Da je nekim slucajem Bileca neka razvijena sredina, i da su nam svima mjesecna primanja prko 3000 km, vjerujem da ni 20% ljudi u njoj ne bi znalo ni kako se zove nacelnik opstine, a ne ko su kandidati za nacelnike i odbornike u lokalnoj skupstini,i u tome slucaju kandidatura Nanetova bi prosla potpuno ne opazeno, uz komentar da je to dobra zajebancija(jer sve je predmet zajebancije),ovako, u ovome stanju u kome se danas nalazi Bileca, ovo je izrugivanje ne samo sa vlastima nego sa kompletnom politickom scenom u Bileci, ali i udarac narodu koji jedva krpi kraj sa krajem, pogotovu narod pogadja to sto jedan dobrostojeci doktor finansira tako nesto.
Medjutim, posto dobro poznajem desavanja u Bileci, moram i da objasnim kako je doslo do ovoga.
Ovi malo stariji sjetiti ce se da je Nane prikuplao potpise i prije nekih osam devet godina, nosio je neku svesku i u nju skuplao potpise da se kandiduje za nacelnika, a sa druge strane sveske upisivao one neke stihove i poslovice.
Znaci da je ta ambicija nastala bas u Nanetovoj glavi.
Tada je jos vazio onaj zakon prema kome svaki kandidat dobija po 20 000 km iz budzeta i od medjunarodnih organizacija za svoju kampanju, ako skupi potpise i preda svoj plan i program, ma koliko taj plan i program bili nebulozni.(sjetite se Aca Bubala iz Trebinja i plakata Ne obecavam nista!! RnR zauvijek!!! )
Za ove izbore Nane je vrlo lako skupio 300 potpisa( sad se malo zapitajte i ko su ljudi koji su mu potpisali, znam da ih ima sada i na ovome forumu koji kukaju sto se kandidovao, a tada su mu bez i malo zatezanja dali svoj potpis za kandidaturu).
Tek poslije toga je ova grupa privrednika uzela da sponzorise njegovu kampanju koja kosta oko 3000 km od kojih ako predje cenzus dobija iz budzeta 2000 km, ali nemoj te misliti da Nane ne bi to sam ulozio, jer sad vam je vec poznato da je dobio otprmninu od 21 000 km iz Telekoma.
Ali sta je navelo ove ljude da formiraju taj Nanetov tima , stvarno ne znam, ali sada vidim da je mozda i bolje tako, da kada se vec kandidovao i kada i onako nema nikakvih sansi da bude nacelnik, dobro je onda sto je ipak neko razuman napisao njegove govore na javnim nastupima, kupio mu odijelo itd... Pa za sada ti nastupi i nisu toliko lose predstavljeni, mislim da neko ko nije iz Bilece kada je gledao predstavljanje Nanetovo na RTRS-u i nije moga da vidi bas sliku koju mi vidimo, i nije mogao da kaze da je ta Bileca bas tako jadna. A zamislite samo da je Nane sve sam radio i da se pojavio u onome bijelom odijelu sa flekom na kragni....
Znam i to da su dr Babic, Mato Uljarevic, i ovaj Popadic iz Hidrogradnje mogli da budu cak bezobrazni pa da ga kandiduju za odbornika, pa zamislite samo onda ovu situaciju u skupstini 10/10 i Nane kao dvadest prvi odlucuje o svakoj tacki rada skupstine, sto je veoma realno da se desi, a i vidjecemo da ce Nane da predje cenzus za odbornika.
Eto mozda je sreca i to sto nije kandidovan nego za nacelnika pa u skupstinu nece moci da udje.
Evo jos da navedem jedan dio Nanetove kampanje koji sam saznao, a to je da je obezbijedjen neki stari automobil bez krova u kome ce Naneta provozati kroz grad i to vjerovatno u Cetvrtak ( ne znam tacan datum) a u prtnji nekolika dzipa i ovi klinci sto vozaju skutere po gradu, i dok povorka bude prolazila obezbijedjeno je 500 karanfila koje ce opet klinci bacati isprepred vizila u kome bude sjedao Nane.