Anketa

Koja je najbolja stranka u Republici Srpskoj?

SNSD
PDP
SDS
DP
SRS RS
NSP

Autor Tema: Najbolja stranka?  (Pročitano 63518 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže hadzibeg

• Poznat lik
  • *
  • Ugled: +14/-59
    • Pogledaj profil
Odg: Najbolja stranka?
« Odgovor #90 poslato: 01.09.2008. 04:14:18 »
Oooo merhaba zundelji,

Da kazem i ja koju pametnu

Mozda bi vam bolje bilo da pokusate nesto novo,da recimo glasate za SDA ili HDZ ili SDP

Ovo kazem jer se vama nista ionako nije promjenilo od izbora"92,osim sto ste samo po belaju i nagore otisli

Vidite da vas ovaj Dodik i kompanija foliraju,ja nekazem da su ovi Tihic,Silajdzic,Komsic,Covic sta bolji,ali brate probajte,mozda vam otvore tepiharu ili kovnicu,ko zna mozda bi da se dodvore vama Srbima i da zguze Dodika to i uradili, pa dosta ste i vi kamen vadili

Vi ionako nemate sta izgubiti,bio vam vlah,bio turcin vama se isto pise

Uzdravlju bili zundelji

Van mreže sremci

• Extra član
  • *
  • Ugled: +23/-10
  • Pol: Muškarac
    • Pogledaj profil
« Odgovor #91 poslato: 01.09.2008. 06:33:24 »
aferim efendija!
Boga mi te podrzavam,ko god da je na vlasti u Bileci isto ce biti obicnoj raji!Kad vec ne moze ova ekipa sa Ivketom,Bajom,Kuljom,Stolom,Tabom,S.A.F-om i ostalim na celu da naparavi neki pokret za Bilecu,okupi raju i pobjedi na izborima(sigurno bi pobjedili i zivot u Bileci napravili dosta boljim)onda je svejedno,i ovako i onako ce da profitiraju samo djeca guzonja i njihova malo bliza rodbina,sad ovi ili oni nama obicnoj raji je isto!Mogu nas malo lozit i obecavat posao dok im ne polijepimo plakate i donesemo glasove,a onda opet na stand by do sljedecih izbora.
Da dodju ovi tvoji zaposlio bi i ti valjda nesto raje sa foruma,reko bi koju dobru za nas!?
« Poslednja izmena: 01.09.2008. 06:40:01 sremci »
Neprijateljima treba neprekidno oprastati,jer je upravo to ono sto ih najvise ljuti!

Van mreže peca

• Extra član
  • *
  • Ugled: +4/-12
    • Pogledaj profil
« Odgovor #92 poslato: 01.09.2008. 06:40:30 »
Ma bi hadžibeg sigurno zaposlio nekog od nas.Pa na taj način bi se makar malo  odužio precima svojim.

Van mreže sremci

• Extra član
  • *
    • Pogledaj profil
« Odgovor #93 poslato: 01.09.2008. 06:51:35 »
Ma kraju sala,ja sam ubjedjen da bi prije nego ovi nasi!Sto,pa u Bileci se nikad nisu zaposljavali strucni i sposobni ljudi,rijetko kad.Rugate se Djoku kukicu i ekipi,pa i SNSD ima isti kadar(cast pojedincima i u jednoj i u drugoj stranci ima par sposobnih i dobrih ljudi koji bi kad bi se udruzili mogli nesto i da naprave)Hadzibeg bi sa foruma mogo da izabere odlican kadar na kojem bi mu i Slovenci pozavidili.Nebi zaposljavo ni po babu ni po stricevima,pametan je on,izabrao bi vjeruj mi.Druga stvar sto se on sprda i sto ovi nikad nece pobjedit,a i ja na cudan i rizican nacin pokusavam da ukazem na neke probleme u nasoj nam Bileci,mogli bi ovi dezurni kriticar da ospu i drvlje i kamenje po meni i izvku svasta iz konteksta,i ako znaju da sam u pravu i sta sam htio da kazem!
« Poslednja izmena: 01.09.2008. 06:54:28 sremci »
Neprijateljima treba neprekidno oprastati,jer je upravo to ono sto ih najvise ljuti!

