Autor Tema: Klubska muzika  (Pročitano 25386 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže mi_loske

• Extra član
  • *
  • Ugled: +13/-11
  • Pol: Muškarac
    • Pogledaj profil
Klubska muzika
« poslato: 09.01.2008. 13:55:41 »
House, trance, techno, drum&bass, electro..... Koji volite pravac(ako volite upste!?;)) i zasto? ;D
« Poslednja izmena: 09.01.2008. 13:58:22 mi_loske »

Van mreže explorer

• Globalni moderator
  • Extra član
  • *
  • Ugled: +29/-30
    • Pogledaj profil
Odg: Klubska muzika
« Odgovor #1 poslato: 09.01.2008. 14:08:34 »
ja volim progressiv,jer je to po meni bas klupska muzika,jer jednostavno takvi su setovi da te polaku uvlace u ritam,znas ono kao drama zaplet,vrhunac,rasplet,e takvi su setovi u progresivu,mada nemam ama bas nista ni protiv ovih pravaca koje si nabrojao,malo mi je tehno bez veze,ali eto moze i to..

Van mreže hugo chaves

• Iskusan
  • *
  • Ugled: +7/-2
    • Pogledaj profil
« Odgovor #2 poslato: 09.01.2008. 16:08:12 »
ja ne razumijem uopste tu DZRM DZRM DZRM muziku....

ali poslije loza X lakse mogu svarit to nego pink muziku i odvratne pop zabavljace za siroke narodne mase sa isto tako priglupim i pateticnim tekstovima

Van mreže mi_loske

• Extra član
  • *
    • Pogledaj profil
« Odgovor #3 poslato: 09.01.2008. 16:57:20 »
ja volim progressiv,jer je to po meni bas klupska muzika,jer jednostavno takvi su setovi da te polaku uvlace u ritam,znas ono kao drama zaplet,vrhunac,rasplet,e takvi su setovi u progresivu,mada nemam ama bas nista ni protiv ovih pravaca koje si nabrojao,malo mi je tehno bez veze,ali eto moze i to..
Ok moze progressiv. ;) Meni u posljednje vrijeme najvise pase drum&bass (moderni jazz). Zestok je! Mozda je pomalo oskudan sa zvukom i ali zato ima najbrzi ritam i najzesci bas! 8) Ni meni techno ne odgovara previse je jednolican i bez melodije ali eto naveo sam ga ko opciju.
« Poslednja izmena: 09.01.2008. 17:00:05 mi_loske »

Van mreže zid

• Extra član
  • *
  • Ugled: +51/-46
    • Pogledaj profil
« Odgovor #4 poslato: 09.01.2008. 17:22:48 »
Znaci prije sam volio taj djavolji house i uopste te tehno verzije koje imaju izrazeniju melodiju nego ritam. Ali nakon dugogodisnjeg analiziranja opet sam se vratio na instrumentalnu muziku. Mogu biti zanimljivi eksperimenti sa kombinacijom  elektronskog zvuka i standardne gitarske postave, ali bez previse elektronike. Darkwood Dub je najbolja mjera za to.

Van mreže zid

• Extra član
  • *
  • Ugled: +51/-46
    • Pogledaj profil
« Odgovor #5 poslato: 09.01.2008. 18:19:27 »
Djavolji tehno, Svose tripozna muzika. Uglavnom se vezuje za gutanje X-rova i lokanje Red bull-a. Nema uopste socijalni karakter. Pozeljno je nabit one crne cvike i zatvorit oci i udri po individualnom tripu. Jos ako slusas onaj nesretni trens!?! Gore ti je posle njega nego da si isego 5 metara drva. Auuuuu cudna tripa vala majci bozijoj!
Slavica Cukteras i Seljo Kalac su najveci dram en bejz(i ajvar za ponijeti) a da oni toga nisu ni svijesni. A tek Seka Aleksic dram en kobasice-krtola bejz.
Sve su to pravci u toj muzici. Era ojdanic progresivni trens sa pasuljskom podlogom itd itd.
Ma sta god! Samo nek se djeca imaju na sta tripovat'

Van mreže explorer

• Globalni moderator
  • Extra član
  • *
    • Pogledaj profil
« Odgovor #6 poslato: 09.01.2008. 19:27:59 »
Bas nedavno sam gledao kako je nastao tehno.Dalas grad koji je pravljen za 5 miliona stanovnika,radi razvoja auto industrije,je naglo poceo da se raseljava i u njemu je ostalo oko 3 miliona stanovnika,i izgledao je pusto,a prostora za zurke na svakom koraku. A grad se poceo raseljavati radi robotizacije pogona za proizvodnju automobila,pa je veliki broj radnika ostao bez posla.I tako neka dva lika inspirisan zvukovima koje ispustaju roboti dok prave automobile,napravili su novi pravac u muzici i nazvali ga tehno,koji se omladini u Dalasu veoma dopao,jer su svi bili vec pod uticajem robotskih zvukova. Ostaje pitanje kako se kod nas nije zaceo drum&bass od silnog uticaja cekica sa Kovnice?

