Autor Tema: Ljubav je...?!  (Pročitano 58285 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže VLADIX

• BILEĆAinfo founder
  • Administrator
  • Urednik
  • *
  • Ugled: +121/-17
  • Pol: Muškarac
  • Vladimir Duka
    • Pogledaj profil
    • VLADIX.NET site
Odg: Ljubav je...?!
« Odgovor #45 poslato: 08.08.2008. 02:31:40 »
ja se ne slažem da je ljubav samo riječ, to kaže Zdravko, ipak treba tu pjesmu razumjeti da bi se saznalo da naslov nema veze sa onim što se želi reći.

Van mreže ZOXL

• Globalni moderator
  • Super član
  • *
  • Ugled: +55/-20
    • Pogledaj profil
« Odgovor #46 poslato: 08.08.2008. 08:45:16 »
Ljubav je kada nekoga volis toliko... da ne zelis ni 1g da smrsa jer bi ga onda imao manje za sebe.... ;D

mogu mislit koliko mene moja supruga voli kad svaki dan rapidno napredujem(100kg za sad) :D :D :D

Van mreže dead

• Extra član
  • *
  • Ugled: +27/-5
    • Pogledaj profil
« Odgovor #47 poslato: 10.08.2008. 16:19:38 »
Markes-Zaljubljen u ljubav-  Kada bih imao jedan komadic zivota,dokazivao bih ljudima koliko grijese kada misle da prestaju da se zaljubljuju kada ostare,a ne znaju da su ostarili kada prestanu da se zaljubljuju.Kada bi Bog za trenutak zaboravio da sam ja samo krpena marioneta ,i podario mi komadic zivota,moguce je da ne bih kazao sve sto mislim,ali bih nesumnjivo mislio sve sto kazem.Stvari bih cenio ne po onome sto vrede,vec po onome sto znace.Spavao bih manje,sanjao vise.Shvatio sam da svaki minut koji provedemo zatvorenih ociju gubimo sezdeset sekundi svetlosti.Hodao bih kada drugi zastanu,budio se dok ostali spavaju.Slusao bih druge dok govore,...i kako bih uzivao u sladoledu od cokolade.

Kada bi mi Bog poklonio komadic zivota,oblacio bih se jednostavno,izlagao potrbuske suncu,ostavljajuci otkrivenim ne samo tijelo vec i dusu.Boze moj,kada bih imao srce,ispisivao bih svoju mrznju na ledu,i cekao da izgreje sunce.Slikao bih Van Gogovim snom na zvezdama jednu Benedetijevu poemu,a Seratovu pesmu bih poklanjao kao serenadu u casu svitanja.Zalivao bih ruze suzama,da bih osetio bol od njihovih bodlji,i strastven poljubac od njihovih latica.....

Boze moj,kada bih imao jedan komadic zivota...Ne bih pustio da prodje ni jedan jedini dan ,a da ne kazem ljudima koje volim da ih volim.Uveravao bih svaku zenu i svakog muskarca da su mi najblizi i ziveo bih zaljubljen u ljubav.Dokazivao bih ljudima koliko grese kada misle da prestaju da se zaljubljuju kada ostare ,a ne znaju da su ostareli kada prestanu da se zaljubljuju.Deci bih darovao krila,ali bih im prepustio da sama nauce da lete.Stare bih poucavao da smrt ne dolazi sa staroscu vec sa zaboravom.Toliko sam stvari naucio od vas,ljudi...Naucio sam da citav svijet zeli da zivi na vrhu planine,a da ne znaju da je istinska sreca u nacinu savladjivanja litica.Shvatio sam da kada tek rodjeno dete stegne svojom malom sakom svoga oca da ga je steglo zauvek.Naucio sam da covek ima pravo da gleda drugog odozgo jedino kada teba da mu pomogne da se uspravi.Toliko sam toga mogao da naucim od vas ,premda mi to nece biti od vece koristi,jer kada me budu spakovali u onaj sanduk,ja cu na zalost poceti da umirem.