Van mreže Nigger Gruja

• Extra član
  • *
  • Ugled: +33/-27
  • KOJEKUDE SERBI JAHRASTAFARAI
    • Pogledaj profil
« Odgovor #94 poslato: 01.09.2008. 17:29:48 »
Uh, ovo Što koristi ovaj tzv beg >:( je mnogo jače od dovlinog kreka, (kako reče makaay-u) jer ovaj nikako nedolazi u dodir sa realnošću. :D :D :D :D On nikako da skonta da se kod tamonjih  u federaciji nije ništa promjenilo od rata, isti ljudi (SILAJDžIĆ, LAGUMDŽIJA I OSTALI ALIJIĆI) a da su sekod nas promjenili ljudi na vlasti i da ih kulturno karaju i ušia im zavrću. I dobro reče oni bi se i s crnim đavaolom u guzu, samo da naude Republici Srpskoj i Dodiku i svima nama  , al im se neda i neće im se nikad više pružiti šanasa da ponovo dahije budu.Jes ima kod nas u bileći problema i ima ih svugdje manje ili više, ali vjerujte da sam po svim gradovima i u federaciji gledo mase ljudi kako prebiru po konjtenjerima, dok toga hvala Bogu nema u Bileći,barem nije bilo dok sasm ja bio tamo, jes da ima i ploče i svega ali snalazi se veseli narod nekako. A i prošlo je vrijeme kad su bilećom harali Jaganjci, Čame i još tamo kakvi. A ovo oko pokreta za bileću neskontah jel to osnovano ilije u planu. Nadam se samo da nije opet priča "ajmo mi na budžet, ja ti i ovi oko nas, pa će za nekoliko ljeta bit samo fizički bolji od pomenjanog Kukića i kompanije. I skreno se nadam da nije opet to!
If you know your history
Then you would know where you coming from
Then you wouldn`t have to ask me
Who the heck do I think I am

Van mreže sremci

• Extra član
  • *
    • Pogledaj profil
« Odgovor #95 poslato: 01.09.2008. 17:52:49 »
ma nije to u planu,nego je meni,a nadam se svima vama bilo milo kad bi neko od ljudi koji su zavrsili faks i vratili se dole,a i ovi koji nisu a sposobni su,urade nesto zajedno.Pun je kurac narodu vise laznih obecanja i svih malverzacije koje idu uz Bilecku politiku.Pa mladi ljudi zeljni rada i dokazivanja,a usput normalni mogli bi da naprave tri puta vise nego aktuelna vlast.Ljudi u Bileci nemaju za koga da glasaju kad ni opozicija nema bolji kadar i rjesenje za situaciju.Kunem ti se kad bi se napravila anketa u Bileci da bi uvdjeli da bi skupili bruku glasova,samo kad bi bili dobro organizovani.Samo mladi ljudi na celu sa iskusnim Nikolom Asanovicem(on voli omladinu i Bilecu a posten je covjek i nije seljak , sigurno bi svojim iskustvom i savjetima dosta pomogao pomogao i bio glas razuma kad bi ih sve to ponijelo),ubjedljivo bi pobjedili!Ja tako imam vremena pa razmisljam o takvim stvarima,vjeruj mi kad bi neko smogo snage da se upusti u tako nesto napravio bi pravu stvar za Bilecu!
Ti bolan grujo mozes zavrsit sest fakultetai nikad neces dobit posao u Bileci,jer si izbjeglica i nemas nikog da te pogura,isto kao i ja i milion drugih(ne mislim samo na izbjeglice vec na sve gradjane Bilece koji su posteni i nemaju vezu ili pare da plate posao).E vidis kad bi bilo nesto od ovoga za sta se ja zalazem,siguran sam da bi neko od ovih mladih i kreativnih ljudi prepoznao i moj i tvoj potencijal i iskoristoi ga za dobro Bilece i njenih gradjana.

