u <klanju, dranju, naticanju> Propozicije ovoga takmicenja kao i nagrada su vec poznati,naime takmicari su udaljeni po 20m od mladih janjaca koji su svezani. Takmicari trebaju da u sto kracem periodu predju tu razdaljinu i da potom pokazu svoje raskosno znanje u klanju,dranju i naticanju. Ovo takmicenje se organizuje kako za siroke narodne mase,tako i kao svecanost na kojoj ce zvanicno biti promovisan nas takmicar u prozdiranju leso i bravlje (ostale kategorije su otpale,npr rostilj, posto se federacije nisu mogle dogovoriti oko pravila,zbog specificnosti i raznovrsnosti te kategorije, koja se inace preferira na Americkom kontinentu)Ovom prilikom bi trebalo da se nas takmicar okusa u pokusaju na tri brava, bez kosti, posto je mali vocic otpao, jer je po misljenju njegovog trenera lose za formu, kidisati odmah na rekord.
Nas takmicar se na prestojecem takmicenju naa dobrim rezultatima uz opasku <samo da ne bude dopinga> i smatra da bi u narednoj sezoni ako ga savez podrzi i izabere i poslije prvog oktobra, mogao u naredne cetiri godine jurisati i na samu Ginisovu knjigu rekorda.
I da ne zaboravim, samo takmicenje u klanju dranju naticanju ce pratiti veliki broj medija,jer se ocekuje da bi moglo doci do obaranja rekorda od 4.23min.
« Poslednja izmena: 03.04.2008. 15:30:53 explorer »

Van mreže ivke

• Iskusan
  • *
  • Ugled: +12/-19
    • Pogledaj profil
« Odgovor #387 poslato: 02.04.2008. 13:13:33 »

koji su uslovi za prijavljivanje, imam i ja jednog da prijavim, dobar je momak
u se, na se i poda se

Van mreže Djoka.K

• Novi na forumu
  • *
  • Ugled: +2/-0
    • Pogledaj profil
« Odgovor #388 poslato: 03.04.2008. 17:01:54 »
Dragi postovaoci ove sportske discipline, fanovi moji  i mog pulena g-dina M.R.,
odlucio sam Vam se obratiti ovim putem (mislite Dj.K. ne zna na kompjutoru).
Kako stvari stoje ja se vracam u formu, ovih dana razmucujem sodu akustiku kako bi mi
provarila drobinu da bude spremna za takmicenje, medjutim ima tu i istine M.R. ce da bude na lezernoj
klupi i ako bude uvedena disciplina trijatlon (pecenje - leso - rostilj) mali bi moga tu da zablista.
Elem, kakvo cuskanje i bacanje krpenjace (futbal i kosarka) imam ja jos ideja za razvoj novih sportskih
 diciplina u Bileci koje ce 100% da prodju na budzet opstine.
Ti novi sportovi bili bi:
- Ispijanje pivurine i rakijetine brlje,
- Valjanje po jarku,
- Padanje ispod samka.
Medjutim, gospodin R.R.  me blago ucjenjuje zahtjevom da spojimo ove tri dicipline u jednu i da on licno
bude selektor Bilecke ekipe inace moj prijedlog se nece naci na redovnom slupstinskom razmatranju i
usvajanju.
Ja sada idem na visinske pripreme na Baljke (cuo sam krepala je kravetina kod mog komsije,
mislim da cemo je ja i M.R. izrostiljati a bice tu bogami i lesa), po mom povratku izvjesti cu vas u
kakvoj su formi nasi drobovi.

PS. moj MSN: dj.k@baljackokolo.org

Van mreže kerber_

• Start moderator
  • Iskusan
  • *
  • Ugled: +12/-16
    • Pogledaj profil
« Odgovor #389 poslato: 03.04.2008. 18:42:30 »
Dragi Djoko K. bio si legenda i bolje ti je da tamo i ostanes. Pored sjajnog M.R. ti mozes samo da smetas, ko Susic 90-te pored Prosineckog i Savicevica. Cast tvojoj drobini ali tvoje je proslo, sad si samo za ligu veterana. Sad jos jedino na leso mozes da se vadis, godine stigle sta ces. Ipak ove teze discipline tipa jarceva bedrica prepusti mladjim.