Stvarno ne mogu a de ne odreagujem na prethodnih desetak postova, koji su uz svo duzno postovanje njihovih autora, toliko intelektualno plitki i nezreli sto je izuzetno zabrinjavajuce. Stoga po n-ti put ponavljam na ovom forumu da diskutujemo valjanim cinjenicama i argumentima a ne jeftinim politickim marketingom raznoraznih politickih partija i njihovih predstavnika, koji se u potpunosti svi zajedno u jednom slazu, a to je da ovom napacenom narodu Bilecu ne zele ni 10 procenata boljeg zivota i prosperiteta od onog sto pricaju na sav glas za sta ce da se zalazu.
Nego, evo ja sam bio na skoro svakom mitingu politickih subjekata koji egzistiraju proteklih dana i defiluju kroz nas grad, odvaljujuci bubne opne nevinom bileckom zivlju, koji je primoran da slusa gdje, kada i u koliko sati gostuju lokalni kvazi intelektualci i iznose svoje nebeske planova preporoda i dizanja na koljena posrnule bilecke privrede.
Bio sam i na mitingu SNSD-a, koga vidim ovdje mnogi spominju po tome koliko je bilo ljudi. Ja bih zamolio sve ove znalce, koji barataju ciframa da mi objasne, ali ozbiljno to da ucine, koliko od tih prisutnih ljudi (pa taman da ih je bilo 4000 nebitno) je bilo onih koji su bili prisiljeni direktno ili indirektno da dodju na taj miting mimo svoje volje. Da li je vama normalno, dragi sugradjani, da se jedna djeca sportisti zloupotrebljavaju jeftinim politickim metodama na taj nacin sto oblace stranacke majice, nose zastave i ostalo, bez obzira o kojoj se stranci radi. U Bileci je ovaj put prednjacio SNSD. Ili da te iste rekvizite nose ljudi koji traze zaposlenje ili neke druge vidove pomoci. Da li i ti Vladikse (koji si moj veliki drugar da tako kazem i decko koga izuzetno cijenim, jer si napravio nesto konkretno ovim sajtom) stajes na stranu SNSD-a svojim komentarima nesvjesno ponesen vaskolikom predizbornom atmosferom ili si do u detalje upoznat sa statutom, planom i programom djelovanja ove partije u republici, ali i na lokalu, pa na bazi toga si pristalica te partije. I kad sve saberemo dobicemo vise nego zalosnu sliku i rezultat imaginarne popularnosti jedne partije koja nastoji da se silom gaji medju gradjanima Bilece.
Da se razumijemo, ja ne zelim da branim jedne, a napadam druge partije. Za mene su oni svi tu negdje gledano globalno. Posmatrajuci pojedince mogu konstatovati da ima zaista kvalietnih ljudi na listama svih partija koji odista vrijede u svakom pogledu. Ali sta nam vrijedi kad se i oni utope u sive i beskrupulozne stranacke masinerije, pa i ako misle nesto dobro da urade ovom gradu a to ne odobrava vrh stranke onda im bolje i da ne misle, jer ako pocnu da se protivrjece "neprikosnovenom stranackom vrhu" bivaju "pusteni niz vodu".