Autor Tema: Ljubav je...?!  (Pročitano 58272 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže mister no

• Iskusan
  • *
  • Ugled: +16/-8
    • Pogledaj profil
Odg: Ljubav je...?!
« Odgovor #75 poslato: 03.11.2008. 16:17:33 »
opet,se isto ponasas tj prepires bez potrebe.navodis samo lose primjere u relaciji cura-momak i iscrpno opisujes sve te slucajeve,a nikakvu poentu i svoj stav nn izmosis samo kuloarske,provincijske price.
smizlo,ne znam kakva ramena imas ali prosiri svoje postove svojim stavovima i onim sto ti mislis i osjecas ,pusti gluposti o kojima pises.nemoj ti da budes sudija tim ljudima koji imaju uzasan odnos izmedju sebe.
pozz

Van mreže hercdama

• Novi na forumu
  • *
  • Ugled: +1/-1
    • Pogledaj profil
« Odgovor #76 poslato: 03.11.2008. 22:18:20 »
Slazem se sa Mister No.
Smizlo ti delujes kao da si zrtva lose veze ili si imala neko lose iskustvo u ljubavi. Ako gresim, ispravi me. Ali nisi jedina..ljudi kriju kada im je tesko u vezi ili nakon raskida, ne shvatajuci da je to samo zivot, svakodnevnica. Bas nasuprot tome, ruzne stvari koje drzimo u sebi i potiskujemo ih duboko u sebe treba da podelimo sa dragim ljudima i izbacimo iz sebe negativnu energiju a zadrzimo naucenu lekciju ( pa i trac uz kaficu sa prijateljicama u tim trenutcima sluzi... :)
Losih veza ima u svakom gradu,drzavi,medju pripadnicima svih vera i rasa. Takodje ima srecnih veza i brakova. Ja sam licno dosta proputovala u zivotu i upoznata sam sa tom cinjenicom, tako da mogu da tvrdim da problem nije samo u Bileci. Nisam nikada bila u Bileci i ne poznajem mentalitet tvojih sugradjana, ali sam sigurna da uz kompromis i razumevanje ljudi mogu da postignu zeljeni cilj, pa tako nije neophodno da sa verbalnog sukob prelazi i u fizicki. Da je to resenje onda bi se nas Sef spoljnjih poslova, Vuk Jeremic, neprestalno tukao po svim mogucim sastancima da nesto postigne za nasu drzavu, tj. za Srbiju. Bilo kako bilo, stranac ti nikada ne moze biti bolji od tvog (posto kudis Bilecane), niti ces u njegovom domu biti prihvacena i postovana od strane familije onako kako bi bila gledana u kuci svog, tj. u Hercegovini. Po mom misljenju, a nadam se da ce se i drugi sloziti, ni Srbijanci a ni Vojvodjani , pogotovo, nisu ni priblizno muzevni kao nasi muskarci ( poreklom sam iz Herc.), niti im se u kuci zna ko je musko a ko zensko.
Glavu gore i samo samouvereno. Zivot je lep ako ga covek posmatra sa lepse strane, a nova ljubav ce da se pojavi kada je najmanje ocekujes. Cim prorade prvi leptirici, to je to:) uz lep i mio osmeh, sve se da resiti.
Pozdrav svima!

Van mreže djeturum

• Extra član
  • *
  • Ugled: +19/-30
  • Pol: Žena
    • Pogledaj profil
« Odgovor #77 poslato: 03.11.2008. 22:42:32 »
tako je bila vesela, sve si ti u pravu nego nema vajde da to ti smizli objasnjavas..
pozdrav KAT
dobro je sve , samo da ne baje na BILECU..
« Poslednja izmena: 03.11.2008. 22:48:44 ekser »