NAPOMENA-Markesovo oprostajno pismo prosledio je Milo Petrovic,filozof,koji je pre izvesnog vremena saznao da je G.G.Markes ozbiljno bolestan.Posredstvom jednog kubanskog prijatelja,Milo je dobio i potvrdu te vesti.Markes se povukao iz javnosti,a preko interneta je uputio ovaj kratki tekst oprostaja svojim prijateljima.
« Poslednja izmena: 10.08.2008. 16:24:38 dead »

Van mreže dead

• Extra član
  • *
  • Ugled: +27/-5
    • Pogledaj profil
« Odgovor #48 poslato: 10.08.2008. 16:20:45 »
Jebiga
« Poslednja izmena: 10.08.2008. 16:25:56 dead »

Van mreže zid

• Extra član
  • *
  • Ugled: +51/-46
    • Pogledaj profil
« Odgovor #49 poslato: 11.08.2008. 23:57:40 »
Jebiga
Genije!
Odavno nisam procitao nesto bolje.

Van mreže ivke

• Iskusan
  • *
  • Ugled: +12/-19
    • Pogledaj profil
« Odgovor #50 poslato: 14.08.2008. 14:50:18 »
ljubav
u se, na se i poda se

Van mreže sesili

• Poznat lik
  • *
  • Ugled: +1/-1
  • Pol: Žena
    • Pogledaj profil
« Odgovor #51 poslato: 14.08.2008. 14:56:43 »
E pa Ivke svaka ti cast ;D ;D

Van mreže zid

• Extra član
  • *
  • Ugled: +51/-46
    • Pogledaj profil
« Odgovor #52 poslato: 14.08.2008. 16:30:52 »
ljubav

hahhhahahahahahah majko presveta!

Van mreže stormy

• Iskusan
  • *
  • Ugled: +14/-9
    • Pogledaj profil
« Odgovor #53 poslato: 16.08.2008. 02:00:34 »
koja extra slika...i pomalo istinita... :D :D

Van mreže herc

• Iskusan
  • *
  • Ugled: +10/-1
    • Pogledaj profil
« Odgovor #54 poslato: 19.09.2008. 19:40:54 »
Ne...
Nismo mi bili ljubavnici...
Nikad...
Samo smo se ponekad malo gledali, kad nas nisu gledali...
I to je sve...
Oboje smo nosili na lančiću po polovinu jedne davno polomljene tajne, ali nismo pokušavali
da je sastavimo, ko zna zašto, i ta tajna lebdela je nad desetogodišnjim okeanom prošlog vremena kao
ukleta lađa...
Negde ovde daleko...
Negde tame blizu...
Ni na nebu, ni na zemlji...

dj.balasevic
Neki ljudi govore ono sta znaju, a drugi ljudi znaju sta govore!