Van mreže kuksi

• Iskusan
  • *
  • Ugled: +16/-4
    • Pogledaj profil
« Odgovor #96 poslato: 01.09.2008. 19:19:58 »
Ja ljudi mislim da je u Bileci vise omladina senilna nego stariji. Zasto? Pa, jednostavno nakon svakih izbora, bez obzira kakvog karaktera bili, omladina bude zaboravljena a pregrst datih obecanja od strane lokalnih vlastodrzaca bude zaboravljena. A ti isti mladi ljudi na sledecim izborima vjeruju u iste price i istim ljudima zaboravljajuci da su ih vec lagali. I naravno opet budu slagani. To je neshvatljivo, apsolutno! Ili mozda nije, ipak je to Bileca.
Uzmite liste kandidata za odbornike na predstojecim izborima, pa cete vidjeti koliki je broj mladih ljudi na tim listama, koliko od njih uopste zna za sta se njihove partije zalazu i koliki broj njih ce tim politickim angazmanom da rijesi svoju egzistenciju. Ja mislim da ce vise da ih bude zloupotrijebljeno u politicke svrhe, nego onih sto ce da rijese svoje trenutne probleme, prvenstveno problem zaposlenja. A kad tim istim ljudima das prijedlog da se okupe pod jednom idejom i jednim ciljem, pocnu da negoduju, protivrjece i ismijavaju takav prijedlog. Ironija. Istina je da na listama ima znacajan broj veoma obrazovanih, strucnih i iskusnih starijih osoba, koji zasluzuju paznju, ali vjerujte da su ti ljudi u svojim strankama na samoj margini i ne pruza im se dovoljno prostora da se pokazu, jer bi na taj nacin ugrozili intelektualne politicke bilecke gromade i bacili ih u sjenku. Kada bi takvi ljudi i mladi bili okupljeni oko jedne ideje i jednog cilja to bi bio pun pogodak. A ovako, ne ostaje nam nista nego totalni mrak....
Uzmite kandidate za nacelnika Bilece i recite za koga glasati i zbog cega.
Imamo kandidata koji je proizvod lokalne sprdacine ljudi koji su se kroz politiku okoristili u prethodnom periodu, pa im sada ne preostaje nista nego da zbijaju sale i da se sprdaju. Mozda je u redu, a mozda i nije. Ja mislim da nije.
Zatim imamo jednog starca od 70 ljeta, koji treba da bude nacelnik u tim godinama. Funkcija prvog covjeka opstine zahtjeva veliku pozrtvovanost i dinamicnost na poslu, a izgleda da je ovaj kandidat toliko vitalan i spreman na buduce izazove. Svaka cast!
Imamo covjeka koji je na vlasti niz prethodnih godina. Mnogi ce Bilecani reci da nije los covjek, ali je mozda los nacelnik, ako se nista u Bileci nije promjenilo na bolje u toku njegovog mandata. A mozda nije kriv on nego njegov uzi krug saradnika, clanovi "jagnjecih brigada", i da ne nabrajam dalje.
I imamo jednog odlicnog profesora, a da li bio i odlican nacelnik pitanje je.
I naravno jos jedan starac, veoma upecatljiv i sa zavidnim rezultatima iz komunisticke ere. Ali je pitanje koliko je on shvatio da je ovo novo vrijeme, a ne vrijeme komitetskih shvatanja i djelovanja. Koliko je shvatio, ne zna se, ali se zna da je spreman na nove izazove, sto je i potvrdio kandidaturom.
Dragi Bilecani, vidimo da imamo obilatu listu "kvalitetnih" ljudi, a ja ipak mislim je izbor mali ili bolje reci nikakav. Ali nema veze omladino glasajmo za ove stare, sa njima ce nam biti isto ili gore, njima ce biti super, odlicno maltene fantasticno, pa cemo onda "vabiti rogu" naredne cetiri godine, nakon toga ce nas malo drmnuti iz sna istim obecanjima, jer ista su se pokazala veoma uspjesnim i bez roka trajanja, te onda opet isto sa istim likovima u iste bojeve, iste pirove pobjede i tako sve redom.
Srecno!
Zivot je kao pepeljara: dok je cist i lep, dotle je prazan i nema smisla !