Van mreže vukasin

• Novi na forumu
  • *
    • Pogledaj profil
« Odgovor #78 poslato: 05.11.2008. 14:49:46 »
Slazem se sa Mister No.
Smizlo ti delujes kao da si zrtva lose veze ili si imala neko lose iskustvo u ljubavi. Ako gresim, ispravi me. Ali nisi jedina..ljudi kriju kada im je tesko u vezi ili nakon raskida, ne shvatajuci da je to samo zivot, svakodnevnica. Bas nasuprot tome, ruzne stvari koje drzimo u sebi i potiskujemo ih duboko u sebe treba da podelimo sa dragim ljudima i izbacimo iz sebe negativnu energiju a zadrzimo naucenu lekciju ( pa i trac uz kaficu sa prijateljicama u tim trenutcima sluzi... :)
Losih veza ima u svakom gradu,drzavi,medju pripadnicima svih vera i rasa. Takodje ima srecnih veza i brakova. Ja sam licno dosta proputovala u zivotu i upoznata sam sa tom cinjenicom, tako da mogu da tvrdim da problem nije samo u Bileci. Nisam nikada bila u Bileci i ne poznajem mentalitet tvojih sugradjana, ali sam sigurna da uz kompromis i razumevanje ljudi mogu da postignu zeljeni cilj, pa tako nije neophodno da sa verbalnog sukob prelazi i u fizicki. Da je to resenje onda bi se nas Sef spoljnjih poslova, Vuk Jeremic, neprestalno tukao po svim mogucim sastancima da nesto postigne za nasu drzavu, tj. za Srbiju. Bilo kako bilo, stranac ti nikada ne moze biti bolji od tvog (posto kudis Bilecane), niti ces u njegovom domu biti prihvacena i postovana od strane familije onako kako bi bila gledana u kuci svog, tj. u Hercegovini. Po mom misljenju, a nadam se da ce se i drugi sloziti, ni Srbijanci a ni Vojvodjani , pogotovo, nisu ni priblizno muzevni kao nasi muskarci ( poreklom sam iz Herc.), niti im se u kuci zna ko je musko a ko zensko.
Glavu gore i samo samouvereno. Zivot je lep ako ga covek posmatra sa lepse strane, a nova ljubav ce da se pojavi kada je najmanje ocekujes. Cim prorade prvi leptirici, to je to:) uz lep i mio osmeh, sve se da resiti.
Pozdrav svima!
[/quote
Nije mi jasno odakle sebi uzimas za pravo da drugima solis pamet?!
Pa posto "Smizla"ukazuje na lose stvari u Bileci,onda joj ti kontriraj tako sto ces pisati o lijepim stvarima u ovom gradu,ako ih uopste ima...I ne bih rekao da nisi bas iz Bilece :zvizduk:
Moj stric radi kao dr u Bileckom Domu zdravlja i kako mi on kaze,nisu rijetki slucajevi tamo da momak nanese tjelesne povrede djevojci i dovede je u bolnicu pod prijetnjom da ne smije kazati ko joj je nanio ozlede!
Ja zivim u Pg,ali sam 20god.proveo u Bileci i znam kakvo je tamo stanje.
A ti mi ovdje pricas o zrtvama losih veza i bla bla bla,mozda si vidovita pa nam ostavi broj telefona da ti se obratimo u slucaju kakvih problema...ma nemam rijeci stvarno si infarkt...hocu reci srce!
Pozdrav svim aktivnim Forumasima!