Van mreže mi_loske

• Extra član
  • *
    • Pogledaj profil
« Odgovor #7 poslato: 09.01.2008. 19:45:17 »
Bas nedavno sam gledao kako je nastao tehno.Dalas grad koji je pravljen za 5 miliona stanovnika,radi razvoja auto industrije,je naglo poceo da se raseljava i u njemu je ostalo oko 3 miliona stanovnika,i izgledao je pusto,a prostora za zurke na svakom koraku. A grad se poceo raseljavati radi robotizacije pogona za proizvodnju automobila,pa je veliki broj radnika ostao bez posla.I tako neka dva lika inspirisan zvukovima koje ispustaju roboti dok prave automobile,napravili su novi pravac u muzici i nazvali ga tehno,koji se omladini u Dalasu veoma dopao,jer su svi bili vec pod uticajem robotskih zvukova. Ostaje pitanje kako se kod nas nije zaceo drum&bass od silnog uticaja cekica sa Kovnice?
;D Mislim da je u pitanju Detroit a ne Dalas ali ajde.... sto bi reko Cane "Milanovac Mladenovac isti kurac"! Pa mogli smo i mi da smo mastoviti bili smislit neki cekic&bass ;) Ali Pink je sve upropastio.... :(

Van mreže mi_loske

• Extra član
  • *
    • Pogledaj profil
« Odgovor #8 poslato: 09.01.2008. 19:51:50 »
Djavolji tehno, Svose tripozna muzika. Uglavnom se vezuje za gutanje X-rova i lokanje Red bull-a. Nema uopste socijalni karakter. Pozeljno je nabit one crne cvike i zatvorit oci i udri po individualnom tripu. Jos ako slusas onaj nesretni trens!?! Gore ti je posle njega nego da si isego 5 metara drva. Auuuuu cudna tripa vala majci bozijoj!
Slavica Cukteras i Seljo Kalac su najveci dram en bejz(i ajvar za ponijeti) a da oni toga nisu ni svijesni. A tek Seka Aleksic dram en kobasice-krtola bejz.
Sve su to pravci u toj muzici. Era ojdanic progresivni trens sa pasuljskom podlogom itd itd.
Ma sta god! Samo nek se djeca imaju na sta tripovat'

Nije bas to tako, ja mislim da je elektronska muzika za inteligentne(nemoj me pogresno shvatit) i meni recimo nije potrebna nikava "sarena pilula" da bi se dobro proveo uz takvu muziku. Ako ima neki alkohol, ne obijam! ;)

Van mreže explorer

• Globalni moderator
  • Extra član
  • *
    • Pogledaj profil
« Odgovor #9 poslato: 09.01.2008. 22:19:29 »
Dalas,Detroit,Denver,isti djavo,ali u pravu si ja sam fulao,a tehno je bas napadna muzika,sa previse jednostavnim ritmom,i ako i probas da se provodis uz tehno mozes najvise pola sata,a tek da djuskas u ritmu,a za to treba biti maratonac.Drum&Bass je osnova svake muzike,pa i turbo folka,to je ritama sekcija za svaku vrstu muzike,e to ko zna da svira to je drama,eto bas taj darkvud dab i disciplina kicme.A onaj Fet Boj Slim je lik magistar muzicke kulture,a osnovni instrument mu je bass gitara,i eno pravi progressiv,i komercijalni hous.

Van mreže hugo chaves

• Iskusan
  • *
  • Ugled: +7/-2
    • Pogledaj profil
« Odgovor #10 poslato: 09.01.2008. 22:25:24 »
A onaj Fet Boj Slim je lik magistar muzicke kulture,a osnovni instrument mu je bass gitara,i eno pravi progressiv,i komercijalni hous.

I finansijer Brighton F.C kad nisu imali para .... car

Van mreže explorer

• Globalni moderator
  • Extra član
  • *
    • Pogledaj profil
« Odgovor #11 poslato: 09.01.2008. 22:29:27 »
Joj kad vidim ove teme<sta trenutno slusate> pa sledeca <sta non stop slusate> e kakav li je smisao i znacaj ovih tema samo da mi je znati,neka mi neko objasni?.Mene podsjecaju na <kaladont>.

Van mreže mi_loske

• Extra član
  • *
    • Pogledaj profil
« Odgovor #12 poslato: 10.01.2008. 16:58:50 »
A onaj Fet Boj Slim je lik magistar muzicke kulture,a osnovni instrument mu je bass gitara,i eno pravi progressiv,i komercijalni hous.

I finansijer Brighton F.C kad nisu imali para .... car
8)

Van mreže mi_loske

• Extra član
  • *
    • Pogledaj profil
« Odgovor #13 poslato: 11.01.2008. 16:19:57 »
Evo jos jedna! 8)

Van mreže explorer

• Globalni moderator
  • Extra član
  • *
    • Pogledaj profil
« Odgovor #14 poslato: 24.01.2008. 02:52:37 »
Sta je ljudi,niko nista ne pise,a mene ovi iz srednje skole pitaju,sta je klupska muzika, jesu li to navijacke himne?.