Van mreže sremci

• Extra član
  • *
    • Pogledaj profil
« Odgovor #97 poslato: 01.09.2008. 19:56:01 »
Istina je da je mlade ljude u Bileci tesko ujediniti i okupiti oko jedne ideje,ali nije i ne moguce.Sto kazes svi smo vise utuceni i umorni od obecanja i laganja,kao i svega sto se desava na politickoj sceni u toj nasoj napacenoj i iscrpljenoj(kosto smo i sami) Bileci,pa su svi izgubili volju za bilo sta.
Poznato mi je da si ti jedan od rijetkih koji je nekom srecom na posten nacin dobio zasluzeni posao,ali sam siguran,znajuci da si elektrotehniku zavrsio u roku,prosjekom preko devet,da bi mogao i da das vise da ljudi iz vlasti imaju razumjevanja i malo manje gledaju sebe i svoj dzep.
Ti moras da se pravdas na foromu zbog toga sto je sva infrastuktura u Bileci i BiH losa i ti dalekovodi i te trafo stanice,pa nisi ti kriv,krivi su ljudi koji su tu radili proteklih 30 godina,kao i rukovodstvo na republickom nivou,ti radis pola godine i dajes sve od sebe,siguran sam u to!Sta ces bolan kad vlast sputava omladinu,ubija svu kreativnost u nama,loze nas nekim nacijonalizmom a nemaju ni dan ratista,treba im je preuzeti na bilo koji nacin,ne birati sredstva inace smo u kurcu!
Mene samo cudi kako narod tako slijepo vjeruje i ne vidi sta se desava oko nas i kako se lose zivi,pa u Bileci nikad niko nije strajkovo,osim kad su veselog Celu optuzili za silovanje.Meni ne ide u glavu da niko ne protestvuje,tacno ce neko poludjet i jade neke napravit dole ako se sta ne promjeni.Ima bolan fine,kulturne,obrazovane omladine koja zivi dole,treba to iskoristit!!!Pa zar nije bolje da ljudi koji vole grad i koji su strucni i mogu nesto da urade budu na vlasti,a ne da kao sad ne dolaze do izrazaja od "jagnjece brigade".

Van mreže Nigger Gruja

• Extra član
  • *
    • Pogledaj profil
« Odgovor #98 poslato: 01.09.2008. 22:43:24 »
I tako dok mi fino pričamo drugi nam "uzimaju" još 4 godine života. U pravu ste potpuno i sremci i kuksi
ali jedna letargija bilecke omaldine je mnogoteže izliječiva nego što mislimo,nažalost. A ima tu dosta sitnih stvari
u maloj sredini koje još više koče stvari, evo ja prvi nebi glasao ni za taj famozni pokret maldih ako bi vidjeo da je to opet samo jedan uski krug ljudi koji namješta stvari jedan za drugog,ma kolko oni mladi bili. Jedina je dakle šansa da se to baš pošteno odradi i da napokon izadje neki impuls iz svega toga. Ali takvi smo mi izgleda, po onoj čuvenoj anegdoti, "valja praviti revoluciju" reče grof, zjevnuvši :( Pasivnost i pasivnost a za 4 godine Bože zdravlja svašta se desi a i svimi nećemo imati snage ni volje možda da pričamo o ovome a kamoli nešto drugo.
If you know your history

Van mreže S.A.F.

• Globalni moderator
  • Extra član
  • *
  • Ugled: +27/-34
    • Pogledaj profil
« Odgovor #99 poslato: 02.09.2008. 12:29:09 »
Nije ljudi tragična letargija samo nas omladine, mada to nam ovako najviše upada u oči. Ista situacija je i kod tzv. zrelih ljudi od recimo četrdeset-pedeset godina. Ili su članovi stranki i gledaju svoj uski interes ili ih politika uopšte ne interesuje. Dakle šta nam ostaje? Ostaju nam penzioneri. Republika Srpska ima ogroman procenat penzionera u odnosu na broj zaposlenih, a pri tome se zna da ta armija penzionera, redovno i revnosno izlazi na izbore i jednostavno mnogo toga od njih zavisi, osim njih jedino su još redovni glasači ostala bratija sa budžetskih jasala tipa zdravstvo, prosvjeta itd. Nije da imam nešto protiv starijih ljudi pogotovo ne protiv onih koji žive odnosno preživljavaju od penzija, ali jednostavno ništa se neće promjeniti dok ne dođu svježiji ljudi koji nisu zatrovani jeftinom političkom dogmom uz još uvjek prisutni strah od komiteta. Strašno je da se i pred ove izbore ovom jadnom narodu priča kako će se pokrenuti Bilećanka i Kovnica. Žalosno je da 60% ljudi u gradu nije svjesno da su sad i Bilećanka i Kovnica privatne firme i da jedini koji mogu da ih pokrenu su njihovi vlasnici. Moram još da konstatujem da čak i u pogledu jeftinijh političikih obećanja nazadujemo. Pred prošle izbore sav grad je asfaltiran, i nije bilo rupe na ulicama koja nije zakrpljena, dok ovaj put dobijamo samo farbanje zebri, raskrsnica itd. Pitam se šta ćemo dobiti za četiri godine?