Van mreže hercdama

• Novi na forumu
  • *
    • Pogledaj profil
« Odgovor #79 poslato: 05.11.2008. 15:29:29 »
Vukasine, to je samo bio moj komentar koji drugi ne moraju da uvaze. Ono sto sam ja zelela da iznesem jeste da ako su momci iz svih gradova i mesta Hercegovine divni prema meni i mojim drugaricama u Bg (konkretno), zasto ti isti muskarci ne mogu da budu fini prema devojkama u Hercegovini. Mislim da je moguce kontrolisati ponasanje coveka koji te voli, u pozitivnom smislu naravno, ili sto bi se u nasem narodu zargonski reklo ukrotiti ga:) Smatram da zene treba malo vise da koriste kao protivnapadno oruzje svoju zenstvenost, lepotu i osmeh, a manje jezik.

pozdrav

Van mreže mister no

• Iskusan
  • *
  • Ugled: +16/-8
    • Pogledaj profil
« Odgovor #80 poslato: 05.11.2008. 15:38:40 »
ovako,ruznih stvari izmedju parova ima svugdje.poenta teme i mojih postova nije da nekog ubjedjujem u nesto ili da nekom dajem bilo kakve primjere.
samo zelim da iznesem svoj stav o temi i opet kazem da u svemu covjek mora da podje od sebe ,od svojih poriva i svojih mana.samoziv,egoistican,hedonistican,iskompleksiran covjek nije sposoban da dozivi i uzvrati ljubav.uvjek ce da reaguje pogresno i to uvjek prema slabijem od sebe tj zeni a u stvari on je sve dalji od cilja jer ne polazi od polazne tacke tj od sebe.napisao sam smisao u proslim postovima

Van mreže Veliki_strumpf

• Iskusan
  • *
  • Ugled: +20/-51
    • Pogledaj profil
« Odgovor #81 poslato: 05.11.2008. 17:59:33 »
mister no, uz sve postovanje sereš brate kao foka.

Van mreže ortodox

• Iskusan
  • *
  • Ugled: +2/-12
    • Pogledaj profil
« Odgovor #82 poslato: 05.11.2008. 18:30:39 »
Provincija ne egzistira u mjestu vec u covjeku.Provincijalci  i anti provincijalci su razlicite strane iste medalje.I jedni i drugi su posmatraci tudjih gresaka,i zaokupljeni sobom i sopstvenom slikom u ocima drugih.To je ono sto nas sprecava u komunikaciji a i u ljubavi,a naziva se Egocentrizam. I posto apsolvirasmo sta nije ljubav mogli bi malo o tome sta jeste,sto je bila namjera teme.

Van mreže S.A.F.

• Globalni moderator
  • Extra član
  • *
  • Ugled: +27/-34
    • Pogledaj profil
« Odgovor #83 poslato: 05.11.2008. 19:41:03 »
Pffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffff

A šta je ovo sunce ti je*em, napravište braćo od sexa nauku. Imajte u vidu da dosta mladih dolazi na forum, mogli bi se čitajući sve ovo prepasti i odlučiti za trajni celibat.
A što se tiče ljubavi, teško je tu nešto reći a da ne zvuči ili patetično ili kao izlizan stereotip.
Ende.

Van mreže ortodox

• Iskusan
  • *
  • Ugled: +2/-12
    • Pogledaj profil
« Odgovor #84 poslato: 05.11.2008. 20:12:15 »
Erich Fromm

* "Ako je osoba sposobna produktivno voljeti, ona voli i sebe; ako voli samo druge, tada uopste nije sposobna voleti."

* "Bogat nije onaj ko puno ima, već ko puno daje."

* "Je li ljubav umetnost? Tada zahteva znanje i napor!"

* "Koliko zaručenih ili tek venčanih parova sanja o blaženstvu svoje ljubavi koja će im se desiti u budućnosti, premda se upravo u ovom trenutku počinju dosađivati. Ovo je u skladu s opstim stavom karakterističnim za modernog čovjeka. On živi u prošlosti ili budućnosti, ali ne u sadašnjosti."

* "Ljubav je aktivna briga za život i razvitak osobe koju volimo."

* "Ljubav je jedini zadovoljavajući odgovor na problem ljudske egzistencije."

* "Ljubav je umeće; dobro naučiti ovo umeće najvažnija je stvar na svetu."

* "Ljubav nije primarno odnos prema određenoj osobi; to je stav, orijentacija bića prema svetu kao celini, ne prema jednom objektu ljubavi."

