Konačno i ja da se predstavim
Ja sam Stojan Lojpur,zvani Nane,nezavisni kandidat za načelnika opštine Bileća.O sebi dajem sljedeće podatke :ROĐEN SAM 1959. godine u Čapljini ,gdje sam i završio osnovnu i srednju školu.Radio sam do rata kao poštar u Čapljini a od početka rata sam bio u vojsci RS do poslednjeg dana.Po završetku rata sam dugo bio bez posla da bi znatno kasnije počeo raditi kao poštar u Bileći.Radni odnos sam prekinuo 2006,uzevši otpremninu,iz određenih razloga.Napominjem,protiv mene nikada nije pokretan ni prekršajni ni krivični postupak.
Za kandidata za načelnika sam se prijavio vidjevši da se stanje u Bileći pogoršava iz dana u dan.Naime,u proizvodnji u Bileći je prije rata radilo oko 4600 ljudi .A danas...Praktično niko u proizvodnji. Za to ne optužujem nikoga.Narod zna šta je je i ko je doveo do ovoga.Tačno,bio je rat.Ali je bio i u Laktašima ,Banja Luci i Palama.Doduše,napravljena je ekološka sredina,Bilećanka je zagadjivala jezero,sad ga ne zagađuje,ne radi niko.Kovnica je dimila i lupala,niti dimi niti lupa niti koga hrani.Mlin je prašio,sada nema ni kapije na njemu.Treba li dalje?
Ponavljam,ne tražim krivce,neka se sami prepoznaju.Ali da ne bude da pričam samo šta je i kako rađeno.Da ne ispadne da pričam priču koju koriste svi do sada.Obećavam da ću u roku od dva mjeseca omogućiti zaposlenje najmanje dvadeset ljudi i odmah ću obrazložiti.Dvadesetak naših sugrađana se nalazi po staračkim domovima širom bivše Jugoslavije.Ti starački domovi posluju na komercijalnim osnovama i čeka se na red za prijem. Zar nismo u stanju da mi zaposlimo dvadeset ljudi koji će to raditi i od toga živjeti, tim prije što mi imamo uslovan a neiskorišten prostor u vlasništvu opštine-stari DOM JNA ,Bećaruša.Jesmo,imamo ljude na Birou i to je izvor egzistencije za dvadeset ljudi.Neka ne brinu za opremu,za to postoje sredstva.
Sljedeće,Bileća je jedno od rijetkih mjesta u kojima nema kapele.Zar su to velika sredstva?Budite sigurni da nisu i da se može završiti za 6 mjeseci.I tu je šest novih radnih mjesta.I to sigurnih kojima ne treba dotacija.Vjerovatno većini nije jasno zašto pričam o kraju a ne početku života.Pogledajte podatke i razjasniće vam se. U toku 2007 godine u Bileći je rođeno manje od 80 novorođenčadi a umrlo je preko stotinu ljudi.
Profesori stranih jezika na Birou,i to ovdje ima. ODMAH IH ZAPOSLITI DA VAN NASTAVE DRŽE KURSEVE ZAINTERESOVANOJ DJECI.Rezultate ćemo imati za pet godina a garantujem da se neće potrošiti ni jedna marka iz Budžeta.Pitate kako?Vidjećete da može a da roditelji ne uplaćuju ništa.
Šta bi neka druga opština dala da ima ovakvo jezero?ŠTA SE TU TEK MOŽE ISKORISTITI.I da ne nabrajam dalje.
I malo da se našalim .Renoviraćemo postojeću fontanu i izvršiti sinhronizaciju semafora.To postoji u opštinskim papirima a svi mi koji to ne vidimo moramo se sjetiti bajke o carevom novom odijelu.I sljedeće godine,na sto pedeset treću godišnjicu rođenja Nikole Tesle,osvijetlićemo ulicu u Bileći,koja nosi njegovo ime.
Pošto računam na znatnu podršku iz dijaspore,organizovaću autobuse koji će doći novoizgrađenim putem preko Čemerna,posjetiće Termoelektranu 2 u Gacku,gdje su radovi odmakli,zatim glasaju u Bileći.Poslije glasanja idu u posjeti hidrocentrali u Čepelici.Noćenje je u novosagrađenom naselju od 3000 ležajeva na Ivanjici,te odlazak avionom sa aerodroma na Zupcima.
I na kraju,ne trebaju mi glasovi SDSa,SNSDa,Radikala.PDP,DNS, niti bilo koga ko je zadovoljan. TREBAJU MI GLASOVI NEZADOVOLJNIH I ZATO ZNAM DA ĆU DOBITI MALO.NE ZNAM DA LI OVDJE UOPŠTE IMA NEZADOVOLJNIH.