Van mreže zid

• Extra član
  • *
  • Ugled: +51/-46
    • Pogledaj profil
« Odgovor #100 poslato: 02.09.2008. 17:53:13 »
Vruca politicka jesen.
Da ne ponavljamo istu pricu, generalno se slazem sa svim predhodnicima. E sad konkretno ne znam kako stvari stoje posto dole nisam vec duze vrijeme. Mislim da je Kuksi dao sveobuhvatnu analizu tog "Vrzinog kola". I sto mi je bilo smjesno, a ne znam sta znaci , ali vrlo dobro zvuci "vabiti rogu". Nego da se uozbiljimo.
Ja bi jos dodao, da ne treba zanemariti iskustvo i znanje sredovjecnih i starijih ljudi, ali ne ovih koji su trenutno prisutni. Siguran sam da ima postenih i znanih ljudi koji su mozda na marginama ili su takodje izgubili volju da nesto mogu da promjene, sto je ujedno i najlaksa pozicija. Njih treba mobilisati i takodje  mlade agresivne ljude u jednu politicku opciju, koja moze povuci naprijed. Za lokalnu zajednicu uopste nije vazno koja je to stranka i ideologija, vazno je samo da su ljudi posteni, ambiciozni i da VOLE SVOJ GRAD. Neka to bude udruzenje oko Zora festa ili Nane ili Hadzibeg nije bitno. DAnas su mozda mnogi skloni da minorizuju sta je recimo Ejup Kapidzic  uradio za grad. Sta je Bileca bila posle drugog svijetskog rata? I sta je postala za narednih 35 godina? I neka mi zamjeraju dezurni desnicari koliko hoce, bio je to zlatni period procvata za Bilecu. E sad, moja poenta nije ni ideoloska ni politicka, nego motivacijska. Treba ljudima nesto od tog poleta i vjere u napredak. Dobro, nije ovo vrijeme radnih akcija ni parola "fabrike radnicima..." Ali ljudima treba vjera i svijest da to mogu da urade jer su to vec jednom uradili. Oni ili njihovi roditelji. A ne da se drze u stanju letargije bez nade, ideje i cilja. Kao ona dvojica koji non stop piju pivo i duvaju na krovu solitera na Novom Beogradu iz filma "kad porastem bicu kengur".
Nije lako ali nije ni nemoguce. 

Van mreže S.A.F.

• Globalni moderator
  • Extra član
  • *
  • Ugled: +27/-34
    • Pogledaj profil
« Odgovor #101 poslato: 02.09.2008. 19:47:04 »
Vidi se da nisi odavno bio ovamo :). Što se tiče druga Kapidžića, ja lično ne smatram da je uradio bilo šta više ili manje od bilo kog svog prethodnika ili naslednika u tom kako danas volimo reći komunističkom periodu, osim što je izgradio mini kult ličnosti. Doduše savremenika i saboraca druga Ejupa ima još aktivnih, jedan je čak trebalo da bude kandidat za načelnika na ovim izborima, ali se od toga odustalo. Doduše svi ti mastodonti socijalizma danas izgledaju tužno i smiješno, nenavikli da bilo šta urade na sopstvenu odgovornost i bilo kakav rizik preuzmu na sebe, čekaju odgovore od komiteta a komiteta više nema.
E stvarno sam se iznervirao danas kad sam vidio ove što farbaju po ulicama. Em što to znači da ništa drugo nećemo dobiti pred izbore, em što farbaju u po bijela dana, iako se to u normalnim gradovima radi po noći kad nema saobraćaja (čak se i u Bileći dosad tako radilo). Vjerovatno zbog toga da slučajno ne bi nekome promaklo to što oni rade, ovako pošto je svako svojim očima vidio majstore na djelu mogu se pozivati na to iz punih usta u jeku kampanje. Čudi me samo što nisu sačekali četvrtak ujutro tad je još veća gužva.