Van mreže herc

• Iskusan
  • *
  • Ugled: +10/-1
    • Pogledaj profil
« Odgovor #55 poslato: 19.09.2008. 19:51:58 »
Te noći sam joj oćutao najlepše reći koje znam...
Jednom je rekla da bi sve dala da čuje to što oćutim, i otkrio sam joj tajnu o starom drvetu koje
raste na ničijoj zemlji između devet salaša, u fantazmagoričnoj oazi koja se u Sahari Žita priviđa samo
onda kad se to njoj prohte, tako da ni najprefriganijim geometrima nikad nije pošlo za rukom da je
osvoje svojim instrumentima...
I tako, obično u nekoj vedroj noći, roj Neizgovorenih Reči nepovratno odbegne iz košnice
misli, i u potrazi za novim mestom sumanuto pokušava da otkrije prečicu do najbližih zvezda, ali zna
se, još niko sem prevejane skitnice Pogleda nije uspeo da dospe do Tamo...
I onda, pred zoru, kad posustalo krenu da se stropoštavaju, Vetar probere najlepše, podmetne
pod njih svoje paperjaste uvojke, kao jastučiće, i nežno provuče finu četku te velike krošnje kroz svoje
kose...
I Neizgovorene Reči ostaju da trepere u lišću starog drveta zauvek, rekoh joj, kao miris tvoje
kose na mom češljiću od jantara...
"Zauvek?", pitala je uplašeno...
O, ne, ispravih se, izvini, zaboravio sam da "zauvek" ne postoji...
Jednog dana, dakako, strovaliće se i to stablo, oprljiće ga Oluja šenlučeći gromovima nad
ravnicom, složiće se kao kula od karata pod teretom Neizgovorenih Reči, ili polegnuti tiho i
neprimetno, kao kazaljke na tri i petnaest, ko će ga znati?
Ali naićiće čerga tog leta, i to ne Mečkari ili Džambasi, ni Gatari ni Korpari, nego Veseli
Svirači Tužnih Očiju, praćeni crnim kosovima iz visokih Prekodonskih stepa, i još izdaleka, uspravivši
se u sedlu, primetiće u gustoj travi naročitu račvastu granu boje majskog sumraka, od koje bi se mogla
izdeljati odlična viola?
I, više nego dovoljno godina kasnije, možda nečija, možda proseda, možda bez ikoga, ti ćeš
ugledati belog leptira na jorgovanu, i širom otvoriti prozore mameći ga da ti sobu opraši polenom i
prolećem. A ulicom će upravo prolaziti mali Cigan sa violom, videćeš samo drozdovo pero na šeširu
kako promiče za šimširom, i začućeš Neku Staru Dobru Nepoznatu Pesmu, koju prvi put slušaš, a
godinama je znaš...
I zaplakaćeš, istog časa...
I najzad shvatiti kako sam te voleo...

balasevic
Neki ljudi govore ono sta znaju, a drugi ljudi znaju sta govore!

Van mreže lola

• Novi na forumu
  • *
  • Ugled: +0/-0
    • Pogledaj profil
« Odgovor #56 poslato: 17.10.2008. 23:37:22 »
Ljubav je kAD DAS SRCE U NESTASICI MESA ;D

Van mreže jowana92

• Iskusan
  • *
  • Ugled: +7/-10
  • Pol: Žena
    • Pogledaj profil
« Odgovor #57 poslato: 18.10.2008. 00:22:27 »
Ljubav je kAD DAS SRCE U NESTASICI MESA ;D
:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

Van mreže ortodox

• Iskusan
  • *
  • Ugled: +2/-12
    • Pogledaj profil
« Odgovor #58 poslato: 29.10.2008. 22:13:24 »
  :)Nagna me ovo spominjanje mesa da napisem i ja koju o vecitoj temi.A stvarno su nam se uvalile u to nase osjecanje ili stanje mozda je bolje reci,termini kojima nije mjesto tu gdje jesu.Zamisli ti samo kukala ti majka samo termina koji oznacavaju tkz. vodjenje ljubavi.Djeco preskocite sledece rijeci:cerecenje,deranje,bubanje,taslacenje, odradjivanje i sta sve ne.Pomislio bi crni co'jek da je u mesnici,pa samo da naruci kilo p....ine.Kriza ziva,ali tako je.Manje gledanja na ljude kao krmece polutke i bice ljubavi garantujem ;D

Van mreže mister no

• Iskusan
  • *
  • Ugled: +16/-8
    • Pogledaj profil
« Odgovor #59 poslato: 30.10.2008. 11:57:51 »
ortodox,potpuno si u pravu,i ja mislim da rijeci;trtenje,taslacenje,utovar,klanfanje,zigovanje,sadzgavanje,i mnoge druge nisu adekvatne za vodjenje ljubavi.
problem je sto covjek mora da sazrije i fizicki i mentalno da bi mogao da vodi ljubav tj da dozivljava to tako.
naravno,treba mnogo da se iskristalise u svojim osjecanjima da bi to tako dozivio i uzivao.