* "Ljubav nije rezultat seksualnog zadovoljenja, već je seksualno zadovoljenje rezultat ljubavi."

* "Ljubav prema bespomoćnom, ljubav prema siromašnom i strancu, početak su bratske ljubavi."

* "Ljubav, tj. ostajanje u ljubavi, a ne zaljubljenost, je svestan i odlučan čin volje, umeće, koje moramo savladati kao svako drugo umeće, kao umeće drvodelstva ili umeće muzike. I zahteva brigu, odgovornost, respekt i znanje."

* "Moderni čovek živi u obmani da zna što želi, dok u stvari želi ono što se od njega očekuje da želi."

* "Najveća čovekova zadatak u životu je roditi samoga sebe."

* "Nezrela ljubav kaže: Volim te jer te trebam. Zrela ljubav kaže: Trebam te jer te volim."

* "Paradoksalno, sposobnost da se bude sam, uvet je da se bude sposoban voleti."

* "Poticaj svake psihologije: upoznaj samoga sebe."

* "Za većinu ljudi danas, pojam ljubavi podrazumeva da vas neko voli, a ne da ste vi sposobni da volite."

Evo jedan copy-paste

Van mreže Alex

• Poznat lik
  • *
  • Ugled: +2/-1
    • Pogledaj profil
« Odgovor #85 poslato: 05.11.2008. 22:18:35 »
* "Za većinu ljudi danas, pojam ljubavi podrazumeva da vas neko voli, a ne da ste vi sposobni da volite."

ovo je istina,nazalost...
Bolje je umreti slavno nego živeti sramno.

Van mreže hercdama

• Novi na forumu
  • *
    • Pogledaj profil
« Odgovor #86 poslato: 06.11.2008. 00:15:42 »
Strumfe, Mister no je upravu. Muskarci se generalno plase pametnih i jakih zena( sto je u narodu donekle i opstepoznato) koje imaju svoj stav i svoje ja, ukoliko im intelektualno ne pariraju. Naravno, uvek ima izuzetaka, ali mogu da tvrdim da i najvece ljubavi pucaju ukoliko je muskarac ljubomoran, egocentrican, iskompleksiran..bez obzira sto i on ima izgradjenu karijeru ( recimo kao sportista) od koje je zaradio mnogo novca ( ili ako prosto poseduje buregdzinicu ili fast food i zaradjuje... poenta je da tu novac vise ne igra uloga vec su druge stvari u pitanju). Najlepse je kada se nadju parovi sa slicnim obrazovanjem- naravno pored svih ostalih slicnosti.
Interesantna tema za diskusiju, pa nema potrebe za vredjanjem. Mislim da je bolje da svi iznosimo svoje stavove bez vredjanja:) eto jos jedan smajli od mene...
pozdrav svima

Van mreže djeturum

• Extra član
  • *
  • Ugled: +19/-30
    • Pogledaj profil
« Odgovor #87 poslato: 06.11.2008. 00:39:52 »
meni izgleda da se ti lozis na mister noa, ali neka nek se ljubav radja..
zivila ljubav

Van mreže Veliki_strumpf

• Iskusan
  • *
  • Ugled: +20/-51
    • Pogledaj profil
« Odgovor #88 poslato: 06.11.2008. 00:46:35 »
jeli vi ovako pricate i u nekom drustvu ili samo ovde mlatite? Ako  nemate momka_curu sada znam u cemu je vas problem.Citiram_...a naziva se egocentrizami pošto apsolviramo sta nije ljubav... ups ispade mu vujaklija. Ma daj mlatite gluposti.

Van mreže hercdama

• Novi na forumu
  • *
    • Pogledaj profil
« Odgovor #89 poslato: 06.11.2008. 01:11:57 »
Slazem se, zivela ljubav :) i NARAVNO osmeh na lice! :)