Van mreže darko

• Novi na forumu
  • *
  • Ugled: +3/-2
    • Pogledaj profil
« Odgovor #102 poslato: 05.09.2008. 16:17:53 »
Vruca politicka jesen.
Da ne ponavljamo istu pricu, generalno se slazem sa svim predhodnicima. E sad konkretno ne znam kako stvari stoje posto dole nisam vec duze vrijeme. Mislim da je Kuksi dao sveobuhvatnu analizu tog "Vrzinog kola". I sto mi je bilo smjesno, a ne znam sta znaci , ali vrlo dobro zvuci "vabiti rogu". Nego da se uozbiljimo.
Ja bi jos dodao, da ne treba zanemariti iskustvo i znanje sredovjecnih i starijih ljudi, ali ne ovih koji su trenutno prisutni. Siguran sam da ima postenih i znanih ljudi koji su mozda na marginama ili su takodje izgubili volju da nesto mogu da promjene, sto je ujedno i najlaksa pozicija. Njih treba mobilisati i takodje  mlade agresivne ljude u jednu politicku opciju, koja moze povuci naprijed. Za lokalnu zajednicu uopste nije vazno koja je to stranka i ideologija, vazno je samo da su ljudi posteni, ambiciozni i da VOLE SVOJ GRAD. Neka to bude udruzenje oko Zora festa ili Nane ili Hadzibeg nije bitno. DAnas su mozda mnogi skloni da minorizuju sta je recimo Ejup Kapidzic  uradio za grad. Sta je Bileca bila posle drugog svijetskog rata? I sta je postala za narednih 35 godina? I neka mi zamjeraju dezurni desnicari koliko hoce, bio je to zlatni period procvata za Bilecu. E sad, moja poenta nije ni ideoloska ni politicka, nego motivacijska. Treba ljudima nesto od tog poleta i vjere u napredak. Dobro, nije ovo vrijeme radnih akcija ni parola "fabrike radnicima..." Ali ljudima treba vjera i svijest da to mogu da urade jer su to vec jednom uradili. Oni ili njihovi roditelji. A ne da se drze u stanju letargije bez nade, ideje i cilja. Kao ona dvojica koji non stop piju pivo i duvaju na krovu solitera na Novom Beogradu iz filma "kad porastem bicu kengur".
Nije lako ali nije ni nemoguce. 
Ima dosta elemanata u kojima te podrzavam, tacnije vecina!
Al' to za druga Ejupa, mogu samo da prokomentarisem "jada nasih nidje nema"!, to za Ejupa da je napisao hadzibeg do jada je!!!
« Poslednja izmena: 05.09.2008. 16:28:33 darko »

Van mreže Nigger Gruja

• Extra član
  • *
    • Pogledaj profil
« Odgovor #103 poslato: 06.09.2008. 11:25:04 »
Evo da kažem onima koji su se pitali šta će se još uraditi u gradu kako bi se nešto uradilo pred izbore za šačicu glasova, raspisan je tender za nabavku saobraćajnih zankova prije nekih mjescipo (možda su veći  postavljeni)! ;D Hm dakle šta se buni nezdaovoljni narod kada je još jedna "kapitalna"inevsticija( nekih tridesetak znakova) došla u našu opštinu pored farbanja ulica! A S.A.F:-e!? ;D ;D ;D
If you know your history

Van mreže BaNiX

• Start moderator
  • Urednik
  • *
  • Ugled: +149/-112
  • Forum je naš
    • Pogledaj profil
« Odgovor #104 poslato: 06.09.2008. 11:31:03 »
Evo da kažem onima koji su se pitali šta će se još uraditi u gradu kako bi se nešto uradilo pred izbore za šačicu glasova, raspisan je tender za nabavku saobraćajnih zankova prije nekih mjescipo (možda su veći  postavljeni)! ;D Hm dakle šta se buni nezdaovoljni narod kada je još jedna "kapitalna"inevsticija( nekih tridesetak znakova) došla u našu opštinu pored farbanja ulica! A S.A.F:-e!? ;D ;D ;D
Ovi jadnici stvarno misle da ce obrlatiti narod da glasaju za njih ovim sto rade prije izbora. :D :D